Baby ako riešite neohlásene návštevy alebo návštevy ad hoc? Moji svokrovci k nám chodia, ako to vyhovuje im, nie nám. Hocikedy zavolajú že o hodinu sú u nás. Mam rada svojich svokrovcov, vychádzame s nimi dobre, nemám dovod kydať. Len toto je niečo čo mi moc nereže. Som na RD s dvoma malými deťmi a vie mi to celkom nabúrať deň. Viackrát som muzovi dohovárala, tvrdil že im to vysvetlil. Chvíľu to fungovalo a zase s tým začali. Nechcem si kvôli tomu pokaziť vzťahy keďže inak vychádzame veľmi fajn. A teda deti von neberú, len sú proste u nás, keď prídu. Takže od deti nie som odbremenená (to len pre info, ak mi chce niekto vopred napísať, že som nevďačná, lebo isto chodia za deťmi).
Povedz, že nie ste doma a škoda, že sa neozvali deň vopred. Keď sa to stane 5.krát, tak si možno uvedomia, že je lepšie sa dohodnúť skôr.
Ved ked aspon zavolaju vopred, tak tam mas prilezitost im povedat: Jaaaaj, ale teraz.sa nam to naozaj nehodi. Nemohli by ste radsej prist zajtra o 3?
Ved sa ti ohlasili. A staci povedat: nie sme doma.
Ahoj no moja svokra je taká istá....príde hocikedy neohlásene čo mi veeeelmi vaši niekedy jej to dám bohužiaľ pocítiť ..ale koľkokrát píšem s malým večer úlohy lebo keď prídem z práce ide na tréning vráti sa o pol siedmej to rýchlo najesť do sprchy a úlohy a ona dôjde na kávu..no krvi by si sa mi nedodržala lebo sa jej musím venovať dieťa samozrejme rado že sa nemusí učiť ubzikne a kým odíde už je toľko hodín že som rada že dokončíme Max úlohy a viem že nie je pripravené do školy....
Ona to berie že ide k rodine ok...nemám problém ale ako večer mi to veľmi veľmi vadi či je víkend či je čo leboi naruší ten režim dňa aby šli do sprchy a tak....alebo sa často chystám niekedy preč a ona sa zjaví no bohužiaľ.poviem že som ju nečakala a ideme preč.....inak ju mám veľmi rada je v pohode ale máme aj svoj život a nebudeme doma a čakať kedy sa zjaví keď mi dá vopred vedieť zariadim si to že e nachystané čakáme na ňu to je ok ....ale nemôžem ju to naučiť...takže áno niekedy to naozaj vyzerá že som na ňu protivna mrzí ma to ale ide mi o to aby som si nastavila hranice....že toto už nie....že nedám teraz deti nabok lebo sa venujem návšteve .
však porichtuj deti a povedz že akurát idete na prechádzku... že môžu ísť s vami. a máš aj s kým komunikovať
Nech pridu a sedia
Ak chce kavu snad vedia kde mas kuchynu, chcu nie o pod zub? Nech si vezmu snad mate doma nejake keksy, sem tam prehodim nejake slovo, opakovane by som nukala nech beru deti von alebo jednoducho ich nevhala s detmi, ja by som si sla nieco porobit a preslo by ich to
Ak nie aspon nelietas za dvoma malymi zadkami
@deti95060810 toto je dobrá rada....máš spojené dva v jednom
Tak aspoň sa ohlasia. Sú ľudia ktorí ti len zaklopu na dvere neprisposobovala by som sa im, ak mám v pláne ísť von, poviem, že ideme von. Ak mám v pláne byt doma, poviem, že sme doma. Ak nechcem návštevu poviem, že sa to momentálne nehodí.
Nezdvihnut mobil, zatajit sa♀️ci maju kluce? Ja som vsetkym vysvetlila, ze o navsteve potrebujem vediet minimalne den dopredu..
Nestačí im rázne povedať nie?! Prípadne vysvetliť, prečo si ich spoločnosť neželáte? Rozumiem vám úplne, na dvere som si dala práve kvôli pseudosvokre guľu. Neustále šmejdenie a kontrola. Máte vlastnú rodinu a tej venujete spoločný čas, a nie návšteve bez pozvania,lebo sa to svokre teraz hodí.
A to je taký problém povedať, viete čo ideme teraz tam a tam... Prídite o 17.00 alebo zajtra. Prípadne ak idete na prechádzku poved ideme na ihrisko môžete prísť za namia/s nami
Jaaaj, to je skoda, my akurat nie sme doma. Sme (vymysli si miesto). Zbalila by som rychlo deti a na nejaku hodku odisla niekam za dedinu opacnym smerom, aby som pripadne nestretla svokrovcov.
Urob to takto parkrat a snad pochopi. Ked nie, tak jaaaj, my sme akurat vyrazili k vam.
To je celkom luxus keď zavolajú, že sa hodinu sú u vás Nam volali, ze už sú na ceste a za 5min sú u nás alebo v začiatkoch si svokor len otvoril byt a uvidela som ich zrazu u nás na chodbe. Celkom nečakane. Bol to proces, niekoľkokrát dohovaranie a nakoniec vymenený zámok
ale stálo to za to. Treba si proste otvorit ústa a dosť jasne. Keď ti nabudúce zavolajú, že za hodinu prídu, tak im treba povedať, že máte iné plány, že nie ste doma, že čakáte návštevu... A zopakovať to, podľa potreby, kým to nepochopia. Nie si povinná toto trpieť len preto aby si si ako ty píšeš, nepokazila vzťahy. Podľa mňa toto nie sú zdravé vzťahy, už im to bolo z vašej strany povedané ale napriek tomu, vás nerešpektujú.
Zavolajú,že za hodinku sú u vás tak im povedz že nebudeš doma lebo si dohodnutá a rýchlo s avypar z domu, pár krát urobíš a pochopia. Moja rodina pochopila,že ohlásiť sa vopred, aspoň deň ,lebo si viem naplánovať deň potom podľa toho, môj svokor sa ani neozýva,len proste zazvoní,to je najhoršie
"vyhodila by som ich" len v prípade, že by som mala iný program, bola na odchode (prepáčte, ale akurát sme sa vybrali na nákupy, na ihrisko, na návštevu ku kamarátke... Príďte neskôr) Ináč ani u nás sa návštevy neohlasuju dopredu.
@kristianko1 tak nech si spraví kávu a ty sa uč s dieťaťom, alebo nech sa s ním poučí ona. Toto by mi riadne vadilo,lebo ide o budúcnosť dieťaťa
" nechcem si kvôli tomu pokaziť vzťahy". Ale tam už to je kúsok skazené, lebo človek, čo rešpektuje druhého človeka obzvlášť s dvoma malými deťmi nepríde keď si to zmyslí, keď mu to vyhovuje. Všade sa chodí PO DOHODE, ktorá vyhovuje obom stranám. Také reči, že idem k rodine si môžu niekam .... Obzvlášť v rámci rodiny sa musia členovia rešpektovať. Toto je realita.
Ked zavolaju povedz ze sa ti to nehodi, lebo sa musis ucit s malym, a ked su u vas, tak ho rozptyluju. Ak aj napriek tomu pridu, tak im len povedz, nech sa posadia a urobia si pohodlie, ze len co sa doucis so synom, budes sa im venovat. A vyprdni sa na celu navstevu. So synom prejdi veci aj na tyzden dopredu, a potom im povedz, boze, to uz je tolko hodin? Vidite kolko maju uloh, no nic, musim nachystat veci na zajtra, a chod robit nieco ine. Ak by sa urazali a frflali, tak s kludom povedz, ze si ich upozornila, ze nemas na nich cas, nemuseli prist.
Ved normalne povedz co a ako - ak ste planovali ist do lesa na hriby, tak povedz “ok ale my sme na ceste tam a tam, ak chcete tak sa pridajte, ak nie tak pridite vtedy a vtedy”. Ak si chcela umyvat okna, tak povedz “ok, ale akurat budem umyvat okna, tak sa vam nebudem plnohodnotne venovat”. Proste neodmietnes, ale zaroven nebudes menit plany. Alebo kludne odmietni a navrhni iny termin.
Oni pridu.sadnu v obyvačke.tvoja robota nabok a treba ich obskakovať a počuvat tri hodiny?. Lebo ja pridem k vnucatam.urobia mi kavu a robim čo vidim resp.o co ma piziadaju..od skladania pradla po varenie.od kocikovania po hranie sa v piesku.Zariad si to tak.aby ti tie navstevy boli na pomoc nie na oštaru.
A klamat,ze idete prave preč da nikomu nezda pod uroven? Lebo mne ano.Co toto radíte ste asi nikdy nepiculi o asertivite.
U nás v rodine to neriešime vôbec. Chodíme k sebe navzájom ako sa nám prave páči. Bez ohlásenia. Muzova rodina to sú plánovači, ti plánujú návštevu u nás aj mesiac vopred. Za mňa je to že zavolajú a ohlásia sa prijateľný kompromis a ak máš prave iný plán, tak im to jednoducho povedz.
@veselo_neveselo alebo vobec? ️
@hortenziaj ani nehovor...vtedy to určite cítila lebo som sa nedokázala ovládať ...stále len že ja len na skok a bola to dobrá hodinka keď príde jasne nech príde je to rodina v poriadku ale proste toto mi fakt vadilo lebo takto večer to už bolo o ničom ....sama som to vzdala už bol upistany ...chcel spať...ešte som ho potom ráno budila....pritom ja naozaj vždy zavolám...nerobíte niečo ? Aby som nikomu nenarušila plány aj svojim rodičom ...vždy sa opýtam kedy by sa im to hodilo a už si tiež na to tak zvykli a otvorene mi povedia teraz chceme porobiť na záhrade atd...tak prídeme inokedy alebo idem pomôcť ale bez detí lebo to človek toľko nespraví ...takže určite cítila že som hnusná...čo má naozaj aj mrzelo ale bolo to také prekročenie mojich hraníc ....
@janinah to klobúk dole pred tebou naozaj..
@janinah vy inak v každej diskusii radíte inak. Teraz som od Vás čítala v inej, ako môže chcieť nevesta od svokry utrieť džús zo stola... Zaujímavé...
@katies0410 je rozdiel,strazit deti bez pritomnosti ich rodicov,vtedy z nich nespustim oci a poriadok je mi je ukradnuty...a rozdiel prist k nim za pritomnosti ich rodicov kedy zodpovednost za deti nie je na mne ...vzdy robim len jednu vec...ak sa hram s vnukom v piesku tak neupratujem,ak varim,tak sa nestaram kde su vtedy deti
"Super ze ste dosli, konecne pojdem pobehat po obchodoch, s detmi to je o nicom, dojdem.cca o 3h..."
To je ohlásená návšteva a v tom prípade môžeš povedať, že sa ti to nehodí nech prídu XY. K nám neohlasene návštevy nechodia. A ak si niekto myslí, že nachystám dom len kvôli nim je na omyle, návštevy prijímam keď to vyhovuje mne.