icon

Interrupcia - skúsenosti a priebeh zákroku

3. dec 2025

Ahojte .. nechcem nič ine počuť iba realne skusenosti tohto zákroku. Ako to prebiehalo aj keď je to par minútový zakrok.. ta anesteza prebratie a celkovo okolo zákroku ... velmi sa toho bojím. Mudrlantky prosim nekomentovat naozaj

krasneleto
3. dec 2025

@anonym_autor predoperacne, ides - uspia, spravia , co maju. zobudis sam pobudnes na lozku a ides domov v doprovode...

anonym_b3a59d
3. dec 2025

Ráno som prišla, vyšetrenie, potom predoperacne z anesteziologickou, zobrali ma na sálu, uspali, cca 15 min som tam bola a zobudili ma.Na obed som šla domov.

anonym_047442
3. dec 2025

@anonym_autor zabiju tvoje dieta a ides domov.

cyneric
3. dec 2025
@anonym_047442

@anonym_047442 Trafená hus zagága. Nie, nezabijú "dieťa", zbavia sa plodu. A že ako to prebehne? Záleží od personálu, keď nie sú hyeny tak za deň máš absolvované.

ivik4
3. dec 2025

Normalne ako pisu baby. Predoperacne, pred zakrokom ides este na sono a po zakroku niekto ide este v ten den domov, niekto je az do rana tam. Tusim podla zdravotky zalezi.

autor
3. dec 2025
@anonym_b3a59d

Ráno som prišla, vyšetrenie, potom predoperacne z anesteziologickou, zobrali ma na sálu, uspali, cca 15 min som tam bola a zobudili ma.Na obed som šla domov.

@anonym_b3a59d a nemala si bolesti alebo tak??....aj uspatia sa bojim velmi ze sa clovek nepreberie . Kazda anesteza je riziko no.. i ked viem ze som neni jediná ale taky ten pocit neznama

bielasovicka
3. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_b3a59d a nemala si bolesti alebo tak??....aj uspatia sa bojim velmi ze sa clovek nepreberie . Kazda anesteza je riziko no.. i ked viem ze som neni jediná ale taky ten pocit neznama

@anonym_autor neboj zvládneš to, držím ti palce 🫶

anonym_6d9d20
3. dec 2025

Ja som teda už bola veľmi dávno.ráno som prišla,na sále ma vyšetrili,keď bolo všetko v poriadku hneď ma uspali a urobili zákrok.po zákroku prebrali,nechali polezat a okolo obeda som išla domov,žiadne bolesti alebo nejak extra silné krvácanie som nemala.v narkoze som už bola párkrát a a vždy som sa prebrala so záchvatom smiechu🤦,po tom UPT to teda bolo nepríjemné,hanbila som sa,ale sestričky super má upokojili že je to normálne.

anonym_20fdd1
3. dec 2025

Ráno prídeš na lačno,nemohla som jesť ani piť od pol noci ,ráno teda príjem ,dr spraví sono ,vyplní sa dotazník, ideš na izbu a čakáš ,tesne pred zákrokom ešte spíšeš ďalší dotazník s anestéziológom a ideš na sálu ,neboj sa nič ,hneď ako si lahneš , v podstate hneď aj zaspíš ani nevieš ako,potom sa zobudíš na izbe , prídu ťa skontrolovať popýtať sa na bolesti,ja som mala,tak mi pichli novalgin,cca dve hodiny som si oddýchla,pospala a na obed som šla domov s doprovodom,čo sa týka personálu, sestričky, doktorka,všetci boli ok,bola som v normálnej štátnej nemocnici,nie súkromnej

anonym_b3a59d
3. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor nemala som vobec žiadne bolesti.Ja som sa uz uspavania tak nebála, bola som predtym raz na operácii takže som.vedela co ma čaká, ale neboj das to úplne v pohode.

anonym_5671a9
3. dec 2025

@anonym_autor ja ti napíšem moju skúsenosť. Zistila som, že som tehotná, asi hneď, ešte ani test mi to neukázal, ale tušila som to. Bola som vydatá, tehotná som bola s manželom, ktorého som už neľúbila, chcela som sa rozvádzať, ale nejak sme popili a stalo sa.
Išla som priamo do súkromnej kliniky, nie k môjmu gynekológovi. Nechcela som, aby o tom vedel. Urobili test, ultrazvuk, potvrdili tehotenstvo. Dali papiere na vypísanie, mala som 2 dni na rozmyslenie, potom hneď na lačno na 8h príjem, musela som zaplatiť poplatok... urobili pred operačné, len krv mi brali, ani EKG nie, vraj som bola mladá, netreba. O 8,30 zobrali na sálu, posadili na stoličku, niečo ako koza, dali narkozu a po 10 minútach už som bola aj pri vedomí. Dve hodiny som mala ležať, nikto za mnou nebol, ako mi je, len sestrička prišla, že sa mám obliecť a môžem ísť domov, dala mi do ruky prepustaciu správu. Ani sa nepýtala, či mám doprovod. Išla som sama domov, peši, lebo by som sa pozvravala v autobuse. Po ceste sa mi párkrát zamotala hlava, 2x som vracala ako opitá do trávy popri chodníku 😱 na druhý deň som išla do roboty aby som na nič nemyslela. Krvacala som len asi 3 dní ako bežná menštruácia. Dodnes nikto nič nezistil. Ani môj gynekológ.

autor
3. dec 2025
@anonym_5671a9

@anonym_autor ja ti napíšem moju skúsenosť. Zistila som, že som tehotná, asi hneď, ešte ani test mi to neukázal, ale tušila som to. Bola som vydatá, tehotná som bola s manželom, ktorého som už neľúbila, chcela som sa rozvádzať, ale nejak sme popili a stalo sa.
Išla som priamo do súkromnej kliniky, nie k môjmu gynekológovi. Nechcela som, aby o tom vedel. Urobili test, ultrazvuk, potvrdili tehotenstvo. Dali papiere na vypísanie, mala som 2 dni na rozmyslenie, potom hneď na lačno na 8h príjem, musela som zaplatiť poplatok... urobili pred operačné, len krv mi brali, ani EKG nie, vraj som bola mladá, netreba. O 8,30 zobrali na sálu, posadili na stoličku, niečo ako koza, dali narkozu a po 10 minútach už som bola aj pri vedomí. Dve hodiny som mala ležať, nikto za mnou nebol, ako mi je, len sestrička prišla, že sa mám obliecť a môžem ísť domov, dala mi do ruky prepustaciu správu. Ani sa nepýtala, či mám doprovod. Išla som sama domov, peši, lebo by som sa pozvravala v autobuse. Po ceste sa mi párkrát zamotala hlava, 2x som vracala ako opitá do trávy popri chodníku 😱 na druhý deň som išla do roboty aby som na nič nemyslela. Krvacala som len asi 3 dní ako bežná menštruácia. Dodnes nikto nič nezistil. Ani môj gynekológ.

@anonym_5671a9 fuha ... tak to je smutne 😭 to je hrozny pristup..na klinike. Ja idem tiez prave na sukromnu a obávam sa

autor
3. dec 2025
@anonym_5671a9

@anonym_5671a9 a prosim ako to je??? Tam si cela holá??? Alebo ako?? Co sa tyka oblecenia alebo oblecenia na salu. Je to dost taka citlivá chúlostivé oblasť aj vsetko ale tak predsa len ja mam hrozny strach ... z toho zaspatia a prebratia sa .... tam sa dava len ten kyslik na tvar? Ci aj intubuju a vsetko okolo?

miadi
3. dec 2025

Ono je dobre ze sa bojis a mas z toho neprijemne pocity. Urcite to nebude super zazitok ale normalne to prezijes a asi aj nejaku traumu vycitky budes mat . Co je dobre aby si sa vedela v buducnosti chranit tak aby si to uz nikdy zazit nemusela . Zdravotnici by sa mali chovat professional ako pri hocijakom inom zakroku ak to niekomu vadi nemusi robit na tomto oddeleni . Ak sa budes citit moc zle psychicky existuju rozne linky dovery kde by ti mohli pomoct ukludnit ta . Bez predsudkov .

vorkola
3. dec 2025
@anonym_047442

@anonym_047442 Prene tak,inak sa to neda nazvat

anonym_20fdd1
3. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_5671a9 a prosim ako to je??? Tam si cela holá??? Alebo ako?? Co sa tyka oblecenia alebo oblecenia na salu. Je to dost taka citlivá chúlostivé oblasť aj vsetko ale tak predsa len ja mam hrozny strach ... z toho zaspatia a prebratia sa .... tam sa dava len ten kyslik na tvar? Ci aj intubuju a vsetko okolo?

@anonym_autor ani maska na tvár,ani intubovanie,len anestéza do žily a ja som mala na sebe nočnú košeľu ,tá sa len vyhrnula,na operačke dali ešte návleky na nohy a čiapku na vlasy ,treba aj zobrať so nemocnice pre istotu aj náhradné nohavičky a samozrejme aj vložky,ale samozrejme môžu byť v iných nemocniciach iné postupy,treba sa spytat, čo si treba so sebou priniesť

anonym_e75ce9
3. dec 2025

No vsak nebudes nic pocut,ako pises v nazve len dokonca zivota ,ozvy svedomia,...preco som to urobila, ?a hlavne na stare kolena,,Viem to z pohladu ,psychiatrov,.ze tuto temu UPT sa liecit neda, cely zivot som robila v zdravotnictve,Dievcat aj starsich zien, mi bolo uprimne luto,,ked im bolo az na zufanie.. tak, treba ist za knazom,,aj psycholog uz vobec

anonym_e75ce9
3. dec 2025

Este mas moznost dat dietatko na adopciu,,,,

anonym_a6dabb
3. dec 2025
@anonym_e75ce9

Este mas moznost dat dietatko na adopciu,,,,

@anonym_e75ce9 nezabijaj ho,mozno jedine ti v zivote pomoze..

anonym_5671a9
Včera o 07:23
@anonym_autor

@anonym_autor mala som na sebe nočnú košeľu, je to úplne totožné ako na preventívnej prehliadke, len mi ju vyhrnuli hore. Dali kyslík na tvár a už bolo aj po. Nemala som žiadne bolesti, len teda hlavy. A ešte...mala som si priniesť niečo na jedenie, aby som po 2 hodinách niečo zjedla a tak išla domov. Ale ja som vôbec nemala chuť jesť. Je to už 10 rokov od zákroku a ako by to bolo včera. Hrôza. Nemám výčitky, bolo to moje rozhodnutie, ale ten pocit, ako so mnou za obchádzali, pritom som hľadala kliniku kde majú ľudský prístup a vedia to urobiť anonymne. Keď som sa tam bola pýtať, boli veľmi milí, ukludnovali ma...a pri zákroku nás brali ako na páse, ja som sa mala prezliecť do pyžamá a ďalšej už hovorili, nech sa chystá, lebo o 15 minút ide ona. Atď.

pr85
Včera o 08:14
@anonym_047442

@anonym_047442 Presne tak.

anonym_b3a59d
Včera o 14:04
@anonym_autor

@anonym_autor a kam ides?Za mnou každú chvilu chodila sestrička ako sa mam, na wcko mi pomohla a dohliadla na to, aby som nešla domov sama, musel prísť až dnu muž po mna

autor
Včera o 22:40
@anonym_b3a59d

@anonym_autor a kam ides?Za mnou každú chvilu chodila sestrička ako sa mam, na wcko mi pomohla a dohliadla na to, aby som nešla domov sama, musel prísť až dnu muž po mna

@anonym_b3a59d a kde si bola v BA niekde? Ci kde?

anonym_b3a59d
Dnes o 06:18
@anonym_autor

@anonym_b3a59d a kde si bola v BA niekde? Ci kde?

@anonym_autor v Gyneka Trenčín...tiež mi to tu niekto odporučil.Mam to síce hodinu a pol ale neľutujem