icon

Bez detí neodídem - dokument

zuzana581
16. sep 2012

Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..

digysa
19. sep 2012

@alice107 Prepac, ale zijem v USA uz 12 rokov a este na nenapadlo si preverit zakony o tom, co by som mala urobit, keby mi niekto zobral deti na zaklade jednej navstevy lekara a podozrenia z tyrania.

Myslim, ze absolutne prehanas... okrem teba tu nie je nikto pravnik. Taketo veci sa bezne nestuduju.. Pochop nas-laikov.

Este mi napis, ze rodicia su nezodpovedni, lebo nemaju zakony v malicku....trochu ubrzdi a vzi sa do koze matky, zabudni, ze si pravnicka....pis, ako matka.

alice107
19. sep 2012

@dana_l tvoje tvrdenie je uplne mylne.
nasilie manzela na matke nie je dovodom odnat jej deti zo starostlivosti.ale silie matky na dietati ano. neviem ci to dokazes pochopit 😉

marie99
19. sep 2012

preji krasny den!! dlouha leta ziji ve velke britanii,ale toto se tu jeste nestalo!! nesmyte ale zapominat ze tato pani neni jedina komu deti odebrali a duvody? no nebudme tak zbrkly v usudcich!! rika se ze na kazdem sprochu pravdy trochu a pani borova neni tak dokonala jak se na prvni pohled muze zdat!! Pani byla nekolikrat na emergenci s detmi a vzdy udavala jako navstevu pad ditete ze zidle,ze schodu skriplo si prstiky o dvere a td a td!! za tri mesice se na emergenci tato maminka ocitla celkem asi 7krat a vzdy se stejnou pohadkou! nechci rict ze by se pani o deti spatne starala ale sami jako maminky vime co nase deti dokazi a jak jsou vynalezavi,ale v anglii na toto pohlizeji uplne jinak,monokl,modriny a jine jsou pro ne znamkou tyrani!!

digysa
19. sep 2012

@alice107 Myslim, ze si @dana_l nepochopila. Ano, stal sa pripad, ze SS v anglicku zobrali deti matke, lebo zistili, ze bola tyrana muzom a tym vlastne dospeli k nazoru, ze deti nemaju bezpecne podmienky, tak ich zobrali od matky aj otca prec.
Davali to aj v dokumene, ze nastava vela pripadov tyranych zien, ktore sa koli anglickym SS neodvazia nahlasit ich vlastne tyranie muzom, lebo sa boja, ze pridu o svoje deti........

Ano...ty vravis, ze to nie je dovodom odnatia deti.....A s tym s tebou VSETCI SUHLASIME..

ALe prave sme sa dozvedeli, ze v Anglicku sa tieto prava porusuju....je to pre nich perfektny dovod...

Cize, ak sa ti to paci, alebo nie.......v anglickom statnom systeme nie je vsetko "s kostolnym poriadkom"

A to sa Ti tu snazi povedat okolo 114 zien 😅 Ja viem, z akeho konca tahas za povraz Ty, ale chyba nenastala iba u babicky/mamicky a otecka 😔

alice107
19. sep 2012

@digysa v tvojom zaujme je mat pravne povedomie o zakonoch krajiny kde zijes .neznalost zakona neospravedlnuje.
ja prehanam? a v com? ze jedna zena si sam moze za vsetky problemy?
rodicia su nezodpovedni ak idu do zahranicia bez toho aby si zistili ake tam platia zakony ,ake tam maju povinosti a prava.a hlavne su nezodpovedni ak v prIpade problemu nerespektuju pravny system a jeho lehoty.vies o tom ze existuje nieco take ako advokat?ak niekto nie je schopny ani zakladneho pravneho povedomia tak sa ma obratit na odbornika v v danej oblasti:
ja som matka aver mi ze ak by som mala pojednavanie o tak dolezitej veci ako je zverenie do pestunskej starostlivosti a tykalo by sa to mojich deti nezmeskam ziadnu lehotu.ci uz som pravnik alebo by som nebola. 😎

marie99
19. sep 2012

@zuzana581 tato pani neni jedina ze slovenska,komu se stala tato krivda!!

luk25
19. sep 2012

ahojte viete mi povedat na jojke a pluske pojde ten isty program, ci odlisny?

evkasus
19. sep 2012

@dana_l Je marne snazit sa u Alice vzbudit trosku empatie. 😖
Matka je tu obetou rovnako ako deti. Matka nebola ta, ktora prva pochybila. Spustacom nestastia tu bol niekto iny. A ano, je to do placu.
O tom ze ten system je zle nadstaveny a ze je zneuzivany nie je pochyb. Tato kauza ho nezmeni, ale to neznamena, ze mame byt lahostajni. Toto nie je predsa iba o Ivane.

naja94
Odpoveď bola odstránená
natas4
19. sep 2012

@marie99 moja dcerka je velmi ziva...neustale ma nejake modriny, na rukach , na nohach...je vo veku, kedy jej jednoducho nevysvetlim a ona nepochopi, ze skakanie na sedacke je nebezpecne..jasne ze ju vzdy dam dole, ale ja to urobim 100 x za den, a ona 101 x vylezie...keby mohla zavesi sa aj na lampu...nik ju netyra, je zdrave, stastne usmievave dievcatko, ktore spoznava svet. Som rada, ze nemusim mat dennodenny stres, ze ma nejaka suseda alebo doktor uda SSakom

aliza
19. sep 2012

@marie99 to s tou pohotovostou si pisala o Ivane Boorovej? odkial mas tieto informacie? lebo k nam sa nedostali, resp. k nikomu z verejnosti.

alice107
19. sep 2012

@digysa ako ste sa dozvedeli? ja sa pohybujem v tomto systeme rod.prqva a ver ziadnej mojej klientke sa to nestalo neopravnene.
ak v uk niekomu odberu deti tak je to na zaklade dokazov a musia to urobit v zaujme deti. niekdy dokonca nie su dodt rychli.to maju tie deti nechat matke ked maju dokaz zanedbavania ci dokonca tyrania?
ak k tomu dolo VZDY sa zistilo ze to bolo na zaklade opodstatnenia a niekedy sa stalo ze ked dovod pominul,deti sa vratili k rodicom,.ale v tej danej chvili dieti boli ohrozene a bolo treba konat.
ty nemas ziadnu prax v tomto tak chapem tvoj laicky pohlad na vec. 😉

natas4
19. sep 2012

@luk25 na JOJke zacina o 20.00 a na JOJ PLUS pokracuje 20.10

aliza
19. sep 2012

a tiez suhlasim, kym som mala len dceru, tak som nechapala, ako moze mat dieta caste urazy, moja dcera si v zivote nebuchla hlavu, nemala ziaden uraz, ci modrinu...ale odkedy mame maleho, uz to chapem, nech sme sa snazili akokolvek, pravidelne dochadzalo k padom, aj na hlavu. Nikdy som nesla na pohotovost, muz je lekar, tak som vedela, co treba robit a odpozorovali sme si ho sami. Ak by som nemala muza lekara, urcite by som s kazdym padom behala na pohotovost a tam by ma kludne mohli obvinit z tyrania. Toto je fakt velmi tenky lad, ako moj muz povedal, je to vzdy len o pocite daneho osetrujuceho lekara, je to len jeho pocit, ze nieco nie je v poriadku, podla vysetrenia sa neda jednoznacne povedat, ze ide o umyselne zranenie.

digysa
19. sep 2012

@alice107 Poviem ti, co mi vadi....Si pravnik, kompetentny clovek v tejto oblasti....namiesto toho, aby si tu matkam (ci uz slovenskym, alebo zijucim v anglicku, alebo chystajucim sa do zahranica) pomohla ,poskytla vhodne rady do zivota, tak za kazdou poznamkou k danej matke napises, ze su nezodpovedne, lebo nevedia hento a tamto....hold, nie kazdy ma zakony v malicku.

Nevedomost neospravedlnuje- viem, mas absolutnu pravdu. Len mi prosim ta povedz, ktore zakony si to mam prestudovat...lebo ich nie je 10 ale tisice a tisice tych zakonov....hlavne v USA

Ale ty si velmi hlboko ovplyvnena svojim povolanim....pises iba fakty a vzdy "proti rodicom", lebo Ty vidis a obhajujes tyrane deti. Vidis ich fotografie, ich modriny, ich poranenia, ich popaleniny, ich trzne rany...vidis a zaoberas sa pripadmi mrtvych deti, ktore boli tyrane a preto nie si vobec objektivna. Chranis iba jednu stranu- deti.

A viem, ze je to tazke zaoberat sa takymito pripadmi....ale nie sme v sudnej sieni....sme tu matky a na zaklade ziskanych informacii, ktorych sa tu na 38-ich stranach nazbieralo az dost si mozeme s kludom povedat, ze deti tyrane neboli a pre nevedomost zakonov, by mala matka dostat svoje deti naspat..... Sudne praktiky anglicka tiez neboli spravne a preto dostala babka druhu sancu.

natas4
19. sep 2012

@alice107 ty asi neveris v justicny omyl, ze? a poznas porekadlo pycha predchadza pad?

luk25
19. sep 2012

@natas4 dakujem

aliza
19. sep 2012

pre tie, co su v zahranici, ide to aj live cez net 🙂

alice107
19. sep 2012

@natas4 ta zena mala moznost ziaden justicny omyl nedopustit. ak je taka presvedcena ze je to justicny omyl.ved sa mohla odvolat. 😉 preco bola taka lahkomyselna a nezodpovedna? ked si myslela ze sudy nemaju pravdu tak naco cakala? ze ju polutuju masy v tv? 😀

digysa
19. sep 2012

@alice107 Ja sa ta hypoteticky spytam na jednu vec....keby tento pripad bol tvoj....
stane sa, co sa stalo....vyluci sa tyranie zo strany otca, matka sa od otca odluci a teraz caka na to, kedy dostane deti...samozrejme na nu neboli uvedene ziadne staznosti, zeby tyrala dieta....

Caka pol roka, rok, rok a pol....dva.... a zisti, ze deti idu na adopciu.... Ja sa pytam teba, ako odbornicky, preco jej neboli deti odovzdane naspat a preco si zvolili tu absolutne poslednu a najradikalnejsiu cestu - adopcia?

Ty tam nevidis problem? Vobec, absolutne...skutocne?

evitka82
19. sep 2012

to idu opakovať to iste?

aliza
19. sep 2012

@evitka82 vyzera to tak 😖 a potom co? bude zase diskusia?

evitka82
19. sep 2012

@aliza nič ja sa len pýtam

luk25
19. sep 2012

@aliza
@evitka82 dokument bude ten isty len diskusia ina

alice107
19. sep 2012

@digysa prepac mi ale ty nezapries ze mas sk vychovu.ziadna americanka co poznam /rodena tam s korenmi/ ani ziadna zapadoeuropanka by neriesila mna ale situaciu. 😉
riesim ja teba ako myslis? viem ze si laik a beriem to tak.a debatujem len v kontexte temy.ak si si vsimla tak som ti napisala co by som robila ako matka tiez.nebola by som taka nezodpovedna ko ta zena,to mi ver.
ty nemozes vobec povedat ci su deti tyrane .pretoze si necitala spis,vypovede ani znalecke posudky.vies ty ze tam neslo len o tyranie ale aj o zanedbavanie?
je zbytocne o tom polemizovat.ta zena konala nezodpovedne ,klamala a nepovedala v mediach pravdu o pripade.podla mna je neseriozna a lahkomyselna .
ja lutujem jej deti
aka doslo k omylu sama sa prpravila o sancu vec zvratit.ak teda mala padne dokazy ze je to tak.teraz vdaka zhovievavosti sudu ma moznost novu.uvdime ako dopadne na odvolacom sude.

aliza
19. sep 2012

@evitka82 ? ja som sa tiez len pytala 😉 lebo som tiez zostala v soku, ze to idu opakovat

aliza
19. sep 2012

@luk25 oki 😉

janano
19. sep 2012

@alice107 ty mas vzdy problem odpovedat, ked sa ta niekto spyta a zahovaras, ze zasa niekto riesi teba a nie situaciu....preco jej neodpovies ako odbornicka na pravo? Preco zvolili tuto cestu - adopciu? Na matku nepadlo ziadne obvinenie, nezije 2 roky s muzom? Nemas odpoved ?????

alice107
19. sep 2012

@digysa ak sa proces pretahoval mala si najat pravnika aby dal namietku necinosti sudu.neviem ake dovody sud mal ma na to ze este nie je skoncene konanie vo veci. mozu byt rozne. ale to sa da lahko advokatovi zistit a namietnut. aky problem mala to urobit?