Mám polycystické vaječníky a chcem deti
Dobrý deň chcela by som sa spitat ci ma niekto s tomto skúsenosť. Žijem s manželom už 8 r. A nedarí sa nám otehotnieť. Už neviem co mam robiť manžel o umelom nechce ani počuť a o adopcii tak isto nie. Manžel už má dety s predošlého sťahu.uz si fakt neviem rady stále si poviem keď ma prst to príde ale to není také ľahké. Keď ja veľmi ľúbim dety a chceli by sme aj svoje. Vie niekto poradiť alebo ma štím skúsenosť. Za gramtiku sa ospravedlňujem.
v prvom rade si musíte dať urobiť vyšetrenia, aby ste vedeli prečo sa tak dlho nedarí. Manžel bol na spermiograme?
@veronikaa006 ja chodím ku lekárom a všade počujem to isté
@adrianaharvanova napíšem ti moju skúsenosť.Teda mám pcos a s manželom sme boli spolu 9 rokov ( do vtedy sme deti nechceli). Už mi tiahlo na 32 keď sme sa rozhodli že teda skúsime.Ja som si už od začiatku lamentovala že kým sa nám podarí prejde dlhá doba určite.Aby som to objasnila, celých 9 rokov som brala antikoncepciu lebo som vôbec nemala menštruáciu,len sem tam som si spravila 4-5 mesačnú pauzu.A keď sme si vtedy povedali ( v tej pauzičke)veď skúsme tak nič.Tak som sa potom pýtala gynekológia,ako to vlastne spraviť.Kedze ja vysadim antik.a nemám vôbec menštruáciu.A poradil mi ešte popri bráni antiky aby som brala kyselinu listovú aj 2-3 mesiace a hneď ako vysadim hak mám začať užívať inofolik.Ze pre mňa s pcos a keď nemávam menštruáciu je najdôležitejší ten prvý, druhý mesiac keď ešte budem mať po hak ovulaciu. A ja som prisahám Bohu na ten prvý mesiac hneď otehotnela.Bol to neskutočný zázrak 🙏pre mňa.
@123369 pekne gratulujem vám.ale ha som nebrala anitku z začiatku ale pozor sme si nedávali vôbec lebo sme chceli ale aj tak nič. Terás chodím do preprdukceho centra neplodnisty tak uvidím ako to dopadne
@adrianaharvanova držím ti veľmi palce.Nech vám to bábätko vide. No ja som bez hak nemala menštruáciu ako je rok dlhý, preto som ju brala.
@123369 ďakujem pekne
Moja skúsenosť menzes som mávala tak raz za 3-4 mesiace snažili sme sa 4 a pol roka doktor ma. Poslal na laparoskopiu predtým môj musel ísť na spermiogram ten ho mal v poriadku tak ja podstúpila laparoskopiu dávali preč cysty, robili prefuk vaječníkov a ešte niečo po 10 dňoch co som išla na stehy som ich mala. Znovu dali mi clostylbegit na ovulaciu keďže nebol menzes není ani ovulácia tabletky som nasadila hneď jak došiel menzes ale nedarílo sa mali sme mať do pol roka takže do februára skúšať ak sa nepodarí tak umelé nepodarilo sa ale zatiaľ vzťah bol na spadnutie nervy z toho všetkého nakoniec sa nám podarilo až posledný junovi deň došli sme z akcie mala som menzes druhý deň a vtedy sme skúsili poslednú možnosť, že vraj aj počas menzesu je dosť šanca počatia a aj tak bolo je to už 6 rokov odvtedy ale dátum počatia prvej vysnívanej viem presne..
@misatko89 dobrý večer prajem umná je to iné lebo sme boli u lekára a môj parten že už nemá spermií gram. Tak ze už nemôžeme mam dety spolu, dá sa ešte ale musel by ísť na operáciu môj partner aby mu to spravil cez semnik. Ale tak môj partner nepôjde ale rak co už iba štím zmieriť sa treba. A môj nechce adopciu tak ze to tak na p. Ale čo už na robíme niesom orva ani posledná

A tvoj gynekológ co na to? Sleduje ta, robil vyšetrenia, máš liečbu? Aj s PCO sa dá otehotniet,aj keď to je ťažšie pripadne navštívte nejaké centrum, ktoré sa zaoberá liečbou neplodnych párov(CAR), ak bude muž protestovať, povedz mu, že tam hneď od dverí vás neschmatnu na umelé oplodnenie, tiež najprv vyšetria. Ale bez odborníkov sa nezaobídete.