Vaha po porode
Ahojte.
Po akom case po porode sa Vam podarilo dostat na povodnu vahu?
Ja som pribrala 16kg pocas tehotenstva.11kg islo dole no a zvysnych 5 kg sa ma drzia ako kliest.som polroka po porode a kila stale nechcu ist dole.
Je pravda,ze si nedavam pozor ,co jem.dojcim a to je pre mna teraz prvorade.no a pri dojceni mam pocit,ze clovek by zjedol aj klince 🙈
mne leteli kilá dole kojením. za 4 mesiace som mala pôvodnú váhu. po 3 pôrodoch som sa dostala na pôvodnú váhu, ale po štvrtom už nie. Zostala som +1 kg . odvtedy je už nejaký ten čas a už nikdy sa mi nepodarilo prísť na pôvodnú váhu. asi aj vekom.
mám známu ktorá ešte po pôrode pribrala 10 kg. Kojila a nedávala si vôbec pozor - milovala sladkosti a hlavne zákusky. Možno keby obmedzila sladkosti váha by sa tak nezvyšovala.
mne až keď som začala cvičiť…
Za 2.5 mesiaca
Mne už nikdy😄
@zuzka3110 po prvom mi ostalo nejakých 6-7 kíl. Po druhom tehotenstve som bola na "pôvodnej" váhe za 10 dní. Ale teda tych 6-7 z prvého sa stále drží, schudla som len čisto tie kilá ktoré som nabrala v druhom tehotenstve 😀 ale ešte stále som v šestonedelí, tak bodaj by sa to ešte pohlo
@zuzka3110 no ja som príklad toho, že nie každá žena kojením schudne. Mne ostalo 9 kg a držali sa ma až kým som dieťa neodstavila. Potom zteleli dolu ani neviem ako
@anonym_2102ed kazdy den musi byt keksik,proste na energiu,porcie jedla asi troaku vacsie ako pred tehotenstvom.ale zase beriem to tak,ze maly potrebuje,aby bolo mliecko.
Kedy si odstavila od dojcenia?
mne leteli kilá dole kojením. za 4 mesiace som mala pôvodnú váhu. po 3 pôrodoch som sa dostala na pôvodnú váhu, ale po štvrtom už nie. Zostala som +1 kg . odvtedy je už nejaký ten čas a už nikdy sa mi nepodarilo prísť na pôvodnú váhu. asi aj vekom.
mám známu ktorá ešte po pôrode pribrala 10 kg. Kojila a nedávala si vôbec pozor - milovala sladkosti a hlavne zákusky. Možno keby obmedzila sladkosti váha by sa tak nezvyšovala.
@deti95060810 ved +1kg je v pohode,to ako keby si mala povodnu vahu 😉.a po 4 detoch,klobuk dolu,ze sa ti takto pekne podarilo.
@zuzka3110 už nikdy, ale ja som pribrala 35kg (rôzne komplikácie,)a po pol roku bola zas trhu a pribrala 25kg hormonálna liečba , kortikosteoridy, už som predčasne v menopauze a kilá sú ako priklincované
Ja este do minusu, ale hybem sa a cvicila som a aj cvicim teraz.
@anonym_2102ed kazdy den musi byt keksik,proste na energiu,porcie jedla asi troaku vacsie ako pred tehotenstvom.ale zase beriem to tak,ze maly potrebuje,aby bolo mliecko.
Kedy si odstavila od dojcenia?
@zuzka3110 ja sladjosti neobľubujem, nemyslím si, že som sa prejedala, tak isto som po odstavení nedržala žiadnu diétu. Športovala som čoskoro po pôrode, takže prečo sa ma tie kg držali a potom išli dolu bez nejakého zvláštneho pričinenia, je pre mňa záhadou, Dieťa sa odstavilo samé asi v 18 mesiacoch
Prvu dceru som kojila rok a pol.kila som mala naozaj dlho.druhy som kojila pol roka a do roka som bola naspat na povodnej vahe.teraz vazim este menej.. nieco na tom bude ze pri tom kojeni toho asi viac spapame .. kazdopadne 5 kilov neni ziadna tragedia urcite odidu skor alebo neskor babo zacne zachvilku papat kojit budes menej a kilecka postupne odidu...
Po prvom porode do konca 6nedelia.
Po dalsich troch cca do roka.
Ja som tiež skupinka, že nechudnem kojenim, mám z prvého 6kg z druhého 5kg keďže ako som prestala kojiť a začala cvičiť, tak som opäť otehotnela (čiže som
nestihak tie prvé zhodiť) a teraz som veľmi nespokojna už. Som nastastie vysoka, takze nevyzera to až tak zle, lebo tie kila sú rozložené, ale predsa. Ja som hladala o tom info a vraj prolaktín spôsobuje to, že sa spomaľuje metabolizmus tukou a zvyšuje sa chut na sladke 🤷♀️na mna to sedi😀ale od nového roka si chcem dať záväzok, že sladké len cez víkend a keď bude mat dcerka tak 9 mesiacov a viac papat a menej kojiť, tak by som chcela aj nejakú dietku, skôr nechcem riskovať, aby som neprisla o mlieko.
@zuzka3110 som 19 mesiacov po porode. Pribrala som v tehu 25 kg. 12 kg som dala v porodnici porodom. Zvysnych 13 kg mam stale na sebe. Par mesiacov uz cvicim, cely den sa nezastavim, jem ok a ani kilo dole. Nekojila som vobec. Cakam kedy sa to uz pohne dole
@zuzka3110 Jednoduchý fakt o chudnutí je, že zďaleka najúčinnejšou vecou je kontrola jedla a počítanie kalórií.
Prijaté kalórie verzus výdaj kalórií... to je 80 % alebo viac chudnutia.
Ak sa prejedáte, nemôžete trénovať dostatočne, aby ste sa týchto kalórií zbavili.
Vezmite si to od niekoho, kto miluje jedlo a v mladosti bol aktívnym a súťažným športovcom a naďalej trénuje tvrdšie ako 99 % ľudí dnes.
Výzvou tehotných žien je, že ak znížite kalórie alebo budete jesť „špeciálne“ zdravé potraviny, môže to ovplyvniť množstvo a kvalitu materského mlieka pre dieťa.
Diéty na chudnutie počas tehotenstva sú nebezpečné pre vývoj dieťaťa.
Najlepšie je byť čo najfit pred tehotenstvom. Počas tehotenstva sa venujte ľahkej aktivite, prechádzkam, joge alebo iným cvikom schváleným lekárom. Počas fázy, v ktorej sa nachádzate, lekári pravdepodobne neodporúčajú zmenu. V období po tehotenstve, keď dieťa konzumuje tuhú stravu, sa k diétnemu programu veľmi dôsledne vracajte.
@zuzka3110 som 1 rok a 4 mesiace po pôrode, pribrala som cca tiež 16 kg, kojím doteraz, cvičiť som začala po 600 nedeli, ale úplne pravidelne až po pól roku. Tiez po príchode som mala plus 5 kg viac ale šli dole. Momentálne som skončila snáď na -5kg (som už pod pôvodnou váhou, som vyššia, chcem nabrať viac svalov, teda logicky trošku priberiem) aspoň to je plán. Nechcela som schudnúť, veľa stredu v poslednom obdobi, kojím väčšie dieťa a teda iné nároky na telo, veľa cvičím,

@zuzka3110 no ja som príklad toho, že nie každá žena kojením schudne. Mne ostalo 9 kg a držali sa ma až kým som dieťa neodstavila. Potom zteleli dolu ani neviem ako