icon

Desiata v škole v Nemecku

bluka2
14. sep 2021

Čo dávate na desiatu, s čím učitelia v škole nemajú problém? Minule som sa tu smiala na dobozke na desiatu a teraz aj moja desiata bola ohodnotená ako nezdravá 🤔 dnes mala mrkva, červená paprika, uhorka, ovocná taštička bez pridaného cukru, 2 mini detské špaldové celozrnné keksíky bez cukru - ale niečo podobné má tak raz za týždeň, bežne namiesto toho napríklad ryžový chlebík. Moja dcéra nie je fanúšik tmavého chleba so šunkou a syrom a pod. Keď jej niečo také dám, tak to donesie späť. A popravde s ich obedom, čo je takmer vždy niečo s lepkom, myslím, že ďalší lepok nie je treba. Čo robím zle, mamy v Nemecku?

bluka2
autor
14. sep 2021

@mabenn lepok dávam pomenej, lebo som si všimla, že keď ho je viac, tak ma červené fľaky na pokožke. Mne robí lepok úplne zle, vôbec ho nejem, domnievam sa, že možno genetika. Len testy mám až v decembri bohužiaľ

bluka2
autor
14. sep 2021

@mabenn zatiaľ nedali, ale dnes možno dajú. Čo sa tu tak všeobecne vie, nie sú dovolené žiadne sladkosti, čipsy, džús, sladené nápoje

mabenn
14. sep 2021

@bluka2 tak porozpravat s ucitelkou, aj ohladom toho lepku aj ohladom chuti dievcata...nebudes jej predsa davat nieco v norme co nezje

maris5
14. sep 2021

Mne v tom chyba nejaka bielkovina. Mozno ma ucitelka pocit, ze z tohto sa neda fungovat.

bluka2
autor
14. sep 2021

@zuzuliennka1 nič nie je na tom zle, len si to večer môžem zjesť sama, lebo to v taške ostane

maris5
14. sep 2021

@bluka2 a keby si jej davala bezlepkovy chlebik?
Ryzovy je tiez fajn, ale ten ak natries tak o chvilu rozmocena spongia.

bluka2
autor
14. sep 2021

Takýto plagát tu visí

malinoismum
Autor odpoveď zmazal
simsalabim
14. sep 2021

@malinoismum Aj v Anglicku toto riesa v skole 🤦‍♀️ Normalne decku vezmu nezdrave jedlo a bud hladny. Na piti mozu nosit len cistu vodu.... Mas ine? VyLiat! Proste uplne gestapo.

maris5
Autor odpoveď zmazal
malinoismum
14. sep 2021

@simsalabim fuuu sila fakt

simsalabim
14. sep 2021

@malinoismum Ja ti len pisem, ze toto je aj v inych krajinach.
@bluka2 Je v Nemecku a sla kvoli desiate na kobercek. Preto to riesi, nie preto, ze jej zasibava, ako to tu ty prezentujes. A prepac, tebe vadi vykricnik v rozkazovacej vete v mojom prispevku? Nechapem 🤷‍♀️

simsalabim
14. sep 2021

@malinoismum Ty si stihla zmenit prispevok, kym som ti odpisala... A uz to neviem zmenit...

tncka
14. sep 2021

@bluka2 no nech si kazdy dava na desiatu svojmu decku co uzna za vhodne. Co koho do toho?!🙈 Moja mala dnes nektarinku a pernik. Vzdy sa snazim ovocie(hrozno,jablko,banan) a nejaku sladkost. A to podla toho co mi dcera vravela,este jej davam celkom zdravu desiatu,decka nosia burgery alebo zemle s nutelou🤣🤦‍♀️

marcellka32
Autor odpoveď zmazal
malinoismum
14. sep 2021

@simsalabim áno áno , lebo som zabudla že ty pises zo zahraničia 🙈

jablkovastrudla
14. sep 2021

My mame zakazane sladkosti a chipsy a aj dzusy. Malemu davam bagetku so sunkou a syrom, baleny syr a jogurt, do malej misky pokrajane ovocie (jahody, cucoriedky, hrozno) na pitie vodu. Zatial to bolo v pohode

marcellka32
14. sep 2021

@simsalabim to vážne???? Tak toto počujem prvýkrát v živote, to je sila, chápem, že chcú podporiť zdravé stravovanie, ale takto?

beronsche
14. sep 2021

@bluka2 tiez ma zaujima, co je zle na tej desiate. Kazdopadne zakaz cipsov a pod. vnimam skor pozitivne..
Obedy su v skole? tiez davaju doraz na to, aby boli zdrave? Ak ano, zavidim... nase skolske jedalne su uplny des...

marcellka32
14. sep 2021

Keby ste vedeli, čo desiatuju dcerini spolužiaci (ôsmaci), sladkosti, kofolu, colu, čipsy, tyčinky...

marcellka32
14. sep 2021

@beronsche asi ako kde, naši hovoria, že varia dobre a chutne, čítam aj jedálny lístok a je to fajn

zuzuliennka1
14. sep 2021

@bluka2 tak ak mate prikazane a kontrolovane, co maju mat na desiatu - tak jej to proste zabal, a ked to nechce - bude hladna 🤷🏼‍♀️ tu sa nic ine poradit a vyriesit neda

beronsche
14. sep 2021

@marcellka32 ano, tomu verim, ze niekde je to fajn.. 🙂
Zial u nas nie.. mame 3. kuchynu (skolka bez vlastnej) a veru otras.. sacharidy, jednoduche skroby, pramalo zeleniny a ovocia, namiesto cistej vody sirupova alebo cierny prip. ovocny caj s cukrom.. ☹

jaskolka
14. sep 2021

Dakedy sa toto vôbec neriesilo, jedla som chlieb, rožky, žemle bublaninu, keksik, syrecky, šunku, paštétu, rôzne sladké pečiva s mliekom, čajom, limonadou. A teraz už akoby školy nevedeli čo od dobroty a vymýšľajú kadejaké somariny, a gebuziny na jedenie, či aj tak polovica deti nechce. Ako sorry, ale keby mne mama dávala na desiatu mrkvu, uhorku, a kúsok spaldoveho chleba, tak po mesiaci umriem od hladu. Alebo to vyhodím do koša a za vreckové si kúpim cestou do školy bagetu

loginexistuje
14. sep 2021

mne tam chyba bielkovina ale teda osobne by som dala dietatu rozok maslo a tak a hotovo taketo bio eko raw no pride mi to ako gestapo

loginexistuje
14. sep 2021

btw co ke zle na doboske na desiatu ? poucte ma

marcellka32
14. sep 2021

@bluka2 môže mať chlebík maslom potrety a plátok šunky?

maciatkolulu
14. sep 2021

@bluka2 malý v AT mal takto kontrolované v škôlke a VSK, teraz ako prvák nemá, iba musia piť vodu. S čím som ok, ale mne môj nezje ŽIADNU zeleninu a ZIADNE ovocie, čierny chlieb neznáša, je iba tiasrove, ledva sa mi podarí občas celozrnný. Učiteľka nás iba upozornila, že dávať zdravu desiatu, takže toast s bio🤪🤣šunkou a bio maslom a bio ementálom, tyčinky, občas kukuricu, malý jogurt, schulmause a tak a nič, ticho je. Takže je to ôk, akokoľvek keby mal niekto s tým problém, ta učiteľkou by som išla ja.

guiseppinka
14. sep 2021

Tak mne moja teraz nastupila do prvej tredy (at) a v pokynoch sme mali, ze aby sme pamatali, ze voda je najlepsia na uhasenie smadu. O desiate povedali, ze ak budu mat bieco sladke, tak to mozu zjest az po obede, ze na desiatu nedovolia... Moja aj do skolky nosila kedysi chlieb s dzemom, lebo to bolo jedine, co som vedela, ze zje... Teraz pri zelenine vymysla...
A strava v jedalni je vozena z 1 restiky, ktora zasobuje jasle, obe skolky a skolu... Ako dcere chutilo vzdy, podla menucka sa to da... Ale slovenskym mamickam skolkarov by sa oci pretacali... Napr kuriatkova omacka s knedlou uplne v pohode... A jedli ju aj 1rocne deti...

luxus10
14. sep 2021

preboha, a to su co, sektarske skoly toto, co tu pisete...?

ako si nejaka skola uzurpuje pravo hovorit do toho, co deti cez den jedia a kedy to jedia? a vy s tym este suhlasite?

hroza....

bluka2
autor
14. sep 2021

@maciatkolulu čo sú schulmause?