Hľadáme zariadenie pre nevládnu babku v okolí Nitry
Dobrý deň ahojte, moja babka zostala úplne nevládna,nemôže už byť sama musí mať nonstop niekoho pri sebe,väčšinou leží ale komunikuje normálne ,na wc jej musíme pomáhať preistotu aby nespadla na zem,tak ideme snou , doma sa o ňu nemôžme starať všetci chodíme stále do roboty , má aj stupeň odkazanosti od posudkového lekára až 6, lenže mame taký problém že v Nitre je všetko plné čakacia doba je hádam rok, mala aj vybavené miesto ale nakonec ju nezobrali do Hrnčiaroviec lebo že tam berú živých neležiacich. Neviem čo mame robiť nevie niekto o niečom čo je voľne alebo kde sa dá ľahšie dostať? V Nitre alebo v okolí Nitry nejaké tie dediny . Ďakujem
@natalia1182016 len treba hlavne dobre preveriť dané zariadenie, pretože v niektorých je to katastrofa. Napríklad ako Hrnčiarovce nad Parnou a Šelpice (pri Trnave) je to otrasné. Ľudia tam dostávajú málo jedla. Majiteľ povie, že dostávajú dosť ale zabudli že už jedli... Je to novodobá úžera. Určite sú aj dobré zariadenia ale treba preveriť, pozrieť recenzie... Aj keď ľudia, ktorí sú tam, nemajú inú možnosť ako povedať že je tam dobre.
ja by som brala asap čo je voľné aj ďalej - a čakala na to čo by sa mi páčilo…
Buď do súkromného zariadenia a čakať kedy sa uvoľní miesto v štátnom zariadení, alebo sa vyskladať na opatrovateľku
@natalia1182016 A babka chce ísť do zariadenia? Aj to je otázka. Ma nejaké úspory, majetok?
@abbey1 podla mna tato otázka nie je na miesta. Môže aj nechcieť, ale keď sa o ňu rodina nevie postarat, nemá na vyber.
Tiež Radim, ist na nitriansky samosprávny kraj a vybaviť papier na odkazanost na sociálnu sluzbu (zadotuju jej pobyt či v štátnom alebo neštátnom zariadení). Tzn. Že napriklad miesto 1500 eur sa bude mesačne platit len 800. Musíte hľadať aj dalej, aj mimo Nitrianskeho kraju a keď tak sa presunie neskôr, keď dostane miesto bližšie.
@tramtada31 Akože nemá na výber? To sme zle dopadli, ak starého človeka odložíme proti jeho vôli. Ak má úspory, alebo majetky, môžu z nich zaplatiť opatrovateľky a pani môže dožiť v kľude domova.
Ano? V tejto dobe budem dávať výpoveď a byt bez roboty? Ako zabezpečím potom rodinu zo 600€ opatrovateľského ? Babka chce ísť nechce byt doma na obťiaž rodine lebo mysli na svoje deti a vnučky aby im nerobila starosti, po ďalšie ten kto si to nezažil nevie čo to je na psychiku,neprespanén noci , ma babka aj majetok všetko.Peniaze niesu problém platit by sme platili hocikoľko, ale všetky sú plne dakujem za rady , budeme skúšať aj kalnú nad Hronom aj dediny po mimo. Dakujem vám pekne ešte raz
Magnolia v Hurbanove. Babka tam isla tiež so stupňom odkazanosti 6, nie je to tam ani drahe. Ak nic v blizkosti nenajdete, skuste v tom Hurbanove. Zvysovali kapacity. Moja babka tam bola cca 3 roky, boli sme spokojny, mali kopec programov, terapii, spievali, tancovali, šport kvoli motorike (samozrejme level starsich ludi, ale urcite to treba)
Z NR si tam do hodiny
@abbey1 ktorá opatrovateľka sa stará v noci? Ano opatrovateľky sú ale všetci sú len od rana do poobedia ale v noci snou kto bude!!!!????
@natalia1182016 Keď zaplatíte, tak opatrovateľka. Preto sa pýtam, či má babka nejaké majetky, úspory.
Nebola by prvá a ani posledná s opatrovateľkami.
@abbey1 chapem lenže ak sa nikto nemôže postarať tak kde ma byt? V tom dome(byte) sama? Našťastie je teda babka natom tak že myslí na zdravie svojich deti a vnučiek aby sa netrápili snou tak preto chce ísť do dss.
@tramtada31 nemôžu žiadať mimo nitrianskeho kraja. Ma trvalý pobyt v nitrianskom kraji tak môže žiadať iba v rámci pôsobnosti kraja.
@natalia1182016 Tak je všetko v poriadku, keď chce. Veď to som sa pýtala. Stačí čítať a nemusia byť výkričníky. 🙂
Babke prajem všetko dobré.
@natalia1182016 jedine co ti ostáva telefonovať a pýtať sa ci vedia o nejakom zariadení. Skus Samaritan Tekovské Lužany.
Skúste Palárikovo
@yvanielka v Palarikove je hospic
@katkaseiner vlastne áno... starký tam bol posledný mesiac.
@abbey1 ako dohliadnes, že opatrovateľka sa o ňu postara lepsie ako v zariadení? Bude nad nou stat 24 hodín denne? Vieš ako vyzerajú dnešné zariadenia? Aj keby si chcela, nenájdeš ziaden zavsivaveny Brloh. Väčšina zariadení už má aj rôzne rehabilitacie, ktoré doma nezabezpecis.
Môj manzel sa 10 rokov staral o ležiaka, viem čím si on prešiel. Je síce pekne sa postarat o blízkeho, ale už nič ti nevrati stratene psychické/fyzické zdravie, peniaze, klud… pri inom členovi rodiny sme dali na jeho nazor, že nepotrebuje umiestnenie, lebo nechce a malo to hrozne dopady (finančne, psychicke na členov rodiny, ale aj na jeho zdravie), takze po tejto skusenosti by som nevyjednavala s dotyčným, že nechce.
@markusrasford ak by nemohla, tak to neradim. Veľmi dobre viem, čo píšem.
@natalia1182016 Skúšali ste u verbistov v Nitre na Kalvárii? Výborná starostlivosť. Neviem, aká je momentálne čakacia doba, záleží od okolností, ale to by vám povedali.
@natalia1182016 skuste Kaskády. Tam mali minule na stranke, ze maju volne miesto. Celkom chvália Močenok.
@natalia1182016 aj teraz maju napisane, ze 2 miesta
@tramtada31 no ja mam osobnú skúsenosť a povedali mi minimálne prechodný pobyt v danom regióne. Aj ja viem co píšem. Chcel som vybaviť aby syn mohol spolu bývať v zariadení s matkou.
@betulinka1 niekedy takto majú napísané ale pred 4 mesiacmi som volala a takcitak bolo obsadené , uvidím skúsim zajtra znova
@betulinka1 od 840 eur panecku..
@natalia1182016 chodia aj v noci najdeš cez inzerát ale poriadne si zapýta.

@natalia1182016 skúste cez VUC Nitra