Mobing na pracovisku - rada

lusiafofo
25. jan 2021

Neviem ako riesit situaciu v praci v skratke pracujem vo firme 10r som po 45 a v dnesnej dobe riesit vypovedou nie je riesenie.Mam 3 kolegine a dvoch kolegou bohuzial kolegov nevidim skoro celu smenu ale za to 2 coskoro dochodkine celu smenu zaskolovala ma jedna z nich z ktorou sa nemusime na vzajom same prikazy rozkazy intrigy atd aby ma dostala z firmy a druhy problem je v tom ze nastupila jej byvsla kolegina ku nam do prace rozvedena dve deti a potrebuje si za kazdu cenu udrzat pracovne miesto obe da zomkli a ribia zele vykonavame tu istu pracu a stale riesia jedneho viac druheho este viac a mna najviac priklad nakaxu spravit pracu spravim ju a pol smeny ohovaraju riesia ma aka som neschopna p.... a neda sa to opisat mesiac je tam ta nova a uz riesila s riaditelom situaciu ako vsetko da do laty ohovaranim ked som sa ich snazila ignorovat tak mali nervy aka som chudera panicka ze nereagujem takze ani ignoracia nie je riesenie a riesia estw viac som zufala neda sa to popisat co by ste robili na mojom mieste

mirage
25. jan 2021

To je teda dlhaaaa veta, plna zakladnych chyb, oci mi slzia.. kolegine, kolegou. .

Menila si pracovnu poziciu? ked pises, ze si tam 10 rokov a zaskoluju ta..

macekovam
25. jan 2021

@lusiafofo myslíš ze si dosť silná aby si to u stala???

lusiafofo
autor
25. jan 2021

@mirage pisala som ze ma zaskolovala ta dochodkina a zaskoluje ma denne po svojom

lusiafofo
autor
25. jan 2021

@macekovam prave ze uz nie co je moc to je moc myslela som si ked som tam zacinala ze to prejde ako sa hovori casom ale uz 10r to uz je na depresie keby nemam rada moju pracu asi by som vazne rozmyslala o inej ale zas v tejto dobe riesit pracu je na zamyslenie

lusiafofo
autor
25. jan 2021

@mirage ospravedlnujem sa za chyby pisem za pochodu nik nie je dokonaly

mirage
25. jan 2021

@lusiafofo nechce sa mi to citat, a ani tomu nerozumiem. Nema to hlavu ani patu.

solange7
25. jan 2021

@lusiafofo prosím ťa napíš to ešte raz celé do komentáru. To sa neda čítať.

anjelicek26
25. jan 2021

Suhlasim, ze ides po intrigach, kecoch, ohovarackach a nie robote. Hlavne nechat si desat rokov skakat po hlave, teraz tazko pojdes za sefom a povies mu, ze ti toto robia desat rokov a tebe to bolo "jedno". Momentalne ano, pocas corony si po 45ke hladat novu pracu nie je lahke - ale zas nie nemozne. Ved to skus. Hladaj paralelne k tejto pozicii nieco podobne, bud u vas vo firme (ina pozicia) alebo uplne inde. Prijdes na ine myslienky, uvidis svetlo nakonci tunela a mas nove perspektivy. Lebo vyplakat sa na fore nepomoze. Nejakej starej raspli nevediet povedat svoje a slovo pica by padlo raz a naposledy... kde to sme?? Treba spisat s personalnym protokol o mobingu, dostane sa do uzkeho monitoringu a dostane k tomu zapis. V dnesnej dobe sa vdaka bohu s takymito potahovackami na pracovisku nebabru. Skodi to pracovnej moralke, skodi to celemu prostrediu a nakoniec sa to zrkadli vo vykone jednotlivca.

lusiafofo
autor
25. jan 2021

@anjelicek26 nesla som tu vyplakavat ale po radu dakujem za vysvetlenie ale ked ma niekto vo firme odpracovanych 30 r a caka na dochodok a vedenie da na svojho dlhorocneho pracovnika tak je to asi bezvyznamne je to o povahe cloveka 5 ludi sa jej podarilo vyhodit no ja som sa nedala a oto viac sedi na mne

solange7
25. jan 2021

@lusiafofo kto tam pracuje 30 rokov? Ona? Kto ona? Či čo? 😀 Napíš to celé ešte raz. Mobing ma zaujíma. Ale neporadím ti, ak budeš písať nezrozumiteľne.

anjelicek26
25. jan 2021

@lusiafofo prave preto, ze je to opakovana cinnost a ver mi, ze si to okolie davno vsimlo, o to viac riskuje panicka, ze tesne pred dochodkom dostane cervenu. Nikto nie je vo firme nenahraditelny. Musis komunikovat, nie strkat hlavu do piesku, ze "nejako bude". Rozumiem, ze su ludia, co nemaju chut ist do konfliktov, ale je rozdiel sa ist niekam hadat a ine si obhajit to svoje.

ivkazba
25. jan 2021

@lusiafofo ako vieš že dajú na ňu pretože tam robí 30 rokov?. Ja nemám problém vyhodiť aj človeka rok pred dôchodkom ak nerobí svoju prácu napriek upozorneniam. Takže... Kedy si o tom hovorila so šéfom? Čo na to povedal?

mirage
25. jan 2021

@lusiafofo ja viem, ved ani ja nie som dokonala, ale ked ja ani nerozumiem tvojej situacii.

ivkazba
25. jan 2021

@lusiafofo apropo, píšeš že sa jej podarilo vyhodiť z firmy 5 ľudí ale "ja som sa nedala". Ak si s jej správaním nič neurobila a neriešiš to s ňou ani so šéfom, tak áno, ty si sa nedala vyhodiť ale necháš so sebou zametať. To je horšie ako odísť. Ja osobne by som si s ňou dala pokec medzi 4 očami, povedala jej že možno som neschopná p**a, ale je lepšie byť neschopná p**a ako zlá striga a že nech si svoje komplexy vybíja niekde inde a nie na mne, lebo ja na to nie som zvedavá. Ignorovala by som ju totálne a ani by na nenapadlo robiť niečo čo mi ona prikáže. Ak by to nepomohlo, smer šéf. Ak nepomôže ani to, tam smer šéfov šéf. Ja som vždy vypočula ľudí keď prišli za mnou s tým, že ich šéf im nepomáha. Komunikácia je základom každého vzťahu (aj toho pracovného).

0silvia0
25. jan 2021

@lusiafofo co to je za pracovnu poziciu?
Kolko maju buduce dochodkyne do dochodku? Rok? Ked si to davala 10 rokov, povedz jej co si myslis a uz vydrz. Komunikuj s vedenim, ale strucne, jasne, zretelne.

nafka0483
25. jan 2021

@lusiafofo Ta kolegyna je tvoja nadriadena? Alebo preco ti rozkazuje a prideluje pracu?
A je nanajvys zvlastne, ze si si toto nechala 10 rokov. Hned na zaciatku by som im slusne a jasne vysvetlila a ked by to prekracovalo medze, tak by som riesila s nadriadenymi. Hned by videli, ze si nebudu dovolovat a ze ja nie som spravna obet.

ivanizna
25. jan 2021

@lusiafofo A čo ti na to povedal tvoj šéf?

kitycat
25. jan 2021

Ak pracujes v admi istrative a dokazes jedno slovo napisat rozne ani sa nedivom, ze hladaju inde 😬 Nezastupujes nahodou nejaku mamicku na materskej?

nafka0483
25. jan 2021

@lusiafofo Inak... s takymto pristupom https://www.modrykonik.sk/forum/zamestnanie/nechcem-byt-preradena-na-poziciu-po-mojom-kolegovi-mam-len-tyzden-na-zaskolenie/ si myslim, ze za tym vsetkym toho bude trosku viac a ze to nie je take jednostranne a ze si napisala len cast celeho obrazu.

macekovam
25. jan 2021

@lusiafofo po
@lusiafofo povedz jej do očí že je krava sprostá.. Taka krava akú vo svojom živote môžeš stretnúť len raz.. A ty si ju stretla a tešíš sa kedy konečne vypadne do dôchodku.. Ju to prekvapí a dáš jej hranice... A pochopí že by už stačilo.