Ako riešiť časté nadúvanie u 18-ročnej?
Dobrý deň, veľmi ma trápi taký nepríjemný problém, je to síce úplne trápne, avšak by som Vás rada poprosila o pomoc, prípadne či niekto nemal podobný problém.
V novembri mi zomrel otec a od novembra ma neskutočne nadúva a nemám vôbec kontrolu nad plynmi😭😭 a mám plyny vlastne každy deň celý deň vkuse. Už som z toho veľmi unavená, hlavne, keď chcem ísť do školy a do spoločnosti. Potrebovala by som sa toho zbaviť. Lekárka mi na krvných testoch a pri odbere stolice nič nezistila. Už som z toho unavená. Preto sa cítim teraz aj obmedzene pri riešení úloh a písomiek, hoci by som ich vedela. Pani psychologička sa mi snaží pomôcť. Prosím, pomôžte mi.
@nepoviemti nervovy system a travenie su prepojene... tvoj problem moze byt sposobeny aj smutkom zo straty blizkeho... depresie ... psychickym vypatim alebo stresom... nepises co robis preto, aby tento stav nebol? aku stravu jedavas, co pijes, ci sa prechadzas... su na uvolnenie plynov aj dobre cvicenia, podrepy v sumo drepe... tvoj problem moze byt sposobeny aj intoleranciami, syndromom drazdiveho creva atd... ale skor podla toho co pises a odkedy to badas, by som sa priklonila k psychickemu stavu...
Strava, hormony, psychika, pohyb, ochorenie, pohlavie... toto vsetko ovplyvnuje tvoj problem.
Espumissan si neskúšala? Na stolicu chodis? Ono to moze mat a psychicky povod, prezila si stratu blizkeho cloveka a odzrkadluje sa to na tvojom zdraví,
Treba gastro vyšetrenie
@nepoviemti mala som rovnaky problem pocas stresoveho obdobia, bola som na gastre, na roznych vysetreniach, vsetko negativne, zdrava, ked som zacala riesit psychiku, problemy so zazivanim prestali.
@nepoviemti je to následok stresu a stiahnutého žalúdka, vtedy jedlo dobre netrávi a spôsobuje nadmernú plynatosť. Potrebuješ si vyčistiť črevnú mikroflóru fermentovanými potravinami kefír, bryndza, domáca kvasená kapusta.. Nasaď magnézium a kamilkový čaj na zníženie stresu.
Espumissan si neskúšala? Na stolicu chodis? Ono to moze mat a psychicky povod, prezila si stratu blizkeho cloveka a odzrkadluje sa to na tvojom zdraví,
Treba gastro vyšetrenie
@anonym_6d4c10 Espumissan som skúšala, no priveľmi nepomáha. Na stolicu normálne chodím.
Sibo? Na gastro si bola?
@simsalabim Nebola som ešte na tom gastro vyšetrení a prosím Vás pekne, čo je Sibo?
@nepoviemti mala som rovnaky problem pocas stresoveho obdobia, bola som na gastre, na roznych vysetreniach, vsetko negativne, zdrava, ked som zacala riesit psychiku, problemy so zazivanim prestali.
@anonym_96d106 Prosím Vás ak môžem vedieť, ako ste začali riešiť psychiku a koľko cca trvalo, kým Vám to prestalo tak nepríjemne robiť? Kľudne mi to môžete napísať aj do súkromnej správy
@anonym_96d106 Prosím Vás ak môžem vedieť, ako ste začali riešiť psychiku a koľko cca trvalo, kým Vám to prestalo tak nepríjemne robiť? Kľudne mi to môžete napísať aj do súkromnej správy
@nepoviemti Šport, mindfullness, psycholog, nutričný terapeut, žiadne sociálne siete (instagram, facebook - scrollovací brainrot), pravidelné prechádzky. Namiesto kávy som sa naučila piť zelený čaj, doplnky stravy - magnezium, ashwaganda, zinok, omega 3, vitaminy, creatine, hlavne kalorické tabuľky. Všetko vplýva na psychiku. Zmena životného štýlu trvala a stále trvá asi pol roka, zmeny v zažívaní prišli do mesiaca.
@nepoviemti plus základom je spánok a hlavne pravidelný spánok. 8 hodín pd 22:30 do cca 7.
@simsalabim Nebola som ešte na tom gastro vyšetrení a prosím Vás pekne, čo je Sibo?
@nepoviemti Sibo je prerastanie bakterii z hrubeho creva do tenkeho. Zistuje sa dychovym testom.

Na celiakiu ta testovali ?