icon

Ako zvládajú mamičky deti s autizmom?

Dnes o 18:08

Ako ste sa s tým zmierili ? Chodia vaše detičky do špeciálnej MŠ a ZŠ ? Môžem sa o tom s niekým porozprávať ?

anonym_f29209
Dnes o 18:13

Nezmierila doteraz. Je to veľmi veľmi ťažké. Chodilo moje dieťa do špec. mš a teraz do špec. zš.
Veľa záleží od učiteliek. Veľmi veľa z nich sú už vyhorené. Ak si môžeš vyberať dávaj dieťa tam kde nechodia deti z detského domova.

anonym_af6313
Dnes o 18:27

@anonym_autor to bude aj záležať od nejakého stupňa podľa mňa, ja som mala spolužiaka s PAS v normálnej škole. Bol len divný ale inak všetko zvládal a zvykli sme si naňho. Pokiaľ máš dieťa neverbálne s kopou prejavov a manierov asi iná možnosť ako špeciálna škola nebude. Posielam silu všetkým mamičkám čo majú takéto deti, ja si to neviem predstaviť že by som to zvládla. Ste silné.

autor
Dnes o 19:01
@anonym_f29209

Nezmierila doteraz. Je to veľmi veľmi ťažké. Chodilo moje dieťa do špec. mš a teraz do špec. zš.
Veľa záleží od učiteliek. Veľmi veľa z nich sú už vyhorené. Ak si môžeš vyberať dávaj dieťa tam kde nechodia deti z detského domova.

@anonym_f29209 a chodíte aj na nejaké terapie ? Pomáhajú ? My máme diagnózu len krátko a hlavne sa bojím o to aby sa vedelo o seba postarať v budúcnosti ...neviem si užívať malú ako doteraz keď vidím tu diagnózu :(

autor
Dnes o 19:02
@anonym_af6313

@anonym_autor to bude aj záležať od nejakého stupňa podľa mňa, ja som mala spolužiaka s PAS v normálnej škole. Bol len divný ale inak všetko zvládal a zvykli sme si naňho. Pokiaľ máš dieťa neverbálne s kopou prejavov a manierov asi iná možnosť ako špeciálna škola nebude. Posielam silu všetkým mamičkám čo majú takéto deti, ja si to neviem predstaviť že by som to zvládla. Ste silné.

@anonym_af6313 mám verbálnu autistku neviem ako čo bude ďalej

anonym_2c5c88
Dnes o 19:17
@anonym_autor

@anonym_autor to nevie nikto ani u zdravých detí, môžu ochorieť, začať piť, drogovat, mať ťažké psychické choroby, rakoviny, týranie, ..., zbytočne sa trápiť. Ak nemá mentálny postih a je verbálna, malo by to byť v norme, začlenená.

thereisabear
Dnes o 19:39

Ťažko. Ak chceš, napíš mi správu.

vulka
Dnes o 19:47
@anonym_autor

@anonym_autor Neviem Ti presne odpovedať, ale učím na informatickej priemyslovke a máme dvoch autistov už v treťom ročníku. Zvládajú to dobre.