icon

Maminy ADHD detí: Ako zvládnuť rodinný život?

13. sep 2026

Maminy adhd deti, ako zvladate rodinny zivot? Da sa to prezit v klude? Je to jedna hroza.😭😭😭

Strana
z2
biba_18
13. sep 2026

bohužiaľ ťa nepoteším - pokiaľ nemáš osvietenú rodinu, budeš tá najhoršia matka pod slnkom 😏 čo nevie ani decko vychovať…
odporúčam otca zapojiť do všetkých vyšetrení ktoré dieťa absolvuje. aby aspoň ten mal vo veci jasno…
keď budete vy dvaja v pohode - potom to pojde všetko ľahšie…

anonym_d19f54
13. sep 2026

u nas je to v pohode od mala, ano sem tam boli krusne casy ale vacsinou to bolo ok. ale dieta malo nastavene hranice co moze a co uz je cez ziaru od malicka a nasledoval trest "nasledok" ak porusi pravidlo. dnes je vysokoskolak, pracuje popri studiu a fugnuje "normalne"

anonym_3b9959
13. sep 2026

@anonym_autor mám dieťa ADHD a autizmus a je to niekedy horor riadny. Rodina z mojej strany maximálne akceptujuca, ale otec samotný neberie diagnózy v úvahu, lebo len " matka nevie dieťa vychovať". Neustále výčitky, neviem vychovať a podobne. Rovnako jeho rodina. Sme odlúcení, ale napriek tomu neustále tlaky a výčitky skrz dieťa pokračujú. Neakceptuje, že má úľavy, že nemôže do družiny a podobne, neakceptuje ani zmenu školy pre autistov s normo intelektom. Je toho veľa, ale skúsenosť je také, že fakt musí byť človek na úrovni, empatický aby dokázal akceptovať, väčšinou rodičia s takýmito deťmi majú pochopenie.

anonym_2f3d91
13. sep 2026

@anonym_autor mame taktiež autistu s adhd a je to naozaj hrozne..
Sú samozrejme i pekne chvíle ale väčšinu času chodím vyčerpaná ako matoha a cítim sa strašne obmedzene, zlyhávajúco, na pokraji svojich síl... niekedy mi treba chvíľku byť sama a len premýšľať co ďalej, ako naňho a jednoducho sa upokojiť aby som to dokázala zvládnuť. Rodina je veľmi akceptujúca z oboch strán niektorí priatelia taktiež a tí ktorí nie som sa naučila aby ma nezaujímali

anonym_87655e
Autor odpoveď zmazal
anonym_f424a3
13. sep 2026

Mňa by len zaujímalo čo je za tým, že je toľko detí s poruchami 🤔

anonym_8d2aef
13. sep 2026

@anonym_autor treba si na to len zvyknúť? Neviem ja som si ešte nezvykla.
Rodina je taká že mám rozmaznané decko…. Absolútne to nechápu. Ale ja osobne pomaly prichádzam na to ako s ním komunikovať aspoň vo veciach čo sa musia urobiť riadne.
No veľa krát som aj ja vyčerpaná.

anonym_b53dd4
13. sep 2026
@anonym_f424a3

@anonym_f424a3 žeby tým, že nebola pred pár rokmi ešte prakticky žiadna diagnostika na viaceré problémy a u nás tobôž?

biba_18
13. sep 2026
@anonym_f424a3

@anonym_f424a3 lebo teraz to vieš diagnostikovať. predtým tie deti boli stratené v systéme. max. sa o nich točili filmy (vincko v otec ma zderie tak či tak alebo malý oliva vo my všichni školou povinní…)

polarnaziara25
Autor odpoveď zmazal
biba_18
13. sep 2026
@polarnaziara25
Odpoveď bola zmazaná

@polarnaziara25 bolo to tu vždy… len sa to nediagnostikovalo a tie deti sa označovali že sú z divých vajec a podobné perly… miernejšie ich možno nazývali že také živé decko…keď boli starší tak mali podľa dospelých problémy s autoritami a mladí ich nazývali rebelmi…
mám rada také tvrdenia, že vy ste to nemali v triede… možno aj mali… len si bola decko tak si to neriešila…

anonym_f424a3
13. sep 2026
@anonym_b53dd4

@anonym_f424a3 žeby tým, že nebola pred pár rokmi ešte prakticky žiadna diagnostika na viaceré problémy a u nás tobôž?

@anonym_b53dd4 V triede nás bolo 30 a boli sme všetci normálny a obsedeli .Tak neviem čo nám mohli diagnostikovať.Tolko chorých detí s poruchami nebolo .Neviem či je to zo stravy, neskorý vek rodičiek, ale niečo za tým je.

polarnaziara25
13. sep 2026
@biba_18

@polarnaziara25 bolo to tu vždy… len sa to nediagnostikovalo a tie deti sa označovali že sú z divých vajec a podobné perly… miernejšie ich možno nazývali že také živé decko…keď boli starší tak mali podľa dospelých problémy s autoritami a mladí ich nazývali rebelmi…
mám rada také tvrdenia, že vy ste to nemali v triede… možno aj mali… len si bola decko tak si to neriešila…

@biba_18 Mama robila učiteľku a nedalo sa to vraj porovnať.Boli deti živé , vždy sú to deti a pred učiteľmi mali rešpekt.Dnes respekr nulový a skoro každé decko s papierom porucha.Takže vôbec nemáš pravdu.Minule som pozerala jeden dokument a veľa detí sú nesprávne diagnostikované a zišla by sa im na vyliečenie skôr asi výchovná a bol by pokoj, ale rodič je rád za papier a potom sa ohaňa .Moje decko nie je šibnuté, len choré..

biba_18
13. sep 2026
@polarnaziara25

@biba_18 Mama robila učiteľku a nedalo sa to vraj porovnať.Boli deti živé , vždy sú to deti a pred učiteľmi mali rešpekt.Dnes respekr nulový a skoro každé decko s papierom porucha.Takže vôbec nemáš pravdu.Minule som pozerala jeden dokument a veľa detí sú nesprávne diagnostikované a zišla by sa im na vyliečenie skôr asi výchovná a bol by pokoj, ale rodič je rád za papier a potom sa ohaňa .Moje decko nie je šibnuté, len choré..

@polarnaziara25 ale píšeš o 3 rôznych veciach - o poruchách, výchove a rešpekte… tvoja mama nemá problém s poruchami, ale s výchovou…

polarnaziara25
Autor odpoveď zmazal
anonym_38b9be
13. sep 2026
@anonym_f424a3

@anonym_f424a3 No je to samozrejme nejaka uplne prazvlastna nahoda 😀. Kedze realne dovody su samozrejme tabu a konspiracie 🤷‍♀️

anonym_695530
13. sep 2026

Jednak je dnes lepšia diagnostika, ale určite sú za tým aj iné veci. Aké, to sa nevie. Napríklad aj deti s PAS každým rokom pribúda, momentálne je to už 1:40 a zatiaľ sa nevie presne určiť, čo to spôsobuje.

anonym_38b9be
13. sep 2026
@anonym_695530

Jednak je dnes lepšia diagnostika, ale určite sú za tým aj iné veci. Aké, to sa nevie. Napríklad aj deti s PAS každým rokom pribúda, momentálne je to už 1:40 a zatiaľ sa nevie presne určiť, čo to spôsobuje.

@anonym_695530 Ale vie, len sa o tom nesmie hovorit a ked sa hovori, tak su to samozrejme konspiracie. Ked o tom hovoria odvazni neskorumpovani lekari a vedci, ktori tupo nepritakavaju tomu jedinemu spravnemu narativu, tak su umlcovani a /alebo odstranovani..

anonym_7b4cfa
13. sep 2026
@anonym_38b9be

@anonym_695530 Ale vie, len sa o tom nesmie hovorit a ked sa hovori, tak su to samozrejme konspiracie. Ked o tom hovoria odvazni neskorumpovani lekari a vedci, ktori tupo nepritakavaju tomu jedinemu spravnemu narativu, tak su umlcovani a /alebo odstranovani..

@anonym_38b9be tak nám teda povedz co to spôsobuje.

anonym_38b9be
13. sep 2026
@anonym_7b4cfa

@anonym_38b9be tak nám teda povedz co to spôsobuje.

@anonym_7b4cfa Zbytocne, nepochopite a neprijmete, ked ste doteraz nepochopili.

anonym_f424a3
13. sep 2026
@anonym_38b9be

@anonym_38b9be Mňa by to celkom zaujímalo.Ja vôbec neverím tomu, že aj niekedy bolo, len sa nediagnostikovalo.Je to úplna hlúposť.

anonym_7b4cfa
13. sep 2026
@anonym_38b9be

@anonym_38b9be skúste, možno to pochopím.

anonym_f424a3
13. sep 2026

Ja som raz zachytila jedného odborníka na ADHD , bolo to v Austrálii nejaký program a on hovoril, že až 70 percent týchto diagnostikovaný deti, prežil jeden z jeho rodičov veľmi ťažkú traumu v detstve.To by ma celkom zaujímalo či tu je niekto, kto to môže potvrdiť.Je to dosť vysoké číslo.

andrejka1974
13. sep 2026

@anonym_autor mala som dieťa s adhd a bola to často dosť sranda v škôlke ho volali Simi sem Simi tam proste furt bol syn v pohybe , ale všetko sa dalo zvládnuť horšia je kombinácia adhd s autizmom to je už horor a vermi je to niekedy boj o život ranneboje dať lieky denne trieskanie do dveri , bitie nás rodičov ubližovanie sebe a potom príde k tebe objime tá dá ti pusu a je šťastná proste prepinacka to je oveľa ťažšie a horšie adhd sa dá zvládnuť autizmus už je ťažší

anonym_695530
13. sep 2026

Ja mám vyštudovanú špeciálnu pedagogiku, počas školy nás vyučoval ozaj odborník na deti s PAS. A vtedy nám hovoril, že preštudoval ozaj všetku možnú dostupnú slovensku i zahraničnú literatúru a nikde nebolo presne vysvetlené, čo to spôsobuje. Čo je však úplne jasné je to, že každým rokom tých detí pribúda.

autor
13. sep 2026
@anonym_f424a3

@anonym_b53dd4 V triede nás bolo 30 a boli sme všetci normálny a obsedeli .Tak neviem čo nám mohli diagnostikovať.Tolko chorých detí s poruchami nebolo .Neviem či je to zo stravy, neskorý vek rodičiek, ale niečo za tým je.

@anonym_f424a3 3r kojene dieta, bez chemie, rodila som v 30r. Do 2r bez cukru, tv. Takze ja ozaj neviem...

autor
13. sep 2026
@anonym_38b9be

@anonym_38b9be ockovanie? Tak u nas to nesedi. A ani u kopec neocko deti v nasom okoli....

autor
13. sep 2026
@anonym_695530

Ja mám vyštudovanú špeciálnu pedagogiku, počas školy nás vyučoval ozaj odborník na deti s PAS. A vtedy nám hovoril, že preštudoval ozaj všetku možnú dostupnú slovensku i zahraničnú literatúru a nikde nebolo presne vysvetlené, čo to spôsobuje. Čo je však úplne jasné je to, že každým rokom tých detí pribúda.

@anonym_695530 mna uz aj wifi, sono ziarenie, satelity, ... napadlo.. bo u nas nic ine nesedi..

autor
13. sep 2026
@anonym_695530

@anonym_695530 strava? Cukor? Sacharidy? Ze detom na gaps strave sa polepsuje..

anonym_7b4cfa
13. sep 2026

Mimochodom teraz som si spomenula , ze som čítala, že zato môže vysoky vyskyt mikroplastov. Ci je to pravda, to neviem.

Strana
z2