icon

Bez detí neodídem - dokument

zuzana581
16. sep 2012

Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..

zeleny_cajik
Odpoveď bola odstránená
svetllana
Odpoveď bola odstránená
cinderella.
20. sep 2012

baby, ja som vcera zaspala vecer s detmi, k comu sa pokrocilo v diskusii? musim za chvilu pre maleho do skolky a varim ryzovy nakyp, tak odbieham k sporaku, takze nemam cas to vsetko precitat.

len chcem povedat, ze po precitani si roznych pribehov tu v anglicku to vyzera tak, ze ss sa snazi co najrychlejsie najst adoptivnu rodinu. ak su deti este v pestunskej rodine, je sanca ich dostat spat. ak ich ale raz uz adoptuju, nebude uz mozne vratit deti. 😢

maznacik007
20. sep 2012

@mm2008 chlapci su u foster parent... co u nas preklaju ako u pestunov... ale to nie je presne... u nas je to ako u profirodicov... teda zamestnancov statu (u nas detskych domovov) ktori sa staraju o deti vo svojom domacom prostredi... je samozrejme na rozhodnuti u nas riaditela DD u nich nejakeho nadriadeneho organu tej socialky a oni ich mozu premiestnovat ... je otazne kolko zmien zaziju za to obdobie...
aj moj maly to tak mal ze striedal pocas prveho roka viacere rodiny, nemocnicu a domov a doteraz to riesime tie nasledky tychto traum ... s pedopsychiatrom atd...

cinderella.
Odpoveď bola odstránená
mm2008
20. sep 2012

@maznacik007 ďakujem - ved ja som už dávnejšie tu napísala, že ktovie, ako sa tento príbeh podpíše na ich psychike... je to všetko veľmi smutné. 😔

wewe22
20. sep 2012

teda tu zacala tazka cenzura ale ine som chcela ja som tak rozmyslala ze keby zijem v UK tak nemam deti
moja starsia je chronicky uvrestanec sice tym vacsinou dosiahne len to ze ju poslem vyrevat sa do izby ale strasne ju to bavi
mladsia ma hlas typu praskaju pohare prvych 5mesiacov prejacala den aj noc (reflux) a teraz je sice dost pokojne decko ale ked ona zavresti este nas desiaty sused ju pocuje
vcerajsu diskusiu som nepozerala lebo som chcela videt v modrom z neba kamaratkyne krsniatko
ale priznam sa ze som neverila ze ten sud vyhraju teraz uz len drzat palce
k tej CNN nebol zly napad len ako sa s nimi skontaktovat

niki080
20. sep 2012

Babenky Viete po Polsky,Rusky,alebo niejaky cudzí jazyk ???????????????? aj tam treba napisat co sa deje vo svete 😠

svetllana
20. sep 2012

@cinderella. Aha, tak to aj mne asi zmazu pozdrav, kedze to tez neni k teme 🙂 A ja som vedela, ze som zabudla niekoho este oznacit! Takze zdravim aj Teba a @aliza a strawberry (len neviem to cislo, co ma za nickom 😀) Ja mam taky dobry pocit z toho, co sa deje, respektive, ze sa konecne o tom rozprava a riesi sa to!.. Vcera ma napadlo, ci sa da Ivana znova dokopy so svojim muzom...😕 😕

svetllana
20. sep 2012

@niki080 Niekde som citala, ze Poliaci uz vedia a ozyvaju sa rodiny s rovnakym udelom...ale neviem, ci je to doveryhodna info 😕 Ale tych musi byt ovela viac jak Slovakov, co im deti odobrali..Boze, sak tych je tu jak hub po dazdi.

natas4
Odpoveď bola odstránená
hajanka
Odpoveď bola odstránená
svetllana
Odpoveď bola odstránená
natas4
Odpoveď bola odstránená
abab
20. sep 2012

Pozrela som si vcera Ivanin pribeh, nechapem ako sa toto moze diat v EU. Ak dobre rozumiem, teraz uz asi zastupcovia SK urobia maximum preto, aby sa deti mohli dostat na Slovensko, ale pravdepodobne na adopciu babke. To samozrejme je pre nich oslobodenie sa zo zajatia. Neexistuje uz moznost, aby dokazali svoju nevinu podla UK prava? Nevinní ludia? Precitala som si par pribehov UK obcanov, ktorym tiez boli odobrate deti po drobnych nahodnych poraneniach. Asi to tam naozaj tak funguje. Preco nas velvyslanec tvrdi, ze normalnym ludom deti neodoberu, ked Ivana je evidentny priprad opaku? Tej zene musi naozaj pomahat len viera a v prvom rade jej uzasna matka. Myslim, ze bez nej by sa aj napriek viere davno zrutila. Napadlo mi, ci neexistuje moznost tuto temu rozdiskutovat na nejakom UK mamickovskom fore bez cenzury, alebo by to rodine este viac uskodilo? Deticky su nadherne, drzim palce, aby sa uz vsetci z toho vazenia dostali von. Posielam detickam veeeela bodov do ich zbierky a chyba mi tu smajlik lietadielka.

elvi00
20. sep 2012

@svetllana presne su aj tam take pripady
@niki080 som pisala aj ja do Polska dufam ze si to precítaju 😠

ervenka
20. sep 2012

da sa napisat aj cez FB- http://www.facebook.com/CNNFreedom
http://www.facebook.com/amanpourabc
http://amanpour.blogs.cnn.com/2012/04/10/contac...
Pridajte sa, aby svet o tom vedel...
If you tolerate this, then your children will be next.. 😒

svetllana
Odpoveď bola odstránená
svetllana
Odpoveď bola odstránená
cinderella.
20. sep 2012

uz nech sa to vyriesi, lebo uz niekolko dni som z toho doma uplne mimo, ani neviem poriadne navarit, nemame upratane, detom sa nevenujem, v noci sa mi o tom sniva ... ☹ zijem v anglicku 8 rokov a teraz citim take obrovske sklamanie z anglickej strany (o slovenskej politike som vedela, ze stoji za prd), ze mi je z toho nanic 😢 . stale som mala pocit, ze tu je naozaj demokracia, ale teraz sa tu prestavam citit bezpecne. 😢
viem, ze nemam ani dovod, ale ako matka sa teraz zacinam bat. clovek si hovori, ze nam sa to stat nemoze, ale teraz vidim, ze moze ☹ .
moji krpci su obidvaja velmi uplakani a hlucni, byvame v byte, kde su papierove steny a teraz vzdy ked revu, ich tichucko prosim, aby prestali, lebo sa bojim, ze susedia zavolaju socialku. nechcem mat takyto pocit vo vlastnom byte 😢

cinderella.
20. sep 2012

@abab chcela som to rozdiskutovat na anglickom mamickovskom fore, ale ked tu baby pisu, ze je na to prisna cenzura, tak som to neurobila. ale v telke byva vela dokumentov, kde sa riesia tieto veci, o ktorych sa nerozprava. len zase neviem, ci ss nemaju nejaku imunitu alebo co. ss maju v anglicku obrovsku moc 😠

cinderella.
20. sep 2012

@ervenka ja sa urcite pridam.

elwka
20. sep 2012

Myslíš si, že budú čítať čo napísala Slovenka??? 😒
@elvi00
@svetllana

natas4
Odpoveď bola odstránená
svetllana
20. sep 2012

@cinderella. Neboj sa. Aj keby prisiel niekto, Ty svoje deti nedas. Uz vies, co si k nim mozes dovolit a vypoklonkujes ich prec. Ja som povedala, ze by ma museli normalne odstrelit, aby som im dala deti, to by len videli, co to znamena pojem Materinska laska!!! A po tomto pripade si myslim, ze bud si daju pauzu, prestanu alebo zmenia taktiku. Ale urcite nechaju hladinu upokojit 😉

hajanka
20. sep 2012

@svetllana dufam 😅

ervenka
20. sep 2012

@elwka viem,ze si toto smerovala inym. Ale dovolim si odpovedat za seba. Sediet bez akejkolvek cinnosti nemozem. Je mi luto uz ukradnutych deti a toto sa naozaj musi skoncit. Neviem si predstavit ze pocas dovolenky v Londyne pride SS a zoberie mi dieta. A nikdy uz nebude spinkat pod jednou strechou ako ja. A nemohla by som si pomoct. Ak zostaneme ticho, nic sa ISTO nezmeni. Ale ak sa ludia spoja a budu kricat, mozno sa lady pohnu. Treba len verit. A nemyslim si,ze ide o to, ci pise Slovenka, Rumunka, Indka.
Vies co povedal Einstien: Aby vzrastlo zlo, pre dobreho cloveka staci urobit jedno-NIC.

barcelona94901
20. sep 2012

včera som pozerala ,ale baby čo je s tým otcom detí,on je v uk? to mi ušlo,odpoved som ani tu nenašla a včera sa mi páčila babka detí,ako natrela im to,len keby im to už aj pomohlo,plus dalším ,ale stále je tam vela otáznikov..ako včera bolo spomenuté,čierná diera..ako je to možné,ved kolko ludí v tom sa musí viezcť 😕 ???
a aku ženu to spomínali,že odtrhli jej 3týždnove dieťa od prsníku, že tam bol dovod na odobratie detí,nejaku sk rodinu ,to ste zachytili? 😕

svetllana
20. sep 2012

@elwka Ja by som nikam nepisala, netreba hadzat hrach na stenu..Oni uveria az vlastnej vlade, ale najdu sa aj vynimky, ktore vedia...ale mlcia...Ostatne ako vsetci. Ja som to hovorila mojim blizkym priatelom, Anglicanom a povedali mi tolko, keby sa nieco take stalo, mam ich hned volat..nepopreli, ze to neni urcite pravda. Ale uplne cudzim ludom by som nic nehovorila..naco si robit zbytocne problemy.

elvi00
20. sep 2012

@ervenka presne tak...
@elwka preco nie?po prve nie som Slovenka a Polka 🙂 ale asi to teraz jedno .ide hlavne o deti a ten uplne sprosty system 😠 😠