Bez detí neodídem - dokument
Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..
baby viete co ma zaraza??? ako v tych e-shopov na deti...ponukaju deti do adopcie ci docasnej starostlivosti....vsetky deti do jedneho su vysmiate, popisy ako " rad sa smeje, hra, pestuje taky a taky sport a umenie, sikovny, zivy..." bla bla, proste cira radost zo zivota, uz len novy ocko a mamicka im chyba 😕 😕
toto su tie tyrane deti??? ktore je nevyhnutne vziat rodicom, inak sa im nadalej predlzi trauma??? bud ich nasilu pol hodinu pred fotenim steklia 😀 😀 😀 aby sa smiali 😝 😝 😝 😝 alebo nie su z takych tazkych pomerov.
Tu ked si rodic chce vziat do profi starostilivosti, alebo pestunstvo alebo adopcia...prechadzaju skoleniami a VSADE hovoria ake su tie deti zasiahnute, traumatizovane, odmietanim rodicov, nezaujmom...atd. poruchy priputania...malokto dostane vesele stastne dieta dychtive po novych zazitkoch a rodine, dokonca i tie najmensie su zasiahnute bolestou ☹
Alebo tie deti boli traumatizovane a "zazracne" sa vyliecili v socialnom centre ???? 😝 😝 😝 😝 no to chcem vidiet.
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2205336... toto som si prekladala cez google. Chápem, že sa tam píše o tom súde včerajšom, ale to je tak všetko 🙂 Keby sa ti to chcelo aspom v skratke zhrnúť, tak by bolo super, možno tu nie som jediná nejazykova 🙂 Ďakujem. Aj tebe @irriss si ma pekne prekukla 😀
@hajanka vsak to ..to vsetko je len humbunk a "reklama" ktora ti vnucuje tovar a tak ho predtym nasvieti a namaluje ☹ ☹ ☹ ☹
tieto deti su urcite nestastne...myslim ze ale mala cast ich traumy je zo skutocneho domaceho pekla, to prezije asi minimum deti kde je to odobratie opravnene...zvysok su banality, bonzactva susedov a "pravnicke klucky" pripadne pomery ktore sa daju lahko zmenit a dokonca i ked rodicia napravili situaciu...deti im uz melie system a nikdy nemieni vratit... ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹
vacsina skutocna trauma tych deti pochadza z vykorenenia, z putovania po rodinach, nemoznosti ziskat istoty...a to aj napriek dobrej fyzickej starostlivosti. 😔 😔 😔 😔
Vacsina "klientov" ktore si vyberu "dieta z vykladu" velmi rychlo zisti, ze "reklama" bola nepravdiva, ze dieta ma problemy, odmieta ich, je agresivne, utiahnute, neveri im atd atd... 😖 😖 😖 a tak to dieta vratia a ono sa dostane opat na "pult" a do dalsej rodiny atd....
ako dopadol ten sud? vzdali sa deti? :////
jezis.... 🤐
"Let granny take care of the kids, let her pay for this and not the tax payer and hopefully they will not get child benefits especially when they will not live in the UK. 'Cos we heard some stories!!!!!!!!!!"
volny preklad
Dovolte starej mame nech sa stara o deti, nech plati ona, nie my - danovy poplatnici a nech nedostanu ziadne benefity - prispevky na deti, hlavne ak sa vratia domov, pretoze sme poculi par takych pripadov!!!!!"
nemam slov!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
to vsetko preto, ze napisali, ze rodicia akceptovali, ze s nimi nemozu dalej zit.
napisala som dalsie komenty, ale nic neuverejnili a pribudli tam medzitym dalsie 🤐
@tinika btw. rodicia suhlasili a akceptovali este na zaciatku, ze deti s nimi zit nemozu, ale to len preto, lebo boli do toho dotlaceni, ak by neakceptovali, tak by deti sli hned na adopciu a uz by ich nikdy nevideli, preto to akceptovali, aby s nimi nestratlili kontakt a mohli sa aspon vidiet na navstevach a aby mohla o ne bojovat babicka, lebo oni to mali prehrane od zaciatku.
@hajanka ze Ivana cele roky v UK za nich robila spinavu pracu, ktoru oni nechcu robit, utierala zadky ich starym ludom, 🙄 na starobu rodicov vykopnu z domu, daju niekomu prachy a staraj sa 😠 ...a vysluzila si hlavne trapenie a kradez vlastnych deti...
Keby im tak vsetci cudzinci ktory podla ich slov "vyuzivaju benefity , jedneho krasneho dna odisli z krajiny, len vtedy by sa spamatali. 😠 😠 😠
@hajanka moj koment s linkami na info o nasilnych adopciach nepribudol vobec 🙄
myslite si, ze v UK beru deti len tak bez priciny? preco? a preco ich teda nezoberu kazdemu? bez vetra sa ani listok na strome nepohne.
@stanislavao ak sa ti fakt nechce trochu googlit skor, ako das takyto prispevok, tak nech sa paci:
https://www.modrykonik.sk/fotoblog/zeleny_cajik...
@stanislavao samozrejme ze nie bez priciny 😠 😠 😠 dolezite CO je ta pricina? ked sa ti zda dostatocna aj to ze decko ma zapal od plienky na pipiku...tak potom ANO.
@stanislavao evidentne si nevidela ten dokument...alebo sa mylim...?? 😉 pozri na JOJke dne o 8mej vecer...a potom sa pridaj do diskusie.
@stanislavao a kazdemu neberu...len kazdemu stvrtemu, ententycky dva spendlicky ☹ ☹ ☹ ☹ ...sakra a skoro vzdy to vyjde na cudzinca 😉 😝 😝 😝
@hajanka Uz som do toho clanku prispela..... 😠 😠 😠 😠
Rozpravala som sa o tom s jednou mamou tu v usa a ona povedala, ze tu daju rodicom "multiple chances"....tu sa deti z rodin len tak neberu. Ich prvorada vec je, aby deti zostali s rodicmi, ak to podmienky povolia ale dolezite je, aby sa rodic dostal na spravnu kolaj. Tu su Social Services uplne iny.... musim zistit, ci sa tu takto vytvaraju stranky s detmi na ich kupu.
Ale tu je foster parent nieco uplne ine...dieta byva napr. s matkou a chyba mu otec, tak sa najde nejaky dobry otec, ktory zoberie svoje deti a aj to cudzie dieta a nahradza mu akoze "rodica" a idu spolu na baseball, alebo sa spolu ucia, alebo idu na ryby...a pod. Je tu iny system.
zapajam sa znovu do temy... aj ked len na chvilu... tento pripad vyzera naozaj nestandartne... ale ako tu uz mnohe napisali, my nevieme vsetko a pravdepodobne sa ani nedozvieme.
pripad sa znovu otvoril a matka ma momentalne vsetky tronfy v rukach plus obrovsku podporu verejnosti .... dufajme ze to vyuzije ...
ja za seba dufam ze to neskonci ako zachrana markizy☹ ( tiez zachranovali tisicky ludi ktori naozaj verili tomu co poculi v mediach... a po case zrazu bolo vsetko inak☹ )
drzim palce aby pravda vysla najavo a vyhrala ta strana ktora je v prave.... a hlavne pre deti aby sa rozhodlo ( rodina je v 90% pripadov to najlepsie prostredie pre deti... zial v tych cca. 10 nie )
@stanislavao ...staci "pocit" lekara, suseda, ucitela, hocikoho, ze dieta je "tyrane" ...a uz je tu dovod na odobratie dietata
A tu som nasla jeden clanok o zanedbanych detoch.
V Skratke prekladam pre neanglictinarov: Anglicka matka ich nechavala v spinavom dome a mali tam taky bordel, ze ked varila, tak sa spustil poziar. Policajti vraj ked videli, v akom stave ziju, tak ju dali na sud. Sice detom neublizila, ale v podmienkach, v akych zili mohli lahko prist k urazu....cize ten poziar ich mohol aj zabit....
A sud jej vymeral trest o akom som prave hovorila ja: "PODMIENKU a 2 roky "SS Supervision" -cize monitorovanie socialnymi pracovnikmi. Tiez musela zaplatit 500 libier za sud.
(The mother received a two-year supervision order)
A preco jej sud vymeral tak malo? lebo deti uz boli starsie (nevhodne pre biznis ! 😠 ) a samozrejme britske.
Ano, takto sa jedna normalne a nie hned odobrat deti za jedneho incidentu!

@zuzana581
😀 😀 😀 😀 😀
To byl doslova vyyyykrik s prosbou o pomoc..
@hajanka nam pomuze 😉 ze? 🙂 😉 😉 😉