icon

Ako zvládnuť školský kolobeh bez stresu?

17. sep 2026

Zacal novy skolsky rok,dieta cislo 1 skola,dieta cislo 2 adaptacia skolka (velmi postupna, je tam stale na 2 hodiny a stale place). Rano pripravit jedlo pre skolaka,rychlo sa obliect a utekat do prace,muz berie deti,potom on nakup,dieta cislo 2 domov,ja prichadzam po 6 hodinach domov (prace je dost,cize nie je cas ani na kavu),vymena s muzom,on praca,ja sa rychlo najest,urobit zaklad a uz je hore dieta. Obliect a hor sa do skoly na opacny koniec mesta (vieme preco je tak daleko v skole,nebudem vysvetlovat,dieta same nemoze chodit do a zo skoly). Potom domov,povenovat sa,vecerna rutina,navarit (snazim sa na 2-3 dni,avsak v posledne dni za 1 den padne jedlo) a je zvacsa 22:30 a ja padam do postele. A takto 3.tyzden a co to cely skolsky rok? Cez vikend aspon hrubu spinu doupratovat,ziaden volny cas,len kolobeh. To bude takto stale s nastupom vsetkych deti do institucii,ze to bude beh o zivot?

Strana
z2
anonym_ab5e67
17. sep 2026

Muz oblecie maleho,urobi kakavko.Starsi syn ho odvedie do skolky,potom prichadzam ja,muz urobi starsim ranajky,desiate.Deti vstavaju,ranajkuju a sup na autobus,najstarsi do auta a sup do skoly.Ranny zhon za nami a mozme klude v pokoji ranajkovat,pit kavu a potom idem spat.Muz je pn,takze teraz oddychuje.Poobede deti poprichadzaju,kde si co si a je vecer.
Mat takto len ranne,no by ma z takeho stereotipneho zivota drblo akurat tak.

jaskolka
18. sep 2026

Nuž pokiaľ to bude takto, áno,budete to mať tak chaotické.
Jednoducho je "problém"to vozenie hore dolu do školy a zo školy a to,že druhé dieťa je v škôlke len na krátky čas.
Neriešim, prečo je to tak,len poukazujem,že v tomto je "pes zakopaný"prečo to máte také.

V podstate sa poradiť dá len to,že mladšie dieťa potrebuje byť v škôlke normálne celý deň. Tým pádom aspoň trochu to bude ľahšie.

anonym_5fbde0
18. sep 2026

@anonym_autor roky som bola sama na deti, muž chodil na týždňovky. Zvládala som to sama takto:
ráno som odviezla deti do školky/školy, následne som išla do práce (5 km vzdialenosť). Cestou z práce som vyzdvihla deti, niekedy keď mali krúžky som ich viezla naspäť do mesta na krúžky a ja niekde čakala. Keď sme prišli domov, rýchlo som niečo uvarila, potom sa im venovala čo sa školských záležitostí týka a večer sa išlo spať.
Ty máš výhodu, že viete participovať na servise spolu s mužom, to, že beháte hore-dolu sa vám snáď upraví.

louise
18. sep 2026

Super, že aj manžel vie odviezť. Môj robí na smeny, nie vždy je k dispozícii. Nemám skrátený pracovný čas a vždy sme to museli sami zvládnuť. K tomu učiť sa s nimi a vodiť deti na krúžky mimo školy na prvom stupni - syn hrá florbal niekoľkokrát do týždňa, dcéra tancuje od 4 rokov v tanečnej skupine a absolvovala ZUŠ výtvarný odbor. Ide to, chce to systém a neriešiť, čo netreba. A keď si spomeniem na minulý školský rok - koľkokrát mi pípla správa, čo treba na ďalší deň priniesť do školy a ja som ešte letela z práce po obchodoch.

mimachicha
18. sep 2026
@anonym_161e85

@anonym_9c8716 toto si už po jej odpovedi viem domyslieť aj ja

@anonym_161e85 ved ale ona uz v prvom prispevku pisala, ze dieta chodi na skoly na druhy koniec mesta a ze nebude vysvetlovat preco ale je to proste tak.

andrea_82
18. sep 2026
@doriiis

Máš to ťažké, lebo to máš zle nastavené. Nutnosť voziť dieťa do školy, mladšie zaspáva iba pri vás. Sami pod sebou si pilite konár a čas sa vám kráti. Ako chcete dosiahnuť aby mladšie spalo v školke, keď nezaspí bez vás? Ak sa nezadaptuje do istého času, tak vám ho zo škôlky vylúčia.A staršiemu budeš robiť taxík stále. Zle nastavené, zle vymyslene

@doriiis my doma mladšieho stále uspávame, sme pri ňom a pritom bez problémov v škôlke zaspí bez nás. Robili sme to tak aj pri staršom synovi a tiež bez problémov.

Strana
z2