icon

Nízke AMH a doplnky

shanaya_5
Dnes o 07:18

Ahojte. Mám 41 rokov a túžim ešte po jednom dieťatku (už mám 5 ročnú dcérku). Problém je, že mám nízke AMH (0,06). Od minulého roka, cca aprílu, nemám poriadnu menštruáciu, cykly mám dlhé a, popravde, ani neviem, či u mňa ešte prebieha ovulácia. Pred 3 týždňami som mala prvý pohovor v CAR (žijem v Nemecku), popýtali sa na nejaké základné údaje, vyšetrili ma, zobrali krv a že mám prísť, keď dostanem menštruáciu. Čiže veľa som sa nedozvedela. No nechcem len tak nečinne čakať, chcela by som snaženie nejako podporiť. Pomocou lúštenia na fórach a AI mám vypracovaný takýto plán užívania doplnkov podporujúcich kvalitu vajíčok a prípadné naštartovanie ovulácie. Je tu niekto, kto sa v tom vyzná (naozaj vyzná, prípadne má niečo podobné schválené lekárom) a vie mi potvrdiť, či je to dobrá cesta, že sú kombinácie v poriadku a že je takéto užívanie bezpečné? Prípadne budem rada za akúkoľvek inú radu, doplnenie, informáciu, hocičo.

Okrem doplnkov zvažujem ešte akupunktúru.

Nalačno hneď po prebudení:
Lyžička materskej kašičky

Ráno:
Femibion 0
Inozitol 2000 mg
Ubiquinol Q10 200 mg
Vitamín D3 4000 IU

Na obed:
NAC, 600 mg denne

Večer:
Inozitol druhá dávka 2000 mg
Ubiquinol druhá dávka 2000 mg
Omega 3

Pred spaním:
Melatonín 2 – 3 mg

Kotvičník kedykoľvek počas dňa, podľa odporúčaného dávkovania.

Ešte dodám, že zdravotne mám všetko v poriadku (až na nejaký 1 cm veľký myóm, možno dva) a že neplánujem ísť na IVF, ale chceme skúsiť prirodzene alebo max. insemináciu, aj preto chcem skúsiť všetko, čo je dostupné a vhodné.

Ďakujem za prečítanie aj za prípadné rady. 🙂

anonym_d78a08
Dnes o 07:22

Berieš moc vysoké dávky vit D a pozri koľko vit D máš v tom Femibione

anonym_0712c8
Dnes o 07:24

"Anti-Müllerov hormón (AMH) je kľúčový krvný ukazovateľ, ktorý odráža ovariálnu rezervu ženy, teda približnú zásobu vajíčok vo vaječníkoch"

no viac vajicok ti nevznikne ani keby co budes brat

anonym_123275
Dnes o 07:35

@shanaya_5 AI ti odporučil 3g melatoninu? Takéto dávky sa odporúčajú len krátkodobo, napr. keď ma človek jet-lag z cestovania...ak nemáš fakt problém so spánkom tak by som to nebrala.

sisa_s
Dnes o 07:48

Davat si 9 preparatov bez toho, aby si mala hormonalny profil a vedela, ci a kedy ovulujes, je podla mna prehnane... nic z toho ti ovulaciu nenastartuje

rachel36a
Dnes o 08:36

Prepáč, ale nič ti nepomôže. AMH sa zvýšiť nedá.
Cize si ne hranici svojej ovarialnej rezervy. Môžeš otehotnieť, ale kvalita vajíčok už bude aj vzhľadom na vek nízka. Tiez sme si tým prešli. Ja som aj otehotnela niekolkokrat a vzdy potratila. AMH mi z hodnoty 0.9 zišlo za par mesiacov na úplnú 0. A to som mala mrchu pravidelnú.

anonym_fad2e2
Dnes o 09:17

Ahoj, ja som mala amh v septembri 0,57. V januari som otehotnela (po novom roku sme chceli navstivit CAR). Ale teda mam 35r. Vajicka nepribudnu, ale kvalitu sa mozes snazit ovplyvnit. Ja som to skusila, kedze v july sa mi vajicko neuchytilo.. Brala som tieto produkty: