icon

Čím vyplniť voľný čas s deťmi v chladných dňoch?

29. sep 2026

Ahojte.. Už začínajú chladnejšie dni.. Samozrejme máme sopliky. Aj starší 5 ročný aj menší 3 ročný... Samozrejme uvarím poupratujem. Okolo deti obliecť oprať. Denná rutina ktorú pozná každá matka. Hlavne keď sú deti choré. Ale príde aj čas kedy mám všetko hotové. A nemám čo robiť. Manžel v robote. Ja auto nemám. Len manžel. Busom nemôžeme ísť do mesta lebo sa nedostaneme domov. Tak isto ihrisko je peši až na druhej strane dediny. A bojím sa ešte že viac nachladnú. Čo robíte vy? Neviem si nájsť film. Nič ma nebaví. Úplne som KO. Čím sa zabávate vy z deťmi? Alebo napadá nejakú mamičku čím vyplniť deň? Som už naozaj zúfala

Strana
z2
anonym_439a40
•
29. sep 2026

Keď sú chorí, hráme rôzne hry, skladajú si lego, pozerajú knihy. Ak sa dá, ideme sa prejsť, mimo ihriska a detí.
Ak sa chvíľu hrajú sami, tak si čítam knihu alebo háčkujem. Nenudila som sa asi ešte nikdy.

belle_vie
•
29. sep 2026

Prácou :D.

autor
•
29. sep 2026
@anonym_439a40

Keď sú chorí, hráme rôzne hry, skladajú si lego, pozerajú knihy. Ak sa dá, ideme sa prejsť, mimo ihriska a detí.
Ak sa chvíľu hrajú sami, tak si čítam knihu alebo háčkujem. Nenudila som sa asi ešte nikdy.

@anonym_439a40 HM no keď skladáme lego alebo si kreslime ... Tak sa dá ale keď už ich to nebaví tak príde potom už zúfalstvo. Pretože mňa nič nebaví. Nebaví ma telka kniha nič. Stála bolesť hlavy. A úplne som zúfalá .. taký hnusný pocit mám. A neviem sa ho zbaviť.

autor
•
29. sep 2026
@belle_vie

Prácou :D.

@belle_vie akou? Už rozmýšľam že idem tretí krát upratať skrinke 😅😅😅😅

jblheart
•
29. sep 2026

Môžeš vymýšľať témy a diskusie na MK a potom čítať reakcie. Nebudeš ani prvá čo má takúto kratochvilu. 🤣

anonym_f247d2
•
29. sep 2026

@anonym_autor Ak deti nemajú teplotu a je pekne,pokojne s nimi choď aj na prechádzku.

anonym_5105e6
•
29. sep 2026

príď mi umyť okná

autor
•
29. sep 2026
@anonym_f247d2

@anonym_autor Ak deti nemajú teplotu a je pekne,pokojne s nimi choď aj na prechádzku.

@anonym_f247d2 ale kde? S kým? Viem bude to znieť veľmi hlúpo ale bola som naučená chodiť na prechádzky z mamou. Celú cestu sme kecali. A teraz sama z deťmi bez nejakej kamarátky sestry príde mi to čudné. Chodím z deťmi. Neviem to proste vysvetliť... Necítim sa dobre.

simsalabim
•
29. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_f247d2 ale kde? S kým? Viem bude to znieť veľmi hlúpo ale bola som naučená chodiť na prechádzky z mamou. Celú cestu sme kecali. A teraz sama z deťmi bez nejakej kamarátky sestry príde mi to čudné. Chodím z deťmi. Neviem to proste vysvetliť... Necítim sa dobre.

@anonym_autor a ked nebudes mat mamu a deti doma, nebudes chodit na prechadzky?

abbey1
•
29. sep 2026

@anonym_autor Nevieš tráviť čas s deťmi? Ísť na prechádzku a rozprávať sa s nimi? Trochu nerozumiem.

anonym_f247d2
•
29. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Veď som myslela na prechádzku s deťmi.Ja som vždy chodila len so synom, bez kamošky.Vzdy sme sa zabavili a veľa sa aj naučil hravou formou

autor
•
29. sep 2026
@simsalabim

@anonym_autor a ked nebudes mat mamu a deti doma, nebudes chodit na prechadzky?

@simsalabim nie nechodím nikde. Som doma 10 rokov. Ako sa narodila dcéra. Chodíme len na nákup. Doktorky. A spolu z manželom keď ma voľno. Sem tam sa ideme prejsť. Ale to skôr cez leto ako cez zimu.

autor
•
29. sep 2026
@anonym_f247d2

@anonym_autor Veď som myslela na prechádzku s deťmi.Ja som vždy chodila len so synom, bez kamošky.Vzdy sme sa zabavili a veľa sa aj naučil hravou formou

@anonym_f247d2 tak z synom a tromi deťmi je rozdiel. Aj keď už niekde ideme tak vždy to skonči hádkami.

anonym_f247d2
•
29. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_f247d2 tak z synom a tromi deťmi je rozdiel. Aj keď už niekde ideme tak vždy to skonči hádkami.

@anonym_autor Nemyslím si, že doma, zavreté v izbe sú kludnejsie, ale je to tvoja vec.Dokonca vzduch a slniečko by prospeli aj tebe.Mas 3 deti, ale spomínaš len dve, že majú sopliky, či?

anonym_3a0aa8
•
29. sep 2026

10 rokov doma??? Už davno by ma brali na psychiatriu.

thereisabear
•
29. sep 2026

Ja by som vyplnila čas psychológom. Nemyslím to v zlom, ale keď ta nič nebaví, máš zlý pocit, nevieš ísť sama s deťmi na prechádzku, tak niekde je problém.

natalka13
•
29. sep 2026

Za 10 rokov si si nenasla kamosku?
No hold ostali ti deti.
Preco sa z mesta nevies dostat domov?
Su detske centra, hernicky....
Mozete piect spolu, vyrabat hocico z tekvic gastanov...vyplnat pracovne listy, darceky pre babky k sviatkom vianociam....
To sa 10 rokov doma nudis a si iba s mamou?

autor
•
29. sep 2026
@anonym_3a0aa8

10 rokov doma??? Už davno by ma brali na psychiatriu.

@anonym_3a0aa8 áno najprv som bola pri dcére na materskej. To som fungovala škola doma škola doma z malou. Alebo sa učila... Potom som sa vydala a narodil sa mi druhý syn.. to tak isto len doktori nákupy.. a len keď tak výlet z manželom a deťmi. A pri treťom to isté.... Opatrujem mamu... Keď že sa zmenil jej zdravotný stav som s ňou 24/7. A už cítim že to naozaj nie je dobre....

anonym_f247d2
•
29. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_3a0aa8 áno najprv som bola pri dcére na materskej. To som fungovala škola doma škola doma z malou. Alebo sa učila... Potom som sa vydala a narodil sa mi druhý syn.. to tak isto len doktori nákupy.. a len keď tak výlet z manželom a deťmi. A pri treťom to isté.... Opatrujem mamu... Keď že sa zmenil jej zdravotný stav som s ňou 24/7. A už cítim že to naozaj nie je dobre....

@anonym_autor Som asi veľmi zvedavá, ale pri 3 deťoch a opatere mamy sa nudíš?

autor
•
29. sep 2026
@natalka13

Za 10 rokov si si nenasla kamosku?
No hold ostali ti deti.
Preco sa z mesta nevies dostat domov?
Su detske centra, hernicky....
Mozete piect spolu, vyrabat hocico z tekvic gastanov...vyplnat pracovne listy, darceky pre babky k sviatkom vianociam....
To sa 10 rokov doma nudis a si iba s mamou?

@natalka13 nie. Písala som tu na FB. Vôbec nič. Keď že nikde nechodím tak niet kde kamošku nájsť... Pretože tak hlúpo tu chodia autobusy... Jediný detský kútik je v meste A potom áno z mamou som stále. Keď ideme k doktorovi z deťmi vtedy ju mám na kamere. A kontrolujem ju.

anonym_870d1d
•
29. sep 2026
@anonym_autor

@natalka13 nie. Písala som tu na FB. Vôbec nič. Keď že nikde nechodím tak niet kde kamošku nájsť... Pretože tak hlúpo tu chodia autobusy... Jediný detský kútik je v meste A potom áno z mamou som stále. Keď ideme k doktorovi z deťmi vtedy ju mám na kamere. A kontrolujem ju.

@anonym_autor to nie su "hlupe" autobusy, ale predvidatelna realita odstahovania sa na dedinu a vlastnictva jedineho auta

autor
•
29. sep 2026
@thereisabear

Ja by som vyplnila čas psychológom. Nemyslím to v zlom, ale keď ta nič nebaví, máš zlý pocit, nevieš ísť sama s deťmi na prechádzku, tak niekde je problém.

@thereisabear no uvažujem nad tým aj ja. Ale neviem či to má zmysel.

januska12323
•
29. sep 2026

Ja tiež nerozumiem kedy sa stíhaš nudiť. Nie si skôr vyčerpaná zo starostlivosti o celú rodinu? Keď príde manžel domov choď von, sama, vyvetraj si hlavu. Deti zvládnu prechádzku po dedine a viac sa zabavia ako vnútri stále.

anonym_283dde
•
29. sep 2026

@anonym_autor možno kúpiť nejaké maloobjemové skromnejšie približovadlo (auto) v peknom stave za 2-3 tisícky - to ti/vám môže dať krídla, ak (rada) šoféruješ.

anonym_b2a541
•
29. sep 2026

Ty sa nudis s tromi detmi? Ty nevies sama nikde zajst? Ani na druhy koniec dediny na ihrisko? Mne to cele co pises pride, ze hladas animatora nie pre deti, ale pre seba. S takym nastavenim asi tazko najdes aj kamosku. Ja by som si ta za kamosku nevybrala, uz teraz tusim, ze by si bolo vecne na mne zavesena lebo sama nevies co so sebou.

anonym_1fa815
•
29. sep 2026

@anonym_autor ja som s deťmi piekla zdravé mlsky ovsené sušienky s banánom, jablkami, orieškami.. piekli sme chlebíky so semienkami, banánový chlebík, varili sme si horúcu čokoládu... vyrábali a hrali sme pexeso, schovávačku, nakreslili sme si postavičky vystrihli a nalepili špajdle lepiacou páskou a hrali sme divadlo, týmto môžte zabávať babku...

svetlonos
•
29. sep 2026

Chodím von sama s 3ma deťmi, majú 6 - 3 - 1,5 roka. Slák by ma trafil byť zavretá len doma! Má soplik? No nech, kým nemá horúčku! Pre mamu výbav na pár hodín opatrovateľku a ty vypadni s deťmi von, veď sa zblaznite.
Alebo máš nejakú dg/poruchu, že máš strach ísť von sama bez iného dospelého?
Ten psychológ je dobrý nápad a ozaj porues mamu, lebo ty máš depku ako slak. Čo chcela deťom ukazovať, že treba len doma sedieť?

anonym_77d624
•
29. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_439a40 HM no keď skladáme lego alebo si kreslime ... Tak sa dá ale keď už ich to nebaví tak príde potom už zúfalstvo. Pretože mňa nič nebaví. Nebaví ma telka kniha nič. Stála bolesť hlavy. A úplne som zúfalá .. taký hnusný pocit mám. A neviem sa ho zbaviť.

@anonym_autor si zle naladená. Vonku pozbierať gaštany, vyrábať dekorácie. Jesenné dekorácie, lastovičky na farebný papier, doplniť farebnými listami, piecť spolu- vykrajovat vykrajovackami, kineticky piesok, magnet.stavebnica. hrať sa na taký obchod, onaký....ty umyvaj riady, deti nech zadeluju, zatrieduju....vygoogli si jesenné aktivity s detmi

anonym_6ae5b1
•
29. sep 2026

nazbierat listy gastany a ine jesenne veci a zacat tvorit spolu ozdoby ... alebo uz vyrabat vianocne vyzdoby ... s dcerou mozes piect kolace , alebo kupit enciklopediu a ucit nove veci .. kludne mozu aj same ...

mimaapeto
•
30. sep 2026

spoločenské hry čierny peter, človeče nehnevaj sa , pexeso, predplatiť disney+ rozprávky na veľkú nudu, zbierať gašty a potom z nich niečo vyrábať, tak isto listy farebné a najdeš na nete predlohy ako ich lepiť aby vznikli zvieratká, šarkan bol u nás vďačný veľmi na jeseň.

Strana
z2