Ako zvládať život s autistickým dieťaťom?
Chcem sa opytat na vase skusenosti a ako to vy zvladate.aky je vas zivot s dietatkom s touto diagnozou? Da sa to akceprovat?Nauci sa s tym clovek niekedy zit?ja mam pocit , ze moj zivot tymto skoncil,mam hrozne predstavy do buducna a bojim sa.
Na začiatku je to určite šok. Ja mám 14 ročného aj s ľahkým mentálnym postihom. Keď bol menší bolo to horšie. Teraz je drzý nakoľko je v puberte. Nie je úplne samostatný, ale nie je to koniec sveta a ani môj život sa tým určite neskončil. Aké veľké máš dieťa? Má aj mentálny postih? Je to autistické spektrum, Čize každý autista je iný. Môj už pôjde o chvíľu na strednú. Má spolužiakov, ktorý chcú ísť na veterinu, na gympel. Určite netreba hádzať flintu do žita a mať katastrofické prestavy. Nie je to samozrejme ideál, sú aj ťažké stavy, ale závisí to od miery postihnutia.
no clovek si zvykne na vsetko, aj na sibenicu.. to neznamena, ze to raz bude dobre... a ze ten zivot bude normalny, ale asi nebude .. bude iny.. budete mat svoje radosti aj starosti .. cim skor sa s tym zmierite tym lepsie. My mame take deti 3... ani jedno nebude zit plnohodnotny a samostatny zivot, co bude potom.. neviem
Na začiatku je to určite šok. Ja mám 14 ročného aj s ľahkým mentálnym postihom. Keď bol menší bolo to horšie. Teraz je drzý nakoľko je v puberte. Nie je úplne samostatný, ale nie je to koniec sveta a ani môj život sa tým určite neskončil. Aké veľké máš dieťa? Má aj mentálny postih? Je to autistické spektrum, Čize každý autista je iný. Môj už pôjde o chvíľu na strednú. Má spolužiakov, ktorý chcú ísť na veterinu, na gympel. Určite netreba hádzať flintu do žita a mať katastrofické prestavy. Nie je to samozrejme ideál, sú aj ťažké stavy, ale závisí to od miery postihnutia.
@hope252 moje dieta ma sice este len 3 roky, ale uz od 18 mesiacov som vedela, ze to nie je normalny vyvoj. Cakala som, ze dieta z toho vyrastie, moja chyba,no pred mesiacom uz dostal diagnozu. Je to cerstve , aj ked fakt , ze je iny som tusila davno. Boli to. Neda mi to spat a trapim sa.placem pred nim, aj tak to nechape. Ked vidim ako zaotava za inymi auti detickami , som si ista, ze tam bude aj postih.
@hope252 moje dieta ma sice este len 3 roky, ale uz od 18 mesiacov som vedela, ze to nie je normalny vyvoj. Cakala som, ze dieta z toho vyrastie, moja chyba,no pred mesiacom uz dostal diagnozu. Je to cerstve , aj ked fakt , ze je iny som tusila davno. Boli to. Neda mi to spat a trapim sa.placem pred nim, aj tak to nechape. Ked vidim ako zaotava za inymi auti detickami , som si ista, ze tam bude aj postih.
@anonym_autor prosím ťa, ako sa to prejavovalo v 18 mesiacoch?
@anonym_autor prosím ťa, ako sa to prejavovalo v 18 mesiacoch?
@anonym_f903e0 bolo toho hodne ,len clovek nechcel vidiet pravdu. Neukazovanie,nezdielanie, ziadna imitacia,hyperaktivita, nezaujem o hracky….
@anonym_f903e0 bolo toho hodne ,len clovek nechcel vidiet pravdu. Neukazovanie,nezdielanie, ziadna imitacia,hyperaktivita, nezaujem o hracky….
@anonym_autor prežívam to isté tiež vieme diagnózu len krátko, ja mám dievča
@anonym_autor prežívam to isté tiež vieme diagnózu len krátko, ja mám dievča
@anonym_25a00f je mi to luto. Deticky by nemali byt chore. Je to nefer .
@anonym_autor To u auti dietata dopredu nevies povedat. Oni uplne inak napreduju, hlavne neporovnavaj. Teraz su dostupne terapie,ktore dokazu neskutocne posunut to dieta dopredu, ale treba s nim pracovat. Odkial si?
Každý autista je iný 😉, ťažko zovšeobecňovať, ak jeden je bez ment a druhý s ment. postihnutím. Jeden chodí do normálnej školy, druhý do speci a tak. Ja poznám život len s AS vyšší intelekt, ale niekedy je to fuška aj tak, lebo určite veci nechápe 🙂.
Robím v hoteli, a takéto deti, cca 16 roční chalani, mali v našom meste plavecké preteky a boli u nás ubytovaní spolu s rodičmi. A musím povedať, že som bola milo prekvapená. Jeden nich za mnou prišiel , a pýta sa : Prečo nie je trezor na izbe, keď je napísaný v zozname inventáru, čo visí na stene ? A ja že - a čo si chceš dať do toho trezoru ? On že - nič, ale keď je tam zapísaný, má tam byť. Ďaľšia matka mi hovorí - môj syn si nevie uviazať šnúrky na topánkach, ale učí sa na samé jednotky a angličtinu ovláda úplne super...Takže niečo bolo týmto deťom ubrané, a na druhej strane pridané.

@anonym_autor záleží či je tam aj mentálny postih , ja mám dcéru už 14 ročnú a už sme sa rozhodli , že ju dáme už na týždňový pobyt do zariadenia sme v poradovníku tak uvidíme , je dosť agresívna a náladová takže toho mame často plne zuby