icon

Bez detí neodídem - dokument

zuzana581
16. sep 2012

Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..

ewellina
4. jan 2013

@dais Nechaj tak. Niektorým ľuďom proste nevysvetlíš. Už si tu napísala dosť hodnotných slov. Kto má na to, aby pochopil, ten pochopí. Kto na to nemá, zbytočne by si tu pre takého písala aj niekoľko strán.

sendy182
4. jan 2013

@dais preboha veď našťastie tie deti nečítajú............nie u mňa takýto otec nemá právo na deti..............prečo ich má zrazu navštevovať v uk mu zjavne nechýbali....................nechajte to na nich..............tu si píšeme len svoje názory.......podľa mňa by mal boor držať ústa a nájsť si inú ženu s skorou by mal deti................ 😕 😕 😕 😕 len môj názor.............ja si zastávam deti a ivany mi je ľúto čím si musela s deťmi prejsť............ešteže má svoju mamu

dais
4. jan 2013

@dusika11 proste im už dajte pokoj, preboha. Toto sú prázdne reči, nijak im to nepomôže, tieto odsúdenia a posúdenia čo má spraviť správny rodič čo prežil peklo. Byť deň v ich koži a som na prášky, keď nie horšie. Ty mu kašleš na jeho vinu a nevinu. Aha. A prečo si myslíš že chlapcom nie je za ním smutno? Že nechápu prečo zmizol z ich života? Źe netrpia a nebudú trpieť tým že oňho prišli a nevnímali by jeho rozhodnutie nechať ich v kľude podľa tvojho želania ako že ich opustil a nestáli mu ani za pokus? Ty vieš presne čo je pre jeho deti najlepšie. Ja nečítam bulvár. Verím Ivane, že deťom nebolo ublížené a preto sa snažím chápať že zlomený človek môže reagovať rôzne, dokonca aj chápem, že vzťahy v rodine zrejme nie sú ideálne medzi babkou a otcom a medzi mamou a otcom. A je mi skutočne ľúto že pod rúškom humanity a želania toho najlepšieho pre ich deti sa tu riešia regulérne klebety, veď aspoň je si do koho pichnúť a do koho kopnúť. A nakoniec je z toho celého názor a ja som ten, čo je proti slobode slova. Smutné.

ewellina
4. jan 2013

@dais Niekedy človek ani nezbadá, ako sa zlo, proti ktorému sa snažil bojovať, potichučky usadí v jeho vlastnom vnútri. 😢

dais
4. jan 2013

@sendy182 zatiaľ nečítajú. Ale o pár rokov budú a internet je veľmi rýchly zdroj informácií.

dusika11
4. jan 2013

@dais neviem niekto mu zakazuje stretavat sa detmi?? naco tolke reci o starostlivosti ?? normalny clovek si svoje problemy neriesi cez deti..sorry..je to aj moja zivotna skusenost..nech ide na sk..kupi detom hracky zazvoni pri dverach...su to jeho deti..ale vlacit po sudoch...sorry...riesi si jesitnost..nic ine..o deti mu absolutne neide,,mal by sa babke podakovat ..ved zachranila aj jeho deti..a teraz momentalne sa tiez stara..........maloktora babka to robi..a to mi ver..moju svokru okamzite boli koleno alebo co ja viem co len jeden den ked potrebujem...je to jesitny chlap...dalej..normalny clovek toto nikdy nezavesi novinarom...sorry..nemam ho rada..a slobodu slova..hm velmi nemas rada

itwasajoke
4. jan 2013

je mi na grc z toho cloveka ktory hovno urobil a teraz sa ide bit!!!!kde bol ked iny bojovali????na grrrrc...

zuzana581
autor
4. jan 2013

@dais už len jedna otázka na teba ak môžem. Tebe naozaj nie je ani trochu luto, že doteraz bol ticho a zrazu sa objaví nahnevaný s hláškou, že tej starej deti nenechá a s vyhlásením že o tom všetkom píše knihu. Žiadne že je šťastný, že sa deti dostali zo zovretia SS. Nič, že by ďakoval niekomu, kto sa o to pričinil. Neverím tomu, že by to nebolo ani v jedných novinách, ak by také niečo povedal. Tebe nie je ani trochu luto, že žena, ktorá mala niekolko dlhých mesiacov neplatené volno, aby sa mohla zubami nechtami biť o svoje vnúčatá, o jeho deti (zatial čo on nerobil nič pre to) je častovaná takýmito hrubými výrokmi? Naozaj si myslíš, že si to zaslúži?
No otázok som síce dala viac, ale podstata jedna..

dusika11
4. jan 2013

@itwasajoke hm..chlapi..msti sa..preto ma nasval.

dusika11
4. jan 2013

@zuzana581 kasli na to moja svokra by toto nikdy neurobila...nikdy.....nechala by deti socialke..chapes..a tu niekto tuto zenu tak hrozne napadne miesto slova dakujem..vagabund---

itwasajoke
4. jan 2013

@dais nic v zlom ale doteraz im myslis nechybal???ked sa bojovalo o to kde budu zit tak preco nespolupracoval s babkou,so slovenskou stranou???preco vytahuje tie jeho "trompfy" ktore vypisoval do slovenskych bulvarnych platkov uz pred septemrbom,preco vytahuje na nespravnych ludi???kde bol ked SS a uk sudy chceli viac????halooo pani spravodliva ked to chces uz na tvrdo????kazdy psravny chlap sa bije ako lev a nie ze budem ticho sediet v kute kym iny urobia najvacsiu spinu a potom sa zacnem ohanat !!!!halooo???boor ma za usami a moja prva myslienka????ja teda mozno ma tu odsudia dalsie miliony,ale chclap ktory je raz rozvedeny???v zivote by som s nim do vztahu neliezla ...nech je zen aakokolvek dobra...pre mna rozvedeny chlap ale i zena maju vykricnik nad hlavou...na vztah treba dvoch a ked to raz nevyslo asi nebude chyba len v tom jednom!!!mal by drzat hubu a byt rad ze deti neskocili niekde utirane a zneuctene anglickymi uchylakmi 😠 a pripajam sa k nazoru ...keby nakupil hracky a buket kvetov a popropsim pani noriku urcite by s adohodli,ale stavim sa ze on cely cas len horke sliny plul aj v UK ....hawk!

ewellina
4. jan 2013

@zuzana581 Prepáč, ale zamiešam sa do toho trošku: Dais nikde nepísala, že jej to nie je ľúto..., podstata problému, na ktorý sa (pre niektorých márne) snažila upozorniť, je v niečom úplne inom.

sendy182
4. jan 2013

@dais no myslím že vážnejšie problémy prežívali pri odobratí od matky.............to ich poznačilo..........a nie toto............konečne sa deti prebúdzajú vedľa niekoho kto ich ľúbi najviac na svete................aj zaspávajú........venuje a stará sa o nich babka...........ktorej posielam pozitívnu energiu a silu pretože výchova dvoch drobcov dá zabrať..........ale to bude pre ňu určite malina..............nakoľko oveľa horší vedia byť neslušní , bezcharakterní ľudia............tí berú energiu

dais
4. jan 2013

@zuzana581 ja bulvar nečítam.

zuzana581
autor
4. jan 2013

@ewellina kludne sa miešaj. Keby si samotný otec nepodával ruku s novinárom z plusky a nedebatoval s ním o svojich nervoch, tak by to nikto nekomentoval. To si myslím ja.. a to, že tu včera prišla jedna a napísala presne to, čo dnes vyšlo v pluske mi len potvrdilo to, že to naozaj povedal..

dusika11
4. jan 2013

@itwasajoke tiez verim...mal kupit hracku kyticu pre byvalku kyticu pre noriku..poprosit o budovanie vztahu s detmi brat ich von.,.nakupit auticka ..urobit im trebars caj...ulozit ich..navarit im..a nie toto

ewellina
4. jan 2013

@zuzana581 ale ja toto neriešim, čo mal a nemal urobiť, povedať. Necítim sa na to byť kompetentná. No z princípu, takéto posudzovanie a odsudzovanie bez dostatku informácií, nemôže priniesť nič dobré.

dais
4. jan 2013

Mne išlo len o to, aby sa táto diskusia nezmenila na pranier. Ale už ním dávno je. Tak si to tu ešte poriadne užite. Dobrú noc všetkým ľuďom dobrej vôle 🙂

aliza
4. jan 2013

@dais za prve, cela tato kauza nie je sukromna, ale verejna. Ako babka Studencova povedala, najma vdaka verejnosti boli deti zachranene. takze je uplne nemiestne tu teraz apelovat na respektovanie nejakeho sukromia. A ked, tak to sukromie mal respektovat prave pan Boor a nie po tom vsetkom zacat verejne prepierat spinave pradlo. Myslis, ze detom neublizi, ked sa docitaju, ze otec nedovoli, aby ich vychovavala babka, ktora ich uchranila pred adopciou? A za druhe, ako si predstavujes boj pana Boora o deti bez sudov? bez zatiahnutia deti? ako sa to da riesit mimo nich? ked uvidia babku a mamku trapit sa, pripravovat sa na sudne konanie, kadejaki ludia sa budu okolo nich pohybovat a pod. Ako sa to da pred detmi utajit? A za tretie, o akej uprave styku hovoris? tebe nejak uslo, co sa posledneho 2 a pol roka dialo. On si to pan Boor predstavuje velmi jednoducho, prist na hotove... kde bol, ked deti boli schvalene na adopciu? to mu nevadilo, ze deti mali ist cudzim ludom a ze by ich nikdy nevidel? to bolo akoze v pohode, ale ked ich babka vybojovala, odrazu sa objavi a kope okolo seba ako male decko. Preco o deti nebojoval? ved nebol vo vazeni, bol v UK. Nikto mu pravo na deti neubera, ale boj, ktory teraz po tom vsetkom zacal s babkou, je obrovsky podraz a bezcharakternost.

zuzana581
autor
4. jan 2013

@ewellina vieš, neboli sme kompetentní ani na to, aby sme riešili, čo robí anglická sociálka a robili sme to.. hm? Toto je diskusia. Diskutovali sme o tom, čo povedala alebo urobila pani Cisárova. Diskutovali sme o tom, čo urobila, alebo povedala konzulka Chudá, minister zahraničných vecí.. velvyslanec.. Diskutovali sme o množstve ludí.. o ktorých sme čítali, alebo počuli z úst babky Noriky, Ivany.. Dariusa a Martina.. nechapem preto, prečo by sme nemohli diskutovať o tom, čo urobil alebo neurobil otec detí, tím skôr, že on sám už prelomil svoje mlčanie a vyjadruje sa..

ewellina
4. jan 2013

@dais Dobrú noc. Teším sa, že existujú ešte ľudia, ako ty.

dusika11
4. jan 2013

nuz...clovek ma narok mat svoj nazor..a niekto kto takymito info krmi verejnost musi ratat ze sa na pranier dostane..a sory ktoze to uz vedela vcera???my nie 😝 hm...zaujimave..vedela to ta co necita bulvar..

ewellina
4. jan 2013

@zuzana581 Ja som sa v tejto diskusii nikdy nezapájala do ohovárania konkrétnych ľudí. A myslím, že ani v žiadnej inej.

zuzana581
autor
4. jan 2013

@ewellina ale no.. ohovárnie je presne definované v paragrafe.. ostatne už som napísala, čo je ohováranie. Môžem ti sem hodiť aj ten paragraf, ak chceš.. Ohováranie je klamanie o človeku.. A to sa tu nerobilo..

ewellina
4. jan 2013

A pridávam sa k
@dais
Dobrú noc. Radšej si ísť pospať, než nechať si nalievať poháre jedu.

zuzana581
autor
4. jan 2013

@ewellina aký jed? Veď len diskutujeme. Ale tak dobrú noc.. 😉

aliza
4. jan 2013

@ewellina hladkame si ego? 😉

itwasajoke
4. jan 2013

@dais
@ewellina prosim vas baby to na ake svetice sa tu hrate??? 😒 kazdy vyjadril svoj nazor a pocit...ludia su zhrozeny z toho ze sa zrazu oziva otecko ktory doteraz nepohol ani prstom a hned cim sa oziva ze napada a ublizuje nadalej ludom torym by mal byt ked uz nie vdacny tak apson drzat usta a nie sa ist obrtcat do novin a kydat hnoj,ved on ho tym kyda aj na seba!!!
ja chapem ze ma kazdy nejaky nazor,ale mi pride vzdy smiesne ked sa najdu samaritanky ktore kazdeho a vzdy tak dobre chapu a chu byt spravodlive 😝 😅 je to skor trapne...ale ok drzim vam peste urcite nie ste same a pan boor potrebuje aby aj z anim nikeot stal 😉
dobru noc

dusika11
4. jan 2013

@ewellina hm..aky jed?? ake ohovaranie..?? reagujeme na clanok..aj pred tym sme na kazdy reagovali.....ty asi po nociach citas historicke romany--------

dais
4. jan 2013

Nedalo mi, musim sem dat prosbu Veroniky z fb: "Ivana Boorová - Slovensko, pomôžme jej vrátiť deti späť Chcela by som všetkých poprosiť, aby ste diskusiu pod takým krásnym listom a zároveň pozvaním na spoločné stretnutie s Babičkou, Ivanou, Martinkom a Samkom, neznevažovali diskusiou o clanku v Pluske... Predpokladám, že aj tam je diskusia, tak pocity môžete ventilovať tam...alebo do príspevkov od ostatných. Už veľakrát ste snáď postrehli, že Norika s Ivanou túto stránku čítajú... a ak si chcú prečítať diskusiu k článku vedia kde ju hľadať. Ak čítajú túto diskusiu, tak asi chcú teda čítať diskusiu k listu a možno inšpirovať sa vašimi nápadmi na spoločné stretnutie... Aj my administrátori radi privítame vaše nápady, ako to celé spoločne zrealizujeme. Osobne mi to, že tu spamujete pre mňa antinovinárskou Pluskou a "otcom roka" pánom Boorom, znie ako urážka pre rodinu... (PS: keď to bude chcieť babka alebo Ivana vysvetliť verejne tak to urobia, ale určite nie cez plusku, ktorá klame takmer každým svojim článkom. Ja rešpektujem ich súkromie... a myslím, že by tak mali robiť aj tí, ktorí možno vedia viac.. a mali by taktiež nechať vyjadrenie na Ivane a babke..) /veronika/"

Je to veľmi podobné ako som aj ja cítila: aj táto diskusia ( aspoň dúfam) bola o tom ako im pomôcť a podporiť ich. Veronika zrejme vie viac o otcovi a ten náznak bohužiaľ nie je pozitívny čo ma fakt mrzí lebo som verila, a vždy aj budem náchylná veriť v dobro ľudí, alebo sa snažiť pochopiť prečo konajú tak ako konajú, ak zídu na zlú cestu, vžiť sa do ich kože, precítiť ich bolesť. Ale v každom prípade bol toto môj zámer: rešpektujte ich súkromie.