Bez detí neodídem - dokument
Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..
@winona24 ok, oficialne sa ti ospravedlnujem 🙂
@zeleny_cajik ale o to mi nešlo.... 😅 😉
priznám sa,že mňa veľmi mrzí akým smerom sa ubrala táto téma.... 😔
@winona24 neuberá sa zlým smerom.. proste sme tu mali negatívne pôsobiace vsuvky, ale zabudnime na ne.. 🙂
Inak ja som myslela, že na Královský súd sa dnes ide kvôli odvolaniu vo veci tej adopcie, ale babka tam hovorí, že to je odvolanie, na nové prešetrenie vecí, nakolko tam boli procesné chyby.. takže ak to povolia, tak v podstate ani adopcia nemôže byť právoplatná, alebo nie?
@lenkatomo
Casto zalezi na tom, KDE se cin stal...vysetruje se na danem uzemi...je jedno, ze "zlodej byl cizinec"...ale kradl na uzemi tohoto statu...a TENTO stat , ktery urcuje pravidla Zakon, bude jednat..
prrotoze neznalost zakonu neomlouva a Zakon neni v kazde zemi stejny..tudiz pokud se provinis v danem state,neses pravni zodpovednost v danem state 😉
Vzpominam si na nedavny pripad, kdy ve Svycarsku tusim nebov Norsku, dal Ital facku synovi a byl zadrzen mistni policii a odsouzen... 😉
Facku dal, protoze se syn vzdalil...bal se o nej....a kdyz ho nasel stestim mu dal pohlavek...cizi zeme..na dovolene..strach a pubertak... 😉
A nebo odebrani vytouzeneho novorozenete rodicum"v letech"..tusim, ze doslo k inseminaci prave v CZ ☹
Rodice nechali malou v aute, spinkala..po dlouhe noci proplakane konecne spinkala, tatinek odnosil nakup, vanicku..a nechal malou v aute...
Stacila sousedka, ktera zavolala Policii..policie druhe den rano s pomoci socialky odnesla dite, zaraddili dite do seznamu a nasli nahradni rodinu..
Nakonec nejen, ze dostali paragraf za "opusteni ditete a nedostatecnou peci" ale pripsali k tomu i jako duvod jejich VEK...ze pry by s nima bylo dite jen "chvili", ze je lepsi, kdyz bude mitt dite mladou rodinu..aby neprozivalo stres ze stari a umrti rodicu 😢
@jolinka
Omlouvam se za klavesnici ☹
jeste pridam nekolik absurdit s detmi, se kterymi jsemse dostala osobne do styku:
1. devce odbrane, protoze se ji zalibilo presvedceni jehovittu a doslova jim podlehla...
2. devce s bulimii
3. znasilneny chlapec (ne rodinou)
4. maminka se smrtelnou nemoci ale normalne fungujici a bez viditelnych projevu nemoci (byly ji odebrany 3 deti a rozmisteny preventivne v rozlisnych ustavech) protoze se snazila deti z ustavu "vzit"
5. maminka anorexicka
6. rodice bez prace a zaroven prisli o pristresi (dluhy) - t.j. odeberou dite, a by te donutili se o sebe postarat..
Na jeden jediny den pro kazde dite STAT uvolni 300-500 euro DENNE....je to ...kolosalni obchod...(s bilym masem)
Deti casto nedostanou ani to zakladni... ☹
Jssou popusovany proti rodicum..a navrat je nekdy tezky a obcas neuskutecnitelny... 😢a k tomu staci par mesicu mimo domov...
http://krimi.cas.sk/clanok/232490/ivane-zobrali... už sa o tom píše aj inde ako v jojke
@irriss to sa hrozne tazko cita ☹
@irriss to si snad robis srandu, kurnik to co su za zakony?hlavna vec ze v anglicku nedavno zomrel cca 2r.chlapcek, syn narkomanov kt.mu tiez daco davali...uzasne a to nikto nevidel...tej susedke by som krk vykrutila, aj keby som sla za to sediet 😠
@irriss to je uplne nonsens, vsak tu na sr by snad kazdej druhej pobrali deti 😅 co po nich obcas zvisime hlas...a ty si pravnicka?
@zeleny_cajik
Hozne se to cita..nechtela jsem to sem ani psat...ale ver mi, ze jeste HUR SE V TOM ZIJE...
kdyz jsme se stehovali, naproti sousedka mi povida:
"Ja vam radeji pohlidam, nesmite nechavat deti samotne doma...Vite,ja jsem pracovala v Modrem telefonu - tzv. Detska linka duvery.."
Tak jsem je vozila v aute posazene v suplikach a skrinkach cca14 dni - nekdy i dlouho do noci...
Dodnes mam strach, ziju ve strachu, kdyz si odskocim z auta treba pro chleba a deti jsou v nem same... 😖 a treba si ctou, spinkaji a nechteji ven 😠
@lenkatomo tak ako pises,suhlasim... milujem ked nejaka mamicka napise, ze oreco hned neutiekla s detmi prec...keby vedela ake to bude mat nasledky tak na milion % utecie a nezostane tam. ale ked vedela, ze maju pravdu tak necakala ze sa to takto zvrtne a nakoniec pride o deti.,..teraz by aj ona urobila kopec veci inak...keby sa vratil ten cas tak by odisla, tak by kontaktovala mozno aj TV skor a by sa o to nas stat zaoberal atd atd....keby keby...teraz musi celit nejakym nezmyselnym obvineniam a bojovat za to co jej patri....ved aj hovorila jej mama, ze platila zbytocne za velky dom niekolko mesiaco alebo rok (neviem presne to obdobie) aby SS uznal, ze sa maju kde deti vratit a oni vedeli ze ich jej nedaju a nechali ju mesacne platit taky velky najom za dom v ktorom byvala sama lebo keby isla do 1izboveho bytu tak by zasa povedali, ze nema deti dobre podmienky a bla bla.....ja ju obdivujem, ze napriek vsetkemu co sa stalo ide dalej a neopustila seba a deti, miluje ich a ide aj cez mrtvoli a necaka na zazraky ale kona....ja byt na jej mieste neviem naozaj co by som robila...ona ma aj jednu velku vyhodu oproti čonkovcom, ze vie po anglicky, ze pozna vsetky prava a zakony nase, anglicke a neviem este ake...klobuk dole...a kto ju osocuje, tak by som mala len jednu otazku, co by robili oni na jej mieste???
nejsem pravnicka.- ale mam zkusenost v socialni siti 😉
Pises o slovenskych mamickach a v tom je prave ten problem v zahranici...to, co na uzemi CZ a nebo SK je beznym...to je tu nezakonnym ... ☹
Zvyseny hlas nebo pohlavek, pres zadek..to jen v soukromi 😉 ale pozor na sousedky...Staci, kdyz se prijdou ptat, zda sousedka slysi plac..a ruku na srdce, ktere dite nebreci...
a odpoved sousedky je "ano"..a to jim staci 🤐
rozmyslam...ci by sa nemali vsetky narodene deti poskytnut hned do nejakej "banky" ci "databazy"...tuto banku by spravovala nejaka "super" socialna ustanovizen za plnej podpory pravnikov a sudcov...a ta by urcovala "TU NAJLEPSIU STAROSTLIVOST" o dieta ...a deti by sa sup sup rozdelovali..
.narok na dieta by mala iba 100percentna rodina...hmotne idealne zabezpecena, rodicia 10 skvelych posudkov od psychologa, samozrejmostou by bola kvalitna vyziva, zabezpecene uplne vzdelanie [nalepsie opat v nejakom schvalenom zriadeni, jasle odmesiaca a tak...}, rodicia by kazdy mesiac absolvovali povinne kurzy o spravnej 24hodinovej vychove, dalsie kurzy na zvysenie pravneho povedomia aby boli pravne vycviceni na vsetky mozne eventuality.."dieta odmieta prikrm, dieta opakovane ochorie, dieta spadne, dieta bezdovodne place {tu ale opat nastupi "dobra matka socialna ustanovizen"...a odobera preventivne dieta a presuva do inej lepsej rodiny... 🤐 🤐 🤐
A deticky by takto veselo kolovali a mali VZDY len tie najlepsie podmienky pre psychicky a fyzicky vyvoj.... Ak by sa dieta ocitlo vo vlastnej biologickej rodine, jednalo by sa takmer vzdy o uplnu NAHODU alebo omyl. 😀 😀
Samozrejme podmiemky pre IDEALNU rodinu by splnalo tak 2 percenta rodin 😝 😝 😝 takze zvysne neumiestnitelne deti by sa nachadzali v PLNEJ starostlivsti "dobrej matky socialnej ustanovizne" 🙄 🙄 🙄 🙄
IT S A PERFECT WORLD ...dobre som to vymyslela, ze pani Alicka?
nebolo by nezamestnanych , ved vacsina ludi by bola zamestnana v..... "dobrej matke socialnej ustanovizni" 😀 😀 😀 ...a ta praca pre vsetkych tych "rozdelovacov" deti,...pravnikov, sudcov, psychologov, pediatrov, policajtov, ucitelov...vsetci ti by sa mali dobre.
@irriss uplne nepredstavitelne! 😲
to je "ochrana deti" ad absurdum... Desim sa toho, ze tentio "trend" pride aj ku nam a s nasou slovenskou udavacskou povahou 😕
Vcera som preluskala google ohladom forced adoption a zaludok som mala tak stiahnuty, ako uz dlho nie... Nerozumiem, co su to za ludia, ktori si - z povodne asi dobrej - myslienky chranit deti pred nasilim urobia obchod s bielym masom. S pozehnanim statu a z penazi danovych poplantikov. Ked som si precitala, kolko adopcii, resp. nahradnej starostlivosti ako takej je riadenych nezavislymi, t.j. sukromnymi agenturami a ake peniaze za to dostavaju zo statneho rozpoctu... tak dakujem za nastenkove tendre, emisie a zlate sitka, to su vlastne celkom nevinne kauzy 🙄
@bybi no bodaj by si tá ich pestúnska rodina netrvdila aké strašné týranie zažili, keď teraz za nich zhrabnú 1000 libier mesačne a ešte sú presvedčení o tom, aký sú vlastne dobrodinci, lebo sa starajú o týrané deti. A tej pestúnskej rodine mohli sociálni pracovníci zasa nahovoriť čo im vyhovuje.
Och babky, druhý deň vás čítam a snažila som sa odolať pokušeniu pozrieť ten dokument, lebo sa poznám, radšej som čítala čo o tom píšete, ale pred chvíľou som si ho predsalen pozrela a som z toho úplne na prášky, musím to rozdýchať toto ☹ ☹ ☹ 😢 😢 😢
Ja teda absolútne verím, že je to kľudne možné, pretože mám kamaráta, ktorý o svoje deti bojuje už 10 rokov. Je to o čosi miernejšie ako toto, asi aj preto, že je to vo Švédsku, a tam neexistujú adopcie bez súhlasu rodičov. A tiež má teda aspoň tú možnosť stretávať sa s nimi každých 6 týždňov na jeden deň za prítomnosti soc. pracovníka. Nedá sa ani popísať, čo všetko za tých 10 rokov skúsil, a prechádzal presne tými absurditami ako popisuje tá mamička v dokumente, všetko čo povedal alebo urobil otočili proti nemu, všetky pojednávania prehrával, nebola šanca... pár rokov po tom ako o deti prišiel aj ťažko ochorel na ťažkú chronickú chorobu, osobne si myslím, že to bolo spôsobené psychikou, on sa hrozne trápil pre tie deti. Jediné šťastie, že on vedel a stále vie, ktorá rodina sa o jeho deti stará, môže byť s nimi, bol aj u nich veľakrát, môže s nimi komunikovať telefonicky alebo cez internet aj mimo stretnutí. Tiež mi pár rokov dozadu povedal, že si myslí, že za tým všetkým sú peniaze, že tam vo Švédsku sa platí týmto náhradným rodinám veľké peniaze za tie deti....v Anglicku to zjavne prešlo už na vyšší level... ☹
@halienka strasne .....strasne .....strasne .....strasne .....strasne .....strasne .....strasne .....
len jedno nepochpim, ze PRECO pre pana jana neprispeju potom tym rodinam ktore nemaju podla ich hlupych zakonov dost penazi na vychovu dietata nejakymi peniazkami aby deticky mohli vyrastat so svojou rodinou??? preco? preco su potom peniaze pre soc. pracovnicky a pre rodicov deti nie? jasne, ze by to zneuzivali, to hej ale odnat deti od rodicov a potom davat peniaze pracovnikom??? ach boze boze...ked sa nieco nezmeni tak to bude trvat dalsich 100 rokov....
a mate nejaky priblizny pocet ludi ktorí sa dnes zucastnia "strajkovania" pred ambasadou??
Kto by sa dal na zalozenie obcianskeho zdruzenia?
Predmet cinnosti: informovanie o probleme - o systeme "forced adoptions", o jednotlivych pripadoch, sprostredkovanie pravneho poradenstva, financna zbierka na pomoc "postihnutym", bombardovanie medii u nas a v zahranici, psychologicke poradenstvo a podpora... treba samozrejme doladit detaily, je to len prva myslienka... sama este nemam dost informacii a predstavu, ale nutkavu potrebu urobit nieco a neprizerat sa....
Nejaki dobrovolnici?
@palomka keby to nebol obchod, tak by tam posielali tých soc. pracovníkov napríklad každý deň a nechali ich aspom hodinu tie deti pozorovať, ako sa doma chovajú.. a nebrali by tie deti hneď bez akej kolvek možnosti návratu.. V tomto prípade bol otec "hrozba".. matka hrozbu odvrátila a aj tak jej tie deti nedali, tak čo to je?? Iba obchod.. nič viac.. Tu ide len o peniaze a nie o deti, ludí, rodiny.. ☹
@zeleny_cajik nie je už nejaké také združenie?
Radeji uz nebudu pokracovat...loucim se, ted zas probrecim mesic ... ten,kdo mne zna..vi, ze jsem prave takto prisla o syna...
Napisu jen kousek... ☹
Syn byl sikanovan- zlomili mu zebra, ztratil docasne zrak, do zily mu zasekli tuhu z pera-operovan...nekolikrat zbity do spanku...rozrazena hlava destnikem...pri jizde v autobuse zfigurovan v oblilceji(5-6 let nasili a vyhrozovani..)
nikdo nam nepomohl...urady se totiz zaobiraj itim, aby "nasilniky prevychovali" ...a pokud jsou z rodin nasilniku, alkoholiku a drogovych dealeru - jeste lepe...chudinky jsou pro Stat..a musi dostat sanci.. 😠
A obet?Syn musel zmenit skolu, do nove vzdalene skoly ho doprovazela zprvu policejni ochrana,pozdeji auto socialni spravy...
Po cetnych zranenich se snazil spachat nekolikrat sebevrazdu...osobne jsem ho sverila do rukou Statu-(nevedela jsem jeste nic o tom hororovem pocinani)...
Syn nejen hladovel, zhubnul 30kg za 2 mesice...ale byl dopovan leky (prosle leky z Ruska a nebo nepovolene)aby se stal navzdy "klientem" kliniky (500 eur denne od Statu)..
Syn utekl, nas domaci lekar mu poradil jak...
Synutekl pana primare zatkli (je nevyjaznenych nekolik umrti deti rukou primare)
pan primar byl puvodem Izraelec - pry postizeny valkou a nepokoji vzemi a mstilse nanasich detech...
Pan primar zemrel v domacim vezeni, na tenisovem kurtu (nikdo tomu neveri ze sam od sebe) - vysetruje se satanska cesta..a orgie...
Tak a toto je Stat, penize a svetove organizace

http://tivi.azet.sk/video/1399711/stara-mama-el.... Bude ich zastupovat aj britsky poslanec