Ahojte, 2.tyzden ma trapi bolest-asi-zaludka. Boli ma pod pravym aj lavym rebrom. Podla googla by mohlo ist o helikobaktera/zapal zaludla/mozno aj vredy? Na vysetrenie sa dostanem po letnej dovolenke, kedze terminy su o 2/3mes.
Isli by ste na letnu dovolenku s takymito problemami? Alebo by ste ju zrusili? Neviem, co robit. Drzim dietu, raz to boli menej, inokedy viac. Nasadila som aj prirodne veci, ktore pomahaju so zaludkom. Ale co ak ma to chyti tam?
podla gugla , omg.
vysetrenie by som sa snazla zabezpeciet pred dovolenkou
nic nie je horsie ako mat problemy ci obmedzovat sa na dovolenke, toboz v zahranici.
gastro problemy su dost vazna vec.
test heliko sa moze zistit aj z krvi ci stolica, to by si mohla stihnut pred dovolenkou
lekar ta mozno posle sono, hadica ci kolono.
pises velmi vseobecne
mas vela kyseliny?
mas bolest na lacno ci po jedle?
mas bolest po kazdomm jedle?
aka je stolica? tuha riedka pravidelna...
bolest je tupa, ci ostra?
vystreluje do chrbta?
boli viac na pravo ci na lavo?
zevraj vredy zvyknu na lacno boliet
@zuzkaa1991 helicid je uz na volny predpis?
okrem zaludka to moze byt zlcnik ci pankreas...
ci plynatost, zastavene vetry...
tolko moznosti
Ešte som bola u svojho to.som bojovala.doma 2t z lekarne liekmi nic. Nezaberalo(ale pila som mliecne veci stale) tak som povedala ze ideme do tatier a chcem konecne jest...tak mi dal helicid trosku sa to.zlepsilo...ale.poslal.ma na usg(nic neukazalo) aj ked som mala.riadne zapaleny zaludok a pazerak ani crp.nic neukazalo zobral.aj krv bilirubin mi.len vyskočil....ked.sme sa vrátili z dovolenky (z tatier).som povedala ze stale.to nie je ok poslal.ma na gastro výnimočne pacient nedosiel tak ma zobrali (cca po mesiaci od bolesti uz)a tam.zistili zapal a intoleranciu dali lieky ale zmena nic musim davat pozor co.zjem...
@zuzkaa1991 zapal na hadici zistili ze? a uz to mas lepsie? aku mas diagnozu?
@balerina2025 neviem ci je ale.mne sa zda ze je mali tak vystavene párkrát som videla aj ked.som objednala cez dr max sa mi zda ze pusti idem pozrieť....neviem ja som ho brala.len na začiatku co mi predpisal.lekar ale.zas mam pocit ze je to iné balenie...ja pouzivam ozzion co.mi dali na gastro.ak. mi nezaberaju lieky ktore som napisala vysse
@zuzkaa1991 zapal na hadici zistili ze? a uz to mas lepsie? aku mas diagnozu?
@balerina2025 nemam ziadnu ze reflux zapal.pazeraka.napisali....
Ale.nikto.to.neriesi.potom.som isla druhýkrát na hadicku k inemu.lekarovi ten ze si mam písať co zjem a sledovať ♀️(.kedze.bolest.pride dany den alebo az na druhy den od.daneho.jedla) plus mam same alergie po.novom.tu intoleranciu takze.ani na alergo mi nevie pomôcť....takze snažím sa vyhýbať mliečnym veciam(aj ked niekedy.nejaku.sladkost.neodolam) alebo pizzi
Lekari mam.skusat.co mozem ♀️ nie.kazdy syr mi spusti bolesti atd
Momentálne som. Tehotna takze lieky nemôžem mala.som.asi 2krat.koliku raz ze si zachranku budem volat takze skoda reci prehadzovali si ma ze som sa na všetko nakoniec vykaslala a skusala.lieky.ktore.zaberu voľnopredajné
@zuzkaa1991 a kde presne ta boli zaludok?
@balerina2025 mna boli pod lavym rebrom lenze vaham.ci zaludok alebo.pazerak
@balerina2025 mna boli pod lavym rebrom lenze vaham.ci zaludok alebo.pazerak
@zuzkaa1991 pankreas mas ok?
mna boli na pravo prevazne
@zuzkaa1991 no drzim palce, sladkemu neviem odolat ani ja, minule som zjedla studeny melon a chytila som krce.
Ja beriem vitU, lieci zaludok aj vredy, dracia kev hoji, rakyt.olej. probiotika. Aloe. Ako, je to lepsie, preto uz aj porusujem dietuale nie je to ok. Kde tu ma to pichne, zaboli.
2 tyzdne nie je dlho, mozno naozaj len ide o podrazdenie. ale kebyze stihas, aspon ta krv a stolica na pritomnost heliko, by som sla. vies, osobne by ma to asi zozieralo celu dovolenku, a plus premyslat, co si das do ust...
jedna vec je ze je to organova choroba
druha vec, kludne to moze byt alergia, ci intoleranacia, ci HIT (nema výražku svrbivu?)
@balerina2025 tiež si myslím, že aspoň k obvodnej ísť
@luccija krv sa da vysetrit hned, aj stolica.
Keď by si išla na pohotovosť s bolesťami, tak tiež ťa objednajú o 2 mesiace na vyšetrenie?
Keď by si išla na pohotovosť s bolesťami, tak tiež ťa objednajú o 2 mesiace na vyšetrenie?
@lucia11kob nuz otazka znie, ci naozaj ma az take bolesti, lebo to ludi skruca vacsinou. ale chapem, ze by sa skor dostala k vysetreniu
@lucia11kob nuz otazka znie, ci naozaj ma az take bolesti, lebo to ludi skruca vacsinou. ale chapem, ze by sa skor dostala k vysetreniu
@balerina2025 len som sa zamyslela ..
@balerina2025 len som sa zamyslela ..
@lucia11kob tak ano, je to najrychlejsia cesta.
Ale pravdupovediac ja keby som mala pred dovolenkou a mám takéto problémy, tak idem na pohotovosť a viem že mi vyšetrenie urobia. So žalúdkom nie sú srandy.
Však aj obvodný ti vie niečo predpísať je jedna vec a druhá vie ťa poslať na Sono.Neviem aké máš silné bolesti či problémy. Nik to nevie posúdiť za teba. Ja ako sa poznám by som šla. Nakoľko aj chodím s rôznymi zdravotnými problémami.Ale nie su3to problémy akútne..Rieš to.
@zuzkaa1991 pankreas mas ok?
mna boli na pravo prevazne
@balerina2025 pankreas ako sa zisťuje ci je ok???
Naposledy asi 2 3r som bola na hadicke odvtedy uz nikde
Urob si test na helikobaktera sama. Dá sa kúpiť v lekárni. Alebo ti ho spraví obvodný.
@balerina2025 pankreas ako sa zisťuje ci je ok???
Naposledy asi 2 3r som bola na hadicke odvtedy uz nikde
krv - pankreaticke enzymy
sono/ct/mr
PEG sonda ci ako sa to vola.
Na helikobaktera si už v lekárni viete kúpiť test a doma si urobte.
@balerina2025 hadicku max minan gastro spravili a krv mi bral.lekar vtedy na dost veci takze potom.asi aj to.musel.brat
Na helikobaktera si už v lekárni viete kúpiť test a doma si urobte.
@leona45 je spolahlivy?
Vyskúšajte GASTROCYNESINE
♀️
Buscopan este som si všimla ze aj helicid je na voľný predpis
Ja som.take.mala nakoniec zapal pazeraka
Žalúdok ma.boli stale.ak mi jedlo nesadne uz s tym bojujem 3r.
Vznikla.mi tak.aj intolerancia.na mlieko
Takze skúste vsetko.mliecne vysadit aj potraviny kde sa mlieko a...mliecne veci nachadzaju a uvidíte. Zmenu