Aký máte názor na aktivity a akcie vašich detí v MŠ?
Ja posledný rok takmer každý deň podpisujem nejaké informované súhlasy. Takmer denne pribúdajú v galérii fotografie z rôznych akcií. Ja neviem či som jediná komu toto vadí?
Syn chodí do škôlky totálne znudene a šomre že aj tak sa zas nebudú môcť hrať.
Okrem toho nepamätám kedy naposledy priniesol zo škôlky nejakú novú básničku alebo pesničku ak nerátam tú jednu na deň matiek.
Naozaj som jediná ktorá má pocit že je tých akcií nejak priveľa na úkor tých deti?
@galganka pravidelne. Vie len tie čo ho učím ja
@galganka a vôbec s nimi nepracujú, nemajú žiadne práce.
@galganka tak ja som nevedela že materská škola je o akciách a podujatiach. Myslela som že je to vzdelávacia inštitúcia a príprava na ZŠ ale ďakujem už viem že v MŠ ide o minutie finančných prostriedkov
Takže teda nejaké vie. Super. Nestačí to? Odrapkať básničku nie je všetko. Hej, pekne sa tým "machruje" pred babkami a kamoškami, ale nie je to nevyhnutnosť. A stále je tu možnosť dva, že sa v škôlke básničky učia, len ti ich doma nevraví. Mali sme doma aj tento prípad, nepočula som jedinú básničku a v druhej triede, niekedy ku koncu na mňa zrazu asi 15 rôznych vyvalil.
Toto jediné si pochopila z mojej odpovede? 🫣
Ja tie učiteľky a riaditeľky obdivujem. Nie sú akcie, niekto by frflal, sú akcie, niekomu je to veľa, toho nesmie odfotiť, toho zase vyhrešiť...
@galganka recitovanie básní nie je rapkanie ale kua podstatná a dôležitá vec a keď čítam tvoj komentár tak chápem prečo to škôlky robia. Zrejme je po tom dopyt a prišli na to ako získavať klientelu - PLEBS
@letfenixa rozvíja reč, slovnú zásobu a predovšetkým pamäť čo kľúčové pri osvojovaní si ďalších poznatkov počas života.
* čo je
A preco ho teda neprelozis do inej skolky, pre hornych 10 000, aby neprichadzal do styku s PLEBSom?
@maximiliana samozrejme že preložím, už som to aj písomne oznámila. Vybrať MŠ ktorá je zameraná na edukačný proces bolo veľmi náročné a je to na opačnom konci mesta.
Zaujímalo ma či som naozaj jediná ktorá to vidí z druhej strany
Neboj, ja ťa jednoduchou nenazvem na oplátku späť. My a naše tri deti sme s našimi škôlkami maximálne spokojní, či básničky, či bez. A hlavne, keby ma prístup našej škôlky tak samonasieral, riešila by som to onak, nie anonymným prskaním online, bez akéhokoľvek snahy na diskusiu, či ponúknuté zlepšenie, ktoré by bolo aj uskutočniteľné.
@galganka chápem že pri troch deťoch je to úplne jedno hlavne že je doma ticho
A ja mám zase pocit, že vo vašej pôvodnej škôlke pár zamestnancom a možno aj rodičom o chvíľu odľahne, ak sa takto prezentuješ aj "naživo".
Krásne ako sa viete vždy v každej diskusii chytiť jedného slová a riešiť to celú diskusiu.
@galganka odľahne prioritne nám a ostatné ma nezaujíma
Inak, čo má škôlka s tichom doma? Ako hej, keď sú na tých kakaných podujatiach a akciách, tak je doma ticho, ale asimi je to prd platné, keďže som vtedy v práci, alebo tiež v tej škôlke.
@autorka akurat ze si sama proturecis... na jednej strane je syn znudeny, lebo sa nemoze hrat a na druhej by si ho zapriahla pomaly do vyucovacieho procesu druheho stupna ZS... co tam po tom, co chce dieta, hlavne ze matka ukoji svoje tuzby
@maximiliana netrep prosím ťa. Čo tu trepeš o druhom stupni?
@maximiliana to čo si napísala nemá ani hlavu ani pätu
Esteze tvoje reakcie su zmysluplne... neuvazovala si nad domacim vzdelavanim? Mnohym ucitelom by si tym urobila laskavost, lebo mat v triede dieta s rodicom ako si ty, je sen kazdeho...
@maximiliana konkretizuj
@maximiliana akým rodičom? Ktorý vie že v MŠ sa má plniť ŠVP a nie stále riešiť akcie, presuny, a podobne? Že mi vadí že ich stále spájajú, presúvajú, fotia pre rôzne sútaže, narúšajú im spánok (môj syn to extrémne potrebuje). Keď je von krásne sú dnu lebo majú nejakého trúbača a keď prší sú von na bicykloch lebo musia odoslať video do nejakej dopravnej sútaže?
Ešte napíš, že im nedávajú poriadne jesť a je to hotovo. Mala si si lepšie vyselektovať škôlky, urobiť prieskum terénu, ideálne v okruhu 120 km, prelustrovať v systéme zamestnancov, porovnať percentá úspešných absolventov VŠ z každej škôlky... Proste, podcenila si to, vidíš a to viem aj ja, lenivec s tromi ks, čo chcem iba ticho. 🫣
@galganka duchaplná debata.
Aký úvodný príspevok a odpovede anonyma, taká zvyšná debata. ♀️
Je naozaj ťažké vyhoviet všetkým rodičom. Polovica matiek je za toto vďačná, druhej je ešte málo a zbytok je ako ty. Naozaj ťažko vyhoviet každému, v škôlke je niekedy aj cez 100 detí. Ja ako zamestnanec MŠ ale aj ako rodič, ktorý má ešte jedno dieťa v MŠ hovorím, že tiež mi tie aktivity lezú občas na nervy. Áno, deti sa majú hlavne hrať, o tom detstvo je. Ale v dnešnej dobe sú na deti kladené obrovské nároky, nastúpia do školy a mali by byť na to aj patrične pripravené. No len veľmi málo rodičov, svoje deti na nástup do školy aj pripraví, a preto sa na to tlačí v škôlke. Doobeda edukačné aktivity, pobyt vonku, krúžky a iné akcie, výlety... A niekedy sa v piatok spamätám, že veď sa ešte poriadne nehrali. Veľa závisí aj od vedenia, väčšinu aktívit máme nariadených od nich. A mne osobne vadia aj krúžky. Terajší rodičia si zvykli, že za nich odbavime aj toto. Naši školkari majú 2 krúžky týždenne, teda 2 dni zabite lebo s nimi už nič viac nespravím a hrať sa tiež nemaju tieto 2 dni kedy. Pravda je niekde uprostred
Dcera je oredskolacka a maju akcii vela ALE popritom stihaju aj ucenie,maju kazdy ziak svoj sanon s pracami,kazdy den 1 pracovny list robia,k tomu aj na nastenku prace k aktualnym temam.dnes boli na dopravnom ihrisku,predtym nacvicovali k dnu matiek program.teraz opat nacvicuju k ukonceniu roka ako predskolaci.v piatok maju Den mlieka,buduci tyzden maju Hasicov v skolke,opekacku.ja si myslim ze maju toho az az a vela sa toho ucia
Mám na to taký názor, že v škôlke sa im venujú totálne perfektne. Majú vystúpenia, podujatia, tvorivý program, chodia odtiaľ spokojné, vyjašené, ufúľane a šťastné. Škôlky majú finančné prostriedky, ktoré im pridelilo mesto a sú určené presne na to, aby mali akcie a podujatia. Každé euro musí byť vydokladované a každý riaditeľ, riaditelka a učiteľky robia všetko pre to, aby ich rozumne minuli, inak nabudúce môžu dostať prd.
P.s. ty si svoje dieťa kedy naposledy naučila básničku?