icon

Ako sa zmieriť so stratou nenarodeného dieťaťa?

3. apr 2026

Ahojte
Ako dlho trvalo kym ste sa "zmierili" s tym ze ste prisli o babatko? Nejedna sa o manzela ten je naozaj co sa toho tyka naozaj fajn.
Mam ani nie mesiac po a mam "stavy" ked je to tazsie no je u nas rodina na sviatky a samozrejme sa tesili, no skoncilo to bohuzial zle. Vsetci su ok az na manzelovu sesternicu kt odkedy prisli tak nic neriesi len to ze ako sa ona tesila ze bude mat jej bratranec dalsie dieta a ako ona uz si predstavovala ze bude kocikovat. Ma 23 rokov, deti nema.
Ked jej VSETCI z rodiny hovorili nech laskavo s tym prestane tak zahlasila ze co to tak vsetci prezivaju, ze ved si spravime dalsie ze som hysterka co riesi nieco sa neda zmenit uz.

anonym_9cbf2b
Včera o 03:30

@anonym_autor sesternica je riadne netaktna a bolo by treba ju upratať . Ja som potratila trikrát, zmieriť sa s tým bolo veľmi ťažké. Potom som otehotnela štvrtýkrát, v tom tehotenstve mi však zistili zhubný nádor, tak si vieš predstaviť, ako na tom bola moja psychika. Nepotrebovala som žiadne utesujuce slová. Keď mi bolo veľmi ťažko tak stačilo, že ma niekto iba objal a dovolil mi sa vyplakať. To jedine mne pomáhalo.

anonym_4ba753
Odpoveď bola odstránená
anonym_1c46b0
Včera o 04:21

ja som sa so stratou este nezmierila a to mam odvtedy 2deti kadzy rok je to velmi tazke hlavne vo "vyrocia" kedy umrel kedy sa mal narodit, a na vsetky rodinne sviatky, stale sa s tym len ucim zit su to 4roky. Sesternicu by som poslala pekne kade lahsie lebo podobne slova ozaj nie su vhodne.

anonym_0d4151
Včera o 04:51

Si to pamätam ako dnes aj ked je tomu uz 18r,bola som vtedy mesiac na pnke.Az ked som sa dala dokopy,som sla do prace a zacali sme sa znova snazit po prvej ms,to ma drzalo opät v tej nadeji,ze sa to podari.Jaj,ten vianocny tehotensky test,bola som potom na pn az do materskej.Okrem vysokemu tlaku,co som skoncila v nemocnici bolo vsetko ok.
Drzim ti palce,nech sa das dokopy,co najskor az sa mozte znova zacat snazit a uvidis,ze to uz bude len dobre.

anonym_a53f35
Včera o 05:08

@anonym_autor to ešte nebolo bábätko a pokiaľ si potratila, tak pravdepodobne plod nebol v poriadku

anonym_ed22e2
Včera o 05:18

Ako-tak som sa zmierila vtedy, ked sa narodilo babatko, o ktore sme sa zacali snazit po potrate. Ale uplne sa zmierit - to sa asi nepodari nikdy.
Tej mladej na plnu hubu povedz, ze je krava.

ivik4
Včera o 05:19

Tazko
Po prvom to nebolo az tak zle ale druhe som ,,rodila" v 5 mesiaci. Dostala som mentalnu anorexiu a nasledne bulimiu co som bola na tom tak zle. Vyliecila som sa z nej v den ked som zistila ze cakam syna ktoreho uz mam ( asi rok a pol potom). Uz som sa ani jeden jediny krat neprejedla, nevracala schvalne, nic.
Ako mam dieta tak som uz aj zabudla. Vôbec na to nemyslim

anonym_66728c
Včera o 05:20

@anonym_autor jedna facka by jej poletela .. a urcite by som k sebe nepustila nikoho z rodiny, blbe reči si mozu nechat pre seba vo svojom ...a moja, ako dlho to trva? Ta bolest nikdy neodide, len sa časom zmensí

anonym_af738d
Včera o 05:44

@anonym_autor nemala si si volat takuto siroku rodinu na sviatky domov, ked si v takom citlivom obdobi.

zuzinka888
Včera o 06:34

S tym sa neda zmierit- iba sa s tym naucis zit. Bolest z takejto straty je bohuzial umerna tuzbe a laske k babatku co si cakala. Sesternicu by som poslala do riti- trepe o veciach a pocitoch a hlavne o strate o com nic nevie. Drzkaj sa.

anonym_3dda35
Včera o 07:10

Ahoj prežila som nieco podobne pred pár mesiacmi stratu v 22tt uz druhú… zmieriť sa s tým nedá, učím sa s tým len žiť, sú lepšie a horšie dni, Neni dna že si nespomeniem.. ale hovorim si ze musim byt silná ked to chcem ešte skusit a to že sa budem ničiť nikomu nepomôžem takze snažím sa presvedčiť hlavu ze zivot ide dalej a treba sa z neho tesit … ale trpim úzkosťami ktore sa mi objavili po prvej strate teraz uz som sa ich naucila ako tak zvládať…

anonym_21e29e
Včera o 09:50

@anonym_autor tvoja sesternica je nevychovaná bezcitná trubka.

anonym_a02b2e
Včera o 10:34

@anonym_autor a v ktorom mesiaci si potratila?

anonym_f073ac
Včera o 12:39

Viem čím si prechádzaš, pár dní dozadu mohlo mať naše mimi 2 roky. Nezabudla a nikdy nezabudnem, aj keď už mám doma dúhovu princeznú. Držím palce, aby si to zvládla. Tvoja sesternica je pekná krava. Ja som sa stretla s podobným komentárom, no a jej sa stálo, to čo mne. Ona žiaľ dieťa po potrate ešte nemá a mňa to veľmi trápi. Lebo napriek všetkému, je to mne veľmi blízky človek. 🥲 A veľmi si prajem, aby mali mimi.

autor
Včera o 19:26

@anonym_21e29e to je manzelova sesternica nie moja. Ale mas pravdu je truba, aj ked myslim ze jej patri aj ine pomenovanie.

autor
Včera o 19:28
@anonym_a02b2e

@anonym_autor a v ktorom mesiaci si potratila?

@anonym_a02b2e 10. tyzden

autor
Včera o 19:33

Ja uz jedno dietatko mam. Ma 4 roky.
Muzova sesternica ma viac takych perliciek ze sa len za hlavu chytam niekedy. Ma 23 ale rozum horsie ako pubertak. Tolkokrat som sa s nou pohadala, manzel jej vynadal. Ale ona si ide svoje. Ona bola vychovavana ako princezna, jej rodicia vzdy hovorili ze nech hovori co si mysli.
Ja to zvladam ... ani nie ze dobre ... som tu pre malu ❤️ a manzel je naozaj v tomto ohladuplny alebo ako to nazvat 🤔 len naozaj vedia slova velmi ranit :(

soraya25
Včera o 19:42

To ze sa to stalo ma dôvod, ak nemalo byt všetko v poriadku radšej nech to príroda vyrieši takto “milosrdne” v podstate bezbolestne (po fyz. Stránke) ako trápiť sa neskôr ..

autor
Včera o 19:45
@soraya25

To ze sa to stalo ma dôvod, ak nemalo byt všetko v poriadku radšej nech to príroda vyrieši takto “milosrdne” v podstate bezbolestne (po fyz. Stránke) ako trápiť sa neskôr ..

@soraya25 mne nikdy nenapadlo ze sa to stane prave nam. Aj ked priznavam na zaciatku som mala rozne napady 😔

anonym_f804c7
Včera o 19:45

Do 12teho tyzda potrati vela zien a ako citas aj neskor.10tyzden by ma mrzel ale asi nebolo nieco v poriadku ked sa tak stalo.Toto by som ja asi moc neprezivala.Mam v okoli horsie pripady nez ten tvoj a sesternica ma pravdu,zmenit to uz nevies a trapit sa je zbytocne.

autor
Včera o 19:49
@anonym_f804c7

Do 12teho tyzda potrati vela zien a ako citas aj neskor.10tyzden by ma mrzel ale asi nebolo nieco v poriadku ked sa tak stalo.Toto by som ja asi moc neprezivala.Mam v okoli horsie pripady nez ten tvoj a sesternica ma pravdu,zmenit to uz nevies a trapit sa je zbytocne.

@anonym_f804c7 ja nie som sice z cukru a samozrejme keby to povedala normalne tak je to ine ale povedat ze si spravime dalsie dieta ze to nevadi tak to podla mna v poriadku nie je. Ja viem ze su aj horsie pripady ale keby sa to stane niekomu z rodiny urcite tej zene nepoviem ze netrap sa ved vela zien potrati tak skoro

anonym_d8f6da
Včera o 19:56
@anonym_autor

@anonym_f804c7 ja nie som sice z cukru a samozrejme keby to povedala normalne tak je to ine ale povedat ze si spravime dalsie dieta ze to nevadi tak to podla mna v poriadku nie je. Ja viem ze su aj horsie pripady ale keby sa to stane niekomu z rodiny urcite tej zene nepoviem ze netrap sa ved vela zien potrati tak skoro

@anonym_autor Načo oznamujete tehotenstvo celej rodine takto popredu? Vždy sa môže niečo stať. A potom nastávajú takéto trápne situácie.

anonym_cad610
Včera o 20:00

By som jej povedala, že keď chce tak veľmi kocikovat, nech si urobí svoje, veď vek už na to ma, tebe držím palce.

marca12
Včera o 20:10

@anonym_autor Len cas zahoji rany. A ano,sviatky su najhorsie. Vsetko ti to pripomina a vsade vidis stastne rodinky... k sesternici sa skoda vyjadrovat. Je to nezrela,zivotom neskusena zena bez kuska empatie.

autor
Včera o 20:56
@anonym_d8f6da

@anonym_autor Načo oznamujete tehotenstvo celej rodine takto popredu? Vždy sa môže niečo stať. A potom nastávajú takéto trápne situácie.

Muz sa prekecol bohuzial. Nabuduce ak nejake bude si to nechame pre seba. Nuz clovek sa uci na vlastmych chybach