Bez detí neodídem - dokument
Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..
a len tak na okraj...niekde som citala aj to,ze rodina hlada lekarov,ktory pomozu spravne diagnostikovat maleho Benjaminka.Jeho mamicka z Polska ma moznost obratit sa polske medicinske centrum priamo v Corku,kde pod jednou strechou pracuje viac ako 10 polskych lekarov s roznou specializaciou.medicus.ie
@zuzana581 nie, ale je moznost, ze to dieta prezru polski doktori sidliaci v polsku.
@cinderella. aha, polsky lekári v irsku tam asi malo byť.. 🙂 či?
@zuzana581 stacilo by vysetrenie v jednom takom polskom centre.....ci v Corku,Dubline ci v Limericku....je ich tu dost.Dokonca aj v porodniciach chodia tahat smeny polsky pediatri...vsak to dietatko ma automaticky obcianstvo aj po matke dufam teda,ze pomaha aj polska strana...pochybujem,ze mu uz stihli vybavit irske obcianstvo...teda ak splnaju kriteria vobec.Slovenska komunita je oproti tej polskej len kvapka v oceane.Ja som zdielala vsetky info o tejto rodine na face...nech to vidia vsetci poliaci co ich poznam a nech sa to siri.
Baby aj ja som zdielala vsetko od ivanky boorovej,zdielala provokujem ukazujem linky v slovenskemu jazyku v anglickom...hadam slavka nema problemy koli tomu lebo potom to caka aj nas ...
@cmulinko super pohlady na vec uurcite by I'm pomohlo vediet to o vies Ty ohladne rtg.ak si das do vyhkadavaca meno otca daleko benjaminka najdi ti aj jeho aukromne fb konto.skus mu poslat ip.ja son poslala zatial sa neozval ale tak hadamsa ozve.
Prave som.zistila ze ak nas.niekto uda budem vediet ko to bol 😒 byvala kolegina sa ma snazi presvwdcit ze.nikdy ss nevedia.Len tak ..eeehm a najnovsie zacala zdielat linky o tyraniu deti...no som zvedava ako toto vypali.mozno ju vyhodim z fb pre istotu ehm ehm...
@liave ty zdielaš o neprávostiach SS a ona o týraní detí?? To je čistá provokácia podla mňa.. Ale tak možno je to len náhoda, ja tiež kolkokrát zdielam aj také škaredé veci.. Dávaj si aj ty pozor.. Asi by som ju radšej nejak blokla, aby nevidela, čo zdielaš, len neviem, či to ide..
@zuzana581 Hej presne tak ja o ss a tej spinavej hre a ona yam dava linky o tyrani a o tom ako maju ludia nahlasovat cruelty on children.nebolo by mi to divne ale nala.som s nou prestrelku pod jednym anglickym linkom o ss a potom aj pod dalsim ked som.zdielala praktiky odoberania deti.ma presviedcala ze to dieta.bolo urcite tyrane a ze nevidim do toho a pod...nooo uvidime...
@liave radsej si ju blokni tak, ze neuvidi nic, co ty zdielas a robis na fb. keby si si ju vymazala, mohla by sa urazit tak, ze by ta just udala. takto nebude nic vidiet.
Precitajte si zopar pripadov na tej stranke, co som sem pisala. Je to zaujimave. Su pripady, kedy dieta vratili a kedy nie...
Napr. Pisal otec, ze v sprche obaril kusok nozicky dietatu, vzali im ho, ale po case vratili s tym, ze ho najprv smel kupat len s manzelkou, SS prichadzali na kontoly,manzelka ked mala smenu v praci a on bol doma , musela im to vzdy nahlasit. Potom jednej vzali dve miminka, jedno par tyzdnov a druhe hned z porodky... je toho veeeela a zaujimave citanie, radi tam poradca pre Family Rights Group, nie je SS. a pise tam, ze ss sa uz volaju children services... ale fakt kadejake pripady... neviem na mm tablete kopirovat linky9ak nieko viete poradte ako sa to robi)
Je to www.frg.org.uk
citali ste spravy o tom 5-rocnom dievcatku, co zmizlo vo wales? viem, ze je to mimo temu, ale je to najhorsia nocna mora, co rodic moze mat. svedkovia ju videli, ze nastupila niekomu dobrovolne do dodavky okolo 19.30 hod. len nechapem, ako mozu rodicia nechat 5-rocne dievcatko bicyklovat sa same (s kamaratkou) po ceste a este k tomu takto neskoro vecer, ked uz je tma ...
baby ta diagnoza ktoru ma asi to babo sa vola osteogenezis imperfekta-su rozne typy ,niekedy sa babo uz narodi s vyse 100 zlomeninany a za kratko aj zomiera,inokedy sa to prejavi az v 2-3 roku,alebo az v dosplelosti ako predcasna osteoporoza.
najcastejsi sa im zastavi neskor rast -vdaka stalym zlomeninam-a su z nich trpazlici.
Pointa je ,ze ked to schyta babo,ale nie je to ten stupen nezlucitelny so zivotom,tak rodic nema ako vediet za to babo ma zlomenny-nie je totiz nic navonok vidiet a mnohe babatka prerevu tak ci tak prve mesiace-vid moji obaja synovia-a z toho vyvodzovat ze ma dolamane kosti -no to by musle byt carodej aby to spoznal. 😲
iInak podla mna vacsina tych zlomin vznikla prave pocas RTG,alebo ockovania-ked babo museli pomerne silno pridrziavat a jeho krehke kosti ten napor nemali sancu vydrzat 😖 😠 😠 😠 😠
Obvinovat rodicov z nezodpovednpsti a zanedbane starostlivosti ,je uplne scestne a moze to povedta len clovek co nema paru o tejto diagnoze-ako preboha mali rodicia vediet, ze je dolamane -ved aj lekari to zistili az z RTG- a ze deti placu,ano a niektore aj revu stale a nie su dolamane,len maju koliky 😝 ako preboha z placu vyvoddzovat zlominy bez vonkajsich priznakov-modrin,padu.....ach jaj- to aby sme uz boli -my rodicia-aj magovia a na vsetko prisli-lebo inak zanedbavame starostlovost.
Podotykam ze nasi susedia mali taketo babo a narodilo sa s vyse 1000 zlomeninami,do 7 dni zomrelo-- a zahada je,ze pocas tehuu ziaden lekar na nic neprisiel a babo pritom nemlao ani koncatiny a lebku normane vyvinutu-lamalo sa to uz v brusku.
Co to preboha uz chceme od rodicov.,ked ani lekar na ultrazvuku, v pripade nasich susedov nic nevidel.
Inak staci odber krvi a spravit genetiku a je to jasne -na to netreba dieta brat rodicom,staci hospitalizacia s maminkou a vsetko potrebne vysetrit.Hadam to ze cez kozu a svaly nevideli zlomeniny nie je dovod na odobratie dietata. 😠-navrch je vysoko pravdepodobne,ze tie zlomeniny vznillki prave pocas lekarsky zakrokov. 😠 😠 😠 😠
preklep-to babo susedov malo vyse 100 zlomenin-nie vyse 1000 😝
@kaja73 do bodky s tebou suhlasim. a preto aj tento pripad riadne smrdi. 😠
@evatko ak chces kopirovat z tabletu, tak daj prst na link, ktory chces skopirovat a chvilku ho podrz, vysvieti sa ti ci chces kopirovat, kliknes na to..potom prejdes na tu stranku kde to chces skopirovat, prst podrzis chvilku na tom mieste a zobrazi sa ti vlozit, na to kliknes a je skopirovane 😉
Neviem kto to tu spominal, ale pravnik rodinam v spore v UK nepomoze..lepsie je sa na sude obhajovat sam...aj laik sa lepsie obhaji ako keby mal pravnika...skusim pohladat ten link
Vyberam :" Rodinné súdy: 99,7% rodičov prehrá súd s SS. Tí čo vyhrajú sú väčšinou tí, ktorí zastupujú sami seba, pretože veľká časť právnikov určených na právnu pomoc na rodinných súdoch sú „profesionálni prehrávači“, ktorí vôbec nie sú na vašej strane! Ak ste pár, nech jedného z vás zastupuje právnik a druhý z vás nech sa zastupuje sám. Hovorte fakty, nie názory. Nikdy neprerušujte prejavy iných a snáď vám bude aspoň umožnené prehovoriť na rozdiel od mnohých rodičov, ktorí navždy prišli o svoje deti bez toho aby povedali jediné slovo!"
Zrejme preto sa babka zastupuje sama....
@kaja73 presne, pri tejto diagnoze dochadza k zlomeninam este v maternici a samotny porod k tomu prispieva tiez. Ako v pripade tych Anglicanov, ona mala kliestovy porod a odrazu malo babo pocetne zlomeniny. No pri tejto diagnoze sa ani necudujem, ze takyto porod mohol sposobit tolko zlomenin.
@natas4 Tieto informácie sú stále len z jedného zdroja (chlapík z Monaka), len z rôznych stránok, tým nemyslím nič zlé. Len by to možno chcelo porovnať infošky.
Iba by som chcela poukázať na to, že je podľa mňa rozdiel, či má niekto právnika prideleného zo súdu (tzv. ex offo), alebo si ho nájde a platí sám. odľa mňa dobrý rodinný právnik nemôže byť na škodu, práve naopak, ja by som určite pvrom rade nechala hovoriť právnika, na ktorého aj súd dá viac ako na rodiča, a ktorý pozná dené právo, vie, kedy a ako podať návrhy, oprávné prostreidky a pod. To nemá šnacu laik vedieť. Samozrejme, ak má právnika prideleného zo súdu, je tam potenciálne nebezpečenstvo, že je naviazaný na súd alebo SS (aj keby nemal byť), alebo nebezpečenstvo, že je slabší a nebude obhajovať záujmy v takej miere, ako je potrebné, t.j. aj nevedomky možno uškodí viac ako by sa rodič obhajoval sám.
Btw. Škoda, že sa to tu zvrhlo, že sa vytvára súkromná téma, ak máte info o Slávke, napíšte IP, dik
@wifina suhlasim s tebou, asi ide o pridelenych pravnikov...aj Ivankina mama spominala, ze ak by mala pravnika (ktoreho by si sama vybrala) tak by platila velke palky a na to nema. preto Kiska z Dobreho anjela chce dat financne prostriedky na pravnicku pomoc v UK...ale toto 90 % rodin, ktorych sa to tyka nevie a maju pridelenych pravnikov zo sudu, kedze sa vacsinou jedna o rodiny, ktore nemaju financie na svojich pravnikov (cudzinci a nizsia vrstva anglickeho obyvatelstva).Ten, kto tie prachy na dobreho pravnika ma, sa podla mna obavat SS nemusi, o ich deti ani nebudu mat zaujem.A pritom prave v takej rodine moze dochadzat k tyraniu dietata 😖

@monnaa co sa tyka Ziliny,tam sa hlada osoba ktora pojde protest ohlasit na mestsky urad.Musi sa to nahlasit dnes a nejak sa nikomu v Ziline nechce.Skuste dakoho oslovit zo Ziliny,aby tam ten protest nepadol.Tu je link http://www.facebook.com/IvanaBoorovaChceSvojeDe...