Bez detí neodídem - dokument
Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..
@zeleny_cajik nestiham sledovat 😅
takze si to mam vysvetlit tak, ze oni priznali ze sa o nich nemozu starat, len aby ich mohli vidiet, ano?
Lebo o tom asi britska strana uz neinformuje 😠 😠 😠 informuje len o tom, ze sa ich rodicia vzdali, ze dali suhlas ze sa o nich nemozu strarat, preto aj tie reakcie 😠
@lia6 ANO,TAK AKO PISES DNES O 20.00 NA JOJ , A POTOM POKRACOVANIE NA JOJ +
@aliza nie nie vcera, to bola informacia od zaciatku ako sa to dialo a oni tam pisu len o tom, ze rodicia sa deti vzdali, ze sa o nich nemozu starat, preto o nich bojuje teraz babka. Ano, to naozaj spravili, ale preco, to uz nik nepise 😠 ze SS ich donutili podpisat to aby sa s nimi mohli aspon stretavat.
@vvrka DAKUJEM 🙂
@hajanka dala som k tomu clanku koment... a napisali mi, ze vsetky komenty su najskor "checked" , tak som zvedava, ci sa tam objavi....
@zeleny_cajik v preklade "cenzura" 😠 😠 😠
@zeleny_cajik aj ja 🙂
http://www.bemyparent.org.uk/
akoze v Anglicku sa deti kupuju obrazne povedane cez eshop....ako take mačence.... to len ked niekto pochybuje o co v tejto celej kauze s detmi nielen zo SR ide....
@hajanka uz sa tam objavilo viac komentov a chvalabohu, rozumnych...
ahojte,
ja som sem včera písala, že nerozumiem presne, o čo v tejto kauze vlastne ide - ked som pozerala reportáž, príde mi to absolútne absurdné, čo sa deťom i rodičom stalo. ved to je proti zdravému ľudskému rozumu, aby jeden lekár bez akýchkoľvek dôkazov vyslovil podozrenie na týranie detí... len preto, že malý chlapec mal zdravotný problém práve na citlivom mieste... to sa môže stať každému jednému chlapcovi ... a nie raz žiaľ...
tak teraz som sa na to trochu vyspala, emocie poľavili a ked sa pozriem so svojim "sedliackym" rozumom - matke zrejme zakázali rozprávať s deťmi asi z jedného dôvodu - aby tie deti "zabudli", že nejaká slovenčina vôbec existuje... a okrem toho, tak malé deti - ked ich odobrali rodičom - 10 mes a 2 roky - podľa mňa sa veľmi rýchlo naučí rozumieť cudzej reči. takže so slovenčinou u nich bude asi problém - ale ako vidno na záberoch, mám pocit, že ten starší sa ako-tak drží a mladší - hm, to neviem.
a @hajanka - ten tvoj príspevok dnes o 9:38 - to nemám slov hlavne na tú reakciu pod článkom... 🤐
hlavne dostať tie deti čím skôr na slovensko - ale s akou "pečiatkou" na ich psychike - to si asi nik netrúfne povedať... a starý otec, ktorý bol prítomný na BA proteste - tých chlapcov ešte vôbec nevidel...
@hajanka
@zeleny_cajik stale mi tam ukazuje len tych 9komentov co tam bolo rano 😲 😲 😲
@hajanka
Zrejme se jedna o jediny zpusob, jak ziskat deti zpet...radeji u babky nez u cizich..podle mne se jedna o strategii...tzv.pravni taktika..
Kdyz nepodepisou "vzdani se deti"..budou sice bojovat,ale deti uz neuvidi - deti budou dany k adopci a oni vyhosteni ci zavreni...neuvidi, deti zapomenou a deti se nauci je nenavidet..protoze prave v tomto stylu instituty DRZI deti...snazi se je ziskat a rikaji jim blbosti ..dostanou je PROTI rodicum....To, ze z nimi mama a tata nejde..to je casto vysvetlovano detem opacne..ne, ze nemohou, ale ze nechteji..................od Ameriky po Evropu..se tento system uplatnuje na detech...
t.j. Podle meho se vzdali deti, aby zustali deti co nejdrive alespon s babkou a to znamena s nima,...na blizku 😉
@hajanka
Nejhorsi je, ze ale ztrati timto svym krokem minimalne pulku "priznivcu a obhajcu"..protoze, kdo nevi, nezna...kdo si tim neprosel, jejij jednani nepochopi....
Protoze je to cele tak absurdni, ze nakonec bude uznana lidem jako vinik..protoze preci normalni mama se deti nevzda...
ale deje se tu i toto:
Kdyz mama uz nevi kudy kam, vlastni dite i uda na Policii..jen aby mu pomohla..je to paradox..ale tento pripad je tu znamy..dite fetuje, droguje..mama uz nevi kudy kam, strci mu drogu pod polstar a zavola Policii...tzv. materska Pomoc "bud a nebo" ☹ ☹ ☹ ☹
nepochopitelne ale jedina sance...jak se vylecit a nastartovat...
@zeleny_cajik
@hajanka ano, aj ja som napisala koment, toto iste mi napisali.......
neskutocne.........
@zeleny_cajik tak uz spinkame, tak malo casu 🙂 dat si kavu a citat.......
mate pravdu...........kedze som zdravotnik, robila som ako dobrovolnicka v jednej sukromnej organizacii, kde sme zbierali financie pre deticky.....nechcem konkretne, lebo sa bojim..........videla som na vlastne oci, ake machinacie sa tam robia a peniaze tiekli vsade inde, len detickam, ktore to potrebovali, teda len malo sa davalo detickam, aby som bola konkretna, platili sa akoze sluzobne auta a sluzobny benzin, pobyty pre tie deticky za minimalnu sumu a faktury ako keby boli v 5 hviezdickovom hoteli a vela vela toho je.........bolo mi zle a tazko som to znasala, odisla som teda do inej, kde ju zastresuje aj stat, to bolo fakt uplne ine...........nehovorim, ze je to stale tak, ale ako hovorite, toto nepatri do ruk sukromnej sfere, lebo ti chcu najviac zisk, peniaze, i ked myslienka je pekna, ale zadarmo to robit nechu a nebudu a bez zisku takisto nie.
zelam vela sil, do toho zdruzenia sa rada prihlasim, rada pomozem
kurnik prečo som sa ja neučila lepšie po anglicky, ten google prekladač je nanič ☹

@samika mám pocit, že dnes o 20-tej to bude na jojke, a 20:10 na joj+...aspoň včera to tak bolo písané v telke🙂)