icon

Bez detí neodídem - dokument

zuzana581
16. sep 2012

Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..

zuzana581
autor
18. sep 2012

http://www.ozreunion.com.au/adoption_register.a... inak adopčné registre sú asi všade na svete, veď to je choré.. deti sa vyberajú ako oblečenie z eshopu.. to nie.. to je zléé, zléé, zléé...

zeleny_cajik
18. sep 2012

@zuzana581 je? neviem...

zeleny_cajik
18. sep 2012

@irriss nemam slov... uz len slzy ... 😢

zuzana581
autor
18. sep 2012

@irriss hrozné čim si aj tvoja rodina prešla.. ach jáj, čo je toto za svet.. prečo si ho my ludia nerobíme krajším?...

winona24
18. sep 2012

@irriss 😲 😲 😲 😲 😢 😔

winona24
18. sep 2012

via František Borovský, generálny riaditeľ TV JOJ a PLUS

Dobrý deň, pokračovanie príbehu BEZ DETI NEODÍDEM bude v stredu od 20:00 na Plus, najprv zreprízujeme dokument z nedele a nasledne naživo pokračujeme v diskusii.

Streda 19.09.2012
Od 20:00 na Plus
Bez deti neodídem

Všetci, ktorí budú chcieť pomôcť, dostanú počas večera príležitosť.
ĎAKUJEME

stanushqa85
18. sep 2012

@irriss boze, to je strasne 😢 😢 😢

honey023
18. sep 2012

Tu je celý dokument k videniu, je tam info aj o proteste... prosím zdieľajte cez Facebook:
http://karolsykora.blog.sme.sk/c/308373/Bez-det...

bybi
18. sep 2012

Poprosila som adminov, aby moje prispevky v tejto teme vymazali kedze som sa az po ich uverejneni dozvedela, ze na vela informacii je uvalene embargo. Takze skor ako si zacnete domyslat preco, tak presne pre toto a za tymi komentarmi si stojim.

Vela ludi mi tu pise, ze som tam nebola ani ja a ani kamoska, pravda, nebola som tam... A kolko z vas tam bolo ze ste take presvedcene ze je to presne tak ako ste to videli v telke? Keby som to len videla v telke, tiez by som tomu verila. Ale kedze mam informacie aj z druhej strany, a priamo od niekoho kto je s tymi detmi v kontakte kazdy tyzden, tak sa mi tie informacie zdaju pravdivejsie ako reportaz v TV, ktora bola zostraihana presne tak aby vyvolala to co vyvolala.

Pripad ide na europsky sud a dufam ze sa pravda ukaze, hoci ja si myslim ze sa len potvrdi to co uz rozhodol sud v UK. Ale to uz necham na kompetentnych.

Takze koncim a dufam ze sa raz vsetci dozvieme kde je pravda.

palomka
18. sep 2012

ja stale nedokazem uverit, ze niekto naozaj veri tomu co tvrdi ten SS ...ak by to bola pravda, ze ich matka ich tyrala tak ju zavru a hned daju deti na adopciu a nebudu sa s nou tam natahovat tolko rokov....a na druhej strane ak by ich naozaj ona tyrala tak by o nich nebojovala ale by povedala, ze ak je to pre jej deti lepsie tak nech idu do nahradnej rodiny....

stanushqa85
18. sep 2012

ako mozme pomoct my, čo niesme z BA a neda sa nam zucastnit toho pochodu? a mal by podla mna aspon zavolat prezident ci premier ich premierovi o co ide, aby vedeli ze slovensko ma o ne zaujem

jolinka
18. sep 2012

@bybi bye bey bybi 😀 😀

katie555
18. sep 2012

@erikaa19 a vies mi povedat preco by mi mali brat deti??? ja len nechapem co sa ozyvas - zaznelo to aj v jednej reportazi aj tu to ludia povedali - byvanie v uk nie su len prava aj povinnosti...to ze je su tu zakony ine na svk (myslim konkretne adopciu bez suhlasu rodicov) neznamena ze su zle ...Vari kazdy jeden zakon na svk je 100 % spravodlivy????? v kazdom prave je diera tak prosim ta nevyskakuj na mna

palomka
18. sep 2012

@stanushqa85 Monika Flasikova Benova rozposlala listy

natas4
18. sep 2012

@irriss to je strasne ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ tazko sa mi to cita a nie este zazit to ☹ ☹ ☹ ☹
@zeleny_cajik ak by som mohla v niecom pomoct, hlasim sa ako dobrovolnik

zuzana581
autor
18. sep 2012

@bybi ty evidentne tú pravdu poznáš už teraz, takže nemusíš na nič čakať. Ak chceš osloviť admina musíš dať @jehomeno a tak spozná, že ho voláš..

aliza
18. sep 2012

@briketa ale ziaden priestupok sa nestal, ci? ved nikomu nic neukradli, nikomu neublizili, vraj iba vlastnym detom a aj to neboli uznani vinnymi. Ja si teda neviem predstavit, ze by na Slovensku odobrali deti anglicanom a dali ich na adopciu, to je proste nonsense. Ano, nech sa to riesi aj na uzemi UK, ale tie deti mali byt zastupovane slovenskymi uradmi. Preco myslis, ze to takto dopadlo? lebo anglani vedia, ze za nasimi obcanmi nikto nestoji, nikto za nich nebojuje a tak maju lahku cestu, ako prist k detom.

drobec33
18. sep 2012

@irriss si silna zeda, dobra mama s dobrym srdcom a velkou ranou na nom! Boleste prejde, spomienky asi velmi tazko! Prajem ti, aby si nic podobne uz v zivote so svojou rodinou nezazila!

natas4
18. sep 2012

Zena, matka, ktora udajne tyrala svoje deti, by za ne dva roky nebojovala, neminala na to svoje peniaze a nesnazila sa ich za kazdu cenu ich ziskat. Uz davno by sa na to vybodla..tak uz by to tu niektore mohli konecne pochopit, neskutocne ma vytacaju niektore mudrlantky

vodnarky
18. sep 2012

@irrriss ☹☹☹
baby,len teraz som objavila tuto temu.. 😔 ste neskutocne ako ste sa do toho pustili,ci uz pisanim listou,alebo inak..mate moj obdiv! ak by som mohla nejako pomoct,odtialto z Irska,len dajte vediet..rada pomozem,ak budem moct..uplne Vas za toto zboznujem! 😵

a prosim,nehadajte sa tu(tu nejde o Vas,ale o ludi,co prezivaju velke straty),bola by som velmi nerada,keby tuto temu zamkli.. ☹

aliza
18. sep 2012

a este som si spomenula, kamoska mi spominala, ze jej znama nechala 3 deti same doma, odskocila si len do obchodu par metrov na ulici a tiez jej ich za to socialka zobrala. A vedela aj o dalsich pripadoch, kde islo len o podozrenie a deti zobrali. Sice to neboli biele rodiny, ale boli to cudzinci.

evkasus
18. sep 2012

@bybi Myslim, ze informacie od kamosky su irelevantne. Kto by uz ucitelke slovensciny (respektive zene, ktora sa ma s detmi hrat a vybrali si ju aj preto ze je slovenka) zveroval tajne udaje o kauze. Rodina si povie to, co chce.
To neznamena, ze sa o ne adoptivna nestara dobre...ale aj keby ich zahrnuli najvacsou starostivostou a najali im najlepsich ucitelov, to neznamena, ze deti nemaju patrit svojej matke.
Cim sa prehresila matka?
Bolo jej nieco dokazane? Bola ona osobne stihana? Su zname vysledky procesu, ktory by ukazal, ze matka nie je sposobila sa o svoje deti starat? Ani strana, ktora stoji na opacnom pole ako tato matka tu nevie predlozit ziadne dokazy.
Podla mna ide o prvotriedne kupcenie s detmi.

drobec33
18. sep 2012

@zeleny_cajik dobra myslienka, neviem ci uz nieco take existuje. Mozne to je, avsak cesta k zalozeniu je nesmierne zdlhava a zail byrokraticka ☹
Kocky prepacte, nestihala som citat, riesila som nieco ine. Co konkretne sa uz dohodlo, ohladom zajtrajska?

drobec33
18. sep 2012

@zeleny_cajik parve mi napadla jedna myslienka. Ak tu bola uz vyslovena, tak pardon .. 😉 Mohlo by sa to niest v duchu, Chceme vediet pravdu! Aby to cele nevyznelo, presne ako si pisala. Len piskot, vreskot, transparenty...Myslim si, ze je to zlata stredna cesta, aby sme ako narod, nevyzneli ako totalny hlupaci! Ak by predsa len ( o com aj ja osobne pochybujem), bola pravda niekde inde! Co si o tom myslite?
S praxe zial vieme, ze vela veci prekrutenych v mediach uz bolo. Osobne by aj mna ako matku mrzelo a stvalo, ak by sme vyzerali ako slepice, ktore na materskej nemaju co robit. Ale ako zeny, matky ktore chrania svoje prava a prava svojich deti!

alias313
18. sep 2012

nieco hrozne, tento pribeh...velka skoda ze nie je protest aj v BB, hned by som sa pripojila. Puka mi z toho srdce. Maminka je veľmi silná, má môj obdiv, ja by som to určite nezvládla. A je mi ľúto detičiek, ktoré trpia najviac. 😔

hajanka
18. sep 2012

uz aj prostest v KOSICIACH

18.9.2012 o 16tej paralelne s protestom v Bratislave plánujeme rovnako protest v Košiciach na Hlavnej pred Vedeckou knižnicou, mamičky, oteckovia, starí rodičia, príďte podporiť Ivanu Boorovu a jej synčekov, nie sme na jej mieste, no keby sme boli, tiež by sme potrebovali podporu, ktorú jej našou účasťou môžme dať teraz práve my. Aj Ty konkrétne...
https://www.facebook.com/events/453867407991602/

aliza
18. sep 2012

takze protest v BA je dnes o 4? a kde?

alias313
18. sep 2012

ak by bol nahodou protest aj v BB prosim napiste to sem.

natas4
18. sep 2012

@aliza na Panskej pred velvyslanectvom

aliza
18. sep 2012

@natas4 dakujem, poslem mamku, kedze ja nemozem. a uz sa vie priblizne, ze kolko ludi by prislo?