Ako zvládnuť školský kolobeh bez stresu?
Zacal novy skolsky rok,dieta cislo 1 skola,dieta cislo 2 adaptacia skolka (velmi postupna, je tam stale na 2 hodiny a stale place). Rano pripravit jedlo pre skolaka,rychlo sa obliect a utekat do prace,muz berie deti,potom on nakup,dieta cislo 2 domov,ja prichadzam po 6 hodinach domov (prace je dost,cize nie je cas ani na kavu),vymena s muzom,on praca,ja sa rychlo najest,urobit zaklad a uz je hore dieta. Obliect a hor sa do skoly na opacny koniec mesta (vieme preco je tak daleko v skole,nebudem vysvetlovat,dieta same nemoze chodit do a zo skoly). Potom domov,povenovat sa,vecerna rutina,navarit (snazim sa na 2-3 dni,avsak v posledne dni za 1 den padne jedlo) a je zvacsa 22:30 a ja padam do postele. A takto 3.tyzden a co to cely skolsky rok? Cez vikend aspon hrubu spinu doupratovat,ziaden volny cas,len kolobeh. To bude takto stale s nastupom vsetkych deti do institucii,ze to bude beh o zivot?
Nuž pokiaľ to bude takto, áno,budete to mať tak chaotické.
Jednoducho je "problém"to vozenie hore dolu do školy a zo školy a to,že druhé dieťa je v škôlke len na krátky čas.
Neriešim, prečo je to tak,len poukazujem,že v tomto je "pes zakopaný"prečo to máte také.
V podstate sa poradiť dá len to,že mladšie dieťa potrebuje byť v škôlke normálne celý deň. Tým pádom aspoň trochu to bude ľahšie.
@anonym_autor roky som bola sama na deti, muž chodil na týždňovky. Zvládala som to sama takto:
ráno som odviezla deti do školky/školy, následne som išla do práce (5 km vzdialenosť). Cestou z práce som vyzdvihla deti, niekedy keď mali krúžky som ich viezla naspäť do mesta na krúžky a ja niekde čakala. Keď sme prišli domov, rýchlo som niečo uvarila, potom sa im venovala čo sa školských záležitostí týka a večer sa išlo spať.
Ty máš výhodu, že viete participovať na servise spolu s mužom, to, že beháte hore-dolu sa vám snáď upraví.
Super, že aj manžel vie odviezť. Môj robí na smeny, nie vždy je k dispozícii. Nemám skrátený pracovný čas a vždy sme to museli sami zvládnuť. K tomu učiť sa s nimi a vodiť deti na krúžky mimo školy na prvom stupni - syn hrá florbal niekoľkokrát do týždňa, dcéra tancuje od 4 rokov v tanečnej skupine a absolvovala ZUŠ výtvarný odbor. Ide to, chce to systém a neriešiť, čo netreba. A keď si spomeniem na minulý školský rok - koľkokrát mi pípla správa, čo treba na ďalší deň priniesť do školy a ja som ešte letela z práce po obchodoch.
@anonym_9c8716 toto si už po jej odpovedi viem domyslieť aj ja
@anonym_161e85 ved ale ona uz v prvom prispevku pisala, ze dieta chodi na skoly na druhy koniec mesta a ze nebude vysvetlovat preco ale je to proste tak.
Máš to ťažké, lebo to máš zle nastavené. Nutnosť voziť dieťa do školy, mladšie zaspáva iba pri vás. Sami pod sebou si pilite konár a čas sa vám kráti. Ako chcete dosiahnuť aby mladšie spalo v školke, keď nezaspí bez vás? Ak sa nezadaptuje do istého času, tak vám ho zo škôlky vylúčia.A staršiemu budeš robiť taxík stále. Zle nastavené, zle vymyslene
@doriiis my doma mladšieho stále uspávame, sme pri ňom a pritom bez problémov v škôlke zaspí bez nás. Robili sme to tak aj pri staršom synovi a tiež bez problémov.

Muz oblecie maleho,urobi kakavko.Starsi syn ho odvedie do skolky,potom prichadzam ja,muz urobi starsim ranajky,desiate.Deti vstavaju,ranajkuju a sup na autobus,najstarsi do auta a sup do skoly.Ranny zhon za nami a mozme klude v pokoji ranajkovat,pit kavu a potom idem spat.Muz je pn,takze teraz oddychuje.Poobede deti poprichadzaju,kde si co si a je vecer.
Mat takto len ranne,no by ma z takeho stereotipneho zivota drblo akurat tak.