Chodenie batoľaťa na toaletu s mamou: Áno alebo nie?
Akože budete sa možno chytať za hlavu čo sa opýtam ale je tu mama ktorá nedovolila chodiť dieťaťu spolu s ňou na wc? Aj keď sa tam dobijalo? Lebo ja to môjmu nedovolím a keď som to povedala pár mamám tak na mňa pozerali že som tyran a nie mama
@anonym_autor a kde je to dieta zatial?
A ja som potom extrem z tej druhej strany, co nema problem sa ist vycikat pri otvorenych dverach aj pri mojom stvorrocnom synom 😅...nieze by to vyzadoval, ale tak obcas sa zakecame 😁.
ja nedovolim, su miesta kde chcem sukromie
A ja som potom extrem z tej druhej strany, co nema problem sa ist vycikat pri otvorenych dverach aj pri mojom stvorrocnom synom 😅...nieze by to vyzadoval, ale tak obcas sa zakecame 😁.
@oceanahory moja mama s tým nemá problem doteraz a to mám 25 🫣😂
A ako staré je to batoľa? Ja som pri prvom mala pred wc extra autosedačku. Ďalšie dve som dala do maxikosi pokiaľ som bola na wc a sama doma. Teraz máme zhodou okolností tiež autosedačku na chodbe, mala má rok. Tam ju zapnem. Dám niečo do ruky nech sa hrá. A nie, už veľké deti na wc fakt nepotrebujem 😁.
Rob ako vyhovuje tebe nie ostatným. Pokiaľ je dieťa v bezpečnom prostredí nič sa mu nestane keď bude chvíľu revať.
Vajco a hracka, bezpecna stolicka na krmenie + nejake keksiky, alebo sup do postielky, a pocka. Ci pockat, zabudla som, bude mat psychicke ujmy z odlucenia od matky podla niektorych.
@anonym_autor ja som nedovolila, ake oni sa vlastne ani nejako nedobijali. A ked tu citam nejake temy, ako decku este aj ukazuju krvavu vlozku, tak mi je zle z toho.
@anonym_autor Syn nemal potrebu chodiť so mnou na wc až dovtedy, kým nebol niekoľko dní v nemocnici.Vzdy sa však uspokojil s tým, že sme sa cez zavreté dvere rozprávali.
keby len dieta... somnou je tam aj pes a aj macka .. teda dieta uz prestalo - uz ma 12 ..ale obcas mi tam nabehne - no uz len naozaj vynimocne
Ked je manzel doma, zatvaram sa, aj ked sa dobija. Ale ked sme sami doma, su tam somnou dieta a vacsinou aj pes a debatime 😀
@anonym_autor dieťa mám vo veľkej ohrádke v bezpečí alebo mi klopka z druhej strany ale naozaj si neviem predstaviť vykonávať potrebu a naťahovať sa toto neoblizuj toto nechytaj.... Akože celkovo na wc za mňa nemá čo robiť ale musela som sa nad tým zamyslieť keď sa na mňa divne každý pozeral
Nemám s tým problem, pokiaľ nemá dieťa s tým problém
Tiež ako mama som bola pri jeho potrebe milióny krát
@anonym_autor my sme všetci tak zvyknutí s priateľom že vykonávame potreby pri sebe a otvorených dverách aj s malou máme aj spojené wc s kúpeľňou cize niekedy to inak nejde, a my dve s mamou od malička chodíme vyzlečené pred sebou neviem proste u nás je to tak normálne
Keby nesiel so mnou, neviem co robi a bolo by to nebezpecne. To je najdolezitejsie v danej chvili, moje pohodlie az potom. Ale keby som mala kludne dieta ze si sadne kam ho polozim, tak v pohode by som si odskocila bez neho 😁
ja nedovolim, su miesta kde chcem sukromie
@anonym_5e1036 aké súkromie máš keď ti pred dverami reve dieta a dobíja sa k tebe?
@anonym_5e1036 aké súkromie máš keď ti pred dverami reve dieta a dobíja sa k tebe?
@bielasovicka no sukromie ma stale 🙂 klud na potrebu je druha vec
Nikdy so mnou nechodil, on sa ale nejako extra nedobijal, zoparkrat sa pokusil, ked bol uz kusok vacsi ale nejako extra ho to nelakalo. Malu potrebu stiha clovek aj ked ma dieta uragan, velku na tu ja potrebujem klud a cas, tak som nejako telo nastavila, ze ked bol muz doma alebo vecer 😂. Ale budem uprimna, ak by sa dobijal, zachvaty mal, tak neviem, asi by chodil, lebo by mi to za to nestalo a klud by som nemala.
Nemala som s tym problem ved je to male dieta 🤷🏼♀️ma 7 a uz nechodi zamnou dokonca ona chce tiez sukromie .
S týmto presne ja problém nemám ale mám iné svoje hranice. Je mi nepríjemné, ak mi dieťa neustále vyjedá z taniera. Občas chcem mať moje jedlo iba pre seba. Tiež som bola pred inými za lakomca, ale podľa mňa je správne deti určiť na to, že sú niektoré veci ľuďom nepríjemné a musia ich rešpektovať. Takže máš na to úplne právo. Ak by si samozrejme nebola 5 minút zavretá a dieťa bohvie kde robí bohvie čo.
@bielasovicka mne za dverami nereve a nedobija sa, deti som nikdy neucila chodit so mnou, obe sa naucili sadnut si pred dvere do chodby s hrackou a cakat, necakaju ani pred kupelnou
@anonym_autor ak som doma sama tak jasne ze ide so mnou, potrebujem mat dieťa pod dohľadom.
Ak sme ale doma obaja tak na záchode si doprajeme kľud.
Myslela som ze je to tak u všetkých...
@bielasovicka tak moja reve aj keď som pri kuchynskej linke a nie veža nepomohla.... Zo všetkou úctou ju nemôžem mať na rukách celý deň musí si zvyknúť že nebude po nej a že ja mám potreby a aj povinnosti. Polubim ju vždy ale prišla som na to že keby chcem docieliť aby celý deň neplakala tak buď by som bola pri nej 24h bez jedla , pitia , wc , varenia a upratania alebo by som ju mala na rukách a to naozaj odmietam. Lenže táto doba ma núti mať za to výčitky.
Je to tvoja vec ako mas hranice.
Ja s vlastnymi detmi problem nemam. V cudzom alebo verejnom priestore mam vacsi probldm.
Ja len ze mozno ta raz stejne bude na stare kolena prebalovat. Mozno je ta zarputila drama ullne zbytocna. Mna by asi viac rusilo dobijajuce sa decko ako to ktore ticho stoji a kuka alebo sa so mnou rozprava pri tom.
Ale kazdy to ma inak. Ja vseobecne razim cestu najmensieho odporu.
@bielasovicka tak moja reve aj keď som pri kuchynskej linke a nie veža nepomohla.... Zo všetkou úctou ju nemôžem mať na rukách celý deň musí si zvyknúť že nebude po nej a že ja mám potreby a aj povinnosti. Polubim ju vždy ale prišla som na to že keby chcem docieliť aby celý deň neplakala tak buď by som bola pri nej 24h bez jedla , pitia , wc , varenia a upratania alebo by som ju mala na rukách a to naozaj odmietam. Lenže táto doba ma núti mať za to výčitky.
@anonym_autor no ja len píšem že podľa mňa je lepšie nechať dvere otvorené, a dieťa nemusí ísť za tebou priamo do vecka, jemu stačí keď vidí ze sú tie dvere otvorené, a je kludne. Určite viac, ako keby videlo ze sú dvere zavreté.
Takto som to myslela. Ale ved každý nech robí ako chce
@anonym_autor no ja len píšem že podľa mňa je lepšie nechať dvere otvorené, a dieťa nemusí ísť za tebou priamo do vecka, jemu stačí keď vidí ze sú tie dvere otvorené, a je kludne. Určite viac, ako keby videlo ze sú dvere zavreté.
Takto som to myslela. Ale ved každý nech robí ako chce
@bielasovicka no tak moja keby otvorené dvere tak pokiaľ by nevliezla do záchodu by neodišla ....je ako môj tien
@anonym_autor Ano, ja nedovolim, mne to prekaza. A manzel to ma podobne, cize u nas syn s nami na zachod proste nechodi, aj ked by chcel. Podla mna je uplne v poriadku, ze clovek ma svoje hranice a ze ich dietatu ukaze. Aj dieta sa tym nauci, ze sa moze tiez ohradit, ked mu niekto prekracuje jeho hranice.
@anonym_autor nie

🙄