Som vo vzťahu s manipulátorom?

23. jún 2025

Ja ani neviem prečo tu píšem.. Možno preto, že sa potrebujem uistiť, že nie som blázon ja..
V úvode chcem napísať, že nie som troll, tento príspevok nie je vymyslený a poprosím všetkých komentujúcich, aby mi nepridávali viac, než mám naložené.
Mám takmer štyridsať, štyri deti a manžela. O 22 rokov staršieho.(sme spolu 21 rokov)
V detstve som bola psychicky i fyzicky týraná vlastnou matkou, otec sa o nás (tiež štyri deti) nezaujímal a aby toho nebolo málo, na základnej ma šikanovali.
Takže "zrelá" osoba na vzťah s manipulátorom.. Teda, to, že je manipulátor si myslím len ja..
Môj manžel je (myslím) závislý na s*xe. Pracuje (ako invalidný dôchodca) keď sa jemu chce, takže vždy keď sa mu nechce je doma. Ja som živnostník, robím bižutériu a teda pracujem doma. On, keď vidí, že (podľa neho) nič nerobím (modelujem, robím prívesky, komunikujem so zákazníkmi prostredníctvom internetu), alebo upratujem, varím, príde ku mne, začne ma chytať za prsia, alebo rozkrok a chce s*x. Proste nezaujíma ho, či mám robotu, či nie. Chce a hotovo. Ak ho odmietnem, je zle. Nebije ma, to nie, ale počúvam reči : už ma neľúbiš, nie je s*x, nie je láska,nerozpráva sa so mnou, nedá mi peniaze (ale nakupovať chodí) - aj mi povie, že keď si nechcem plniť manželské povinnosti, nebude mi dávať peniaze,na čo som si ho brala, keď si nechcem plniť manželské povinnosti, za každú s prepáčením hovadinu- objedná mi kľučku na dvere môjho auta,(on objedná, ja si to zaplatím) chce aby som sa mu "odvďačila". Ak nie, je schopný sa doslova ožrať (nemá problém vypiť liter a pol vína a štvrť či pol litra tvrdého alkoholu), samozrejme kvôli mne, pretože ho odmietam. Nedávno sme prvý krát za tie roky čo sme spolu mali ísť na tri dni mimo Slovenska so známymi, na čo im povedal, že nejdeme, pretože si nezaslúžim. . Vždy (naozaj každý jeden krát) keď je s*x, mu musím urobiť najskôr or*lne, nie do vyvrcholenia, ale musím. S*x máme 2-3x týždenne. Jemu to nestačí, on by chcel vždy keď má chuť (raz - dvakrát denne, alebo obdeň), mne stačí tak raz za týždeň/desať dní - ale kvalitný. Lenže posledné týždne idem s nervami do sprchy a uložiť sa na posteľ, nech si urobí "dobre", len aby som zase nepočúvala tie sprosté reči. Nevadí mu, že som bez emócií, že len ležím a nechám ho, nech si urobí "dobre", že som chladná. Ešte mi povie, že už si to tak neužívam ako kedysi. Ale ako si mám užiť vynútený s*x?
Chcela som odísť. Lenže niektorí priatelia tento náš problém zľahčujú, tak si prídem ako tá divná ja.
Zmenila som psychologičku, ona mi na základe nášho rozhovoru povedala, že môže byť narcista, ale samozrejme netvrdí to, pretože som o ňom rozprávala len ja, ale vraj má znaky narcistickej osobnosti.
Premýšľam nad odchodom, lenže : zo živnosti občas nemám ani minimálku, niekedy sa mi darí inokedy nie, pýtala som sa na meste na sociálne byty, tam bohužiaľ nespĺňam tri mesiace po sebe aspoň minimálnu mzdu a nemá mi kto iný pomôcť..
Začala som si po troške odkladať peniaze, lenže to vidím tak na minimálne 5 rokov kým odídem..

lucia13022023
23. jún 2025

Ježiš to sa ťažko číta. S takým mužom by som nevydržala ani sekundu naviac. On ta týra psychicky. Radu nemám, ale určite to nie je ok.

mdse
23. jún 2025

Zamestnaj sa v práci, kde zarobíš viac. Čo máš zo živnosti, keď sa neuživíš? Aj v lidli berú. Nebudeš stále doma vystavená obťažovaniu - sorry, tak by som to nazvala, a pomaly sa budeš môcť postaviť na vlastné nohy.

lukbe
23. jún 2025

To je neskutočné niečo. A na to si prišla až po 21 rokoch? Veď sa správa nemozne, a to nemyslím len kvôli sexu.

lukbe
23. jún 2025

@mdse presne tak a bižutériou si môžeš privyrobiť, @autorka.

ivik4
23. jún 2025

Ake mas velke deti ? Ja len tak ci by si nemala lepsie ist niekam robit a privyrabat si doma, nech si ozaj mas z coho odkladat na odchod . Su male ze by Ti to casovo nevyhovovalo ? Ale vlastne stareho mas doma 💁🏻‍♀️
Inak je mi z toho smutno :(

autor
23. jún 2025

Nedokážem si nájsť prácu z rôznych do :
Mám nízke sebavedomie a keď mi v skúšobnej dobe povedia, že by som toho mala vedieť viac, ale vidia, že chcem pracovať, tak ukončím pp v skúšobnej dobe, pretože si myslím, že na to miesto majú určite šikovnejších ľudí. Okrem toho mám okolo 120 kíl. Myslím, že už len ako prídem na pohovor a uvidia ma, mi len povedia, že sa mi ozvú a nič.. A mám školáčku. Druháčku na ZŠ a keď manželovi "prepne" , musím ísť po ňu ja. Jeho nezaujíma či som v práci, alebo nie.
Verte mi, že keby som sa vedela zamestnať, zamestnám sa. Živnosť mám aby som aspoň niečo zarobila.

7miriam77
23. jún 2025

Určite si ty nie tá "divná", tvoj manžel je uchylny debil,mne sa chce grcat z takých chlapov, jeden veľký hnus. Veľmi mi ťa je ľúto, že musis toto prežívať. Určite v takomto vzťahu neostavaj, veď to je neskutočne ponizujuce. A keby si sa chcela rozviesť?? Koho je byt? Máš niečo svoje? Nemôže ti pomôcť rodina? Deti sú aké veľké? Moc ti držím palce, aby si našla silu a odvahu a odišla z tohto chorého vzťahu

autor
23. jún 2025

@ivik4 chalani sú dospelí. Jeden syn s nami už nebýva, druhý chodí do práce (teraz maturoval) . Dcéra 16 rokov - chodí na internát, najmladšia je druháčka na ZŠ. A "drahý" keď sa nahnevá tak po ňu ani nejde. Už sa mi stalo, že som bola na skúške v cukrárni (som vyučená cukrárka) a keď sme sa chytili, musela som sa pýtať domov lebo mi po ňu nemal kto ísť. Ver mi, že každý týždeň som rozosielala životopisy, ale nič. Ak ma aj zobrali na skúšku, ukončila som pp v skúšobnej dobe, pretože nemám žiadne sebavedomie a keď mi povedali, že už by som mala vedieť viac, ale vidia, že chcem a som šikovná, dala som výpoveď, nech nebránim lepším uchádzačom o prácu v zamestnaní sa.. Možno si poviete, že som blbá, som, ale ja si neverím. Proste žijem v tom, čo mi bolo do hlavy vtĺkané od detstva..

autor
23. jún 2025

@7miriam77 my sme manžel len 3 roky. Takže všetko čo sme spolu nadobudli pred manželstvom je jeho.. A áno, vzala som si ho aj napriek tomu, že sme mali problémy (nie až také), lebo som vtedy ešte žiarila (správal sa pekne). Hlúpa som bola.. Takto sa zmenil cca 2 roky do zadu, ako mu zavreli brata.
Nemá mi kto pomôcť..
Ale dá za povzbudenie

moonlight1210
23. jún 2025

Ked sa tvoj muz nahneva, nemas kamosku, ktoru by si poprosila, aby pre dceru skocila a priviedla ju za tebou do prace?

Uz nikdy nedaj vypoved v skusobnej dobe.
Stale si vtlkaj do hlavy jedno: nech mi v detstve hovorili, co chceli, nedovolim, aby ma to ovladalo cely zivot. Nedovolim, aby mi pokazili zvysok zivota, aj ked so mnou uz neziju.
A nemusim im ani nic dokazovat, mozem robit chyby, lebo kazdy na svete robi chyby. Aj oni robili chyby.

A zatni sa a na tom mieste ostan. To je jedno, ze prave v tej chvili nevies vsetko, alebo tolko, co cakaju. Ak si tam chcu nechat, tak sa vsetko doucis. Kazdy tak zacinal.
Kazdy jeden z nas sa musel zaucit. Bolo jedno, kolko toho vedel, ked prisiel. Musel sa zaucit na pracu v tej firme.

Trvaly pracovny pomer je pre teba potrebny ako sol. Potrebujes pravidelny prijem. Tak ak daky zozenies, uz nech ti ani nenapadne davat vypoved.
Ver tomu, ze to zvladnes.

mdse
23. jún 2025

Odchádzaš z práce dobrovoľne kvôli sebavedomiu, tak teraz si povedz, že chceš pre tú najmladšiu dcéru mamu, ktorá je spokojná. Zabudni na svoje nízke sebavedomie, pozri sa na deti a nech sú Ti motiváciou, aj keď Ty sa cítiš slabá. A prosím Ťa, nerob tomu svojmu v sexe veci, do ktorých sa Ti nechce. Držím palce.

autor
23. jún 2025

@mdse ja sa v prvom rade potrebujem dať dokopy po psychickej stránke (minulý rok som takmer spáchala sui), na mňa keď niekto len škaredo pozrie ja som schopná sa rozplakať. To ti ale píšem vážne.. Preto mi aj vyhovuje, že nikde nepracujem. Stále sa staviam do roly obete a neviem čo s tým robiť. Každá hádka s mojim mužom končí mojim plačom. A to si xy krát poviem, neukazuj mu, že plačeš, jeho to teší... A vždy to skončí mojim plačom. Aj keď som sa hlásila na miesto poštovej doručovateľky. O dní bolo všetko ok a keď sa ma vedúca opýtala či sa mi páči, samozrejme ma vychvalila do neba- som jej za jej ľudskosť veľmi vďačná, poskladala som sa a vážne som sa rozplakala.

mdse
23. jún 2025

Tak smer psychiater (kvôli sui), potom aj psychológ, to Ti tiež píšem vážne. A od toho sa odrazíš.

aandrea9
23. jún 2025

Ja sa čudujem, že si to tých 21 tokov vydržala.

balerina2025
23. jún 2025

je mi to luto, urcite sa musis odrazit , tazko sa mi cita, aky mas tazky zivot.
nemas kamaratku ktora by ti vedela pomoct s byvanim?
pri rozvode nemas narok na nic?
vies urpimne, neviem ci ta takyto muz dakam posuva, skor posuva k zemi, neviemci ma vyznam s takym ostat.
fakt sji premysliet ci toto chces do konca zivota alebo mozno najst dakoho kto si ta bude viac vazit, ale aj ty si musis viac vazit samu seba.
drzim ti palce, deti ta potrebuju

januska12323
23. jún 2025

Potrebuješ vyriešiť psychiku, nájsť si prácu a kopnúť ho do gulí. V tomto poradí. Mysli na najmladšiu, potrebuje vyrovnanú mamu.

kiki68
23. jún 2025

Mas dve financne aktivne deti, ok to neni zle, osobne by som nasla nieco, kde nebudes 40 hod tyzdenne, ale tak max 30, nehanbi sa. Akoze nie du lepsi ludia, to sa nepodcenuj. Uvidis, budes robit, schudnes. Deti lepsie koordinuj a malu daj do druziny.

autor
23. jún 2025

Ďakujem za povzbudenie. Už na tej psychike pracujem, ale nebude to ľahká cesta. Verím, že skôr či neskôr od neho odídem, hoci sa veľmi obávam toho, čo bude..
On má také etapy.. Pár týždňov sa správa ako som vyššie spomínala. Potom to nerobí cez deň, ale budí ma v noci. On nemôže spať, ja mám spánok chvalabohu dobrý, ale niekedy pracujem do polnoci, niekedy sa dostanem do postele okolo tretej ráno a o štvrtej ma už budí, že chce sex. Vážne neviem do kedy toto vydržím. Hnusí sa mi každým dňom..

balerina2025
23. jún 2025

HNUSI SA TI.VLASTNE PRECO SI S NIM

autor
23. jún 2025

@balerina2025 nemám kam ísť.

balerina2025
23. jún 2025

takto nemozes zit do konca zivota. tak prve co treba je najst si lepsie platenu pracu aby si bola nezavislejsia od neho.

zobaka
23. jún 2025

to je nejaky velmi aktivny invalidny 60tnik, tak sa spraval celych 21 rokov? ved mu povedz, ze ta to spravanie obtazuje, keby mal viac prace nemal by cas na toto, toto je jedna vec, to druhe sa mi zda horsie, sama ako clovek lieciaci sa na depresiu a uzkosti viem ake tazke je chodit denne makat, ale naozaj v tej skusobnej vydrz, zacni riesit svoj vzhlad, psychologicku a postupne si das doporiadku svoj zivot

autor
24. jún 2025

@zobaka nie. Ako vyššie píšem, začal byť takýto až keď mu zavreli brata. Akože hádali sme sa kvôli sexu aj predtým ale nikdy mi nevravel, že sa mu musím odvďačiť a podobné reči ktoré som popísala v príspevku. On mi tvrdí, že každý zdravý chlap potrebuje sex keď on chce lebo u chlapov je to inak než u žien. Aj som sa s ním snažila rozprávať, že mi to vadí, ale jeho odpoveď bola, že určite si vymýšľam, že to mi nemôže vadiť, že on to nemyslí ako to ja chápem atď.. Aj keď chodí do práce tak vyžaduje sex. Pracuje ťažko (zatepľuje, stavia domy atď) ale na ten sex si vždy nájde čas. Ďakujem za podporu.

aandrea9
24. jún 2025

@autorka ja ti veľmi držím palce, aby si sa oslobodila. Popracuj na sebavedomí 🙏 ti si zrejme citlivejšia povaha. Na tom nie je nič zlé, ale občas je to prekážkou. Vid plač na poste. Nenechaj sa zdeptat 🙏 si ešte mladá a verím, že to dáš 💪

hellionka
24. jún 2025

Je mi ľúto, čo prežívaš a držím Ti palce ALE uvedom si, že nikto iný to nezmení iba Ty! Nájdi si prácu kde zarobíš viac a nie nedaj hneď výpoveď lebo … máš 120 kíl? tak popracuj na sebe ak Ti to vadí a zhod aspoň 30 … navštíviť terapeuta, pusť si popri robeni šperkov podkast o sebahodnote, choď na výlet so známymi sama. Jasne že to nieje ľahké - je to ťažké a bude to trvať dlho. Ale iba takto to zmeníš.

autor
24. jún 2025

@aandrea9 nie som citlivejšia, som extrémne citlivá a ja si to uvedomujem. Aj to, že takáto prehnaná citlivosť nie je dobrá.. Ďakujem

@hellionka ja viem, že nikto to nezmení len ja. Ale to deptanie mňa ako dieťaťa sa na mne podpísalo a nedokážem s tým nič robiť. Mala som psychologičku, chodila som k nej roky, ale keď sa nič nemenilo skúsila som inú. A to, že som od tej pôvodnej odišla som si strašne vyčítala.. Brala som to ako zradu. Ja chápem, že takto to nemá byť a ver, že sa snažím to zmeniť, ale netuším ako. Preto som vlastne vyhľadala ďalšiu psychologičku. Aby mi s tým pomohla. U nás viac ako minimálku nezarobím. Preto som si aj živnosť obnovila, ešte pred koronou som si ňou dokázala zarobiť slušne a mala som pocit užitočnosti. To, čo robím ja, nerobí nikto na Slovensku (aspoň o nikom neviem), veľmi ma napĺňali slová zákazníkov a poviem pravdu, chcela som niečo dokázať.
Nemôžem chodiť nikam bez neho. Nepustí ma. Raz ma chceli zobrať do aquaparku, to si mala vidieť tú scénu, ktorú mi urobil.. A áno, on chodí aj bezo mňa.

dora281
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ivik4
24. jún 2025

@dora281 3 roky ako manzelia

autor
24. jún 2025

@dora281 keď mám 120 kíl nemôžem robiť poštovú doručovateľku? Sme spolu 21 rokov, manželmi 3 roky - ostatní tento môj preklep pochopili.. O alkoholizme si zrejme tiež nepočula. A ani čítať s porozumením nevieš.. Pekný deň ti prajem.

hellionka
24. jún 2025

Mýliš sa … Ty môžeš bez neho chodit a nezávisí to od toho, či Ťa on pustí … je to o Tebe. Držím palce