Ako zvládnuť pobyt na chalupe s bábätkom bez práčky?
Ahojte.V lete by sme chceli ísť na 10 dní na chalupu, kde nie je práčka. Synček vtedy bude mať 6 mesiacov. Boli ste niektorá takto? Prali ste iba v rukách? Tiež budeme akurát v čase zavádzania príkrmov a je tam iba malá kuchynka s dvojplatničkou. Tiež ešte nie je naučený na nosič, iba na kočík, čiže do prírody by sa poriadne nedalo ísť. Do leta času ešte dosť, možno sa to zmení, ale najmä nad tou práčkou rozmýšľam. Máte niekto skúsenosť? Dalo sa to v pohode zvládnuť s malým babom bez práčky? Nie je tam ani vaňa, iba sprchový kút.
@frida1990 my sme na dovolenke v Turecku tiež nemali na izbe práčku 😅 áno dalo sa asi požiadať o vypranie, ale všetko som malej v rukách v umývadle (brala som si mini prášok) a dala vysušiť na balkón 🤷♀️
@frida1990 zoberieš viac oblečenia, v prípade núdze preperieš v rukách. Kŕmiť môžeš len v plienke, veď predpokladám bude teplo, tak aspoň to oblečko nezababreš. Ak máš ten avent, je to super pomocník, prípadne skús, či ti ho niekto nepožičia na tých pár dní. My sme šli na pobyt, keď mal malý 4 mesiace, bola tam len sprcha. Vzala som veľký plastový box na hračky a v tom som ho kúpala. Pri cestovaní sme ho využili namiesto kufra/cestovky, takže miesto navyše v aute nezaberal.
Práčka je to najmenej, ako som písala vyššie, skôr by som sa bála, aby to oblečenie vôbec uschlo. Neviem, kam idete, ale ja som sa to teda naučila na prvej dovolenke v Tatrách s jeden a pol ročným synom, že to je síce pekné a krásne, že som preprala v rukách a vyvesila, lenže počasie bolo v horách vtedy také premenlivé, že to nemalo šancu uschnúť (a to bolo leto), darmo sme mali v apartmáne aj terasu, aj sušiak 🙈 takže odvtedy nosím plno plno oblečenia so sebou, najmä ak ideme na týždeň aj viac, a zatiaľ sa nám to veru zišlo. Detto v hoteli sme mali problém s plavkami! ktoré nám tiež neschli, lebo kúrenie v júli nejde. Takže mysli najma na to, aby ste mali dosť náhrady a zvyšok zvládnete. Akože ja dovolenku s tak malými detmi volám "premiestnenie domáceho chaosu do cudzieho prostredia, kde ešte musím aj improvizovať" 🤦, ALE! zároveň už len skutočnosť, že človek vypadne z domu a zmení si prostredie robí dobre. Takže si to najmä užite 🙃😉

Ahoj, keby sa pokakalo, ogrcalo.. preperieš v rukách (vezmi si prípravok na ručné pranie, balenie ako veľká zubná pasta), ak sa len trošku zašpiní od jedla, nerieš hneď, budete v prírode. Večer preperieš všetko naraz, do rána vyschne, vezmi staršie tmavšie, lebo ovocné škvrny sa neskôr už úplne vyčistiť nedajú. Jedlo som si zasterilizovala doma, alebo som kúpila ovocné, zeleninové príkrmy na mieste dovolenky. V Mýte máš celkom dobre zásobenú Coop Jednotu. Dovolenka s takto malými deťmi vlastne dovolenkou ani nie je, ale aspoň zmeníš stereotyp, vypadneš do iného prostredia, pekná príroda dokáže nabiť energiou, tak si to tam uži.