Voláte deťom, keď sú na víkend preč?
Ahojte, chcem sa opytat na vas nazor, lebo neviem, ci len zbytocne premyslam 🙂
Sestre som na vikend zobrala deti, lebo isla s manzelom na wellness/pobyt, aby si oddychli a uzili cas spolu. Dohodli sme sa tak, sama som sa ponukla, lebo moj syn si s bratrancami super rozumie a pekne sa spolu prehraju 🙂
Len ma trochu prekvapilo, ze sa za cely vikend skoro vobec neozvala. Nevola detom, nepise, nepýta sa ako sa maju… a mne to pride trochu zvlastne. Na jednej strane chapem, ze si chce uzit klud bez deti, na druhej strane ja by som asi aj tak aspon napisala alebo zavolala.
Mne ked dieta napr. prespava u svokrovcov, vzdy mu volam, resp. im, ci je vsetko v pohode, ci zvladaju. A popravde mne to dieta aj chyba.
Deti maju 5 a 7 rokov.
Nikdy som nevolala, nepísala,načo dieťa zbytočne rozrušovať, Ak by bol problém, zavolajú oni.
Ked isli deti ako 5-6-7r prvy krat s mojou mamou na sk, tak som volala a whatsappovala akurat pocas cesty. Aby som sa uistila, ze dosli v poriadku. Ked uz boli na mieste tak som sa snazila ich nekontaktovat prilis casto aby im nebolo luto a aby si zvykli a mali svoju rutinu s babkou. Ak by sa bolo stalo nieco zle, tak by ma kontaktovali, pokial bolo vsetko ok bolo lepsie aby si ani nespomenuli, ze mama s otcom existuju. Ta moda, ze treba volat dietatukazdych pat minut je podla mna hrozna, dietatu neda ni moznost zabudnut na rodicov a zvyknut si na nove prostredie
volám vacsinou večer ako sa ma, ale nie vždy...ak tam ide len na jednu noc prespať, tak nevolam...ale ked je tam týždeň, tak zavolám, ale tiež nie každý deň...nech ma možnosť mliet potom pol dna co všetko zažil 😁😁
Píšeš, že sa skoro vôbec neozvala… takže sa ozvala, len asi nie tak často ako si ty predstavuješ… a nie, v tomto veku, ak boli u babky alebo niekde bez nás, nevyvolávali sme, lebo ich to zbytočne rozcítilo a chceli ísť za nami, aj keď do vtedy sa super bavili…napríklad v tabore nás na to vyslovene upozorňovali, že to nerobí dobre, aj keď sme na nich mysleli a chýbali nám
Nie. Keď boli u babky ozvali sa oni, lebo mali program, ktorý som nerušila.
Dcéra ma už 10 a keď ide na prespavačku ku spolužiačkam, tak jej napíšem alebo zavolám.
Keď som mala tak male deti a boli na víkend u babky, nevolala som. Nechcela som ich rušiť alebo ľútostiť, keby sme im náhodou chýbali. Keby bol problém, mama by sa ozvala a je to len víkend, to tie dva tri dni vydržia, aby mi porozprávali zážitky. Teraz sú už veľkí, sú týždeň sami doma a píšu, volajú, keď niečo potrebujú 🤭, tak trikrát do dňa 😂
Deti maju 5 a 7 rokov.
@anonym_autor nevolala som keď som bola na služobke, ale vždy som napísala ako sa má dcéra. Keby jej zavolám tak by plakala za mnou.
ja zvyknem kazdy vecer napisat, zavolat ci je vsetko ok
@anonym_autor áno je to divné za mňa
@anonym_autor definuj, co je to skoro vôbec sa neozvala? Sa ozvala alebo neozvala?
Nevidím dôvod volať deťom, na co? Aby zbytocne plakali? Tebe sa teda ozvala? Keď nie, napisala by som jej len večer smsku typu Janka a Danka sú ok, užili sme si deň, už spinkaju. Užívajte si aj vy. Tvoja segra Monča
si sestra, tak mas plnu doveru...uz sme nacisto zmagoreni...kedysi ani kazdy nemal pevnu linku, takze sa dalo dovolat tak lamparen...dnes opacny extrem...
tak to ma byt, ona moze vypnut hlavu kedze ti veri a deti aspon nerozrusi, presne toto robia rodicia ked su deti v tabore a neozyvaju sa im, rodicom je smutno zavolaju decku ktore si na domov ani nespomenie, lebo sa tam ma super a iba tym telefonatom dieta rozcitia, zacne plakat jedno a spusti sa retazova reakcia,m
nikdy som dieťaťu nevolala. ani keď bolo v tábore, ani v škole v prírode, ani keď bolo u starej mamy (iba keď bol na dlhšie…). vôbec nevidím dôvod…
@anonym_5a5aea uhmmmm… čo myslíš - ozvala by sa sestra alebo neozvala - ak by nebolo všetko ok?
nie nevolala by som
však su u teba nie ? však keby bol nejaky problém tak zavolaš
nevolala by som lebo by som to brala ako že ta kontrolujem a to nemám potrebu a tiež preto aby detom nebolo luto , však deti ked budu chciet tiež si povediat zavolame maminke
toto robievaju babky a ked boli menšie len ich rozlutostili 😈
si sestra, tak mas plnu doveru...uz sme nacisto zmagoreni...kedysi ani kazdy nemal pevnu linku, takze sa dalo dovolat tak lamparen...dnes opacny extrem...
@anonym_36fbba presne ked som chcela mame zavolat tak o tri panelaky z automatu a ona sa musela spolahnut že sa nič nestane a všetko je v pohode
teraz uplny extrem vola pre každu blbinu totálnu
v nemocnici ked sa chceš vyspat po operacii alebo liekoch malér ked si dovoliš vypnut mobil alebo počuvaš inych ,
@anonym_autor sestra ti plne dôveruje môžeš byť rada 😉. A možno sa bojí ze keby ju počuli začnú byť deti lutostive a to by nepomohlo nikomu.
@anonym_autor nie, nevolám. Moje deti sú často a od malička u otca na víkend. Nikdy som im nevolala ani sa nepripomínala. Deti to môže rozcitliviet. Brala som to tak, že majú určite pekný čas a ani na mňa nepomyslia. Keby bol nejaký problem, ex by sa určite ozval. Víkend nie je týždeň, je úplne ok, že im nevolá. Nevidím absolútne dôvod.
@anonym_autor je nedeľa ráno, koľkokrát sa podľa teba mali za deň a pol ozvať? Nestačí raz napisat/zavolať tebe? Neozvala by si sa sama keby bol problém?
Pamätám si, že keď som bola ako dieťa celé leto u starych rodičov v zahraničí, tak som s maminou resp. rodičmi volala tak 2-3x za celé leto, lebo telefonáty do zahraničia boli drahé a bolo to úplne v pohode 😆 Nebrala som to tak ťažko, že nie som s nimi.
Keď som išla prvýkrát od detí (služobne na 2 noci), boli s manželom. Po príchode na miesto som okamžite volala, klasika - prišla som v poriadku, ako sa majú. Mladšia dovtedy úplne v pohode, chytila hysák, že chce maminku. Hovor sme museli ukončiť a za celý pobyt som si s mužom volala len v čase, keď deti spali.
Vo veku, ako píšeš, som deťom nevolala (nemali mobil ani hodinky). Vedela som, že si to užívajú a boli v opatere ľudí, ktorým dôverujem a o ktorých viem, že keby niečo, zavolajú oni. A to platí doteraz.
Zajtra ide staršia do školy v prírode (už tretíkrát). Pani učiteľka opäť prízvukovala, že bez mobilov a hodiniek. Nech si deti užijú spoločný čas a keby bolo treba, pani učiteľka mobil s číslami na rodičov má. Minulý rok, v jednej druháckej triede dovolili telefonáty s rodičmi - jedno dieťa sa tak rozcítilo tak, že plač spustili všetky deti a školu v prírode museli predčasne ukončiť a deti doviesť domov.
tak to ma byt, ona moze vypnut hlavu kedze ti veri a deti aspon nerozrusi, presne toto robia rodicia ked su deti v tabore a neozyvaju sa im, rodicom je smutno zavolaju decku ktore si na domov ani nespomenie, lebo sa tam ma super a iba tym telefonatom dieta rozcitia, zacne plakat jedno a spusti sa retazova reakcia,m
@anonym_7ce01f presne preto som zakázala rodičom volať, keď som bola s 8rocnymi deťmi na sústredení. Volali/písali mne, ja som ich informovala, ale nepotrebovala som, aby mi večer začali plakať všetci.
A zas naopak, keď bol syn od 16 r. v Holandsku, volali sme si každý večer, ale tam bol vždy dlhšie, minimálne dva týždne vkuse. Mal potrebu si pokecat, tak sme sa rozprávali. A reda aj ja som ho rada počula
Keď je môj syn buď s exmanželom alebo s mojimi rodičmi takto na viac dní,som s nimi v dennodennom kontakte,syn už má 11 rokov,všetkým z nich verím,že sa o neho postarajú,ale nedalo by mi to,aspoň raz za deň nenapísať a nespýtať sa,či je všetko v pohode a ako sa majú..Nekontaktujem priamo syna,ale exmanžela alebo mamu..Aj keď teraz by to už syn v pohode zvládol,keby som zavolala aj jemu,ale keď bol menší,tak som nechcela,aby mu to bolo zbytočne ľúto,že so mnou nie je..Ale napísala som alebo zavolala každý deň..
Deti mali na noc len moji rodičia, plne im dôverujem a viem, že sa ozvú ak by bolo zle. Max večer napíšem správu, či je všetko ok. Vždy som bola preč iba 1 noc, milujem svoje deti, ale nemusím ich bombardovať denne 100 správami. A este nebodaj ich rozľútostiť telefonátom. Deti by som nenechala niekomu, komu neverím, čiže prehnaná kontrola vôbec nie je potrebná. A popravde, myslím si, že ak matka vyvoláva XY krát denne, tak to nesvedčí o jej láske, ale nezdravej naviazanosti na deti. Alebo potom neverí babysitterke, čo je podľa mňa zas divné, nechať dieťa osobe, ktorej neverím.

Decka zverila sestre, tak ti asi dôveruje.