Ahojte chcem sa spýtať tých čo majú 90kg a viac ako ste začali cvičiť alebo ste upravili najprv stravu …chcem začať len sa bojím že keď budem chcieť aj to aj to naraz zachvíľku to zahodim …šli ste do toho zhurta či postupne ? Dakujem za odpovede kto nechce komentár napísať súkromnú správu pekný deň
@mirka1802 urcite chodza plavanie a bike.
Išla som zo 100kg...úprava stravy a rýchla chôdza...az trochu neskor som pridala cvicenie
podla toho kolko mas rokov...ak okolo 20-30tky tak s kludom i razantne cvicenie, ak uz mas 40-50 tak pozvolne lebo tie klby to nedaju tak "zhurta"...stravu upravit hned
so mnou chodí jedna pani do fitka - začala silovým cvičením a stravou ... a ja by som to urobila rovnako + chôdza ...
Do gymu kam chodím, ženy pri tele normálne silový tréning ale samozrejme im na mieru...ak sú problémy s kolenami a podobne, hľadajú sa alternatívy. Inak bežne air bike, veslo, švihadlo časom, výstupy na debnicku atd. Čím skôr človek začne, tým lepšie...netreba sa báť ani činiek
Ja som začala hlavne s rýchlou chôdzou,a upravila som stravu.Ani nie o pol roka som mala dole 15 kíl.
Teraz vážim 72,a snažím sa držať si túto váhu
@mirka1802 normálne.. kúpiš permanentku do fitka a chodíš cvičiť..
- stiahnu kalorické tabuľky, pridaj zeleninu bielkoviny a trochu zmenší obed porciu
Začala som obe naraz, na YouTube som našla cvičenia pre začiatočníkov a začala som...nezamýšľala dom da nad tým či jedno alebo druhé, nerozmýšľala dom ani nad druhom športu...proste som zacala
tanec a chôdza.
@pikachu999 lepsie ako fitko je cerstvy vzduch
S trénerom, 3x týždenne silový tréning + doma pol hodina podľa nemenovaného programu . Stravu som chcela pôvodne jedálniček,ale tréner mi poradil základy a odporučil kalorické tabuľky s vysvetlením, že jedálniček je síce fajn, ale po ukončení spolupráce by som bola na začiatku a dnes mu za to ďakujem, že nevzal chamtivo peniaze. Doteraz pravidelne konzultujeme stravu, ak niečo neviem . Začiatky boli ťažké, aj vo fitku, aj v kuchyni, ale dnes už to ide. Hlavné nemať prehnané očakávania, 2 kg dole za mesiac je 24 kg dole za rok
V januari pred rokom som sa rozhodla schudnúť, upravila som stravu a začala cvičiť. Je zbytocne cvičiť, keď stravu nezmenis, ta je kľúčová. A chudla som z podobnej váhy. Ak chceš napíš
@nelka93 aj ja by som chcela začať .dáš mi nejaké rady
Ja idem z podobnej váhy. Stravu som zmenila podľa jednej známej sk osobnosti a co sa cvičenia týka, tak som sa dala do jedného programu, kde sú cvičenia do 15min. Už som bola vo viacerých výzvach, ale vždy to skončilo tým, že cvičenia boli pre mňa dlhé. Tak dúfam, že aspoň pri tých 15 min cvičeniach vydržím.
Je mi jasne že stravu troska zmeniť určite halvne sa snažím jesť pečivo iba ráno a vynecháva sladké ….a snažím sa to zapisovať nech aspoň sa zmestim do denného limitu
Tak normálne veci okrem stravy činky chôdza a plávanie