Ako zvládajú mamičky deti s autizmom?
Ako ste sa s tým zmierili ? Chodia vaše detičky do špeciálnej MŠ a ZŠ ? Môžem sa o tom s niekým porozprávať ?
@anonym_autor to bude aj záležať od nejakého stupňa podľa mňa, ja som mala spolužiaka s PAS v normálnej škole. Bol len divný ale inak všetko zvládal a zvykli sme si naňho. Pokiaľ máš dieťa neverbálne s kopou prejavov a manierov asi iná možnosť ako špeciálna škola nebude. Posielam silu všetkým mamičkám čo majú takéto deti, ja si to neviem predstaviť že by som to zvládla. Ste silné.
Nezmierila doteraz. Je to veľmi veľmi ťažké. Chodilo moje dieťa do špec. mš a teraz do špec. zš.
Veľa záleží od učiteliek. Veľmi veľa z nich sú už vyhorené. Ak si môžeš vyberať dávaj dieťa tam kde nechodia deti z detského domova.
@anonym_f29209 a chodíte aj na nejaké terapie ? Pomáhajú ? My máme diagnózu len krátko a hlavne sa bojím o to aby sa vedelo o seba postarať v budúcnosti ...neviem si užívať malú ako doteraz keď vidím tu diagnózu :(
@anonym_autor to bude aj záležať od nejakého stupňa podľa mňa, ja som mala spolužiaka s PAS v normálnej škole. Bol len divný ale inak všetko zvládal a zvykli sme si naňho. Pokiaľ máš dieťa neverbálne s kopou prejavov a manierov asi iná možnosť ako špeciálna škola nebude. Posielam silu všetkým mamičkám čo majú takéto deti, ja si to neviem predstaviť že by som to zvládla. Ste silné.
@anonym_af6313 mám verbálnu autistku neviem ako čo bude ďalej
@anonym_autor to nevie nikto ani u zdravých detí, môžu ochorieť, začať piť, drogovat, mať ťažké psychické choroby, rakoviny, týranie, ..., zbytočne sa trápiť. Ak nemá mentálny postih a je verbálna, malo by to byť v norme, začlenená.
@anonym_autor Neviem Ti presne odpovedať, ale učím na informatickej priemyslovke a máme dvoch autistov už v treťom ročníku. Zvládajú to dobre.

Nezmierila doteraz. Je to veľmi veľmi ťažké. Chodilo moje dieťa do špec. mš a teraz do špec. zš.
Veľa záleží od učiteliek. Veľmi veľa z nich sú už vyhorené. Ak si môžeš vyberať dávaj dieťa tam kde nechodia deti z detského domova.