icon

Bez detí neodídem - dokument

zuzana581
16. sep 2012

Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..

sirinka
30. sep 2012

@winipega lebo pokial nejaky riaditel, alebo skolsky vybor sa rozhodne urcovat co a kedy maju, mozu deti jest, tak uz to je chore....ziadne prihliadanie na potreby konkretneho dietata, ziadne ohliadnutie po zvyklostiach v konkretnej rodine...proste same ovce, ktore sa budu past vtedy, ked im povolime a kolko a co im povolime...ako rodic by som sa snazila najst urcite inu skolu....

cinderella.
30. sep 2012

@winipega nastastie moj starsi syn vela zje na ranajky, vzdy minimalne 2-3 plne misky cerealii s mliekom, ale mladsi napriklad nechce ranajkovat, no ten este nechodi do skoly. v skolke tiez maju 1 ks ovocia, tam zje a pride domov na obed vyhladnuty. aspon ze cely obed potom zje

winipega
30. sep 2012

@cinderella. s tym vyzuvanim je to to iste aj v USA,oni to nechápu 😝 ja zas nechápem ich.a čo ked stupia do ho..a?to tak chodia po dome?alebo v tej školke?počítam že ani v škole sa neprezúvajú nie?

sirinka
30. sep 2012

@cinderella. hej, aj sestra v parizi s tym mala problem, ked sa jej narodila malicka a ohlasene navstevy upozornila, ze chce aby sa vyzuli u nej kvoli tomu, ze mala uz lozi po zemi, tak dve tretiny sa urazili a radsej ani neprisli...

natas4
30. sep 2012

@cinderella. to je dobra sprostost, ze starsie deti musia vydrzat do obeda 😠 poznam sama na sebe, ze ked "mi klesne cukor" a som hladna ako pes, tak som velmi "prijemna".Do toho by sa naozaj nemuseli starat a diktovat ci dieta ma narok alebo nie na desiatu

winipega
30. sep 2012

@cinderella. no ale to tiež nie je dobré že tak hladuje 🤐 moja malá zas zje tiež ranajky,dosť a potom vydrží kolkokrát až do večera a hlad nemá(pre mna nepochopitelné) ale zas má dni ked zje aj ranajky aj desiatu a obed.a v našej škole ešte aj olovrantujú okolo tej 15,00.takže ja jej dávam na desiatu chlebík a na olovrant ovocie,sem tam sladkosť.takže to čo píšeš by mne neskutočne vadilo 😝

winipega
30. sep 2012

@natas4 no povedz či to je normálne?ja čumím tiež...ved dieta je potom nervozne,nesústredené podla mna 😒

winipega
30. sep 2012

@sirinka presne si to povedala "ovce" chúdatá deti,je mi ich úprimne lúto 😒

gumimaci
30. sep 2012

@cinderella. toto s prezuvanim je vecna tema 😀 mam kamosku co zila v Londyne, jej muz je australan. Doma sa vyzuvali. (bola som u nich v UK par dni na navsteve) Robila som aupair v DE (BW) a tam bolo normalne, ze sa domaci prezuvali, deti mali aj svoje papucky. Teraz som bola na navsteve v Bavorsku a nikto sa tam nevyzuval, a tiez na mna pozerali ako na mimozemstana 😅

baklik
30. sep 2012

@cinderella. ano, mala som kolegu, ktory ma za zenu anglicanku. takze mi to hovorili. on to rozpraval, akoze to nechape a ona nechapala, co na tom nechape, vsak je doma, na co sa ma vyzuvat... 😀
ved ale, ked deti zacinaju lozit stvornozky, to aj tak sa nevyzuvaju? to sa akoze to dieta v tom humuse pohybuje alebo kazdu chvilu zmyvaju podlahu alebo ako??? ale ked je vonku mokro, sneh, tak sa hadam prezuvaju, ci? 😉

slavka1212
30. sep 2012

@aliza nie nebol syn na fotkach s poharom ktory by pripominal alkohol ........... ...na foto bol iba 3 mesacny syn nie 12 rocny .........a trojmesacnemu decku asi tazko by som dala nejaky pohar do ruky ...a uz vobec nie s alkoholom ......... 😖

tova
30. sep 2012

@winipega ja zijem v usa, manzel je povodom talian a dlho nechapal, preco mu kazem doma sa vyzuvat a jeho rodicia ma ignoruju, ze je to urazka povedat nikomu kto v dome nebyva aby sa vyzul. My sa doma vyzuvame. Obycajne skoro vsetci americania sa doma vyzuvaju ale ked pride niekto na navstevu sa to povazuje za urazku . Samozrejme navsteva nebeha po celom dome ale ide rovno do obyvacky kde su parkety a tam sedia. V skolach a skolkach sa nevyzuvaju deti a vobec tam spina neni, upratovacky non stop kmitaju a v nemocnici ani nerozprvam, ziadne navleky sa tu nepouzivaju a vsetko je vylestene. Do ho.. von skoro nikto nestupi, lebo ludia si vencia psov v parkoch alebo mimo chodnika a podla zakona to hned musia zbalit do sacku a vyhodit. Ostatne zvierata tu volne nepobehuju. Ked snezi alebo prsi, hodia velke osusky na zem k vchodovym dveram, ked vojdu dnu do toho si vyutieraju topanky a idu dalej. Po humuse nechodia lebo par krat rocne si daju profesionalne tepovat vsetky koberce alebo maju vlastny tepovac. Celkovo deti ktore su vystavene bakteriam od mala maju lepsiu imunitu ako deti, ktore vyrastaju vo vate.

liave
30. sep 2012

an asi poraziii ja som mala napisany ceeely romaaan a mi to vymazaloooooooooooooooooooo 😠 😠 😠 😠 😠 babay asi poreagujem neskor alebo zajtra dnes som uz dostala hubvu ze co do toho stale naziam 😒 pekny vecer alebo dobruu noc xxx

baklik
30. sep 2012

@tova ja to s cistotou vobec neprehanam, ale nechcelo by sa mi kazdu chvilu zmyvat podlahy a tiez by som sa ani ja sama nechcela valat pravidelne po zemi, kde vsetci chodia obuti - casto dieta prezliekat a teda aj prat a spinave ruky do ust deti kazdu chvilu davaju ... ja neviem, ja sa bojim zltacky - choroby spinavych ruk a podobnych svinstiev...

kaja73
30. sep 2012

@baklik Tak mne osobne vadi uz len pohlad na spinave koberce a zem-o vyzname bakterii mozeme diskutovat-ale mne proste vadi uz len ten pohlad na zafulanu zem. A to upratujeme tak raz do tyzdna,teda neprhaname to,ale toto by mi ozaj strasne vadilo,nehovoriac o komforte noh-ved byt v tom istom obuty cely de-hruza pomysliet-stacila mi vyska,kde sme sa neprezuvali v skole a nohy vecer kricali o pomoc 😝 my sme doma zasadne naboso-max ponozky zateplne v zime-to je bozsky pocit-nie zavrete v teniskach 😝
Syn chodi na strednu a po roku neprezuvania sa a 10h dennom pobyte v topankach ma zarasteny necht na palci a behame uz pol rok po lekaroch a pedikure-teraz ma proste prikazane od lekarov prezuvat sa-nesmie mat prsty zatlacene a nechet musi dychat.

tova
30. sep 2012

@baklik neviem ako to je, ale zijem tu velmi dlho a nepoznam dieta co malo zltacku alebo nejake choroby zo spiny. Ked sa pravidelne 1-2 krat tyzdenne povysava a raz za mesiac pretepuje koberec, podlaha tvrda sa zmyje 2 krat tyzdenne , je cisto. Tie mops na cistenie tvrej podlahy su rozne druhy a take jednoduche jednorazove ze za 5 min. je pozmyvane poschodie.

liave
30. sep 2012
https://www.youtube.com/watch?v=xCGVlZVzuFk

protest v UK dnes 29.12.2012

liave
30. sep 2012

@slavka1212 slavka este som ti kcela povedat na fb je stranka zmenme ambasadu!!!najdi si ich a napis im ako s tebou ambasada zase vydrbkala 😠 ak nechces verejne tam sa da isat aj sukromne do sprav 😉

sirinka
30. sep 2012

@tova
@baklik
@kaja73 no myslim si, ze mnozstvo a druh bakterii v domacnosti, kde sa neprezuvaju a kde hej nebude az taky rozdielny...ale ked si predstavim, ako sa moje tri gracie valaju po zemi a skladaju si tam napr. lego a zaroven by sme tam vsetci skakali v teniskach, co nosime aj na von...no co ja viem....

tova
30. sep 2012

@kaja73 podla toho ako je kto zyvknuty od mala. Moj muz si 2r. zvykal aby v ponozkach chodil po dome, a este dlhsie aby na boso a pritom mame cisty dom kde sa vyzuvame, jemu to nebolo pohodlne. Koberce ma malokto viditelne spinave lebo sa pravidelne tepuju.

sirinka
30. sep 2012

@tova
@baklik
@kaja73 kym su v dome male deti, ktore sa uplne bezne hravaju na zemi, pride mi maximalne nevhodne neprezuvat sa...inak mi je to jedno... bakterie ak v dome su, tak su, tie nedonesies len na topankach, ale vo svojom dychacom trakte, na kozi, na obleceni....

kaja73
30. sep 2012

@tova no neviem, ale u nas staci , ze raz niekto po kobercoch prejde v topankach a je to vidno-mne to proste vadi -to by som musela tepovat denne X krat aby boli tak ciste, ako ich mame teraz a to sme netepovali nikdy-max vyprasime raz do roka na dvore a cu cistucke.
Naco si pridavat pracu a este aj nohy mat v nepohode-tvoj muz si sice musel zvykat,ale aj na dobre si proste niekto musi zvyknut 😎
To ze je niekto nauceny byt v topankach aj doma,neznamena ze jeho nohy tym netrpia.
Aj ked to ten clovek uz ani nevnima.
Ja ked to tu tak cele citam som ozaj rada, ze zijem kde zijem.

tova
30. sep 2012

@sirinka ale tu ludia travia malo casu von, a ked su viditelne spinave topanky tak sa vyzuju/umiju ich.

baklik
30. sep 2012

@sirinka a ked to lego este aj davaju do ust..........

tova
30. sep 2012

@kaja73 pri vybere koberca treba prihliadat na to, aby nebolo vidiet kazdu smet a spinku. Ja mam taku tetu ktora od mala po svojich detoch a navsteve kricala a chodila za nimi a zbierala omrvinky z koberca, aj deti aj ona maju nervy fuc.

sirinka
30. sep 2012

@tova haha v usa prejdu z domu rovno do garaze, nasadnu do velkeho rodinneho auta, odvezu sa kamsi do podzemnej garaze, tam vykonaju co treba (nakup, praca, kavicka) a zase sa privezu do vlastnej garaze.....tak hej, to fakt neprinesu vela spiny domov 😀 a neber to v zlom, to je len humor 😉

slavka1212
30. sep 2012

@liave uf ...ale ja som vsetko zrusila ...som iba na mailoch , tu a telefonicky ...........mam este jednu osobu okem tej milej pani z londyna .....pan advokat sa ujal mojho pripadu a snazi sa pomoct ...........a za toto co som dnes zistovala ci to bola SS co ma kontaktovala som zabudla dopisat ze som platila cez kartu 22 libier ......

sirinka
30. sep 2012

@kaja73 no tak kazdy koberec podla mna z casu na cas potrebuje poriadne vycistit.... 😉

tova
30. sep 2012

@baklik a v skolke, detskych centrach detom kazdu hracku vyumyvas predtym ako ju chytia? tie domacnosti co maju macky, psov co? chodia psy von v topankach? Ked mali deti pod 2r.som podlahy cistila stale, ale teraz sa nic nestane ked podlahy zmyjem 1 krat tyzdenne, deti rok uz neboli ani nachladeny. Hracky doma som im este nikdy neumyvala.

baklik
30. sep 2012

@slavka1212 a advokat asi tiez nebude zadarmo 😖

kaja73
30. sep 2012

@tova tak omrvinka a otalcok spinavej topanky nie je to iste-maly si u nas veselo omrvinkuje-ale to zvadne sam rucnym vysavacom aj povysavat a to ma len necele 3 roky 🙂
Neznasam pristup,ze sledujeme kazdu omrvinku-to nie,ale spinave topanky do nasho bytu nepatria 🙂