icon

Bolest pri kojeni

bozenka67
Včera o 20:57

Precitala som si takmer vsetky diskusie na tuto temu. Skusila som vsetko okrem klobucikov a nepomohlo zatial nic. Mam priserne bolesti pocad celeho kojenia, nie len na zaciatku pri prisati a vydzrim to takto iba 10 minut na jednej a 10 minut na druhej strane. Ragady na bradavkach ziadne nevidim ani mykozu. Pouzivala som lanolin a mam naplaste. Potom som dala na 3 dni pauzu a som len odsavala, lebo som mala po prvych dnoch ragady, ktore som.potrebovala vyliecit.
Potom som skusila opat kojit najprv raz do dna, potom dvakrat, trikrat do dna a bolest je opat spat. Mlieka mam.zatial dost, popri tom odsavam a prikrmujem s nim. Babatko mam prisate dobre, otvori usta ako najviac vie, zatial su to naozaj malr ustocka, ale tak vidim,.ze.ma.v ustach aj cast dvorca, pery su vonku, nie su vcucnute. Baradavky nemam vpacene. Preslo som na masticku medela s nechtikom lekarskym, ta mi robi lepsie ako lanolin, ale i tak ma najma jeden prsnik boli priserne pocas celeho kojenia. Ten druhy po pauze uz menej, ale i tam to citim po 10 minutach, ako odsaje najviac z prsnika a snazi sa dalej tahat, dost boletivo kazdy jeden tah. Aj si tak akoby cucne zvukom pri tom tahani, a niekedy si sa akoby pohraje s brsdavakou, ze ju vypusti a naspat vcucne, to ma ide vystrelit vtedy do neba. Bradavky ma reda bolia pocas celeho sania, nielen na zaciatku a ja rozmyslam cim to moze byt?

bozenka67
autor
Včera o 21:01

Este by som doplnila, ze studene obklady mi nerobia dobre. Baradavky mi reaguju na chlad. Skusila dom preto magnezium a B -komplex, ale problem pri kojeni to neriesi. Pri prvom dietati som mala bolesti iba prvych par tyzdniv asi 3 tyzdne, aj to len na zaciatku pri prisati minutu dve tri a potom som kojila aj 50 minut. Preto nerozumiem, kde je teraz problem, ked ma to boli jak modrina az reze pri baradavkach pocas celeho kojenia. Vyskusala som aj natierat canestenom, hoci na mykozu to nevyzera, ale nejako sa mi nezda, ze by to nieco robilo.

pribinak
Včera o 21:15

Laktačná poradkyňa ?

maryetta
Včera o 21:34

Hmmm asi len to prisatie. Skusat a skusat. Ak by to bolo nieco ine boleli by aj pri odsavani.
Skus aj rozne polohy.
Ja som aj dojcila vzdy iba z jdneho prsnika aby si ten druhy "oddychol". 😂