Bez detí neodídem - dokument
Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..
@kvietocek7 ved ja prave o tom pisem,ze nikto nevie ako to medzi nimi(ivana,jej mama a manzel)v skutocnosti bolo..to vedia len oni a praveze to,ze kazda strana ma dve mince...ja som len povedala ze ta babka mi nesedi,uz podla toho ako sa prezentovala....ja neverim bulvaru to urcite nie,ale zas neverim ani tomu co vidim v telke,to je svojim sposobom tiez bulvar...zachranna akcia deti sa podarila a to je hlavne a aj tu na MK ste sa o tom mnohe myslim pricinili a tym mate moj velky obdiv...ale skutocnost detailov celej "kauzy" pozna len rodina Boorovych a preto si nezastavam ani otca ani mamu s ivanou,ked som videla dokument prvy krat,tak sa mi zdalo ako keby si ivana manzela branila,no a ked babka zobrala celu vec do ruk,o otcovi uz nebolo ani chyru...neviem,myslim si svoje ale nestaram sa....este raz,velky obdiv vam vsetkym,ze ste sa az do konca nevzdali pozitivnych myslienok a snazili ste sa vramci svojich moznosti o zachranu tychto deticiek 😵
Myslim ze deti sa potrebuju najprv adaotovat na domov potom na skolku.my sme sa stahovali 3 x za posledny rok a petka sla do skolky vzdy az po tyzdni dvoch.ved pre deti to je riadna sajba.aj jazyk si musia trrosku osvojit.vsetko cjvilu teba.gunshot zapisat nahlasit ...moj nazor
caute velmi sa tesim s ivankou..ked som zdobila stromcek tak som myslela ako sa ona citi ze nebudu na vianoce,,ak som isla z detmi von myslelal som na nu ze ona takto s detmi nemoze byt,,prvy krat sa dnes citim lepsie aj ked sa priznam stale mam v mysli ze kolko rodin je takto rozbitych..a velmi sa bojim aby tento biznis nedosiel na sk..
..k panovi B ...len bezcharakterny clovek bude kydat na niekoho kto mu pomohol..kazda svokra sa stara..samozrejme..aj moja 😝 ale je na iq cloveka co stym dalej urobi..dalej..len slaboch muz bude plakat ze mu svokra rozbila manzelstvo sorry ..
pan B ma uzastnych chlapcov..miesto blbosti by sa im mal venovat..travit s nimi cas..lebo chlapci potrebuju aj jeho aj mamku..a nie riesit blbosti vyplakavat lebo svokra vrrrrrrr a ohrozovat detstvo deti dalsimi sudmi..co ked sa toho este nebodaj chyti uk?? na to ten mudrlant neprisiel??
@fra nech si pisu co si pisu -VED AJ TAK TOMU NEROZUMEJU 😀 😀 😀 😀 😀 ony iba chcu ryzovat prachy 🙄
vsetko je to proces adaptacie, no a to by sa mi nevidelo hned len tak z voleja ich supnut do skolky ranne vstavanie a tak...🙂
@clarissa urcite sa rozumiemie,ja s tebou suhlasim len som chcela, ze nech je cokolvek v ich vztahoch, nie je pekne - a aj nemiestne nazyvat ju takym vyrazom, ved prave naopak osobne si myslim,ze si zasluzi skor uznanie,uctu ako hanobu uz len za to,ze deti s nou prisli na SK a maju kompletne zazemie, ktore si uz aj pomaly ss chcela prist obhliadat.
Aj tolka pozitivnost ich dotlacila spat na SK 😅 😅 😅 v tomto pripade sa nadej znovuzrodila 😉 🙂
presne ako pise zuzana581 babka s Ivanou ho neočierňovali v mediach, nehovorili o ňom, tak nech aj tak on zostane pri takom pristupe...
@kvietocek7 ja neviem,ja ostavam pri tom ze radsej budem teda ticho,lebo do toho nevidim,vsetko co o viem,viem len z medii a tym dnes tazko vo vsetkom uverit...mam trochu pocit ze za rozpad ich manzelstva moze babka,ale to je moj subjektivny nazor a nikoho o nom nepresviedcam,ale ja som to tak z nej vycitila....som stastna koli detom ze su tam kde su,nech uz zasluhou kohokolvek,ten kto sa cestne a uprimne pricinil o to ze su spat doma so svojou mamou,si zaslusi velke dakujem 😉
Stretnutie s Ivankou a jej rodinou
*****************************************************************************************************************************************
http://www.facebook.com/#!/events/137038719788217/
Oslava príchodu rodiny Boórovej / verejné stretnutie s rodinkou
Verejné · Od: Ivana Boorová - Slovensko, pomôžme jej vrátiť deti späť.
sobota.
16:00.
.
Dom kultúry LÚKY, Vigľašska 1, Bratislava
Spoločné stretnutie s Babkou, Ivankou, Martinkou a Samkom.
Verejnosť, ktorá sa modlila, bojovala, túžila a držala palce, aby všetko dobre dopadlo pripravili pre rodinku oslavu ich spoločného príchodu, nakoľko už sú konečne kompletne doma na Slovensku.
Stretnutie je zároveň poďakovaním rodiny Boorovej pre vás všetkých, ktorí ste ich po celý čas podporovali a stáli pri nich. Radi by sa s vami stretli a porozprávali "naživo".
Pokiaľ ide o program, tak určite si niečo aj povieme, máme pre nich pripravené darčeky a odovzdáme im samozrejme aj "ceny pre skutočných hrdinov", ktoré sme zatiaľ odovzdávali na proteste iba fiktívne. To znamená, že dostanú anjelov, diplomy, omedailujeme ich, otortujeme...obdarujeme deti, poďakujeme sa atď.
Priestor na "par slov" budú mať aj Ivanka a Norika. Neskôr si môžete s nimi pokecať aj súkromne.
A samozrejme zoberte aj svoje ratolesti, aby sa pohrali s Martinkom a Samkom.
Program bude pre nich pripravený. Bude tam šaško, ktorý ich zabaví. Taktiež animátori, ktorí sa s nimi pohrajú. Pripravené je maľovanie na tvár... a je tam aj herňa pre deti. K dispozícii sú aj prebaľovacie pultíky. Takže starosti si v tomto smere nemusíte robiť žiadne🙂
Prineste si iba dobrú náladu 🙂
PS: Prosím, účasť potvrďte iba ak prídete URČITE. Ďakujeme.
*************************************************************************************************************************************************
Skoda len ze nikto nevie preco jej tie deti odobrali...asi tam nejaky dovod bol...myslim ze to je cele vykreslene iba tak aby to bola senzacia...zila som v UK 5 rokov a poznala som kopec rodin s detmi a nikto ziadne problemi nemal...lebo nebol dovod...
@petronellynka http://orgo-net.blogspot.sk/2013/01/juvenilni-j... mozno to nie je tak jednoznacne ako si myslis 😒
A ofice dovod je predsa jasny-podozrenie so sex.nasilia zo strany otca.
Matka ma v takom pripade asi otca udat a deti chranit-aj ked tam ziaden sex.nasile dokazane nebolo-a ked to nespravi-otca neuda,deti nechrani- tak je nezodpovedny rodic aj ona.
@petronellynka ***Pretože vy ste o tom nepočuli, pretože vy ste to nikdy nevideli, pretože vám sa to nestalo, to ešte neznamená, že sa to naozaj nedeje!!!***
Trošku si o tom naštuduj a potom možno povieš, že si rada, že sa tebe ani nikomu z tvojho okolia nič také nestalo. Aj na súde priznali, že tam prišlo k pochybeniam. A to nie je zdaleka jediný prípad.
@kaja73 no ved prave ked ich nechranila tak bola zodpovedna aj ona...takze je to asi tak ako si to myslim...bez vetra sa ani listok nepohne takze nemyslim ze by bola take chudiatko..
@zuzana581 moj nazor je moj nazor..ten mi nezoberies..keby sa v tej rodine nic nedialo tak urady nemaju dovod nieco riesit...to je logika
@petronellynka aleto sex.nasilie sa NIKDY nedikazalo a otec nie je stihany ani odsudeny.
Ozaj si prestuduj toho viac aj o tomto pripad aj o inych-kde pobrali deti ktore mali zlomininy a aj ked ukazalo ze deti majou chorobu osteogenesis imperfekta-teda chorobnu lamoavost kosti-aj tak im deti zobrali,alebo malo dievcatko poporodnu zlomeninu na ktoru sa prislo v 3m a dieta chceli zobrat-museli utiec z UK-to je priad jednej maminky tu z MK.
@kaja73 tak preco aj otec neziadal deti do opatery? preco o ziadala babka ked su rodiacia taky skvely?
Mozno sa naozaj nic nestalo ale skor si myslim ze to u nich v rodine take ruzove nebolo.
U nas je to skor o tom ze socialka sa nestara...
@kaja73 ty mas svoj nazor a ja mam svoj...
@petronellynka ja ti nič neberiem. Len jednu otázku, ty si to sem prišla zaspamovať, alebo chceš diskutovať? Lebo podla toho ako píšeš, tak v tom máš jasno. Ok, ale toto je téma na podporu Ivany, tak to prosím rešpektuj.
@zuzana581 preco by som to prisla zaspamovat? ked nemam rovnaky nazor ako ty tak okamzite sem nepatrim...teto diskusia sa nevola podpora Ivany...ci?
Prisla som diskutovat ale evidentne ty si tak ovplyvnena mediami ze im zhltnes vsetko..
Ja som nepovedal ze ta pani svojim detom ublizila ale ze to nemusi byt tak ako to bolo prezentovane v mediach a ze sa skor priklanam k nazoru ze nieco v tej rodine asi nebolo v poriadku...
To uz clovek nemoze povedat svoj nazor?????
@petronellynka neda mi..aj ja zijem v UK
..o tomto konkretnom pripade zda sa nevies mnoho..ked ides na nieco reagovat vo vlastnom zaujme by si si mala nastudovat co najviac a potom vynasat sudy
..zrejme nepoznas system v UK, ked raz deti boli odobrate a rodicom zrusili ich prava tym, ze sa deti dali na adopciu (adopcia v UK a aj v inych krajinach je bez suhlasu rodica) tak uz nemozu ziadat o pridelenie svojich deti do vlastnej starostlivosti
..kedze na SVK neboli deti odobrate a prideleni do starostlivosti rozhodne slovensky sud, predpokladam, ze deti pridelia matke..ak sud nerozhodne inak (ale to uz je ina story)
..stara matka ich ma pridelene ''len'' do docasnej starostlivosti, bolo to v zaujme deti, inak by sa spat na SVK nedostali
..ked si astudujes o pripade viac ( a o podobnych pripadoch)..myslim, ze aj dievcata radi s tebou podiskutuju 😉
..treba si nastudovat fakty a potom vynasat sudy..
@petronellynka ale veď si ho povedala a niekolko krát.
@petronellynka ziadat nemohla ani mama ani otec-oboch zbavili rod.prav na zaklade vykonstruovanych obvineni-ktore nikdy nik nedokazal.
Preto mohla zasiahnut a zvratit to uz len babka-vidis nemas ani sajnu o tom.
V UK plati prisny zakaz medializacie-preto sa o tom nasa verejnost dozvedela az ked bolo takmer neskoro-ked uz rodicia -matka-nemali co stratit-deti uz sli na adopciu a preto sa rozhodla to medializovat -- a pomohlo to.
PS-pozri si ten dokument co som ti dala link.
@zuzana581 ale ved ty stale ty tiez opakujes to svoje 🙂 ja som ti len logicky vysvetlila svoj postoj a jeho dovod
@petronellynka Skús to vysvetliť tým tisíckam aj britských matiek, ktoré musia utekať pred SS, aby chránili svoje deti.
@slniecko77 a koho som odsudila? to ze som povedala ze to nemusi byt tak ako to bolo prezentovane v mediach?
Vidim ze kezdy kto to ma iny nazor ako vy je na odstrel...tak pekne popoludnie vam prajem 🙂
@letomilka ja tu nehovorim o systeme v UK ale mediach a ich skreslovani...ja som neni ani socialna pracovnick a ani pravnik tak si nedovolim hodnotit socialny system UK...som len obycajna pedagogicka 🙂
@petronellynka ja ta za nazor neodsudzujem, keby si si precitala celu temu tak zistis, ze nemas pravdu 😉
..aj od mna sa tu dievcata ''pustili'' kvoli rozdielnemu nazoru 🙂
..nemala som na mysli studovat len slovenske media, zadaj si do googlu ''forced adoption'' a mozno sama budes prekvapena, zistis kto vsetko sa v tom angazuje napr. poslanec parlamentu, novinar (podotykam nie bulvarny novinar!, mimovladne organizacie v UK, komisia za ludske prava v EU...
..tu nejde len o tento konkretny pripad (teda aspon nie mne), su tu tisicky dalsich..ked sa pustis do studovania mozno zostanes sama prekvapena 😉
..aj tebe pekne popoludnie
@petronellynka lenže mi ten prípad nesledujeme z médii, ale priamo od ludí, ktorí boli tam, chodili na súdy atď.
@petronellynka a vieš čo je logické? Logické je, že odoberú dieťa pre podozrenie z týrania. Týranie sa nepotvrdí, rodičia zostávajú na slobode. LOGICKÉ je v takom prípade vrátiť deti okamžite do biologickej rodiny. To je logické. Prečo sa tak nestalo?
Vieš toto sú dokola tie isté otázky, tie isté argumenty, ktoré potrebujú ludia ako ty, čo si prečítali pluska.sk a na základe toho si povedia, že no "jasné, tam sa muselo niečo stať".. lenže ono je to ďaleko komplikovanejšie a hnusnejšie, zúfalejšie a tragickejšie.. Toto všetko by si vedela, ak by si o tom vedela viac. Ak by si viac čítala, viac pozerala, nie bulvár, ale príbehy ludí, spovede ludí... atď.. tak by si mala názor iný. Nemáš v tomto vedomosti a nemáš pravdu. Či sa urazíš na môj príspevok alebo nie. Je to tak.

@luciaaak tiez sa mi zda idealne riesenie...deti s pobytom u babky a mamy...s povolenymi navstevami u otca. sak su to chlapci, potrebuju aj muzsky vzor, akurat ze ten "chlap" by sa mal spamatat a riesit veci inteligentne a s kludom a uctou...oni ho po bulvaroch netahali tak nech to ani on nerobi.