icon

Zahlasuj emotikonom a vyrieš dilemu: Povedať partnerovi o dlhu z minulosti alebo to nechať tak?

pytame_sa_za_teba
Dnes o 08:39

Túto diskusiu sme založili za používateľa/-ku, ktorý/-á sa ocitol/-la v reálnej dileme a chce počuť váš názor. Vyber možnosť, ktorú by si zvolil/a reakciou emotikonom na tento príspevok, a pokojne v komentári napíš aj svoj názor, skúsenosť alebo dôvod. Po 24 hodinách odpovede zosumarizujeme a autorovi v komentári pomôžeme rozhodnúť sa na základe väčšiny. Ak by si volil/a možnosť A, reaguj 👍, ak možnosť B 💙 a ak možnosť C 😄. Ak chceš, aby sme aj za teba založili diskusiu, ktorá ti pomôže rozhodnúť sa, pri jej vytváraní zaškrtni možnosť „Nechcem vystupovať v diskusii, prajem si, aby diskusiu založil za mňa Modrý koník“ a v texte uveď, že chceš hlasovanie s 3 možnosťami.

Ešte pred tým, ako som spoznala súčasného partnera, som si zobrala menšiu pôžičku, ktorú stále splácam a zostáva mi ešte asi rok, nejde o extrémnu sumu, ale nie je to ani zanedbateľné, partner o tom nevie, keďže sme sa o peniazoch nikdy úplne do detailu nerozprávali, teraz začíname riešiť spoločné bývanie a financie a ja mám čoraz väčší pocit, že by som mu to mala povedať, zároveň sa bojím, že to môže ovplyvniť jeho pohľad na mňa alebo našu budúcnosť, keďže on je veľmi opatrný na peniaze a dlhy, zvažujem, či to mám otvoriť teraz, keď ešte nie sme úplne finančne prepojení, alebo to jednoducho dosplácať a neriešiť, aby som zbytočne nevytvárala napätie

A: Povedať mu to 👍
B: Nechať si to pre seba 💙
C: Povedať mu to až neskôr 😄

anonym_5e8faa
Dnes o 08:44

čím skôr povedať

anonym_313541
Dnes o 08:44

len tak medzi rečou povedať. Že máš pôžičku ktorú ideš splácať ešte asi rok.
aj závisí v akom ste vzťahu. Plánujete už spolu svadbu, dieťa , budúcnosť? Ak ešte nie, tak je mu to zbytočne vedieť.

anonym_b81416
Dnes o 08:45

Keby ste neriešili ešte spoločné bývanie tak by som nehovorila ale keďže plánujete tak treba povedať .

sissy27
Dnes o 08:50

@pytame_sa_za_teba ak sa to jeho financne nijako nedotyka, tak by som to neriesila a nepovedala, rovnako ako partnerovi neoznamujem, kolko som platila u kadernicky alebo ze som si kupila nove topanky za svoje peniaze. Ak sa ale nejakym, aj ked nepriamym sposobom ma podielat na splacani tvojho dlhu (napriklad zaplati nieco navyse miesto teba, lebo tebe to nevychadza kvoli splacaniu uveru), tak by to vediet mal. A jeho nasledna reakcia ti mozno aj napovie nieco o tom, ci je to vhodny partner do zivota.

catherin4
Dnes o 09:03

Ja som mala vztah na dialku, zobrala som si pozicku 2500 eur, partnerovi som to nepovedala. Ked sme mali ist spolocne byvat, tak som to predcasne splatila. Ak sa ho to netyka, tak by som mu to nehovorila, az keby na to dosla rec.

anonym_d0c622
Dnes o 09:08

Nebavili ste sa o peniazoch ale začínate riešiť byvanie a financie
Nejako nechápem ako riešite, keď sa o tom nebavíte
😯

anonym_53d4e7
Dnes o 09:12

Ja by som skor zvazila ci mi zato tsky vztah aby som sa ako dospela zena bala nieco povedat partnerovi s ktorym planujem buducnost alebo zvysok zivota. Ved pozicku zobrala pred spoznanim sa s nim, nejdes ju brat teraz, nie ste manzelia aby ho to nejak ovplyvnilo. Stale ta pozicka bude na tvoju zodpovednost.

tykat
Dnes o 09:14

Ešte len začínate niečo spoločné riešiť, bola by som opatrná a počkala čo vypadne z neho, niekedy tí čo sa prezentujú ako opatrní a "ja by som nikdy" majú toho na rováši najviac.
Náklady si rozdeľte a uvidíš ako vám to pôjde ďalej. Veď nesekáš ďalej dlhy? Ak ti to doteraz normálne vychádza aj na splátky aj na samostatný život tak je to OK. A hlavne si obrazne "drž peňaženku" aby si z toho nevyšla ešte s nejakým ďalším dlhom, ktorý na seba napíšeš lebo "on je opatrný na peniaze".

anonym_3a46bb
Dnes o 09:25

Je to jej pozicka, jej zodpovednost, najma ak ju v pohode zvlada splacat, co to ma spolocne s novym partnerom?