Pekný deň gazdinky
Marí sa mi, že som kdesi počula, že záclony a závesy stačí zavesiť mokré a oni vyschnú a dokonca sa aj vyrovnajú. Robíte to tak aj vy? Alebo poctivo sušíte a žehlíte? Zn. Som lenivá gazdiná 🤭 ďakujem.
P.S nemám sušičku
Odstredujem na nízkych otáčkach, záclony rovno vešiam. Nikdy som ich nezehlila.
Vždy som vešla mokré. Ale nikdy som ich predtým nežmýkala na 1000,lebo by boli dokrčené
Už dávno nemám závesy ani záclony, ale kedysi som rovno z práčky vešala späť na okná.
Dobre žienky, ďakujem, uistili ste ma, že to takto bude ok
Zavesím mokré a keď sú pokrcene prebehli. Mam naparovaciu stanicu, takže ja zehlim tym
Prave periem zaclonku.
Extra som cakala,kym umyjem aj okno a rovno z pracky pojde na okno...
Zavesy nemam
zaclony vesiam hned - troska ponatahujem ked uz vysia ..zavesy musim zehlit nektore ... niektore su v pohode-zalezi od materialu
Ja nesusim.rovno ich zehlim este mokre.lebo su z blbeho materialu a dokrcene sa mi to nepaci..kedze nemaju tunel tak ich pekne komunisticky s metrom naskladam a nacvakam na žabky
ale robim to len 2x do roka. Castejsie na to nervy nemam.
Hlásim že závesy sa nezbehli a pred žmýkaním som ich dala len na 400 lebo som spanikárila
Už visia mokré tak uvidím ako to bude keď vyschnú.
Zalezi aky material. Mam aj take ktore zavesim a ok.
Ale aj take co musim najprv prezehlit.
A odstredovanie na 400 otackach len
Aj ja som volakedy vešala mokre záclony, ale v poslednej dobe mi vadí, keď nie sú rovné. Tak ich žehlím, ale poskladám na širku žehliacej dosky a rýchlo prebehnem. Aj sa lepšie uvoľní vôňa. Robím to ale len 1x do roka. Inak žehlenie nemusím.
@buberova ano, v rodicovskom dome sme vzdy vesali vlhke, jednak sa narovnaju a jednak vsetko krasne vonalo. Vo vlastnej domacnosti zaclony nemam.
@buberova vyperiem a rovno s práčky zavesím