icon

Maminy ADHD detí: Ako zvládnuť rodinný život?

13. sep 2026

Maminy adhd deti, ako zvladate rodinny zivot? Da sa to prezit v klude? Je to jedna hroza.😭😭😭

Strana
z2
anonym_3fab5f
13. sep 2026
@anonym_f424a3

Mňa by len zaujímalo čo je za tým, že je toľko detí s poruchami 🤔

@anonym_f424a3 aj napriklad alergikov je skoro 50%. Proste jeme bordel..

anonym_3fab5f
13. sep 2026

@anonym_autor syn autista +ADHD. Vejom porornost a hyperaktivita lepsie , PAS sa vekom zhorsuje ako si uvefomuje ze svet nie je bezpecne miesto. Ako dieta to bolo fajn

hylary
13. sep 2026

@anonym_autor u nas AS + ADHD = horor... najhoršie su rana, to je boj o prežitie a potom dalej.. druzinu nema cize denne dalej bojujeme od 12:30 do vecera a od rana zas.. dennodenny boj.. kto to nezažil, nepochopi nikdy o com pisem...

anonym_e5dad8
13. sep 2026

Mam kombinaciu ADHD a epilepsiu a teda mam co robit fakt je to tazke, udrzat ho na mieste vysvetlit hocico. A z coho to ma no kym nemal prvy zachvat bol pokojny kde som ho posadila sedel. Otazka je z coho chytil epilepsiu

anonym_695530
13. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_695530 strava? Cukor? Sacharidy? Ze detom na gaps strave sa polepsuje..

@anonym_autor áno, toto všetko sa v literaturach spomína, ale nikde nie je jednoznačne preukazane, že presne tato a táto konkrétna vec spôsobuje autizmus. Keby to tak bolo, vyhli by sme sa tým veciam a také deti by sa nerodili.

anonym_2f3d91
13. sep 2026
@hylary

@anonym_autor u nas AS + ADHD = horor... najhoršie su rana, to je boj o prežitie a potom dalej.. druzinu nema cize denne dalej bojujeme od 12:30 do vecera a od rana zas.. dennodenny boj.. kto to nezažil, nepochopi nikdy o com pisem...

@hylary u nás presne ako je starší len horší a presne ako bolo vyššie písané akoby si viac začal uvedomovať seba a ide to , prejavuje sa to veľa. Dokonca som počula ze deti majú aj skôr pubertu ...I na to mi to sedí.. svoje dieťa milujem ale keď je v skole je pravda ze proste trosku vypnem. Pride zo školy a začínajú zvuky, záchvaty úplne pre nič a drzé správanie. Dnes má pocapal len preto lebo som mu chcela ostrihať nechty. Skúsila som vysvetliť keď sa upokojil ale väčšinou vysvetľovania a ani zákazy, tresty ani nič nezabera a ani takzvané hranice.

autor
14. sep 2026
@anonym_7b4cfa

Mimochodom teraz som si spomenula , ze som čítala, že zato môže vysoky vyskyt mikroplastov. Ci je to pravda, to neviem.

@anonym_7b4cfa cize mikroplasty v mozgu.hm.zaujimave.mne boli poradene omega, ata mg. Nasadili sme. Aj o safrane som citala. Nas aj zle papa.. nezje maso a zeleniny malo. 😞

autor
14. sep 2026

Strasne som unavena. Doma ani chvila pokoj.

biba_18
14. sep 2026
@anonym_autor

Strasne som unavena. Doma ani chvila pokoj.

@anonym_autor naučíš sa - chodiť sama na "dovolenky" ...
ja už roky potrebujem sama vypadnúť z domu ...
začala som liečebnými pobytmi v ta3 - a postupne som prešla na jogové pobyty ... niekedy s kamoškami, ale často aj sama ...
na prvom takom pobyte som bola keď mal malý 6 rokov - už som bola totálne zahltená aj v práci, aj doma. bola som chronicky unavená že ma vyplo večer pri telke ale úplne jak štolverk som bola, bolela ma hlava, celé telo, žalúdok, zle mi trávilo, furt som bola chorá čo doniesol malý zo škôlky, to som lapila aj ja, mala som búšenia srdca - s tým posledným som bola na internom a že moja zlatá, to je chronický stres ...
musíš sa proste naučiť relaxovať ...

anonym_3b9959
14. sep 2026
@anonym_2f3d91

@hylary u nás presne ako je starší len horší a presne ako bolo vyššie písané akoby si viac začal uvedomovať seba a ide to , prejavuje sa to veľa. Dokonca som počula ze deti majú aj skôr pubertu ...I na to mi to sedí.. svoje dieťa milujem ale keď je v skole je pravda ze proste trosku vypnem. Pride zo školy a začínajú zvuky, záchvaty úplne pre nič a drzé správanie. Dnes má pocapal len preto lebo som mu chcela ostrihať nechty. Skúsila som vysvetliť keď sa upokojil ale väčšinou vysvetľovania a ani zákazy, tresty ani nič nezabera a ani takzvané hranice.

@anonym_2f3d91 bože, to mi ani nehovorte, ja dúfam, že vekom bude lepšie. Tiež ADHD a autizmus. Vera, ja rozdeľujem svoj život na " pred dieťaťom" a " po dieťati". Chodíme do centra, na cvičenie, ku psychiatrovi,.psychológovi, a veru všade sa pýtam, čo mám robiť, aby už toľko kriku, vresku, boja nebolo. Tak nikto mi neodpovie. Každý, len, ste skvelá maminka, pokračujte, ..., ale teda je to veľmi tažké. A tie kecy o terajšej dobe
To sú dobré drísty. Je to genetické, môj súrodenec má tiež prvorodené dieťa, tiež také istá ako ja. A moja matka bola tiež vždy čudná, a výchova vtedy bola taká, že keď kričala dostala riadnu nakladačku a bolo to. A kto vie, či starý rodičia mojej matky tiež neboli autisti, teda jeden z nich. Je to o diagnostike a nie o plastoch ako očkovaní a telke a podobne. Trauma rodiča v detstve je relatívna vec, lebo niekto má traumu aj z toho, že na neho v detstve vybehne pes a niekto sa môže napríklad topiť a nezanecháva to na ňom stopy, takže trauma je nanič.

biba_18
14. sep 2026
@anonym_3b9959

@anonym_2f3d91 bože, to mi ani nehovorte, ja dúfam, že vekom bude lepšie. Tiež ADHD a autizmus. Vera, ja rozdeľujem svoj život na " pred dieťaťom" a " po dieťati". Chodíme do centra, na cvičenie, ku psychiatrovi,.psychológovi, a veru všade sa pýtam, čo mám robiť, aby už toľko kriku, vresku, boja nebolo. Tak nikto mi neodpovie. Každý, len, ste skvelá maminka, pokračujte, ..., ale teda je to veľmi tažké. A tie kecy o terajšej dobe
To sú dobré drísty. Je to genetické, môj súrodenec má tiež prvorodené dieťa, tiež také istá ako ja. A moja matka bola tiež vždy čudná, a výchova vtedy bola taká, že keď kričala dostala riadnu nakladačku a bolo to. A kto vie, či starý rodičia mojej matky tiež neboli autisti, teda jeden z nich. Je to o diagnostike a nie o plastoch ako očkovaní a telke a podobne. Trauma rodiča v detstve je relatívna vec, lebo niekto má traumu aj z toho, že na neho v detstve vybehne pes a niekto sa môže napríklad topiť a nezanecháva to na ňom stopy, takže trauma je nanič.

@anonym_3b9959 my sme celá mamina strana takto lapení. ja, brat, moji bratranci, moje dieťa ... o mame a jej bratoch neviem, ale je to možné, ako som písala hore, o takých deťoch sa hovorilo že sú živé a pamatám si ako o strýkovi hovorili že bol taký živáň ... 😒

anonym_2f3d91
14. sep 2026
@anonym_3b9959

@anonym_3b9959 vždy mi hovorili ako z toho vyrastie tzv.laici ..
Naopak vekom horšie. Pamätám ze keď bol maličký boli problémy ale nie až také ako dnes..ba možno štvrtka z toho co je dnes

Strana
z2