icon

Ako zvládať zatvorenie škôlky s aktívnym dieťaťom?

Dnes o 07:57

Ja kebyze neni vinko / pivko uz som na psychiatrii. Druhy tyzden plne doma s mimoriadne aktivnym 4 rocnym. Ja aj manzel. Ale to je 100% venovania sa cele dni. Tyzden sme stravili pri mori teraz deuhy tyzden kazdy den vymyslame program kde aa vyburi … esteze mame len 3 tyzdne zatvorenu skolku je to zahul. Este ked ma clovek
PMS vobec mu ani neodpovedam lebo neviem zniest tie otazky preco toto tamto….. Som zla matka? Lebo toto su moje realne pocity.

Strana
z2
anonym_e9cfc0
Dnes o 09:57
@midka

nie, nie zla,, si len deformovana dobou,,,skontroluj si ako prve denny cas na mobile aj mobil,, ak ativne nepracujete chap- nevytvarate fin, vynosy,, je to pre Vas len zabava.... niekedy je to celkom zaujimave cislo aj 3-4 hod,, u mnohyc mozno aj viac....ak maly je zvyknutyy travit mimo sk roka,, kopec casu na TV- nepisem tel/tablet,, i ked aj to je uz popularne,, necakaj, ze teraz cez prazdniny zrazu sa zacne samostatne hrat ....boohuziall uz to nedokaze,, stale potrebuje externy podnet,,, ktory mu vytvori program....som generacia,, ktorej rodicia ani netusili o mobiloch,,, v TV nebolo vobec nic zaujimavve zapinala sa telka max o 19,00, ak sme na nu nezabudli,,, - skontroluj, ci si ju zapla pocas dna skor ako o 19,00,, ak nie, tak v dnesnej dobe klobuk dole,,,a jedine co si pamatam, co ama ako dieta vytacalo,, co si doteraz pamatam, bolo, ked mama citala noviny,, ako dieta som to neznasala.....do5 rokov som vobec nechodila do skolky,,, a poznnam deti,, ktore nemali skolku vobec v okoli a isli rovno do1.tr,, teda boli doma do 6 rokov,, ... no to by ta asi porazilo.....vsetko je o prioritach a nastaveni,,, deticky sa rodia viacmenej rovnake,, ,,,, v kazdej dobe,,,,, to len my rodicia podliehame dobe

@midka Tak neviem ci minula doba bola lepsia. Ja si pamatam, ze uz 5 rocna som urcite chodila von bez rodicov iba s kamoskami. Mozno aj skor, ale to si nepamam. Mobily rodicia sice nemali. Neviem co robili cele dni. Ale my deti sme boli cele dni bez dozoru na ihriskach. Domov sme sa len najest chodili. A ked bolo vela hodin, uz len krik z okna rad radom na kazde dieta - priklad Jana uz aj pod domov. A nie neboli sme jedini bez dozoru v takom veku, boli plne ihriska deti.

midka
Dnes o 10:04
@anonym_e9cfc0

@midka Tak neviem ci minula doba bola lepsia. Ja si pamatam, ze uz 5 rocna som urcite chodila von bez rodicov iba s kamoskami. Mozno aj skor, ale to si nepamam. Mobily rodicia sice nemali. Neviem co robili cele dni. Ale my deti sme boli cele dni bez dozoru na ihriskach. Domov sme sa len najest chodili. A ked bolo vela hodin, uz len krik z okna rad radom na kazde dieta - priklad Jana uz aj pod domov. A nie neboli sme jedini bez dozoru v takom veku, boli plne ihriska deti.

@anonym_e9cfc0 ok ja ako 5 rocna,, som urcite nechodila von, len tak ako sa povie na veerim Bohha, bola som doma a vytvarala si vlastny program, vacsina deti z okolia tak fungovala ved to su este velmi male deti....,to co hovoris som , ale to mala min 7-8 rokov

anonym_c6cb40
Dnes o 10:04

2 dospelí nezvládajú jedno decko a zapíjaju to alkoholom. Úžasné. Taká typická slovenská domacnost

anonym_920ed7
Dnes o 10:07

Vymenim tvoje jedno za moje dve. Jeden ma Adhd,hyperaktivita. A to mu ani ziadny program nerobim. Bud si najdu zabavu alebo sa nudia. Tiez nemam babky ani dedkov na strazenie. Netreba prehanat. A uz vobec pit. To nepomoze ani tebe ani dietatu

anonym_e9cfc0
Dnes o 10:10
@midka

@anonym_e9cfc0 ok ja ako 5 rocna,, som urcite nechodila von, len tak ako sa povie na veerim Bohha, bola som doma a vytvarala si vlastny program, vacsina deti z okolia tak fungovala ved to su este velmi male deti....,to co hovoris som , ale to mala min 7-8 rokov

@midka No my sme chodili a vela deti chodilo. Za bytovkami bolo velke ihrisko. Obcas hlavu rodicia z okna vyklonili, pozreli na svoje dieta a to bolo vsetko. Pre mna je tiez 5 rocne dieta male a nieco take by som dietatu nedovolila. Ale ja uz mam cez 40 rokov a vtedy bola taka doba. 7-8 rocne uz nemuseli byt ani za bytovkou na ihrisku, to uz sa tarali kade tade, ale museli prist domov nacas, lebo inak bol doma krik. No ozaj krasna doba to bola 😆. Sice nekukali rodicia do mobilov, telka isla len ked prsalo. Ale ano krasne to znie, v tej dobe sa tolko tv nekukal a mobily neboli a rodicia to prezili. No hej...

midka
Dnes o 10:30
@anonym_e9cfc0

@midka No my sme chodili a vela deti chodilo. Za bytovkami bolo velke ihrisko. Obcas hlavu rodicia z okna vyklonili, pozreli na svoje dieta a to bolo vsetko. Pre mna je tiez 5 rocne dieta male a nieco take by som dietatu nedovolila. Ale ja uz mam cez 40 rokov a vtedy bola taka doba. 7-8 rocne uz nemuseli byt ani za bytovkou na ihrisku, to uz sa tarali kade tade, ale museli prist domov nacas, lebo inak bol doma krik. No ozaj krasna doba to bola 😆. Sice nekukali rodicia do mobilov, telka isla len ked prsalo. Ale ano krasne to znie, v tej dobe sa tolko tv nekukal a mobily neboli a rodicia to prezili. No hej...

@anonym_e9cfc0 pozri ja som vyrastala v RD... netusim ako to bolo na sidliskkach,, ale ked som kukla cez ulicu von nikto nebol v tom veku /5 rokov/ vonku, ale tie deti realne sme zilii,, ale kazdy sme doma mali nejaky program, nudny i menej nudny...napr ja som si vkuse skusala mamine saty,,, trvalo mi to hodiny, kym som sa do toho navliekla, dalla si gorale,, zapla nejake vysoke sandale,, nasla nejaku malu kabelku, strčila do nej babu,,,,a spytaj sa dnes kolke maminy vydrzia oni bez mobilu napr od rano d o 19,00 kolo min-hod im ukaze ap, stravšeny cas....a kolko deti vydrzi do rana bez mobilu , tabletu, TV napr do 19,00,,,,jasne, ze oni su na uplne inej vlnovej dlzke,,,, chapem,, priniesla to doba,,,,tiez nie som imunna voci dobe,,,,,ale potom sa nemozem stazovat, ze 3- rocne deti, ovladaju lepsie nez cokolvek mena clenov labkovej patroly.....ja to chapem,, aj my sme ficali na Spievankove,, ,a pod, ale potom sa nesmieme cudovat, ze papier a pastelky,, su pre nich prilis nudne,, a po par minutach,, ich vobec nezauiimaju

anonym_70cb1b
Dnes o 10:39

Ja len nechápem
Prečo to beriete, že robiť mu program
Veď robte spoločný
Dieťa mám ako parťáka, samozrejme, že nie na všetko 🙂
Ale na to čo mám rada,na to čo má rad on a spoločne si nájsť čo nás teší
Vy ho beriete ako kotvu a možno preto veľa vecí ho nebaví s vami,tak už neviete čo viac vymyslieť
Jednoducho nájdite spoločne a veďte ho k tomu
Že nieje to len o ňom alebo o tebe ale o vás 🙂

Ak som to zle pochopila, prepáč

anonym_a67664
Dnes o 10:43

Podla mna si zla a pohodlna matka ked nezvladas ani len zvedave otazky maleho syna a vyhovaras sa na pms.. fakt naco sa niektore mnozite ked nemate na dieta trpezlivost.. chuda dieta

anonym_e9cfc0
Dnes o 10:44
@midka

@anonym_e9cfc0 pozri ja som vyrastala v RD... netusim ako to bolo na sidliskkach,, ale ked som kukla cez ulicu von nikto nebol v tom veku /5 rokov/ vonku, ale tie deti realne sme zilii,, ale kazdy sme doma mali nejaky program, nudny i menej nudny...napr ja som si vkuse skusala mamine saty,,, trvalo mi to hodiny, kym som sa do toho navliekla, dalla si gorale,, zapla nejake vysoke sandale,, nasla nejaku malu kabelku, strčila do nej babu,,,,a spytaj sa dnes kolke maminy vydrzia oni bez mobilu napr od rano d o 19,00 kolo min-hod im ukaze ap, stravšeny cas....a kolko deti vydrzi do rana bez mobilu , tabletu, TV napr do 19,00,,,,jasne, ze oni su na uplne inej vlnovej dlzke,,,, chapem,, priniesla to doba,,,,tiez nie som imunna voci dobe,,,,,ale potom sa nemozem stazovat, ze 3- rocne deti, ovladaju lepsie nez cokolvek mena clenov labkovej patroly.....ja to chapem,, aj my sme ficali na Spievankove,, ,a pod, ale potom sa nesmieme cudovat, ze papier a pastelky,, su pre nich prilis nudne,, a po par minutach,, ich vobec nezauiimaju

@midka A kolko mas rokov? Nemusis presne napisat, ja len ze pred tymi 40 rokmi deti travili cas na ihrisku bez rodicov, a ty aj ked si vykukla nikto von. Tak ci si z mojej doby 🙂. Inak moje deti dost dlho tablet nemali, ani mobil a clenov labkovej patroly po mene poznali, lebo som im to povedala, mali tricka patroly, hracky atd. Ale von same by som ich veru v takom veku ako nas pustali nepustila.

anonym_c64634
Dnes o 10:49
@janinah

To nemyslis vazne..az 1 dieta na 1 dospelych..a take sťazovanie...
Ahoj,babka drahá,pozdravujem do Neba,ako si dokazala mat 12 deti a vychovat z nich počestnych ludí ...

@janinah s tou babkou si trapna, kedysi sa babky ale vobec nevenovali detom, este deti strazili mladsie deti postupne, deti sa same hrali a domov sa prisli akurad najest. Ani moja babka sa s nami nehrala, behali sme po dvore, hrali sa so sliepkami. Oco uz 10 rocny rubal drevo, kravy pasol atd. Takze uz vobec tuna neporovnavajme babky kedysi a dnes

midka
Dnes o 10:54
@anonym_e9cfc0

@midka A kolko mas rokov? Nemusis presne napisat, ja len ze pred tymi 40 rokmi deti travili cas na ihrisku bez rodicov, a ty aj ked si vykukla nikto von. Tak ci si z mojej doby 🙂. Inak moje deti dost dlho tablet nemali, ani mobil a clenov labkovej patroly po mene poznali, lebo som im to povedala, mali tricka patroly, hracky atd. Ale von same by som ich veru v takom veku ako nas pustali nepustila.

@anonym_e9cfc0 ano som generacia 40+,,,, ale verim, ze deti sa rodia rovnake, ,, ako mna rozculovalo, ked mama citala noviny,, tak dnesne deti rozculuje,, ked je mama na mobile,, a potom su rovnako protivne, ako ja pred 40 rokmi,,,,chcem len povedat, to, ze deti sa rodia uplne rovnake,, kazde, chce, aby sa mu rodic venol,, ,, je jedno ci s umelou babou, ci dnes trendy legom....to len my rodicia mame ine ovela intenzivnejsie zabavky,,,,

anonym_e9cfc0
Dnes o 10:54
@anonym_c64634

@janinah s tou babkou si trapna, kedysi sa babky ale vobec nevenovali detom, este deti strazili mladsie deti postupne, deti sa same hrali a domov sa prisli akurad najest. Ani moja babka sa s nami nehrala, behali sme po dvore, hrali sa so sliepkami. Oco uz 10 rocny rubal drevo, kravy pasol atd. Takze uz vobec tuna neporovnavajme babky kedysi a dnes

@anonym_c64634 Ano babky boli skvele. Tiez sme cele dni aj u babky boli sami von a hrali sa s inymi detmi. Len u babky vzdy boli take dobroty navarene, nech som cokolvek chcela hned babka navarila aj napiekla. A nemuseli sme u babky ani prstom pohnut, ziadne uprac si, povysavaj. Uplna volnost. Ale hrat sa s nami nehrala. Max mi dovolila pomoct pri peceni kolaca. Ale najkrajsie obdobie to bolo prazdniny u babky a nemat ziadne povinnosti 🙂.

autor
Dnes o 10:55
@midka

nie, nie zla,, si len deformovana dobou,,,skontroluj si ako prve denny cas na mobile aj mobil,, ak ativne nepracujete chap- nevytvarate fin, vynosy,, je to pre Vas len zabava.... niekedy je to celkom zaujimave cislo aj 3-4 hod,, u mnohyc mozno aj viac....ak maly je zvyknutyy travit mimo sk roka,, kopec casu na TV- nepisem tel/tablet,, i ked aj to je uz popularne,, necakaj, ze teraz cez prazdniny zrazu sa zacne samostatne hrat ....boohuziall uz to nedokaze,, stale potrebuje externy podnet,,, ktory mu vytvori program....som generacia,, ktorej rodicia ani netusili o mobiloch,,, v TV nebolo vobec nic zaujimavve zapinala sa telka max o 19,00, ak sme na nu nezabudli,,, - skontroluj, ci si ju zapla pocas dna skor ako o 19,00,, ak nie, tak v dnesnej dobe klobuk dole,,,a jedine co si pamatam, co ama ako dieta vytacalo,, co si doteraz pamatam, bolo, ked mama citala noviny,, ako dieta som to neznasala.....do5 rokov som vobec nechodila do skolky,,, a poznnam deti,, ktore nemali skolku vobec v okoli a isli rovno do1.tr,, teda boli doma do 6 rokov,, ... no to by ta asi porazilo.....vsetko je o prioritach a nastaveni,,, deticky sa rodia viacmenej rovnake,, ,,,, v kazdej dobe,,,,, to len my rodicia podliehame dobe

@midka to som zabudla napísať že mi vôbec nedávame mobil ani tablet a televízor naozaj iba večerné správy a keď malý spí tak Netflix s manželom. Preto je to možno také že očakávam veľa aktivity nakoľko nechcem aby presedel dectvo pri telke alebo mobile tablete samozrejme že keď sme v reštaurácii tak ma na chvíľku povolenú rozprávku ale to je celé . V lietadle mal napríklad takisto omaľovánky.
Ale ďakujem za také rozumné odpovede ako je napríklad aj táto tvoja

janinah
Dnes o 11:01
@anonym_c64634

@anonym_c64634 mily anonym...hrať sa s dieťatom,vymyšľat program az si z toho musia rodičia dať vecer vino je ťazko porovnatelné so zivotom pred desatročiami,to ano,ale chcela som napísat,ze niekedy ženy zvladali oveeeeĺa viac ako tie dnešné ( aj ked hranie sa s detmi nebolo v programe dna) a to vyplakavanie autorky mne pride smiešne a trapne

anonym_613a90
Dnes o 11:15

To mi pripomenulo situaciu. Bavia sa dve kolegyne-jaaaj nas jeden vnuk styroch unavi.
A druha jej na to. Moje styri vnucata dokazu jednu 🤣🤣🤣🤣
Nuz ste rodicia. Animator. Nechajte dieta aj vydychnu. Unudit. Bude viac kreativne.
Kazdopadne presne pre toto mi bolo s jednym dietatom tazko. Pri dvoch lepsie. Pri troch ideal.

midka
Dnes o 11:20
@anonym_autor

@midka to som zabudla napísať že mi vôbec nedávame mobil ani tablet a televízor naozaj iba večerné správy a keď malý spí tak Netflix s manželom. Preto je to možno také že očakávam veľa aktivity nakoľko nechcem aby presedel dectvo pri telke alebo mobile tablete samozrejme že keď sme v reštaurácii tak ma na chvíľku povolenú rozprávku ale to je celé . V lietadle mal napríklad takisto omaľovánky.
Ale ďakujem za také rozumné odpovede ako je napríklad aj táto tvoja

@anonym_autor no tak potom klobuk dole,, mozno o par rokov, ked zacne chodit do skoly,, bude prave vdaka tomu viac vnimavy,, bystrejsi,,,chapem, ze obcas to moze byt tazsie,, ale niekedy sa staci len vzit do toho dietata,,, o pozornost druhych bojujeme od kedy sa narodime,, az do neskorej staroby,,, a kazdy ten nedostatok moze vyjadrovat inak....

anonym_fab67e
Dnes o 11:28

Skús sa opýtať od učiteľky v školke ako to s ním zvládajú celé dni, týždne a mesiace.....ak popritom nepracujem, tak naozaj nevidím problém. Ak musíš aj pracovať, vzala by som si opatrovanie.

anonym_f2e8ac
Dnes o 11:31

Si cudna hej …🤷🏼‍♀️

anonym_cd66ab
Dnes o 11:39

Asi si čakala, že ťa poľutujeme. Ja sa ťa ako učiteľka MŠ pýtam, ako to s ním zvladajú v škôlke s ďalšími deťmi celý rok, keď ste vy dvaja vyšťavení po dvoch týždňoch a musíte pri tom popíjať alkohol 😵‍💫 kvôli PMS mu neodpovedáš na otázky, lebo ti ide na nervy? nemám slov.

anonym_d29573
Dnes o 11:42

Ahoj, no, ano, aj mne to pride cudne, a tiez nedavame detom tablet ani mobil ani nic a v 80% casu som na ne sama, kedze manzel je v praci. Najstarsi nema ani 4 roky a este mame dalsie dve po nom... Takze sa to netyka len par tyzdnov prazdnin, ale nonstop. Surodenci ani babky tu nie su, nikto nepride ani na hodinku pokocikovat. Preto mi pride divne, ze dvaja dospeli ludia sa "rucaju" zo starostlivosti o 1, relativne schopne a samostatne dieta, s ktorym uz mozes hocico a hocikde. 🙂
Za mna sa menej lutovat, nervacit, vyplakavat. Ber to ako cas s dietatom, ktory sa uz nezopakuje.

drianaa
Dnes o 12:18

Ako to zvládame? Pohyb, pohyb, pohyb, pohyb a stále dookola. Najazdíme denne kilometre na bicykli, odrážadle, kolobežke, teraz v horúčavách ideme vonku hneď po raňajkách, keď prídeme zapájam ho do varenia, dneska sme piekli pagáče, tak vykrajovačky - áno, bordel všade, ale ani neviem ako bol obed a spí. A poobede sú mu hračky oveľa vzácnejšie, keď sme hneď ráno vyrazili vonku, tak vydrží skôr do večera, a hneď keď sa dá, ideme vonku, teraz do tieňa na piesok a potom zase chodiť, behať, jazdiť, čokoľvek. Ja aj muž ho vieme voziť aj na našom bicykli, tak sa viem rýchlejšie presunúť aj na miesta, kde je príjemný chládok. A ďalší pohyb, čo pomáha je môj 😂 v rámci psychohygieny musím ísť aj ja 1-2x do týždňa behať alebo sama na bicykel sa zničiť buď skoro ráno alebo večer - mne toto neskutočne pomáha. Ale verím, sú horšie a lepšie dni, ale treba si nájsť lepšiu psychohygienu ako alkohol

anonym_008a83
Dnes o 12:18
@anonym_cebb6f

@anonym_autor prosím ťa nepreháňaj. Ste doma, ty aj manžel, máte jedno dieťa. Vždy máš na výber, buď náhradná škôlka, opatrovateľka, jedna babka, druhá babka, viac trpezlivosti a naučiť sa, že nemusí mať každý deň animátorov. Stačí pravidlá. Ako v škôlke.
Ja som sama, mám 3 deti, jedno ako naschvál po dovolenke ochorelo, čiže som doma už mesiac, dva týždne more, dva týždne očr, ešte vydržať 3 dni a pôjde do škôlky aj tretie. Neholdujem alkoholu, nie som nervózna, beriem to ako súčasť materstva, rodičovstva, rodiny. Momentálne ako obetu, ale viem, že ak príde manžel domov z turnusu, dopraje mi oddych a bude sa venovať deťom on. Naše dni vyzerajú asi takto. 3r doma, teraz sa hrá, dve v škôlke. Na obed sa najeme, pôjde spať, poupratujem, vypijem si kávu, dám si sprchu...potom pôjdeme pre 2 deti a zastavíme sa na Ihrisku, ak tam bude znesiteľne, ak nie, tak pôjdeme do parku, po ceste na zmrzku, nakúpim...večer im nepustím vaňu a majú kúpalisko 😄 ja si sadnem na stoličku k nim a pozriem si niečo na netflixe, alebo zavoláme s manželom. Pôjdu spať a potom si napustiť vaňu ja 😋 zajtra ideme na nákupy na September, zastavíme sa aj v detskom kútiku, tam sa vyhrajú možno hodinu, možno aj dve, zatiaľ si pobehám obchody.
Pôjdeme k fontáne, tam sa predpokladám zmočia 😳🫣 takže sa zabavia aj tam. A dva dni za nami. Samozrejme, ideme vlakom, takže strávime vonku celý deň.
A nemám nikoho na stráženie, ani babky a dedkov.

@anonym_cebb6f
Komentare si nevsimaj tu na MK su len supermatky dnes je starostlivost lavou zadnou , zajtra sex 10 x denne😉

anonym_c32fa9
Dnes o 12:55
@katrinka8

@janinah - akože, áno, to sťažovanie sa 2 dospelých na 1 - predpokladám zdravé - dieťa je trochu zvláštne - ale paradoxne viac detí sa skôr medzi sebou zabaví bez potreby nejak exrémne aktívnej účasti dospelého.

@katrinka8 presne tak. Mam dve deti. Ked syn ostal doma a dcérka bola na výlete dva dni, nudil sa. Celá pozornosť na mne, maminka 100x/ denne. A to mame dom, zahradu, som aktívna. Vrátili sme sa z dovolenky, boli tam 4 deti a ani som o mojich mimo jedla a niekoľko poziadaviek nevedela ... cele dni sa zabávali spolu. Najstarsia aj trochu dohliadla. Tu u mna platí nepriama umera, viac deti-menej práce.

anonym_cd66ab
Dnes o 13:13
@anonym_008a83

@anonym_cebb6f
Komentare si nevsimaj tu na MK su len supermatky dnes je starostlivost lavou zadnou , zajtra sex 10 x denne😉

@anonym_008a83 akože prepáč. Aby sa dvaja dospelí rodičia zosypali po dvoch týždňoch so zdravým 4-ročným dieťaťom? sama dobre vieš, že to nie je o supermatkách.

anonym_bfaf93
Dnes o 16:41

Tu platí že niektoré ženy zvládajú materstvo a deti ľavou zadnou a niektorým to robí problém a nevydržia nevedia čo s deťmi cez prázdniny. Mám také v okolí čo tiež sú na nervy z vlastných detí a ledva čakajú kedy bude september. Nie si sama. A poradím ti čo robím ja, mám 2 deti a odmalička robím to že nie ja sa prispôsobujem deťom ale deti beriem ako členov rodiny. Tým pádom idem upratovať pomáhajú mi, idem variť piecť asistujú mi, proste všetky činnosti robíme spolu. Jasné že v rámci možností no aj tak zapájam ich do nášho rodinného života. Chodíme aj na výlety na ihrisko, no príklad keď ma bolí hlava tak vedia že mama si ide nachvíľu ľahnúť si tak sa hrajú v izbe alebo čítajú si knižku. Nerobím im animátora 24/7 niekedy sa aj nudia no vždy niečo vymyslia ako sa zabaviť.

marianarem
Dnes o 19:58
@anonym_e9cfc0

@anonym_e9cfc0 Toto su moje najlepsie spomienky z detstva, bez dozoru behat po vonku 🙂 A to sme doma nemali ziadny policajny rezim. Ani ma doteraz nenapadlo, ze niekto na to moze nespominat v dobrom.

anonym_6de5f8
Dnes o 20:09

@anonym_autor a co takto zaplatiť si opatrovateľku? Za mňa najlepšie investované peniaze👍

anonym_bc70d5
Dnes o 20:40

100% venovania pocas dna? Kazdy den vymyslat program? A ty si animatorka, alebo matka? 🙂

anonym_545577
Dnes o 21:15
@anonym_7df3d8

Nevies to vydrzat doma s vlastnym dietatom. Ste dvaja na jedneho, ale pindat na ucitelky pocas roks urcite budes. Lebo tvojho anjelika nerespektuju ako osobnost.

@anonym_7df3d8
Presne toto iste mi napadlo. Učiteľ ma zvládnuť naraz 25 deti, a je zle, ak chce aby boli slušneé a dávali pozor, lebo nema respektujuci prístup k nevychovanym detom, ale ked vlastní rodicia nezvládajú svoje dieta po 2 týždňoch, treba ich lutovat... A este ked su uz taki zúfalí, ze si naleju, ach... 🫣

Strana
z2