Bez detí neodídem - dokument
Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..
@svetllana co uz iba cakat mi ostava ....v pondelok budem mudrejsia a napisem ...rychly su jak sa patri ......mrzi ma jedna vec ze dusim v sebe aj ked sa mi to nepaci a viem o slovenskych rodinach co sa skuruju a chlastaju pri detoch ...a nikdy v zivote som nikoho neudala ....no dala som foto na fb ja hlupa a tu to mam .....ja si to iba tak vysvetlujem .....v juni bude 9 rokov co tu zijem a nic ziadny problem nebol nikdy az teraz .....ale ja si ich podam socialku ...moj syn to studuje aj on tu bude ...a pojdu svinkym krokom ..... ja si to tak predstavujem ale je mi do placu ....co mam robit bosee ...nic nemozem teraz uz len cakat a cakat ☹
@cinderella. vieš čo? toto isté povedal hneď na začiatku aj mm... skrátka tetušky na úrade, ktoré vedeli, že sa také veci dejú, prevažne zrejme rómom, nad ich prípadom možno z toho "dôvodu" mávli rukou a neriešili ho 😝
@slavka1212 necakaj!konaj!mas tu kopu linkov co robit a ako robit!tak sa nedaj!a ziadaj o pomoc aj slovensky stat!nech dalo robia ked sa najali do tych prrs tak bit!
@slavka1212 neboj, vsetko sa vyriesi. neurobila si ziadnu chybu. ja by som si len vsetko pre istotu tajne filmovala.
@liave dakujem ...idem a budem robit len nestiham ....nedavno som dosla nestiham ani tu citat aj maleho balim keby nieco sa dialo ...chaos co ti poviem
@aliza Prave som isla pisat, ze vela som citala - kvantum vyjadreni tlmocnikov, co prekladaju Ciganom. Len som zasla, co ti dokazu navymyslat a zostrojit, len aby vyzerali jak este vacsi zebraci. A pritom drahe mobili vsetci vo vacku atd.atd..Kolkokrat naschval povedia detom, aby sa tvarili jak uboziatka, pripadne povedali, ze su hladne, dojdu tam spinave a podobne. A som alergicka, ked niekto este len planuje prichod do UK a prva veta je "Co benefity, ako ich ziskat?" :-/ Ne robota, ale benefity! 🙄 Nech sa sem netrepu hned cela rodina, ale najprv muz jak predvoj, najde robotu, zabezpeci zazemie pre zvysok family a potom, nech sa paci. A ne ze dojst a hned prosit, kto mi co da :-/ Ale uz som mimo temy. 🙂
@cinderella. k tej skolskej dochadzke, ja by som na vasom mieste necestovala pocas skoly. My to nerobime, pre istotu. Mam susedu, sice Indka, ale tu rodena, cize Britka a ta je dost svahnuta, ta dceru nedava do skoly, vraj je chora (a nie je) a viem, ze uz jej hrozili pokutou, ale nie £60, ale £2000! o vyhrazkach ss nehovorila nic, asi boli moc 'opaleni', takyto artikel sa 'nepredava' a starsieho syna ma postihnuteho, DMO, takze asi nie su zaujimavi. U nich bolo vela pruserov a deti su stale tam. Aj dalsia kamoska, zo Sudanu, boli v lete doma a prisli az v polovici septembra a nemaju problem. Zeby to bolo o farbe? tmava nie je zaujimava?
@aliza zeby som sa prestala tak bat, lebo ani moje deti nie su "cisto biele"? 😝
som prave citala, ze naozaj tyrane deticky nie su "adoption material", ze ludia si ich adoptovat velmi nechcu, pretoze sa boja, ze tieto deticky maju a hlavne budu mat plno psychickych poruch, ze su tieto deticky "poskodene". vraj od pripadu baby P kleslo odobratie tyranych deti, ale stuplo odobratie stastnych deti. 😖
@slavka1212 jasneee moja rise teraz co musis kon pocka 🙂 potom adj vidiet co si vybavila...sme s Tebou...
Baby dobruuu idem...som znicena tolko bolesti v srdci za.eden den aj na.kona vela :( xxx
@slavka1212 boze a tu ti anglicki asociali su naliati od rana do vecera, deti neurekom a nikto im deti neberie za alkohol. To jednoznacne nie je dovod! V byvalej dcerinej skole tie matky smrdeli alkoholom uz rano, ke deti viedli do skoly, to musel kazdy citit a nikto ich nenahlasil. Mozno preto by som bola ostrazita lebo ocividne nejde o zneuzivanie alebo zanedbanie, cize nemaju co preverovat a to, ze vas niekto nahlasil, mohlo byt aj vymyslene. Ja by som sa asi so socialkou nebavila, podla mna je to uz pristupenie na ich hru a z toho sa nemusite vyhrabat. Kontaktuj tu Cisarovu, ze co si o tom mysli a ze ako mas postupovat. Ries, kym sa este da.
@slavka1212 no ja neviem, tiež by som sa s nimi asi nebavila... ako vravel ten ivanin právnik, nepamätám si to celkom presne - niečo v zmysle: nepustite ich do domu, nekomunikujte s nimi, oni neprišli pre dobro vašich detí, oni prišli, aby vám znepríjemnili život 😝
ano, ze im treba vo dverach (podotykam - za retiazkou, lebo ak nie je retiazka, tlacia sa dnu) s usmevom povedat:"cenim si, ze ste prisli, ale bolo mi povedane, ze vas nesmiem pustit dnu"
@svetllana
@aliza jedna znama, tiez preklada...mi spominala rodinu, bielu, dieta je v rodine kde sa chlasta, huli a dokonca mu zlomili klucnu kost ked ho potrebovali ''presut'' z miesta na miesto...boli s nim u Dr. v nemocnici a cuduj sa svete dieta nie je odobrane ani nic podobne..aj ked ich skola uz riesila (o SS som si nie ista)..evidentne su rozne pristupy v roznych pripadoch a areach 😝
inak sa vrátim k prípadu baby P - ad absurdum... úplne zlé - ale z opačnej strany zasa! počas 8 mesiacov bola u nich sociálka až 60 krát !!! ako je možné, že po 60 návštevách (tiež zrejme udania, ale to je v podstate jedno) dieťa neodobrali... to sa nikomu to číslo nezdalo až nenormálne vysoké ??? 😝 to už nemohli byť náhodné, či vymyslené podnety 🙄
@cinderella. no, ani tie romske nie su cisto biele. A ani tie moje deturence 😉. Ale zrejme farba cappuccino je teraz trendy 😖. A v tom mas asi pravdu, o deti asocialov nie je taky zaujem, mam to 'stastie', ze o ulicu dalej mame celu takuto stvrt, stovky council domov a byva v nich to najhlbsie dno, ake si vies predstavit ☹ a tam tych deti je, ze ani nespocitas...a na verejnosti ich mlatia, vulgarne tym detom nadavaju, deti behaju bose, spinave, ocividne zanedbane a nic sa nedeje. tehotne matky s cigaretami v ustach je uplne bezne. A potom citas tieto 'pseudodovody' a nechapes, ze co sa to vlastne deje, resp. zacnes pomaly chapat, ze toto je vysoka hra.
@dejnas a to nechci vediet co sa stalo o par mesiacov neskor s matkou 😝
..prepustili ju, prestahovali do inej county, dali jej dom, nasli pracu a zaplatili plastiku...ma predsa pravo na normalny zivot, ked som to citala nevedela som ci sa mam smiat alebo plakat 😠
@slniecko77 to fakt ???? ona neskončila vo väzení????
ja som v podstate čítala len o tom jej druhovi, ktorý bol v base a tam mu spoluväzni dali "co proto"... obarili ho nejakou cukrovou vodou, alebo tak nejak... sťažovala sa, nepochodil
ale teraz som normálne v šoku z tej matky 😝 vraj ho pri návšteve sociálky úmyselne zababrala čokoládou, aby nebolo vidno zranenie na tváričke 😢 😢 a ona má právo na "normálny život" ???
@dejnas presne ako pises, s cokoladou to bolo nenapadne
..ona nebola pachatel, ale spoluvinnik, odsedela si co mala (podla prava) a potom ma narok na slusny zivot - podla britskeho prava..nuz co k tomu dodat
..ked som to citala neverila som vlastnym ociam, som sa to pokusala najst (mm mi to preposielal velmi davno mailom), ale nepodarilo sa mi to..
@slniecko77 úplne šok teraz 😝 😝 😝 som nevedela fakt 🙄
@aliza moje nie su ani cappuccino, su do zlta 😉 a viem presne, o akych rodinach hovoris. mojho krpca vozim do skoly do uplne inej stvrte, pretoze skola, ktora je najblizsie ku nam, je plna tychto asocialov, ja ich volam socka. deti tu behaju po vonku same, aj malicke 2-rocne, normalne na ceste sa hravaju cela banda deti, niekedy su v pyzamach a dokonca, ked prsi, vtedy deti nejdu do skoly ! skola je uplne hrozna, bola som tam na open day a bola som zdesena, plno malych chuliganov, co nadavali ucitelkam, no utekala som kade lahsie. radsej by som deti doma ucila akoby mali chodit do takej skoly. ani na nase ihrisko moc nechodime, lebo mamicky tam sedia v tlupach, potetovane od hlavy po paty a s plechovkou piva v ruke, marihuanovy smrad sa siri okolo, no hruza a des. 20-rocne maju 3-4 deti, kazde ma ineho otca - o tom, ze kazde dieta je inej rasy ani nehovorim ... no ale bohate pary, ktore chcu deti adoptovat si samozrejme vyberaju, a deti s alkoholom v krvi si nezoberie nikto.
@slavka1212 Mna Ti teraz napadlo, ze vsak oni mohli povedat dovod, aky chceli, kto ozaj vie, ze je to pravda, ze Ta udal Slovak za to a to?..Nikto :-/ Inak tiez si neviem dost dobre predstavit, ako by som odmietla urady ☹ Kokos, taky prirodzeny respekt mam pred statnymi instituciami..ale tak v tomto pripade je to asi nutne. Ale zase..vynara sa mi dalsia otazka. Co bude dalej? Odpinkas ich a co? Oni si povedia OK, tak nic, nevyslo?..Asi ne. Plus tu chcete ostat zit nadalej, takze toto bude treba zvolit dobry, premysleny postup. Dufam, ze dobre vybavis s tymi ludmi zainteresovanymi, co im budes volat!
@dejnas a ked bola v base, tak pisali v novinach, ze si kazdy den z pozicovne poziciava len tie najhorsie horory na DVD, ze tie najbrutalnejsie a s kludom ich pozera, dokonca sa na nich smiala.
ale zase anglicke basy - to je ina tema - myslim, ze medzi hotelom a vazenim v uk nie je velky rozdiel.
@slavka1212 Jaj a este nieco...som z toho nervozna, jak keby sa to tykalo mna ☹ Uz teraz viem, ze budes prva, ktora ma napadne, hned po prebudeni..a budem moc na Vas vsetkych myslet az do stastneho konca!!! Len nas nezabudni informovat, lebo sednem do povozu a davaj ho k Vam 😀 Ja im to tam velice rychlo vysvetlim, ze maju tahat do faku 😀 😎
ja odpadnem, teraz som sa docitala, ze v usa zobrali mamicke babatko, pretoze ked jej robili testy na drogy, tak vyslo "opium" a vraj lebo jedla makovku 😒
@cinderella. neverím, že bola "len" spoluvinník... tá vyzerá na to, v tom išla naplno.. ak ju pustili z basy, mali ju šupnúť niekam na psychiatriu rovno 😝
Baby, citam vas stale, neviem ako vám, ale mne sa nepáci a nerozumiem tomu, ze preco uz toto nieje rozoberané vo velkom a medzinárodne, jednak je to uz dost dlha doba, odkedy to tu mediálne vypuklo, ubehli 3 diskusie na jojke, ale mám pocit, že nic moc sa nehýbe. Nepocula som jedneho politika oficialne sa k tomu vyjadrit, premiér to má v paži, prezident tiež, v cechach to vraj vobec nechodi v mediach a v UK o tom bezni ludia nemaju sajnu, nepise sa nic, vedia len tí, ktorích sa to týka. Pripadá mi to, ako by to chceli ututlat.
A jedna vec ma šokuje, nielen náhodná skratka ss ale aj ich praktiky, je to ako novodobý fašizmus, a naozaj sa to deje a je to neopísateľne desivé.
@slavka1212 drzim ti silno palce, nedaj sa a urob všetko možné aby si si ochránila rodinu !
No vidite ludia ze Slavku udali na ss Slovaci tak pokojne dalej nenavidte UK
@thalia10 Pisem za seba..Ja nepestujem nenavist k nikomu, ono to ospatnuje tvar ;o)) Mne sa len nepacia praktiky niektorych organov alebo sposoby spravania sa niektorych ludi. Tak by som to definovala 😉 A este - nikde neni napisane, ze to udajne udanie je pravda 😉 Kedy SS hovori pravdu?...😉 Zamyslime sa..je take lahke vymysliet si fiktivny dovod..ako uz tolko raz predtym. 🙄

@aliza a mozno si mysleli, ze aj boorovci su romovia, preto ich nechceli spat na slovensko. a ked zistili, ze su to modrooki blondaci, uz vedeli, ze pochybili.