icon

Ako zvládnuť pobyt na chalupe s bábätkom bez práčky?

frida1990
11. apr 2026

Ahojte.V lete by sme chceli ísť na 10 dní na chalupu, kde nie je práčka. Synček vtedy bude mať 6 mesiacov. Boli ste niektorá takto? Prali ste iba v rukách? Tiež budeme akurát v čase zavádzania príkrmov a je tam iba malá kuchynka s dvojplatničkou. Tiež ešte nie je naučený na nosič, iba na kočík, čiže do prírody by sa poriadne nedalo ísť. Do leta času ešte dosť, možno sa to zmení, ale najmä nad tou práčkou rozmýšľam. Máte niekto skúsenosť? Dalo sa to v pohode zvládnuť s malým babom bez práčky? Nie je tam ani vaňa, iba sprchový kút.

Strana
z2
anonym_5c0d02
11. apr 2026

@frida1990 ano bola som ja som nikde na chalupe neprala ale brala som viac oblecenia.. vacsinou sme chodili na tyzden v lete ale ked tak rozmyslam som neprala ale pracky tam boli 🙂.
My sme mali vzdy kocik a chodila som s nim normalne po asfaltovych cestach v lone prirody. Boli sme na Liptove, Orave, najlepsie boli vo Vysnej Boci tam asfaltka az na koniec doliny

martinka13
11. apr 2026

Osobne by bol väčší problém ten kút miesto vane. Ale aj to sa dá vyriešiť. Na prikrmy jednoducho vezmeš ten parný hrniec s mixérom. Je to malé a super rýchla príprava. Takže žiadny problém.

jaskolka
11. apr 2026

@frida1990 vezmeš viac vecí,v prípade absolútne nutnosti preperies v ruke dáke to bodyčko, či tepláčiky. Prikrmy-ja som na cestovanie vždy brala hotové jedlá vo fľaštičkach,ani mi nenapadlo sa tým stresovať .
Čo sa týka sprchového kúta -normalne jedno z vás podrží bábätko, druhé ho umyje.
Výlety -pozriet si možnosti výletov s kočíkom,teda tam,kde sú asfaltky, chodníky, prípadne sa opýtate domácich,kde sa dá dostať s kočíkom

jaskolka
11. apr 2026
@martinka13

Osobne by bol väčší problém ten kút miesto vane. Ale aj to sa dá vyriešiť. Na prikrmy jednoducho vezmeš ten parný hrniec s mixérom. Je to malé a super rýchla príprava. Takže žiadny problém.

@martinka13 a keď nemá parný hrniec? Ja napríklad som vôbec toto nemala,a kvôli pár dňom by som nekupovala

sara07
11. apr 2026

ohladne nosiča, je to vhodnom vybratí , lebo ak mu sadne tak je zvyknuty ihned ... nám pri skušani sadol treti a už sme museli v nom aj odchadzat
ostatné ako ti baby pišu ...
môže to byt pekny oddych pre vás ...

martinka13
11. apr 2026
@jaskolka

@martinka13 a keď nemá parný hrniec? Ja napríklad som vôbec toto nemala,a kvôli pár dňom by som nekupovala

@jaskolka pracujem s verziou, že má. Ja som ho využívala veľmi dlho. Ak nemá, využije Tvoje rady.

belllinka
11. apr 2026
@jaskolka

@jaskolka ved nemusi kupovat parny hrniec. Uplne staci parak na knedle.

michaelam2
11. apr 2026

Preperies v rukach, na slnku ti to vyschne hned.
Na prikrmy dvojplatnicka uplne staci, ved to uvaris jednu mrkvu, zemiak a hotovo. Bud popucis alebo vezmi so sebou ponorny mixer.
Na prechadzky mozes aj s kocikom.
Sprchovy kut tiez nie je problem, bud vezmete taku malu vanicku so sebou alebo jeden podrzi dieta a druhy ho rychlo osprchuje. Za minutku vybavene.

anonym_2bf5aa
11. apr 2026

prinajhoršom preperieš v rukách. Však to nie sú dosp. nohavice ale malnké vecičky.

kavasmliekom
11. apr 2026

My sme takto chodili bežne. Vzali sme plastovú vaničku, varila som doma a vzala so sebou mrazené, alebo kupované a práčka nebola potrebná, mali sme dosť zásob.

ivicatolic
11. apr 2026

@frida1990 veď nebudeš prať ostatné bavlnené plienky....😂😂😂

anonym_9d7110
11. apr 2026

Ak si myslela tie prikrmy v tom zmysle, ze bude celý špinavý od jedla a nebude tam práčka, tak ja som malého krmila v lete len v plienke a podbradníku

frida1990
autor
11. apr 2026

Ženy všetkým vám veľmi pekne ďakujem, je to moje prvé dietko, tak som si nevedela úplne predstaviť čo a ako, ale povzbudili ste ma, že sa to bude dať zrealizovať, ďakujem ☺️

janinah
11. apr 2026

Nijake hrnce ani vanicky ani vela oblecenia tam ťahať netreba. Vacsi lavor .v ktorom preperieš co treba,aj maleho veci aj svoje gate a aj ho v nom okupeš.A vybavene.

anonym_5c0d02
11. apr 2026
@frida1990

Ženy všetkým vám veľmi pekne ďakujem, je to moje prvé dietko, tak som si nevedela úplne predstaviť čo a ako, ale povzbudili ste ma, že sa to bude dať zrealizovať, ďakujem ☺️

@frida1990 my sme do 2 rokov chodili vzdy len na chalupy po slovensku, vonku dvor, grilovalo sa , dieta sa tmolilo okolo , kazda chalupa mala hracky, neokukane maly spal naozaj dobre a vecer uz bol unaveny tak spal v noci ako medved. Proste ak vyjde pocasie tak pohoda, ja som brala aj taky maly nafukovaci bazenik a bud tam mal trosku vody a ja som citala pri nom na lehatku zatial co sa cvachtal alebo bez vody sa tam hral... plus chalupy maju aj trampoliny preliezky...nam panelakovym s malym dietatom tieto chalupy padli velmi vhod

anonym_620d0a
11. apr 2026

Išla by som, preperieš v rukách, na príkrm viac ako dvojplatničku nepotrebuješ. Jedine by som váhala nad terénom, ak sa tam nedá chodiť s kočíkom.

anonym_04cd74
11. apr 2026

Zzacni ho privykat na nosit a este nejaky lavor na umyvanie … pripadne tam nieco buden… 10 dni nie je tak vela … pripadne zober veci na “donosenie” xy skvrn a smer smetiak … idete na chalupu. Pri peknom pocesi je chalupa super

katkaseiner
11. apr 2026

Na 10 dni hladam vzdy ubytko s prackou a to deti uz maju 10 a 13. Cize za mna urcite pracka je potrebna, hlavne v lete keď sa clovek spotí, nebudem brat celu skrinu len aby ame to zvládli. Takto robime aj v zahraničí na 2 tyzdne.

zuzanaete
11. apr 2026

Prikrmy by som riesila kupovane. A k praniu. Bud preprat v rukach. Alebo pozri, ci v blizkom meste nie je samoobsluzna pracovna. Urobili by ste si maly vylet a vyprali tam. My tak pravame, ked sme dlhsie pri mori. Nechcema sa mi kvoli dovolenke dokupovat oblecenie.

anonym_963fff
11. apr 2026

https://www.kaufland.sk/product/531740411/?kwd=...

na chalupé máme takéto niečo skus kupit aj z druhej ruky

anonym_ee6d52
11. apr 2026

Tak ja mám opačný názor. Do takého nepohodlia, kde nie je vaňa, ani sprcha v lete by som nešla. Nie ešte s malým bábätkom, ale to som ja. Pre mňa je hygiena základ. Vy dospelí, sa kde budete umývať?

zuzanaete
11. apr 2026
@anonym_ee6d52

Tak ja mám opačný názor. Do takého nepohodlia, kde nie je vaňa, ani sprcha v lete by som nešla. Nie ešte s malým bábätkom, ale to som ja. Pre mňa je hygiena základ. Vy dospelí, sa kde budete umývať?

@anonym_ee6d52 Je tam sprcha.

frida1990
autor
11. apr 2026
@anonym_ee6d52

@anonym_ee6d52 je tam sprchový kút, aj doma máme sprchový kút, d kúpaním problém nie je, kúpeme ho vo vedierku shnuggle roo, akurát že to oblečenie by sa mi lepšie pralo vo vani než v lavore, ale veď zaimprovizujeme

anonym_ee6d52
11. apr 2026
@frida1990

@anonym_ee6d52 je tam sprchový kút, aj doma máme sprchový kút, d kúpaním problém nie je, kúpeme ho vo vedierku shnuggle roo, akurát že to oblečenie by sa mi lepšie pralo vo vani než v lavore, ale veď zaimprovizujeme

@frida1990 prepáč, zle som tu poslednú vetu prečítala. Kúp si v pepcu obycajny lavor za 2e a tam môžeš preprat, keď bude treba. Alebo prikup pár kúskov oblečenia navyše.

anonym_b48309
11. apr 2026
@katkaseiner

Na 10 dni hladam vzdy ubytko s prackou a to deti uz maju 10 a 13. Cize za mna urcite pracka je potrebna, hlavne v lete keď sa clovek spotí, nebudem brat celu skrinu len aby ame to zvládli. Takto robime aj v zahraničí na 2 tyzdne.

@katkaseiner ja tiež, ale neberieme cele skrine, kedze mame pračku v apartmáne

anonym_22f91d
11. apr 2026

A čo budeš prať? Ja som bola s polročnou 14 dní v Chorvátsku, tiež tam práčka nebola. Proste som zbalila viac vecí. Áno, keď niečo zababrala, tak som to preprala v rukách a keď sme prišli domov, tak to šlo do práčky.

anonym_a1f72b
11. apr 2026

Neviem si uplne predstavit, co chces prat. Bezne chodime na dovolenky a nikdy na nich neperiem. Vezmem tolko kusov oblecenia aby bolo na kazdy den + do zasoby. 🤷 Ci ma 6 mesiacov alebo 40 rokov 😃

anonym_ba3028
11. apr 2026

@frida1990 preco by babatko malo mat pracku?

oblecenie99
11. apr 2026

No počítaj s tym, že zoberieš pol domu, ale dá sa...

Ak budete napr. V horách, nespoliehaj sa veľmi na to, že vyberieš a vyschne, mám na mysli premenlivejsie počasie, čiže si zober viac oblečenia.

Jedlo by som riešila s prikrmami v skle.

katkaseiner
11. apr 2026
@anonym_b48309

@katkaseiner ja tiež, ale neberieme cele skrine, kedze mame pračku v apartmáne

@anonym_b48309 no ved logicky to iste píšem...beriem ubytko s pračkou, nebudem trepat 6 kufrov aby som mala pre 4 osoby na 2 tyzdne oblečenie

Strana
z2