Selektívny mutizmus u detí: Ako pomôcť dcére?
Ahojte baby, ktoré máte taky problém ako mam ja s dcérou co mi este poradíte? Dcera 7 rokov, s detmi nechce rozprávať, hanbi sa. Nevie sa zapojiť do kolektívu do komunikácie. Chodili sme za psychologickou, zlepšenie nevidím. Co viac mam spraviť?
Ona sa nehanbi. To je úzkosť. Psychiater jej nasadil aj lieky?
O chvilu zacne skola, snad uz kazda ma skolsku psychologicku tak najprv za nou zajdi a uvidis co ti poradi ako s nou pracovat alebo aj s nou popracuje. Ked s nou to nevyjde potom by som sla za "normalnou" psychologickou (neviem ako inak to nazvat). Alebo este triednej ucitelke to spomen, ze ta to trapi. Tak male deti maju vyhodu, ze vyucovanie maju s jednou ucitelkou max. 2-3 (nabozenstvo alebo cudzi jazyk) takze vie jej pomoct a motivovat v kolektive sa zapojit roznymi aktivitami alebo aj tym, s kym ju posadi do lavice aj to vela urobi.
@anonym_a6de68 ona ide už do druhého ročníka. Kamošky v triede nema.
Ona sa nehanbi. To je úzkosť. Psychiater jej nasadil aj lieky?
@anonym_bd14a9 Lieky? Ale to je skoro pre take male dieta nie?
@anonym_bd14a9 Lieky? Ale to je skoro pre take male dieta nie?
@anonym_autor ani nie. Keď nevyriešite úzkosti tak ona rozprávať nebude
Bude izolovaná a sama. Čím dlhšie sama a izolovaná o to horšie sa jej stav bude meniť
Mali by ste zvážiť psychiatra a psychoterapeuta, ktorý sa venuje uzkostiam
Bude izolovaná a sama. Čím dlhšie sama a izolovaná o to horšie sa jej stav bude meniť
@anonym_bd14a9 A co ak to bude po tych liekoch este horšie?
@anonym_bd14a9 A co ak to bude po tych liekoch este horšie?
@anonym_autor ako horšie?
@anonym_autor uff, moj nerozprava, ale iba s dospelymi, s ucitelkou iba to nutne, aj to si musi zvyknut na dospeleho. Ide uz do 5.roc, tak som zvedava ako ked kazdy predmet iny ucitel 🤦♀️ so spoluziakmi sa nastastie rozprava, hra.
Vekom, co to trva od skolky, tak sa to pomaly, ale lepsi.
Treba to len akceptovat a prijat ju taka aka je.
Myslim, ze so psychologickou je to na dlhsie, aj na nu si musi zvyknut.
@anonym_bd14a9 poznas nejake lieky na uzkost pre deti? Lebo ja len take od 18r.
Tam treba psychologa, nie lieky na uzkost.
@anonym_autor uff, moj nerozprava, ale iba s dospelymi, s ucitelkou iba to nutne, aj to si musi zvyknut na dospeleho. Ide uz do 5.roc, tak som zvedava ako ked kazdy predmet iny ucitel 🤦♀️ so spoluziakmi sa nastastie rozprava, hra.
Vekom, co to trva od skolky, tak sa to pomaly, ale lepsi.
Treba to len akceptovat a prijat ju taka aka je.
Myslim, ze so psychologickou je to na dlhsie, aj na nu si musi zvyknut.
@euka210 môžem ti napísať správu?
@anonym_bd14a9 poznas nejake lieky na uzkost pre deti? Lebo ja len take od 18r.
Tam treba psychologa, nie lieky na uzkost.
@euka210 áno, poznám aj lieky pre deti.
@euka210 môžem ti napísať správu?
@anonym_autor mame taku ziacku. Postupne si nasla 1 kamosku. S tou uz rozprava normalne, trvalo to. S ucitelkou najskor len sepkala na vyzvanie do ucha, neskor uz aj sama pribehla daco posepkat. Ked je s nou sama v kabinete, tak sa jej pusa nezastavi. Prechodu na 2. Stupen sme sa bali, lebo na tom prvom sa nacioa uz zit. Dopadlo to fajn. Nasli si svoj system. Naozaj tie jednotlive kroky trvali dlho. Najskor si musela vybudovat doveru k cloveku az potom zacala rozpravat.
@anonym_autor Dať jej čas, ktorý potrebuje a byť jej oporou. Áno, je to ťažké, vale bude to časom lepšie a lepšie. Hlavne na dieťa netlačiť, ukazovať mu možnosti, ale nechať ju, aby tie kroky k zlepšeniu robila sama v čase, kedy sa na ne bude cítiť a nie podľa toho, ako by to vraj malo byt, lebo veď iné deti zvládajú. Držím päste
@anonym_bd14a9 Si odborník v tejto oblasti?

O chvilu zacne skola, snad uz kazda ma skolsku psychologicku tak najprv za nou zajdi a uvidis co ti poradi ako s nou pracovat alebo aj s nou popracuje. Ked s nou to nevyjde potom by som sla za "normalnou" psychologickou (neviem ako inak to nazvat). Alebo este triednej ucitelke to spomen, ze ta to trapi. Tak male deti maju vyhodu, ze vyucovanie maju s jednou ucitelkou max. 2-3 (nabozenstvo alebo cudzi jazyk) takze vie jej pomoct a motivovat v kolektive sa zapojit roznymi aktivitami alebo aj tym, s kym ju posadi do lavice aj to vela urobi.