Ako zvládnuť situáciu, keď dieťa stále spomína otca?
Ahojte. 3.5rocna dennodenne spomína tatinka. Ráno ako rozlepi oči dovtedy, kým nepríde, čo je vacsinou o 6-7 večer. Ja som z toho unavená. Zničená. Cítim sa ako neschopná matka. Čokoľvek robíme, snažím sa, ona furt mrnčí za ním. Bola som s nimi na výlete, stalo ma to asi všetko. A ked sme prišli domov, veta: “škoda že nebol s nami tatinko”. On veľa pracuje, budúci víkend ide sám na dovolenku(obhajuje si to, že tam ide aj pracovne) a ja už teraz viem, čo nás čaká. Neustále mrnčanie, ako jej chyba. Áno. Keď je s ňou 2 hodiny denne, ani to nie niekedy, keď nemusí riešiť choroby, vzdor, jedlo, domácnosť, dokáže s ňou sedieť pól hodinu a hrať sa na zadku, aj ja by som asi bola ta dokonala mama. Ale jednoducho neviem ňou byt. On príde domov, ja nič nestíham, mame ešte 9 mesačnú. Niekedy ledva žijem. A ešte kladie nároky na partnerský vzťah - sex. Je víkend, soboty doobedie robí, potom sa tvári že je doma, ja už musím ísť na veľký nakup, dorobiť čo nemôžem pri deťoch a on očakáva poobede výlet, pripadne v nedeľu. Keď ja som už totálne vyčerpaná z celého týždňa. Išla som včera na nakup a 2x mi volal, či ma dať menšej jesť a ako sa to pripravuje…. Prepáčte za výlet. Potom kričím, som nervózna, stále riešim len potreby druhých… som vyčerpaná. A pritom sa cítim ako najhoršia matka na svete.
@anonym_652279 Jaj, Evka je znama firma. Stale o tom istom. Som ju blokla. Odkedy tu tie jej blaboly nevidim, hned mam menej stresu😃😄
@anonym_0ead4d musim to urobit aj ja, uz tie jej kydy nedavam
Co ma on za pracu, ze pracuje aj v sobotu? Na dovolenku ide s kym? Sam "pracovne"? Z toho celeho mam pocit, ze ma inu, a preto sa k tebe sprava ako k handre. Neviem, ci mladsie dieta kojis, ja by som mu oznamila, ze o mesiac idem piatok-nedela na wellness s kamoskou. A nech sa panko zariadi a neopovazi volat "ako sa zohrieva toto a ako casto jej mam dat jest".
A prečo nezarobíš 3 x viac? Je to len o tebe. Ja som popri 3 malých deťoch ako vdova skončila popri už ukončenej VŚ za slobodna ďalšie 3 VŠ a potom skvelo zarábala. Chcelo to iba obetovať noci na učenie a prejsť na 2 - 3 hod nočný spánok. Všetko sa dá.
@evkatk Boze, zase trápna Evka. Urob si ešte ďalšie dve VŠ nech zarabas ešte viac.
Co ma on za pracu, ze pracuje aj v sobotu? Na dovolenku ide s kym? Sam "pracovne"? Z toho celeho mam pocit, ze ma inu, a preto sa k tebe sprava ako k handre. Neviem, ci mladsie dieta kojis, ja by som mu oznamila, ze o mesiac idem piatok-nedela na wellness s kamoskou. A nech sa panko zariadi a neopovazi volat "ako sa zohrieva toto a ako casto jej mam dat jest".
@moze podniká. No keď ja idem na nakup, mám aj 5 neprijatých hovorov, lebo kedy ma dať jesť, čo ma dať jesť, kedy ma spat, co staršia a podobne..
@anonym_autor co Ti napisat. Je toho na Teba vela.
Kde zacat? Dcera 3 a pol rocna, ktora ma mladsieho surodenca. V tejto konstelacii je bezne, ze sa "upne" na druheho rodica. Mam 4 deti, presla som si tym 3x. A ano, jedno z deti bolo schopne ocka spominat velmi casto.
Ze k nej nemas cas len tak si sadnut a nerusene sa s nou pohrat...ked mensia spi sa Ti neda? Ci musis pracovat? Ozaj musis pracovat?
Nestaci, ze mas na starosti 2 deti s alergiami, komplet domacnost?
Vas vztah medzi manzelmi mi z Tvojho opisu pride, ze sa predbiehate kto je lepsi a kto horsi rodic a kto viac a kto menej zarobi a kto ma viac a kto menej povinnosti. HALO. Vy nie ste superi, vy ste PARTNERI. Manzelia, rodicia. Mate tahat spolu za 1 povraz.
Ja to vidim tak, ze bud sa naucite spolu komunikovat, alebo to skor ci neskor neustojite.
@moze podniká. No keď ja idem na nakup, mám aj 5 neprijatých hovorov, lebo kedy ma dať jesť, čo ma dať jesť, kedy ma spat, co staršia a podobne..
@anonym_autor to ides na nakup na pol dna?
Ja som mensie nakupy riesila s detmi, velky nakup riesil manzel, dostal zoznam na papieri a starsie dieta k tomu (nie vzdy, len ked bola chut). Kamoska chodila tak, ze jej manzel varoval deti pred obchodom a ona nakupovala vo vnutri. Teraz je moznost si aj objednat aj s dovozom. Alebo, ked manzel dobre zarobi, zaplat opatrovatelku.
Tvoj muz si vobec nevazi to, co pre rodinu robis a neuvedomuje si, ze cast povinnosti by mal znasat aj on. Je mu pohodlne nechat to na tebe, ved preco by sa on namahal. Navyse ta povazuje za menejcennu z dovodu, ze nedokazes zrobit tolko, kolko on a patricne zneuziva to, ze jeho prijem je hlavny prijem v domacnosti. Je to sebec, co mysli len na seba a ty prenho nie si tak dolezita, aby si kvoli tebe a tvojim potrebam narusil svoje pohodlie. Radsej ta necha padat na hubu a on si zlizne smotanu.
@anonym_autor Na to je jedina spravna odpoved: "Si dospely, porad si. A ak nevies, mas google, pohladaj si informacie sam, mna s tym teraz nezatazuj."
@anonym_autor "Bola som s nimi na výlete, stalo ma to asi všetko." Zvolni, ty sa ides potrhat kvoli 3.5 rocnej, a ona aj tak mrnci za otcom. Je to len faza; a mrnci, no a co. Mozno si uz dcera vsimla ze to je tvoje slabe miesto a mava s Tebou?
Vyloz si nohy, oddychni si. Zacni mysliet aj na seba, namiesto toho ako stale vyhoviet ostatnym, takto nebude mozne fungovat dlhodobo
@anonym_autor ako podnikatel,by uz mohol mat ludi,co urobia kopu veci za neho a on sa moze venovat Vam.Naucili by ste sa spolu fungovat,ale zial ja to vidim tak,ze aj ked je doma s tebou moc sa o domacnost nezaujima,ved ma teba tak na co aj,ze??
@anonym_autor co Ti napisat. Je toho na Teba vela.
Kde zacat? Dcera 3 a pol rocna, ktora ma mladsieho surodenca. V tejto konstelacii je bezne, ze sa "upne" na druheho rodica. Mam 4 deti, presla som si tym 3x. A ano, jedno z deti bolo schopne ocka spominat velmi casto.
Ze k nej nemas cas len tak si sadnut a nerusene sa s nou pohrat...ked mensia spi sa Ti neda? Ci musis pracovat? Ozaj musis pracovat?
Nestaci, ze mas na starosti 2 deti s alergiami, komplet domacnost?
Vas vztah medzi manzelmi mi z Tvojho opisu pride, ze sa predbiehate kto je lepsi a kto horsi rodic a kto viac a kto menej zarobi a kto ma viac a kto menej povinnosti. HALO. Vy nie ste superi, vy ste PARTNERI. Manzelia, rodicia. Mate tahat spolu za 1 povraz.
Ja to vidim tak, ze bud sa naucite spolu komunikovat, alebo to skor ci neskor neustojite.
@anonym_cb3927 vies ako tieto vztahy dopadaju???Zena ide po rokoch do kolektivu,zrazu pride kolega,co jej bude rozpravat aka je krasna,akeho ma blba manzela,ze on by ju na rukach nosil.Zrazu sa zene zacnu zapalovat lytka a je hned kolega-milenec.A uz vztah manzelov ide do kytek.Zena zisti,ze sa da zit aj inak ako sa len nahanat,ze ten druhy jej aj navari,veceru pripravi a zena sa citi ako princezna a nie ako ustvana matka a manzelka bez manzela.
A ty veris tej verzii,ze ide na dovolenku "sam"? Prepac,ale kedze ta povazuje za "normalnu" len na dovolenke, tak len vyuziva tvoj celorocny all inclusive ale svoj drahocenny cas travi s niekym,kto ho obdivuje a plni mu jeho potreby.

@evkatk zato, že ty si trpela a ničila si si zdravie, nemusíš to radiť/priať iným ženám. Vysoká škola stačí jedna, keď je poriadna, netreba 4. Ide z teba zlosť a nenávisť.
@anonym_652279 Jaj, Evka je znama firma. Stale o tom istom. Som ju blokla. Odkedy tu tie jej blaboly nevidim, hned mam menej stresu😃😄