Nechcem dieťa nikomu dávať. Zmením názor, keď vyrastie?
Mám 7 mesačné dieťa , nechcem ho nikomu dávať na stráženie , už sa mi ponúkla moja sestra aj svokra že nech si oddýchnem atd. ale odmietla som, zmení sa to keď vyrastie? 😄 ešte je to malé babo možno preto, nie? Neviem si to momentálne ani predstaviť.
No tak nedaj. Ja som mala prve dieta take, ktore nespalo vo dne v noci, bolo nepolozitelne, stale na rukach, a bola som s nim 24h denne, moja rodina daleko a manzelova uplny nezaujem. Keby svokra chce na hodinu pokocikovat, bola by som vdacna. Takze dieta som s radostou davala, ked aspon nasi boli v blizkosti. Kazdy ma inu situaciu, takze davat dieta sice nikomu nemusis, ale ziaden extrem nie je dobry, ak maju zaujem s babatkom nejaky cas travit, ci sa pohrat doma, ci pokocikovat. Ved 7mes uz vie krasne reagovat, preco by s nim netravili nejaky cas a Ty si neoddychla?
Ale to som ja 🙃
Situácie sa menia... nemusíš nikomu "davat" dieťa. Na druhej strane ja vidím veľké plus keď je dieťa zvyknutá od mala aj byť s niekym iným ako mamou. Tiež mi taka mala dcéra veľmi nechodila ešte nikam ale napr doma som ju nechala s babkou pár hodín alebo išli sa prejsť atď. Niečo cez rok mala keď išla prvýkrát na noc k babke a potom neskor o pár mesiacov ale aj s ockom išla k babke ďalšej na dve noci a tak postupne 😂
ja ta chapem, mam tiez 7m dceru a je velmi fixnuta na mna. strazit ju dam len mojim rodicom zatial, na nich je zvyknuta, kedze k nim casto chodime. svokru mam o dost dalej ale jej by som ju nedala ani kocikovat 😂😂 svokra je taky flegmatik a nejak jej v tomto nedoverujem (a s vysledkom jej vychovy zijem v jednej domacnosti 😂). autorka normalne si stoj za svojim ✊🏽✊🏽
Ja som tiež bola úzkostná 🙂 mení sa to až teraz keď na malom vidím že mi v pohode zakyva že môžem ísť preč. Inak som ho nenechávala. Meniť sa to začalo keď mal 14 mesiacov. Treba vybudovať dôveru dieťaťa že sa matka vráti až potom odchádzať. 🙂 A nikdy neutekat preč keď o tom dieťa nevie 😊
Inak tie návrhy nemusíš vôbec brat v zlom, proste ti chcú pomôcť a byť s drobcom. Nepotrebuješ, svet sa nezruti. Jedným uchom dnu a druhým von 😊
to máš skôr psych. blok.
máva to tak viacej mamičiek, najmä pri prvom dieťati
Toto je asi fakt úplne individuálne, ak to tak cítiš, rob ako ti najviac vyhovuje. Ja som bývala s malou cez týždeň sama, muž chodil na týždňovky a bola som vďačná, ak mi ju naši vzali na hodinku pokočíkovať.
Ja som s radosťou dopriala celej rodine aj sem tam kočíkovať aj postrážiť dala na chvíľu. Pri prvom som nevedela urobiť nič a druhý bol úžasné bábo, ale venovať sa bolo treba aj staršiemu aj celá domácnosť a bola som rada,keď prišla mama zabaviť.Teda ja som deti učila od malička aj na iných ľudí. A napriek tomu obaja na mne strašne lipli dlho.
Zase môj názor je,že dieťatko potrebuje maminu, ale nemal by sa mu odopietať si budovať vzťah aj so starými rodičmi, či krstými.Ak prejavujú záujem ,treba sa tomu tešiť. Jednak si dieťatko zvyká byť aj s cudzími (inými ľuďmi ) a matka môže mať kus času pre seba. Zato nebudeš zlá matka. Tá matka je väčšinou s bábom 24/7 a veľa žien by uvítali pomoc a žiaľ ju nemajú.
Zmení! A ano, je to male babo a je uplne v poriadku, ze sa na to este necitis. Raz budes za to rada aj ty, neboj 🤭
Budovat vztah sa da aj za pritomnosti matky, ved mu snad nezakazujes stretavat sa s inymi ludmi.
to máš skôr psych. blok.
máva to tak viacej mamičiek, najmä pri prvom dieťati
@deti95060810 psychicky blok? 😂
My gót!
Nevidím jediný dôvod dať svoje malé dieťa komukoľvek ak necítiš potrebu oddýchnuť si.
Akože čo? Privykanie na cudzích ludi? V 7mesiacoch?
Prosím ťa nečítaj tie ,,odborne rady", normálne si užívaj svoje bábätko a nerieš žiadne stráženie. Možno to uvitaš keď budeš mať druhé. Pre mňa boli prechádzky psychohygiena, pohyb.... viac by som uvítala ak by sa niekto ponúkol upratať či navariť 😄
Co za tym je? Ani pokocikovat nedas? Ci pol dna strazit...to je ine.
Ano zmeni sa to. Hlavne nastupom vzdoru ked si budes chciet psychicky oddychnut…
Presne toto som mala ja musela som mať všetko pod kontrolou, nechcela som ho dávať ani manželovi. časom to samozrejme preslo
Tak nedávaj 🤷🏻♀️ ja mám síce veľmi dobré dieťa, ale aj tak si chceme s mužom niekedy oddýchnuť a spraviť program sami. Opakovane bol na noc u mojej mamy a to od pol roka. Áno, bolo mi trosku smutno, ale viem, že je oňho perfektne postarané a chodí tam veľmi rád. Vďaka tomu je aj spoločenský a absolútne nie bojazlivý, takže na mne nie je nalepený ako žuvačka. Keď sa ti chce byť s dieťaťom stále, je to tvoja vec, nie je na tom nič zlé a isto sa to zmení, keď príde obdobie vzdoru 😜 budeš rada, keď ti ho niekto vezme 😃
ved nedavaj. raz sa moze stat, ze budes potrebovat niekam odist, k lekarovi a dieta nebude zvyknute ma "cudzich". takto by si aspon zvyklo.
Tvoje pocity sú prirodzené, avšak chcem ťa povzbudiť, aby si to sama vedome prekonávala a privykala dieťa aj na iné blízke osoby, lebo stačí, že ťa rozbolí zub a si nahratá.
len si dávaj pozor, aby si to neprehnala. Opičia láska škodí matke aj dieťaťu
Chcu zrejme pomoct, a tiez si uzit malu, maleho. Pride mi to dost egoisticke z tvojej strany.
Nevidím jediný dôvod dať svoje malé dieťa komukoľvek ak necítiš potrebu oddýchnuť si.
Akože čo? Privykanie na cudzích ludi? V 7mesiacoch?
Prosím ťa nečítaj tie ,,odborne rady", normálne si užívaj svoje bábätko a nerieš žiadne stráženie. Možno to uvitaš keď budeš mať druhé. Pre mňa boli prechádzky psychohygiena, pohyb.... viac by som uvítala ak by sa niekto ponúkol upratať či navariť 😄
@simona20201309 ano, kludne aj v 7mesiacoch... ci kedy si ma dieta zvyknunt na pritomnost inych ludi, pripadne na to, ze mama nie je priviazana na pevno k dietatu a potrebuje na chvilu sem tam byt aj mimo... ked ide do skolky ? potom je lepsie riesit vo vyssom veku problemy s tym spojene :D ked dieta od mamy ani na krok (resp. skor naopak, pretoze casto dieta by aj slo ale mama to nedava :D)
Ale ved autorka nezakazuje rodine aby sa stretavali s dietatom… nechapem, ved vztah si dieta nemusi vytvarat len osamote s tym clovekom, navykat na ine osoby si nemusi len bez mamy, naopak, v pritomnosti matky je v bezpeci a nemusi sa bat a moze uplne prirodzene tych druhych ludi vnimat a vytvarat si s nimi zdravu vazbu, rovnako ako aj ti druhi si mozu to dieta uzit aj ked je tam aj jeho mama 🤷🏻♀️ dieta ma 7 mesiacov, nie dva roky. Autorka ma prve dieta a ma relevantne pocity, ktore su uplne normalne a nie je potrebne nic menit, ak to im tak vyhovuje. Ked bude mat druhe, bude to zasa ine a bude potrebovat mozno viac casu, ale teraz urcite nemusi nasilu odkladat dieta. Nikto zo zucastnenych absolutne o nic nepride. Ja som od detstva kocikala viacero detí v dedine uplne od malilinka a teraz, ked sama mam dieta, nechapem, ako mi (14-15r decku) tak doverovali. Moje dieta nikto nekocikal a nestrazil bezo mna cca do roka (potom obcas moja mama) a napriek tomu nema absolutne problem niekde zostat bezo mna, a rodinou ma vytvoreny pekny vztah, nikoho sa neboji, cely den, co som v praci je v pohode a dokonca aj nastup do skolky bol absolutne bezproblemovy - sla bez placu a zostala rovno na cely den aj napriek tomu, ze som si ju “drzala doma” do 3,5 roka 😅
Chcu zrejme pomoct, a tiez si uzit malu, maleho. Pride mi to dost egoisticke z tvojej strany.
@greywolf uži si malú ? To nie je hračka. Tuto môže byť egoistka je to dieťa ktoré ona vychováva a stará sa oň.
@greywolf uži si malú ? To nie je hračka. Tuto môže byť egoistka je to dieťa ktoré ona vychováva a stará sa oň.
@mullerova46 a nechce ho nechat doma pre seba do 15 aby sa na neho nikto skaredo nepozrel? 😁🤣
Nemusis davat ak nechces, ale nebolo by fajn, jeby si od malicka budovalo vztah s rodinou? Vsak na hodku-dve by nemusel byt oroblem, dietatko by malo nove podnety a ty si mozes spravit volnu chvilu pre seba.
@mullerova46 a nechce ho nechat doma pre seba do 15 aby sa na neho nikto skaredo nepozrel? 😁🤣
@greywolf nie ale iba ona má právo rozhodovať kto sa bude starať o dieťa.
@greywolf nie ale iba ona má právo rozhodovať kto sa bude starať o dieťa.
@mullerova46 za dieta su zodpovední dvaja nie jeden 😛
@mullerova46 za dieta su zodpovední dvaja nie jeden 😛
@greywolf ale musia sa dohodnúť nemôže si každý robiť podľa seba 😉 chudák dieťa keď rozhodujú rodičia samostatne a každý inak
Nie nemusíš jasné že časom ti budeš vnímať inak ale teraz je to úplne okej

Je to úplne v poriadku. Veď je ešte malinke 😇