icon

Je možné, aby dieťa malo inú krvnú skupinu?

Dnes o 17:58

Dobrý deň ak ja matka mám krvnú skupinu B negatív priaťeľ má A negatív a naše dieťa má 0 pozitív je toto vôbec možné? Samozrejme je biologický otec dieťata

anonym_23b9f2
Autor odpoveď zmazal
andrea_82
Dnes o 18:06
andrea_82
Dnes o 18:09

Nie som odbornik, ale podla mojich vedomosti krvnu skupinu 0 mat moze, ale RH faktor by mal mat negativ. Zopakovala by som testy.

autor
Dnes o 18:09
@andrea_82

@andrea_82 dobre ale my obaja sme rh negatívny a syn je rh pozitivny to mi pride cudne

andrea_82
Dnes o 18:11
@anonym_autor

@andrea_82 dobre ale my obaja sme rh negatívny a syn je rh pozitivny to mi pride cudne

@anonym_autor ved vravim, ze mohla nastat chyba v laboratoriu pri zapisani vysledkov.

andrea_82
Dnes o 18:11
anonym_9834a8
Dnes o 18:13

@anonym_autor noo, to že je 0 je možne ak máte genotyp A0 alebo B0 ...
Ale Rh faktor ? Ak by dieťa malo Rh faktor + a vy minus, v tehotenstve je to velkou komplikaciou - Rh inkompatibilita, v tom prípade by vaše telo tvorilo protilátky proti plodu, čo by sposobovalo hemolytickú chorobu novorodenca alebo veľmi ťažku anémiu alebo hydrops.. vtedy sa ma počas tehotenstva matke podáva anti-D imunoglobulín ...

Preto treba isť k lekarovi a dať spraviť testy znovu , a aj vy by ste sa mali dať pretestovať a to, čo najrýchlejšie

bosorka5
Dnes o 18:45

Krvná skupina je v poriadku, Rh pozitívne dieťa ( + ) z dvoch negatívnych rodičov geneticky nevychádza- nie je to možné, takže si radšej všetci dajte zopakovať krvné testy- mohla sa stať u niekoho z vás chyba v labáku....

marhulka13
Dnes o 19:02

@anonym_autor už tu raz písala mamička, že mali nejaký takýto problém, takto jej to tu vysvetlili, dali si ešte raz všetci urobiť rozbor a zistili, že partner mal zle uvedenú krvnú skupinu. To môže byť aj vaš prípad, no z dvoch negatívov plus nedostaneš

autor
Dnes o 19:05

Aké je to krvná skupina? Na nete mi to píše B pozitiv no ja som v tom ze b negativ

dahliaa
Dnes o 19:08
@anonym_9834a8

@anonym_autor noo, to že je 0 je možne ak máte genotyp A0 alebo B0 ...
Ale Rh faktor ? Ak by dieťa malo Rh faktor + a vy minus, v tehotenstve je to velkou komplikaciou - Rh inkompatibilita, v tom prípade by vaše telo tvorilo protilátky proti plodu, čo by sposobovalo hemolytickú chorobu novorodenca alebo veľmi ťažku anémiu alebo hydrops.. vtedy sa ma počas tehotenstva matke podáva anti-D imunoglobulín ...

Preto treba isť k lekarovi a dať spraviť testy znovu , a aj vy by ste sa mali dať pretestovať a to, čo najrýchlejšie

@anonym_9834a8 V prvním těhotenství rozdílnost RH faktoru u dítěte a matky nevadí. Po porodu je ale potřeba matce aplikovat anti-D imunoglobulín. To by měli dělat automaticky v porodnici u každé RH negativní rodičky. Já mám taky RH- a všechny moje 3 děti mají po tatínkovi RH +. 🙂

Každopádně aby otec a matka měli RH - a dítě RH + je divné. Asi někde v laboratoři udělali chybu. 🤔

dahliaa
Dnes o 19:18
@anonym_autor

Aké je to krvná skupina? Na nete mi to píše B pozitiv no ja som v tom ze b negativ

@anonym_autor podle AI - Pokud u dítěte vyšel výsledek B RhD w/v, je dítě z hlediska transfuzní medicíny považováno za Rh pozitivní (jako dárce). Pokud jste si jistí, že oba rodiče jsou 100% Rh negativní, je vhodné nechat si výsledky ověřit v laboratoři, která provádí podrobnější genotypování krevních skupin.

Možné příčiny:
Jeden z rodičů je ve skutečnosti "slabě pozitivní" (weak D): Někdy se stane, že slabě pozitivní osoba (jako je právě typ w/v) je v některých laboratořích testována jako Rh negativní (protože antigen je tak slabý, že ho běžný test nezachytí). Pokud by tedy otec nebo matka byli ve skutečnosti nositeli tohoto "slabého" genu, mohli by jej předat dítěti.

Chyba v původním testování: Krevní skupina nebo Rh faktor rodičů mohly být v minulosti určeny nesprávně nebo starší, méně citlivou metodou

Velmi vzácné genetické mutace: Existují extrémně vzácné případy (např. mutace de novo), ale ty jsou v běžné populaci naprosto výjimečné.

marcelik88
Dnes o 19:36

Asi by som dala ešte raz skontrolovať všetkým trom krvné skupiny, hlavne + a - nech je to jasné. Ako už písali vyššie, 0 je možné mať pri rodičoch A a B.

andreakg
Autor odpoveď zmazal
anonym_bd6b49
Dnes o 19:41

Uplne strucne a uasne. Nie, nemoze byt Rh + ak vy ste Rh -. Niekde nastala chyba, zlyhal ludsky faktor. Zapisovanie vysledkov, prevadzanie testu, atd atd. Bud u Teba, dietata, alebo otca, ak je otcom.

Aj to co pise niekto nado mnou (andreakg, akoze u nej je to tak) - NIE, NIE JE TO MOZNE a v jednom z tych 3 osob (matka, otec, dieta) je chyba v testovani.

anonym_f04af7
Dnes o 21:38

vymenili ti dieťa v pôrodnici