Prázdny folikul a nízke AMH

15. nov 2022

Ahojte, dievčatá. O dieťa sa snažíme 4 roky. Mám 28 rokov a zistili mi AMH - 0,49 a potom o mesiac vyšlo AMH - 0,62
Po ovulácii mi brali v reprodukčnom centre krv a zistili, že vajíčko vo folikule nebolo. Takto mi to bolo povedané. Môj gynekológ tvrdí, že to sa z krvi zistiť nedá, len odsatím z folikulu.
Stretli ste sa niektorá s podobnou situáciou?
Ako ste riešili nízke AMH? Podarilo sa niekomu prirodzene otehotnieť?
V repro centre mi stimuláciu neodporúčali, iba ak pri IVF, pretože by sa ešte viac mohla zásoba vajíčok. Budem Vám vďačná za Vaše reakcie.

e1i
15. nov 2022

Amh sa nezvysuje, moze ist o ine rozmedzie labaku a pod ale isto sa nezvysuje. Tvoj dr ma pravdu, z krvi to ci bol folik prazdny nezistia. To ake car prosím ťa. Utekala by som odtial. Vzhľadom na vysku amh doporucujem Brno ti su na mile popredu proti Slovenskym car. My sme boli a mame od nich 2 deti

miskamicha
16. nov 2022

Ja som mala 28 a amh 0.8. To ci je folikul prazdny sa zistit neda z krvi..ozaj iba odsatim. Skor sa z krvi da zistit prebehnuta ovulacia a to zvysenou hladinou progesteronu v druhej polovici cyklu. To ze je AMH nizke neznamena ze neovulujes...ono ide o zasobu vajicok. Mne tvrdil dr ze pomoze zrejme iba IVF / opakovane biochemicke tehotenstva/. V aprili 2021 som otehotnela..necakane...a mam dcerku...a 6 mes po porode som tehotna zas a cakam dvojčata 🥴 takze aj s nizkym AMH sa da otehotniet...len sa treba poponahlat.

veselo_neveselo
16. nov 2022

Z krvi asi vedia len zistit prebehnutu ovulaciu, a anovulacny cyklus vedia podla ocakavanych hodnot hormonov po predpokladanej ovulke...si myslim.
Ak chcete deti, a odporucaju ti stimul s ivf, tak sa nebran, chodte do toho - niet na co cakat. On ti nik nepovie, ci sa vam prirodzene zadari, mozno si budete musiet pockat, mozno sa ani nedockate. A keby ste chceli viac ako jedno...
Ono aj pre ludi co nemaju problem moze otehotnenie trvat aj rok (a stale to je v ramci normalu), ale ked do toho pridas to, ze obcas neovulujes (nie je vajko), obcas sa netrafite do ovulky, obcas sa proste vajco neoplodni...proste tehotenstvo aj zdraveho paru je taky celkom velky zazrak. A ak uz je problem, tak je fajn necakat, a trochu tomu napomoct.

autor
20. nov 2022

Ďakujem, dievčatá.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre