icon

Ako zvládnuť školský kolobeh bez stresu?

17. sep 2026

Zacal novy skolsky rok,dieta cislo 1 skola,dieta cislo 2 adaptacia skolka (velmi postupna, je tam stale na 2 hodiny a stale place). Rano pripravit jedlo pre skolaka,rychlo sa obliect a utekat do prace,muz berie deti,potom on nakup,dieta cislo 2 domov,ja prichadzam po 6 hodinach domov (prace je dost,cize nie je cas ani na kavu),vymena s muzom,on praca,ja sa rychlo najest,urobit zaklad a uz je hore dieta. Obliect a hor sa do skoly na opacny koniec mesta (vieme preco je tak daleko v skole,nebudem vysvetlovat,dieta same nemoze chodit do a zo skoly). Potom domov,povenovat sa,vecerna rutina,navarit (snazim sa na 2-3 dni,avsak v posledne dni za 1 den padne jedlo) a je zvacsa 22:30 a ja padam do postele. A takto 3.tyzden a co to cely skolsky rok? Cez vikend aspon hrubu spinu doupratovat,ziaden volny cas,len kolobeh. To bude takto stale s nastupom vsetkych deti do institucii,ze to bude beh o zivot?

Strana
z2
anonym_0dd571
17. sep 2026

a predstav si, ze mnohe prichadzaju po 8 alebo 8,5 hodinach...

tato_
17. sep 2026

Dalej si predstav, ze si na to sama...

autor
17. sep 2026
@anonym_0dd571

a predstav si, ze mnohe prichadzaju po 8 alebo 8,5 hodinach...

@anonym_0dd571 to ma caka,avsak dieta zle zvlada nastup do skolky,cize ideme nato fakt pomaly. Ale nechcem si predstavit to,ze sa nezadaptuje,co budeme potom robit.

zabka79
17. sep 2026

@anonym_autor ja nie, vcera ma skoro porazilo , boze vzdy to trva cez hodinu 😲

anonym_161e85
17. sep 2026

Prečo má dieťa školu na opačnom konci mesta? To je zbytočná komplikácia

autor
17. sep 2026
@anonym_161e85

@anonym_161e85 nebudem vysvetlovat preco,chodi tam,bude tam chodit,nezmeni sa to,same chodit tiez nebude,cize do 9. Rocnika tento kolobeh

anonym_d94b34
17. sep 2026

@anonym_autor muz pracuje az ked ty sa vratis z prace? Ak ano, preco nenavari on?

autor
17. sep 2026
@anonym_d94b34

@anonym_autor muz pracuje az ked ty sa vratis z prace? Ak ano, preco nenavari on?

@anonym_d94b34 muz rano pripravi deti,berie starsie do skoly,mladsie skolka,rychlo nakup,pride domov,stiha len co-to a uz uteka pre mladsie. Kym dojdu domov,da dietatu obed,pripravi sebe veci,uspi (dieta zaspava len v nasej pritomnosti). Nema kedy popri tom navarit.

anonym_d94b34
17. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_d94b34 muz rano pripravi deti,berie starsie do skoly,mladsie skolka,rychlo nakup,pride domov,stiha len co-to a uz uteka pre mladsie. Kym dojdu domov,da dietatu obed,pripravi sebe veci,uspi (dieta zaspava len v nasej pritomnosti). Nema kedy popri tom navarit.

@anonym_autor tak teda navarte v nedelu na viac dni a zvysok tyzdna suche vecere. Potom ked mladsie dieta bude v skolke viac ako dve hodiny, bude aj viac casu navarit. Takisto muz nech nechodi na nakup kazdy den

anonym_a446af
17. sep 2026

Preco kazdy den co berie deti do skoly a skolky chodi na nakup? Co sa da denne nakupovat? To naozaj nerozumiem. Nas je doma viac a na nakup chodim velky raz za tyzden-dva, a maximalne 15 minutove nakupy peciva raz za par dni. V tomto vidim najvacsiu fugu, ktora sa da vyuzit. Dieta je aspon tie 2 hodky v skolke, cize takmer 2 hodiny volna bez deti (minus cesta), za ten cas proste treba navarit.

anonym_d403b6
17. sep 2026

Vybrali ste skolu, musite to tak robit. Aj my sme obetovali dobrej skole cas vozenia. Nelutujeme.
Ja by som skolku dala hned na cely den, za mna je to natahovanie agonie, dieta nevie preco tam potom ma byt zrazu cely den, len trpi.
Robis na 6h to je velka vyhoda.

doriiis
17. sep 2026

Máš to ťažké, lebo to máš zle nastavené. Nutnosť voziť dieťa do školy, mladšie zaspáva iba pri vás. Sami pod sebou si pilite konár a čas sa vám kráti. Ako chcete dosiahnuť aby mladšie spalo v školke, keď nezaspí bez vás? Ak sa nezadaptuje do istého času, tak vám ho zo škôlky vylúčia.A staršiemu budeš robiť taxík stále. Zle nastavené, zle vymyslene

marianarem
17. sep 2026

@anonym_autor Zlepsi sa to, ked sa mladsie adaptuje v skolke, nakoniec to da. A tiez si casom podla mna zvyknes a najdes system. V momentalnej situacii by som sa asi vykaslala na nejake dlhsie varenie, vecere len suche alebo rychle 15minutovky, obedy tiez. Alebo zamrazit z vikendu.

anonym_6a1543
17. sep 2026

Ja som sa nikdy nezamýšľala, že čo ak.. čo ak sa neadaptuje, aké neadaptuje. Je čas škôlky a môj čas práce
Odpoveď na otázku , áno čaká vás takýto blazinec pekných pár rokov

anonym_34d84a
17. sep 2026

Áno, už to bude takto najbližších pár rokov. Pribudnú domace úlohy, projekty, príprava na písomky, krúžky, ...

beata_k
17. sep 2026

@anonym_autor Bude lepsie ked si mladsie zvykne v MS. Odpadne ti kus starosti.

anonym_161e85
17. sep 2026

Od pondelku dať dieťa do MS na cely deň. Bude to podstatne jednoduchšie
Keď to dieťa uvidi že aj iné deti sa prezliekajú do pyžamká a idu spinkať tak si rýchlejšie zvykne ako keď bude pol roka chodiť len doobeda a potom bum odrazu cely deň

mirka0677
17. sep 2026

my sa už 7.rok striedame s manželom na zmeny. Najskôr som pracovala len 4, potom6 hodín, teraz už 8. Ten, čo je doma doobeda, robí nákupy, varí na 1-2 dni, vypravuje deti do školy, prípadne je s nimi doma, ak sú choré. upratuje. Taká pohodička. Ten, čo robí ráno, poobede rieši deti, úlohy, tréningy.. Možno by ti uľahčilo deň,, keby manžel doobeda aspoň raz za čas navaril. A potom doosť pomôže, keď sa o pár rokov deti samy začnú prepravovať do a zo školy a tréningov, lebo teda ideme s nimi len raz za čas. Ono to ubehne, len treba vydržať 🙂

anonym_9c8716
17. sep 2026
@anonym_161e85

@anonym_161e85 moze to byt specialna skola, napr.pre nadane deti.

anonym_9c8716
17. sep 2026

@anonym_autor asi by som zabezpecila niekoho kto bude skolaka vodit zo skoly. To by vas odlahcilo.

anonym_161e85
17. sep 2026
@anonym_9c8716

@anonym_161e85 moze to byt specialna skola, napr.pre nadane deti.

@anonym_9c8716 toto si už po jej odpovedi viem domyslieť aj ja

anonym_32488d
17. sep 2026

ak dieta musi chodit do skoly na opacny koniec mesta, mozno by bolo dobre zvazit prestahovanie, ak ani neskor nie je mozne, aby chodilo samo
uspavanie mladsieho, to je velka chyba, to uz davno malo spat same, si otrokom deti, ci uz dobrovolne, alebo nutene, a to ti berie cas na ostatne
varenie, nakupovanie - neda sa objednat donaska, aspon nakup? detto jedlo, nestaci niekedy len sucha strava?

anonym_861b40
17. sep 2026

U nás ráno muž odchádza prvý, takže ja vychystám deti zanesiem, pracujem, idem pre deti, učenie, ideme von, večer navarím, kým muž deti okúpe, upratujeme priebežne všetci, vrátane detí (8 a 5r) a občas aj neupratujeme 🤷🏼‍♀️. Cez víkend sme často mimo dom, lebo syn máva zápasy ale vždy si nájdem čas na seba, čas na muža a čas na deti. Ale to je rokmi vycvičený time managment a určovanie priorít v prítomnom čase. A nákup objednávam v piatok poobede na nedeľu, kde je všetko potrebné na celý týždeň.

anonym_a18324
17. sep 2026

ja robim len 3 dni v tyzdni, inak by som si pripadala ako otrok, aj takto ako to mam mi to pride narocne.

betulinka1
17. sep 2026

@anonym_autor úplne bežný deň. Ešte sa tes, že muž vie ráno poriešiť deti. Môj odchádza ráno 6:30 hodina autom do práce a prichádza okolo piatej. To už ja mám vybavené školy, krúžky, nakúpené a učíme sa. Aj ráno aj krúžky su na mne. Varíme každý deň niečo, len keď hodime špagety, upečieme krídelká a také rýchlovky ale proste vždy čerstvé.

euka210
17. sep 2026

@anonym_autor a to sa da?... ze bez stresu? Ja mam uz 3 druhostupniarov a stale stresy prve tyzdne kym nabehneme na system a oni veci maju na haku a rano hladaju, robim sofera na ci z kruzkov atd... 🤦‍♀️
Pri prvakovi sa mu treba venovat, tam to bolo stale tazsie.
Budem hnusna, ale pravdiva...nastupom do skoly nase zlate skolkarske casy a volne poobedia skoncili...Tak to je.
...mamicky skolkarov...uzivajte si kym sa da! ❤️

anonym_d16711
17. sep 2026

Ja dufam, ze sa zase raz zabehneme a zlepsi sa to, bo som brutal vycerpana.. muz nas rano vozi a to je z jeho strany vsetko, lebo ma 2prace a chodi po 18/19h domov. Cize vsetko je na mne.. mam dost..

tululu
17. sep 2026

Dnes mi pipol edupage 13 krat, z toho jeden oznam, ze skole praskla trubka a zajtra je riaditelske. Ja ked si predstavim, ako som si od druheho rocnika robila desiatu, rano sama vstala a isla do skoly, prisla, hodila tasku do kuta, isla von a vecer som si spravila ulohy, tak moji rodicia nie ze netusili co sa v skole deje, ale casto ani kde som. Teraz ked mam deti na ZS tak mam pocit, ze opat studujem s nimi. Teror.

anonym_df9b08
17. sep 2026
@tululu

Dnes mi pipol edupage 13 krat, z toho jeden oznam, ze skole praskla trubka a zajtra je riaditelske. Ja ked si predstavim, ako som si od druheho rocnika robila desiatu, rano sama vstala a isla do skoly, prisla, hodila tasku do kuta, isla von a vecer som si spravila ulohy, tak moji rodicia nie ze netusili co sa v skole deje, ale casto ani kde som. Teraz ked mam deti na ZS tak mam pocit, ze opat studujem s nimi. Teror.

@tululu To s trubkami sa presne stalo na synovej skole minuly tyzden😃 radost proste...stale je nieco.

anonym_535806
17. sep 2026

No a tu je jasny priklad toho, preco niektore zeny nepracuju, aby krasne predisli “tomuto sialenemu kolotocu” 😔 Autorka nemozes si dovolit zostat na cas doma?

Strana
z2