Nechcem dieťa nikomu dávať. Zmením názor, keď vyrastie?
Mám 7 mesačné dieťa , nechcem ho nikomu dávať na stráženie , už sa mi ponúkla moja sestra aj svokra že nech si oddýchnem atd. ale odmietla som, zmení sa to keď vyrastie? 😄 ešte je to malé babo možno preto, nie? Neviem si to momentálne ani predstaviť.
Nemusis davat ak nechces, ale nebolo by fajn, jeby si od malicka budovalo vztah s rodinou? Vsak na hodku-dve by nemusel byt oroblem, dietatko by malo nove podnety a ty si mozes spravit volnu chvilu pre seba.
@som_realistka dieťa si predsa buduje vzťah s rodinou aj v prítomnosti matky. 🙂 Ja som syna tiež nenechavala nikomu na stráženie. Ale vzťah s mojimi rodičmi ma krásny. Bol s nimi často, ale za mojej prítomnosti. Teraz ide na stráženie k babke, keď sa vypýta, že so starkymi chce byt sám. Vie, že keď tam nie som, môžu narobiť väčšie zbojstvá. Začal ostávať na stráženie, ked už rozumel, že sa po neho vrátim a vždy sa už na ten čas bez mamky veľmi tešil.
Mám dve dcéry a pri každej to bolo/je inak
Prvú dcéru zvykla postrážiť moja mama alebo sestra keď sme išli napríklad na nákup alebo tak .Bola zvyknutá aj na iných
Druhá dcérka (aktuálne 1 rok)nebola s nikým iným ako somnou, manželom alebo staršou sestrou..Tak že sama bola iba s tatom a ona by mi ani neostala a ani ja by som ju nenechala ...Neviem ,nechcem ...Tiež je náročná,občas ma človek dosť ale nechcem ju nikomu dávať a ako píšem ona by ani nebola lebo nieje na to naučená že je s niekým iným sama ..mimo mňa ,muža a staršej dcéry
@autorka ako sa vravi, všetkého veľa škodí. A ty to dieta nikomu predsa nedavas.🤦♀️ dieta si však má budovať vzťah aj s inými členmi rodiny, nie byt 24/7 nacucnute iba na matke. Potom sú tu príspevky, ze ani vykadit sa nemôžem, lebo dieta reve, keď ma nevidí. Nevidím nič zlé na pokocikovani, alebo postrazeni dietata, keď si vybehnes na nákup alebo ku kadernicke.
Rozumiem tomu, že nemáš potrebu a chceš si ho užiť 🙂 i keď 7 mesiacov je ešte malý vek, takže pohoda, ale na druhej strane je fajn postupne nech si zvyká aj na iných. Dajme tomu po 1.rôčku. Mám kamošku na ktorej bol malý doslova tak prilepený, že ona nemohla ani do obchodu a ani kúpiť lístok na vlak, ani sa osprchovať, ani na wc, pretože ani tú chvíľu nevydržal vôbec s nikým iným, ani so svojím otcom. A to už bol v škôlkarskom veku. Ťažko si zvykal, trvalo to dlho. Takže zlatá stredná cesta je niekedy najlepšia.
@som_realistka dieťa si predsa buduje vzťah s rodinou aj v prítomnosti matky. 🙂 Ja som syna tiež nenechavala nikomu na stráženie. Ale vzťah s mojimi rodičmi ma krásny. Bol s nimi často, ale za mojej prítomnosti. Teraz ide na stráženie k babke, keď sa vypýta, že so starkymi chce byt sám. Vie, že keď tam nie som, môžu narobiť väčšie zbojstvá. Začal ostávať na stráženie, ked už rozumel, že sa po neho vrátim a vždy sa už na ten čas bez mamky veľmi tešil.
@javiemneviem mala som este doplnit, ze som hovorila o cinnostiach ako je kocikovanie, alebo sa stari rodicia venuju doma, vacsinou stari rodicia radi chodia na prechadzku, a doma je tiez fajn ak mas sem tam chvilku pre seba. Moja mladsia bola velmi narocna, a bola som rada ked ju niekto zabavil kym som sa aspon v klude osprchovala.
Ahoj zmení sa to keď vyrastie. Ja som dcérku tak isto nikomu nedávala kým bola maličká. Zmenilo sa to keď dovŕšila 3 roky a až vtedy som ju začala dávať ku svokre. Takže úplne v pohode
@javiemneviem mala som este doplnit, ze som hovorila o cinnostiach ako je kocikovanie, alebo sa stari rodicia venuju doma, vacsinou stari rodicia radi chodia na prechadzku, a doma je tiez fajn ak mas sem tam chvilku pre seba. Moja mladsia bola velmi narocna, a bola som rada ked ju niekto zabavil kym som sa aspon v klude osprchovala.
@som_realistka ja úplne chápem. Podľa mňa to je v poriadku tak, ako to vyhovuje mame, rodičom. Ja som aj cítila tu potrebu oddýchnuť si, ale neviem bala som sa ho niekomu zveriť veľmi. Takže som radšej sla na návštevu k našim. Bola tam. Po ocku dávala pozor a oddýchla si takto. Teraz keď je starší to už milo rada privítam, keď chce ísť z domu 😀
Zmení, keď bude staršie a samostatnejsie je to úplne prirodzené, že nechceš.V takom veku som ju nechala iba mame.
Ženy, ktoré považuju dieťa za vec sú divné...aké DÁVAŤ ho niekomu ??
Múdra žena je šťastná, že si dieťa buduje kontakty s jej blízkymi.
Hlúpa žena ho cielene izoluje.
Nikto netvrdí, že má ísť k babke hneď na celý víkend.
Ale hodinka -dve-tri sú vždy super benefit pre každú matku.
Ja som dala pár krát, v situáciách kedy som proste musela.. pohreb, lekár.. keď muž nemohol.. ale dávala som iba mamine a plne jej dôverujem, malý tam nikdy nebol plačlivy. Ale nezneužívala som to, ani nezneužívam. Svokra ho asi dva krát zobrala ukázať kamarátke, ale veľmi som tŕpla ak mám pravdu povedať. Teraz má malý 17 mesiacov a úprimne by som bola rada, keby si ho niekto aspoň na jeden deň zoberie 😂 ale nikto sa dobrovoľne nehlási 😀to sa zmení, neboj 😊 keď mal malý pol roka, tŕpla som aj keď ho mal mať muž na pár hodín, kým som si vybavila znovu napr lekára.. bolo to hrozné.. ale už je malý samostatná jednotka, behá, vymýšľa kde sa dá.. 🙂
Ženy, ktoré považuju dieťa za vec sú divné...aké DÁVAŤ ho niekomu ??
Múdra žena je šťastná, že si dieťa buduje kontakty s jej blízkymi.
Hlúpa žena ho cielene izoluje.
Nikto netvrdí, že má ísť k babke hneď na celý víkend.
Ale hodinka -dve-tri sú vždy super benefit pre každú matku.
@nyusika presne tak. Uplny suhlas. Za mna je toto uplne chore správanie.🤦♀️ ale potom tu budú písať, aké sú vyhorene a pod. 🤷♀️ a ze ani na wc nemôžem ísť. Chore, chore, chore....
@nyusika presne tak. Uplny suhlas. Za mna je toto uplne chore správanie.🤦♀️ ale potom tu budú písať, aké sú vyhorene a pod. 🤷♀️ a ze ani na wc nemôžem ísť. Chore, chore, chore....
@lienka.7 a pritom, kebyže sa im toto stane v opačnom garde (chcú kocikovat vnúčatá, deti súrodencov), tak sa cítia dotknuto.
Ako keby im chcel niekto bábätko z kočíka vykotiť, pivom nalievať. Alebo ja neviem čo.
@javiemnevie mam rovnakú skúsenosť. Deti som nedávala "na stráženie", najmä to mladšie úplne minimálne. Ale s rodinou sme trávili veľa času. No a teraz deti, uz školáci, svojich starých rodičov zbožňujú.. ale len jednych, tých, čo sa im venujú.
Naše deti majú 8r, 5r a 14m. Doteraz ich nechcem nikomu dávať 😁 starší idú keď sami veľmi chcú, najmladšieho ešte nechcem ani na ruky dávať
Autorka - v podstate je to v poriadku. Tvoje dieťa je ešte malé.
A vztah sa dá budovať aj bez toho, aby si dieťa nechala s niekým samé.
Avšak, ak ti nie je príjemné, ani ak ti dieťa pestujú v tvojej prítomnosti, to už problém je. Pozor, aby sa ti to nevymklo z rúk. Keď bude dieťa staršie, už ho čas strávený s rodinou obohatí. Aj keď, samozrejme záleží aj od toho, o koho ide.
Urcite zmenis nazor 😂 Moja skusenost, cim vacsie tym unavnejsie psychicky, budeš statsna ked budes mat chvilu pre seba 🥰 A sami čas s manzelom 💓 Uzivaj kym je to male. a mile 🌹😘 Potom bude mat svoju hlavu a Tvoje nervy v tahu 💪
Veď nedávaj ako myslíš chcú ti len pomôcť ... Len aby si potom nevychovala také dieťa čo mám tu v susedstve ..odmieta starých rodičov nechce byť s nikým len s mamou a tá je na to ešte hrdá .. chodí už do prvej triede
No tak ja som bola šťastná ked sa svokra ponúkla a hneď som balila veci malému 😀😀😀. Nech si mysli kto chce co chce. Som tiež len človek a som rada ze maly na mne nie je totálne závislý. Poznam takú mamičku a jej syn sa od nej nepohne ak nemusi. A uz je to velky školák.
Veď nedávaj ako myslíš chcú ti len pomôcť ... Len aby si potom nevychovala také dieťa čo mám tu v susedstve ..odmieta starých rodičov nechce byť s nikým len s mamou a tá je na to ešte hrdá .. chodí už do prvej triede
@zdena1990 hrdá? Fuha....ved je to smutne :(
@zdena1990 hrdá? Fuha....ved je to smutne :(
@gerrwie_girl veď hej ona je zvláštna ..
Keby mi dcera nedala na par hodin vnučku,tak by ma normálne nasrala.
Všetko je na tebe. Moja sestra dávala k nám svojho prvého synčeka od malinka. Išli na svadbu a nám ostal 6 mesačný drobec doma. Tým, že ho prikrmovala, tak to bolo super. Zvykol si na nás a my tiež na neho. Potom tak fungoval aj druhý jej synček. Naše vzťahy sú doteraz také krásne. Malo to veľmi veľa kladných prínosov pre to dieťa. No ako vravím, všetko je len na tebe, či ho niekomu zveris aspoň na hodinku dve.
Ja by som bola opatrná vo vynášani súdov... Každá situácia a každá rodina dynamika je iná a nie vždy je za tým iba svihnuta matka.
Keby mi dcera nedala na par hodin vnučku,tak by ma normálne nasrala.
@mnamko no tak ale sa ukludnime 😅 nikto nie je povinny zverovat svoje dieta komukolvek. Mozes byt ako babka nasrata kolko chces. Tvoj problem.
A nemusia to byt ziadne prepnute matky. Ak je tam nedovera zo strany rodicov, tak to jednoducho musia ludia, co si robia narok na dieta ako keby to bola vec, prijat.
@beronsche predpokladá sa, že je táto diskusia o zdravých deťoch v rodinách so zdravými vzťahmi.
Nie o tých pár percentách výnimiek.
@nyusika úplne stačí, že stará mama nerešpektuje rodičov dieťaťa. A aj to je dôvod nezveriť jej dieťa.
Plus pri tak malom dieťati, ako má autorka, je to úplne normálne, že ho nezveri niekomu na pár hodín.
To ešte neznamená ani to, že ostatní nesmú s dieťaťom tráviť čas, ani to, že je matka sibnuta.

Ja som tiež nechcela. Syn ma 4 roky a sám sa už pýta. “Mamka ty ma odvezies k babke a odídeš.” 😀 Dobre teda, keď tak chceš. Prídem si po neho a zreferuje mi všetko, čo robil, čo jedol, čo vyviedol. Mám ešte ročnú a ju ešte nenechám 🙂