Migranti v Nemecku
Sú tu prosim nejake maminky co ziju dlhodobo v Nemecku ? Chcela by som pocut realny nazor ako to je s tymi migrantmi...na socialnych sietach sa siria hrozne zabery ako fackuju zeny, biju, okradaju...najviac ma ale zasiahlo, ked sli skolkari na prechadzku a jedneho tusim trojrocneho zapichol okoloiduci migrant...len tak z nicoho nic...tusim aj ucitelku....no strasne nieco...ale viem aj to ako sa ohyba realita na takychto sietach....problemom urcite su- ale ci naozaj az takym ako sa to zacalo prezentovat :(?
@anonym_autor migrant je aj Slovak, to vieš?
Poznáš deepfake videá?
@zmrzlinka2021 ano viem.....ideme sa chytat za slovicka ? Zijes tam teda? Myslim vo vacsich mestach....
@zmrzlinka2021 ano viem.....ideme sa chytat za slovicka ? Zijes tam teda? Myslim vo vacsich mestach....
@anonym_autor
Problémom nikdy nie je etnikum, národnosť ale vždy konkrétne správanie ľudí.
@anonym_autor
@zmrzlinka2021 takze tam zijes ?
@anonym_autor
@zmrzlinka2021 az kym ti statistika neukaze ze to spravanie smeruje k etniku. Teda ak sa eviduje aj prislusnost k etniku.
@anonym_autor
@anonym_autor dotyčná @zmrzlinka2021 tam nežije, len vzdy a všade mudruje. Tiež by som mala obavy. Už aj u nás.
Zijem v obci tak 10k obyvatelov. Ale mame tu velke logisticke centrum. A my byvame na ceste medzi vlakovou stanicou a tym centrom a teda, mam pocit ze tam biely clovek ani nerobi. Nemam ziaden problem, a teda ze “migrantov” stretavam denne vela. Pozdravia, uhnu z chodnika ked ide maly na biku, usmeju sa. Normalni ludia ktori idu do prace.
Na ulici, v komunite mame tiez kosovo, nigeria, francuz, JAR…nemame ziadne problemy, naopak. Mnohi su uz nasi kamarati, deti sa spolu hravaju, robia sa spolocne akcie. Jediny problematicki su - Rusi.
Syn ma v skolke napr. vychovavatelku moslimku a zboznuje ju. Okrem toho tiez vela deti migrantov. Najvacsi grazel celej skolky je blondaty modrooky Nemec.
Ale statisticky bezvyznamne co pisem, su to len moje osobne skusenosti.
Ja osobne sa ovela viac bojim romskej mensiny ked som na navsteve na svk (sirsie okolie Nitry)
Mnichov bol kedysi uzasne a bezpecne miesto … samozrejme bez prehanania. Po sept. 2014 sa to dost zmenilo, mala som tu cest stretnut ich na Rastplatzoch a nebolo mi vsetko jedno, takisto v tej dobe - preco idu skolske busy neosvetlene cez maly prechod Braunau. Do vilovej stvrte postavili kontajnerovy utecenecky tabor …. To +++ xy veci. Asi najviac som si uvedomila dopad, ked jednu bohatsiu dochodkynu, ktoru som poznala a rozpravala sa s nou dost casto zabil nejaky merkelovej inzinier kvoli €. Odvtedy sme sa do tam nevratili, pretoze od stola je rovno vyhlad na jej dom a boli to roky …. Vzdy mila pani a .. nemam problem s ludmi, ktori prisli a normalne pracuju atd .. ale uprimne dost vysoke percento su “inzinieri” chlapi medzi 18 - 50 rokov, kt dostavaju len € za nic nerobenie a popri tom sa spravaju ako osadnici … oni sa tak spravali aj doma … len tam by asi odvisli a aj v zvieracej risi sa najviac dari prezit parazitom a skodcom.Staci si pozriet policajne stastiky o kolko sa zvysila kriminalita. V mensich mestach to az tak necitit, ale mnichovska hlavna stanica je po zotmeni hard core, Berlin je na tom horsie… to s tym skolkarom sa naozaj stalo … Aschaffenburg ak si pamatam … a ano DE uz nie je ta uzasna krajina z konca 90tych rokov, kedy sme tam prisli a mali dojem, ze je vsetko dokonale (nikdy nebolo, ale v tom case 🤷♀️ DE marka sa menila 25Sk, krasne auta a cisto…) DE to nezvladlo, migracia ano, ale regulovana … nie napustat si do krajiny hocico
Obľubujem pozerať na YouTube taký mladý manželský párik,chodia všade po svete a cestujú. Aj Irak, Pakistan,Afrika, India a iné krajiny, ktoré neprekvitajú dovolenkovými rezortmi a tam to vypadalo úplne ináč. Ľudia milí, zhovorčiví,vlúdni, zvedaví,boli radi,že vidia turistov, pohostinní.... Chodia mestskou hromadnou dopravou,taxikami po tej dotyčnej krajine a prespávajú pri tých ľuďoch u nich doma,či lacných hoteloch. Čiže súdiť len preto,lebo z toho v Európe robia niektorí "des a besy",ešte neznamená, že sa migrantom pre inú krajinu môžeš stať aj ty a tiež budú na teba pozerať nedôverčivo.
Zijem v obci tak 10k obyvatelov. Ale mame tu velke logisticke centrum. A my byvame na ceste medzi vlakovou stanicou a tym centrom a teda, mam pocit ze tam biely clovek ani nerobi. Nemam ziaden problem, a teda ze “migrantov” stretavam denne vela. Pozdravia, uhnu z chodnika ked ide maly na biku, usmeju sa. Normalni ludia ktori idu do prace.
Na ulici, v komunite mame tiez kosovo, nigeria, francuz, JAR…nemame ziadne problemy, naopak. Mnohi su uz nasi kamarati, deti sa spolu hravaju, robia sa spolocne akcie. Jediny problematicki su - Rusi.
Syn ma v skolke napr. vychovavatelku moslimku a zboznuje ju. Okrem toho tiez vela deti migrantov. Najvacsi grazel celej skolky je blondaty modrooky Nemec.
Ale statisticky bezvyznamne co pisem, su to len moje osobne skusenosti.
Ja osobne sa ovela viac bojim romskej mensiny ked som na navsteve na svk (sirsie okolie Nitry)
@anonym_1629ea Rusi su problem? Fakt? Kolko tam mate skutocne RUSOV?
@anonym_1629ea Rusi su problem? Fakt? Kolko tam mate skutocne RUSOV?
@tykat no fakt su. na nasej ulici? Jedna rodina. Na aky otlak som ti stupila?
@anonym_1629ea lebo si to napisala ako keby ich tam tiahli hufy.
@tykat nie nenapisala. Skus sa ist prejst, dat si tabletku na tlak pripadne a precitat si to este raz. To ze si tam projektujes svoje osobne mindraciky uz nie je moj problem. Pisem “Ale statisticky bezvyznamne co pisem, su to len moje osobne skusenosti.” Tie mi hadam spochybnovat nejdes.
@tykat nie nenapisala. Skus sa ist prejst, dat si tabletku na tlak pripadne a precitat si to este raz. To ze si tam projektujes svoje osobne mindraciky uz nie je moj problem. Pisem “Ale statisticky bezvyznamne co pisem, su to len moje osobne skusenosti.” Tie mi hadam spochybnovat nejdes.
@anonym_1629ea je to jedna rodina, ok. Takze najvacsi problem nie su Rusi ale jedna ruska rodina. Takisto ako v skolke nie su problem Nemci ale jeden nemecky chlapcek (tak si to aj napisala).
Na Slovensku v r.2021 zilo presne 1251 rusov, tak ma zaujimalo kolko rusov tam v tej dedine mate ze su taky problem. To je vsetko.
Btw cielene sa na dovolenkach vyhybam Nemcom a Rusom (tiez moje osobne skusenosti), to len aby si si nenamyslala ze potrebujem obhajovat Rusov.😀
Ja byvam v Londyne, toto iste sa hovori aj o Nas. Dokonca UK momentalne patri k jednej z najhorsej destinacii na dovolenku.
My sme kupivali Dom vo vyslovene bielej stvrti, aj Tu robim, tak prevazne mam bielych pacientovi. Sem tam nejaky farebny, Indian, cierny a tak, vsetko legalne, tak je Tu ok.
Ale ano, kriminalita SA v City zvysila, zas SA robi stop and search, denne niekto pichnuty.
S nelegalnymi nemam skusenosti, nepohybujem SA v ich zonach. Predpokladam, ze casom nam ich sem niekde tiez nastahunu.
Podla mna by mohli do Buckingham palace, tam je Vela miesta, kral I'm otvoril nou mesitu, tak ich moze mat ako spolubyvajucich.
@anonym_1629ea lebo si to napisala ako keby ich tam tiahli hufy.
@tykat je ich tam dosť a je to jednoducho ina "natura". Nie zrovna tichá a milá.
@anonym_1629ea ufff aka útočná odpoveď pre ,, nič,,😅
Mnichov bol kedysi uzasne a bezpecne miesto … samozrejme bez prehanania. Po sept. 2014 sa to dost zmenilo, mala som tu cest stretnut ich na Rastplatzoch a nebolo mi vsetko jedno, takisto v tej dobe - preco idu skolske busy neosvetlene cez maly prechod Braunau. Do vilovej stvrte postavili kontajnerovy utecenecky tabor …. To +++ xy veci. Asi najviac som si uvedomila dopad, ked jednu bohatsiu dochodkynu, ktoru som poznala a rozpravala sa s nou dost casto zabil nejaky merkelovej inzinier kvoli €. Odvtedy sme sa do tam nevratili, pretoze od stola je rovno vyhlad na jej dom a boli to roky …. Vzdy mila pani a .. nemam problem s ludmi, ktori prisli a normalne pracuju atd .. ale uprimne dost vysoke percento su “inzinieri” chlapi medzi 18 - 50 rokov, kt dostavaju len € za nic nerobenie a popri tom sa spravaju ako osadnici … oni sa tak spravali aj doma … len tam by asi odvisli a aj v zvieracej risi sa najviac dari prezit parazitom a skodcom.Staci si pozriet policajne stastiky o kolko sa zvysila kriminalita. V mensich mestach to az tak necitit, ale mnichovska hlavna stanica je po zotmeni hard core, Berlin je na tom horsie… to s tym skolkarom sa naozaj stalo … Aschaffenburg ak si pamatam … a ano DE uz nie je ta uzasna krajina z konca 90tych rokov, kedy sme tam prisli a mali dojem, ze je vsetko dokonale (nikdy nebolo, ale v tom case 🤷♀️ DE marka sa menila 25Sk, krasne auta a cisto…) DE to nezvladlo, migracia ano, ale regulovana … nie napustat si do krajiny hocico
@anonym_autor ja zijem vde uz vela rokov. A ako ti pisal
@anonym_ea7448 , tak hoci kriminalita v de vinou migracie ludi z inej kultury /Turkov havne/ a mentality tu bola asi od konca 60 rokov 20 storocia , tak po roku 2014 , ked vlada kancelarky Merkel otvorila hranice de a Eruropy prenelagelnu migraciu dokoran,sa velmi zhorsila.
Ale to media,co su meinstreamove ci v de ci na sk uz nechceli informovat. Skor zatlkali.
Ale Teraz,ked sa situacia aj politika vo svete /v USA aj v de/ zmenila,tak aj ludia precitli,ked uz tu kriminalitu citia velmi /nemozu ani media uplne mlcat a predsteirat slniekovu pohodu s migrantami. Tak uz policia informuje o narodnosti pachatelov.
Tak sa na svetlo dostavaju statistiky/hoci to ludia vedeli aj tak/ .ze velka väcsina tr.cinov je pachana ludmi sa mig. korenmi,ci uz maju st.obcianstvo cudzie ,ci nemecke.
Uz to nie su len velke mesta/ s getami ano.-go migrantskymi zonami, co su plne krinimality ,nasila a vrazd a ter. urokov. Uz aj male mesta nie subezpecne. Zlozenie obyvatelstva s ameni,na ulici vidis uz vela africanov, vela moslimskych zien zahalenych .Havne v tych chd oblastiach.
Len minuly tyzden chytili dalsieho moslima, co planoval tr.utok vDe.
Zalezi ale stale na tom este kde clovek zije. To znamena,a ci ma dost financii na drahu stvrt, a vnej na dobru skolu pre svoje deti.
Ale ulice mies t aj z aj vidieckych oblastri uz nie su bezpecne. Pretoze ako tam zacali umiestnovat tie utecenecke centa, tak sa kriminalita tak zvysila,ze ludia uz precitli z ich ´slnieckovej ´ euforie a masivne protestuju voci tym centram vela nich. Atak aj mesta ci obce aich starostovia.Ati uz odmietaju prijimat novych migrantov.
V de su miliony neprisposobivych migrantov /z Afiky, Arabskeho sveta ale aj z byvalej Juhoslavie z Kosova, ktori sa nechcu prisposbit .Vytvaraju gangy,ktor epachaju hromadnu tr.cinnost. Vd wesu miliony nelagalnych migrantov. Ana tr.cinnosit s apodelaju na vrchle Sscania/tych je oficialne skor milion/,ale kto naozaj sum,ani uady apolcia netusiamohokrat. kedze na javo vyslo,.ze s amanipulovaloa s udami a vystavenim azylu bez porverovania danehomigrnta, takze niektori amli aj desaitky falosnych mien.Dalsimi pachatelmi su Afganci /boli nedotknutelni/ ai ne itnika ako Kosovcania a arabi z Orientu. A Africania,.Ghana a pod.
Ano, aj nasilie nadetoch je velke.Ale aj vzrastla kiminalita deti . A ten spominany utok sa zial stal. Aparadoxne, ,obetami boli deti z migr..korenmi Ale to je len vrchol ladovca kriminality v de. Tie no go zony su plne nasilia, drog a prostitucie, pachaneho migrantskymi klanmi,co maju aj vyse 1000 clenov jeden. Tak ako vo Svedsku,polciia je na ne kratka.. Pretoze politicki to toleruju. Mnoho z tych nelagalnych migrantov nema pravo na pobyt.vde. Ale neboli vyhosteni . Hoci podl azakona mali byt.
Takze uz vlada pod tlakom ludi sa snazi pre udrzanie moci aspon predstierat,ze nieco musi s tou kriminalitou migrantov robit. Tkaze na budcej navsteve Syrskeho prezidenta chce kancelar dohodnut navraty Syrcanov do Syrie. Ale vies ako ? tak,ze dostanu tisice eut ,aby isli dobrovolne. Cize na jednu 4 clenu rodfinu to bud evyse 14 tisic eur.
A Vies,kto to zaplati?My danovi popllatnci,ako vzdy aj ich zivotne naklady /davky / pravne procesy ,ked spachahu tr.cinnost a nezastreli ich policia pri cine.
TO,co vy pokladte na sk za hrozne, cize v obchodoch,je v de len mala cast drobnej kriminality . Ta podatna je nasilie aj pri kradezi za bieleho dna na ulici.S nozom vruke. Okradnu ta ja o sperky z usi za bieleho dna. A vnoci sa naozaj neodporuca ist na ulicu.
Utoky nozmi su tak caste, ze sa pristupilo /k hlupenu anic neriesitelnemu /zakazu nosit noze na ulciu ci do dopr.prostriedkov. Ano, Zakaz. Kto normalny ide s nozom na ulicu ci do autobusu ci vlaku?Nie Nemci native, ti nie.
A veselo aj napriek zakazu sa boda na ulci, ci v doprave.Podrezavaju hrdla manzelkam ,ked sa rozhodnuich opustit .ci dceram,ked si dovolia sa zamilovat bez ich suhlasu.
Dalsia vec je kriminalita ciganov z Rumunska. A dalsia Ukrajincov
A co sa tyka Rusov, tak to su ti,co su etnicky nemeckeho povodu kedysi.Maju sice nemceke priezviska,le ich DNA uz nie je davno nemecka. Ale mixnuta s narodnostami byvaleho sov.uzväzu.Ale ta kriminalita tam je okrajova. proti ti tej migra
ntskej z Orientu.
Dalo by sa vela pisat o tom,ako sNemecko zmenilo od padu berlinskeoh muru k horsiemu zial ,co sa tyka krimunality a poklesu ziv.urovne
Ale v mediach toho vela sa nedocitas. Tie su poväcsine lavicove a meinstramove.Ale Niektore veci audalosti sa uz tajit nedaju pred ludmi,kedze to citia a vidia. A to je ta velka kriminalita migrantov.
A tak zo trachu straty percent / a stracaju kazdy den/ na to reaguje aj vlada terajsia,hoci sama to sposobila a tomu dopomohla.
@anonym_autor
@zmrzlinka2021 Prave problemom je etnikum ci etnika, pretoze tie tvoria jednotlivcov z istymi znakmi negativneho spravania sa ,specifickymi pre dane etnika.A spolu s vychovou v ich komunite a inou kuturou su rizikove pre spoluobcanov,komunitu stat , a demokraciu/ktoru podkopavaju a nicia / v danom state.
@zmrzlinka2021 az kym ti statistika neukaze ze to spravanie smeruje k etniku. Teda ak sa eviduje aj prislusnost k etniku.
@tykat presne tak
Pre boha, ty na aké videá klikáš keď máš takýto algoritmus? Mne žiadne násilnosti nevyskakujú. To čo vidíš vo svojej bubline nie je realita.
Pre boha, ty na aké videá klikáš keď máš takýto algoritmus? Mne žiadne násilnosti nevyskakujú. To čo vidíš vo svojej bubline nie je realita.
@dominikamacakova https://www.bild.de/regional/nordrhein-westfale... skupinove znasilnenie, tot nedavno, to, ze to tebe nevyskakuje, neznamena, ze sa to nedeje
Ja byvam v Londyne, toto iste sa hovori aj o Nas. Dokonca UK momentalne patri k jednej z najhorsej destinacii na dovolenku.
My sme kupivali Dom vo vyslovene bielej stvrti, aj Tu robim, tak prevazne mam bielych pacientovi. Sem tam nejaky farebny, Indian, cierny a tak, vsetko legalne, tak je Tu ok.
Ale ano, kriminalita SA v City zvysila, zas SA robi stop and search, denne niekto pichnuty.
S nelegalnymi nemam skusenosti, nepohybujem SA v ich zonach. Predpokladam, ze casom nam ich sem niekde tiez nastahunu.
Podla mna by mohli do Buckingham palace, tam je Vela miesta, kral I'm otvoril nou mesitu, tak ich moze mat ako spolubyvajucich.
@oslo1 Presne relisticky nepisane. Londyn sa nstal uz mestom orientu davno. A mesdom velkej kriminality.Kral Korol san emusi bat, kedze v danom palaci zit ani nebude. Takze ,ci to posthne jeho poddanych je mu jedno.TO su tie pokrytecke pticke rozhonutia,ktor e on ale nepociti negativne
Ale majitelia aj nehnutelnosit tam ano. pretoze tie klesaju,ako sa meni slkadba obyvatestva.
@anonym_autor pracujem tam, Nemecko ma silnú migracnu politiku, ja to nejako zle nevnímam....ale samozrejme to je vzdy individuálne....
@oslo1 mozem sa spytat na UK zdravotnictvo, kedze pracujes v zdravotnictve? Naozaj v UK vsetko liecia paracetamolom, k lekarovi sa ani nedostanes a ak ano, cakacie doby su mesiace?
Ja som V AT, mame kopec znamych z DE, zalezi kde zijes, podobne AT , je zbytocne ked Ti niekto opise Wien, kde to je ine a nape nejaky Dieschitz, Scheifling, kde nestretnes skoro nikoho mimo Rakusanov a doslova vsetci budu mat 10 priesvisk dokopy a kazdy bude niekoho rodina. Cize zalezi kde chces ist. Samozrejme v takom Scheiflingu budes exoticky tvor min 5 rokov. Lebo nebudes od nich a musis sa tam nejak etablovat. Vo Wien mas milion ludi a okolie je premorene ludmi, co tam chcu zit a samozrejme to moze byt frustrujuce pre tych,co cakali nieco ine. U nas je malo cudzincov a sme na vidieku. Muz tu mal rodinu a tak sa mame od coho odrazit. Mame tu par Madarov a par SK, CZ ludi. To je tak cele. A nejakych Nemcov. Co by tu robili, dojili kravy na druzstve? Behali s traktorom? To je tu realita, kto kupil lepsi traktor a ci je pivo v akcii…
@oslo1 mozem sa spytat na UK zdravotnictvo, kedze pracujes v zdravotnictve? Naozaj v UK vsetko liecia paracetamolom, k lekarovi sa ani nedostanes a ak ano, cakacie doby su mesiace?
@anonym_c94088
S tym paracetamol to uz je vzdy spominane ako vtip.
S tym zdravotnictvom je to bohuzial Pravda.
Ked he podozrenie na rakovinu, tak to je rychlo , do 2 tyzdnov musis mat vsetko zdiagnostikovane. Toto je fajn.
Vsetko ostatne je katastrofa.
Ja som DN a v podstate zastupujem GP, lebo ten uz bezne po pacientoch nechodia.
Ludia starnu, choravia viac a viac. Vela chorob, co ich v minulosti podlahli, tak dnes preziju. Toto je ale celosvetovy problem.
Plus ked Ty prides do nemocnice, daju to co ja viem ATB a ides domov. Stary clovek zostava, lebo ma kopec dalsich chorob.
Takze preto ja kazdemumladsiemu rocniku odporucam zdravu stravu, pohyb a spanok. Aby si si to zdravie udrzal.
A s kazdy prdom SA Tu nechodia k lekarovi. Ja neviem likely na stitnu zlazu, raz do roka Idem na krv k GP a tym to hasne. Na slovensku by som Este musela ist k endokrinologovi, co mi pride zbytocne.
Nemusis verit kazdemu videu co uvidis na nete. My sme vystriedali uz niekolko krajin no zakotvili sme tu v De. Myslim ze tu je lepsie ako napriklav v AT, nejak tam vnimam cudzincov viac ako tu. Asi najviac tu aktualne mame ukrajincov co sa nevedia vpratat do koze.
A čo Slováci? Slovensko je krajinou zlodejov, pozostatok socializmu.
Tiež by si brala ok keby niekto ťa tak posudzuje lebo si zo Slovenska?

@anonym_autor migrant je aj Slovak, to vieš?
Poznáš deepfake videá?