Kedy sa opäť pokúsiť otehotnieť po spontánnom pôrode v 19tt?
Ahojte baby. Lame mi srdce, ked si na to spominam zas. Minuly tyzden som mala spontanne prasknutie plodovych obalov a v sobotu prisli kontrakcie. Musela som porodit v 19tt. Velmi tazko to znasam a samozrejme na nic ine nemyslim len na to, ze chcem opat otehotniet. Mam doma skoro dvojrocnu blsku, ta ma nastastie rozptyluje, ale mavam aj temne chvilky. Este som nebola u gynekologa na kontrole “po”, ale v nemocnici mi osetrujuci lekar odporucil pockat 6m, aby sa telo zregenerovalo. Pocas lezania v nemocnici som si citala rozne diskusie tu na MK a velmi mi psychicky pomohlo citat o uspesnych otehotneniach po takychto situaciach. Rada by som sa spytala vas, ktore ste si podobnym presli, co vam odporucil lekar a kedy ste realne otehotneli a ci vsetko uz bolo OK.
Taktiez ma zaujima, ci ste sa s tym vyrovnali same (v kruhu rodiny), alebo ste vyhladali aj odbornu pomoc. Vopred dakujem vsetkym.
My sme o naše prvé prišli minulý rok v 6tt. Dr. nám odporučil snahu aspoň po 2-3 menzesoch (mesiacoch), aby sa steny maternice stihli spevniť (a nezopakovalo sa to). Podarilo sa nám znovu takmer do roka a do dňa a som akurát v 23+1tt.
Držím palce ! 🍀
a prišlo sa na to, prečo ti spontanne praskli plodové vaky? lebo za to vo väčšine prípadov môže infekcia, tým pádom by som riešila najprv toto, dala dokopy telo, nech je v najlepšom možnom stave a pripravené na ďalšie tehotenstvo... moje prvé tehotenstvo bolo mimomaternicové, odporučili mi počkať 3 cykly, aj sme počkali, ja som sa snažila zdravo žiť a dať dokopy trochu moje reprodukčné orgány a pomohlo, na prvú šupu máme syna, tak držím palce 🙂
Ja som prišla o bábätko v 25tt vo február. Doktor ma po "sestonedeli" skontroloval a povedal ze nech mam 3 menštruácie a môžeme sa začať znovu snažiť. Bolo to naše prvé bábätko a sme sa snažili rok tak hádam teraz to nebude tak dlho trvať...
Ahoj.Ja som nanešťastie musela podstúpiť umelé prerušenie kvôli vývojovým chybám nezlucitelnych so životom v 15 tt v januári.Lekar mi povedal počkať minimálne 3 mesiace. Našťastie krámy mám od februára ako hodinky, pomohol alchemilkovy čaj,ten je výborný na zotavenie maternice.Uz sme sa aj zacali snažiť ale zatiaľ nič 😔 no predtým to vyšlo na prvú šupu.A čo sa týka psychiky, neprajem to zažiť nikomu ani najhorsiemu nepriatelovi. Dodnes mi puka srdce a zabudnúť nikdy lebo už o mesiac mohla byť malá medzi nami.Prajem ti veľa síl,skore uzdravenie, my ženy toho veľa zvládneme .
@kika025
@ingridtt
@kaitlin3
@slavuska1506
@limia7
Dakujem vam baby za vase pribehy. Prist o babatko v akomkolvek stadiu je katastrofa a kazda z nas sa s tym musi popasovat po svojom. My sme sli hned mimo mesta na chalupu k nasim, kde nam susedia zvestovali, ze v novembri cakaju dvojicky - dievcatka. To bol aj moj termin pre nase dievcatko. Vnutorne som len zaplakala, ale snazim sa tesit s nimi, pretoze nijak nemozu za nas stav. Len je to tazke.
Musim ale povedat, ze mi zmena prostredia velmi pomohla. Chodime na prechadzky, venujeme sa psom a samozrejme dverke.
Vcera som si na tele vsimla obrovsky vysyp na hrudi a chrbte a po konzultacii s kamoskou farmaceutkou som sa rozhodla ist na pohotovost do Brezna, pretoze tu uz boli vsetky lekarne zavrete. Beriem ATB a Parlodel na zastavenie laktacie. Vsetci boli extra mili, len nik mi nevedel jednoznacnepovedat, ci brat dalej atb, alebo prerusit. Poslali ma do nemocnice na gyn oddelenie, kde ma pekne hore vzala sestricka a zacala ma vysetrovat, kym nepride Dr. Ta uz taka mila nebola a spytala sa ma, preco pocas 600 nedelia nelezim..... odpovedala som jej, ze sa citim fit a nevidim dovod doma v posteli depkarit, ked mozem oddychovat aj v krasnej prirode. Odpovedala mi, ze za moj potrat nemoze ziadna infekcia (ako mi povedal tim lekarov na Antolskej), ale si za to mozem sama, lebo som si to privodila svojim spravanim. Zjazdila ma, preco mam kratky rukav a ze mam laskavo zaliezt do postele. Namiesto rady, ci brat dalej ATB, ma ani neprezrela (vysyp - a vlastne neprezrela nic) a poslala ma na centralny prijem, na nemocnicnu pohotovost. (Povodne som bola priamo v Brezne v meste na ISIS, ktore mi vyhodil predtym Google a po kontrolnom telefonate som zasla tam). Na centralnom prijme ma nastasie hned vzali a povedali, ze dana lekarka je krava 😃 Coz mi zdvihlo naladu.
Predpisali dithiaden a odporucali brat vsetko dalej a v pondelok konzultovat doma v BA.
Prepacte, ze sa tu tak rozpisujem.... v kazdom pripade mi zmena prostredia velmi pomohla. Citim sa omnoho lepsie psychicky. Po porode a naslednom kyrete uz krvacam velmi malicko. Dufam, ze mi lekar povie objektivne, kolko je “zdrave” cakat na dalsie tehotenstvo. Tiez mam vo februari narodky - 34 rokov - a velmi by som nechcela otehotnenie natahovat.
@malyslonik Ja som sa tiež celá vyhádzala (od krku až po kotníky), ale za to si môžem sama, lebo som si neuvedomila, že ešte stále mám v tele tehotenské hormóny a natrela som sa parfumovaným telovým mliekom, ktoré som chcela minúť, keď už počas tehotenstva som si na seba nič nedávala. Chcela som voňať a mať jemnú pokožku, no teraz v 100C teplotách chodím v dlhých teplákoch a dlhom rukáve. V lekárni mi na to dali Zodac, no neviem či ho mám brať, lebo sa píše, že sa nesmie brať keď žena plánuje otehotnieť, hmm tak neviem, ale asi počkám pokiaľ to zmizne samo od seba...len to bude asi dlho trvať :(
@limia7 a ake lieky beries? Ci ti v nemocnici nic nedali...?
V nemocnici mi nič nedali a aj tak lieky nechcem radšej žiadne. Nikdy som nebola na nič alergická, no ako som zostala tehotná, tak mi všetko začalo škodiť, ešte aj mlieko. Dokonca aj ked som prišla o bábo, tak stále si nemôžem dať ani krém, lebo to zase zle dopadne...
Nemozete predsa porovnavat potraty v 6 ked ma embrio 0,3 mm,12 ked ma 8 cm a v 19 tt!hovori sa ze by sa malo pockat cca tolko kolko trvalo tehotenatvo samotne aby sa telo zregenerovalo.
@malyslonik Ja som vyhladala odbornu pocmo, aj fyzicku aj psychicku, velmi mi to pomohlo, Vsetko sa deje pre nejaky dovod, jeden je v dusi / hlave a spusta ten druhy - v tele. Moze sa tio podarit otehotniet hned v prvom cykle po potrete, otazne je, ci to bude uspesne tehotenstvo a ci sa narodi zdrave dieta. Dovod potretu ti mozno tazko niekto prezradi, no brala by som to okrem rany osudu aj ako znamenie, ze este mate na dietatko pockat. Preto, mozete zistit jedine vy. Mne sa vdaka alternativnej medicine podarilo otehotniet po desiatich rokoch neplodnosti a ako tehotenstvo tak porody boli uplne hladke a zdrave. Cely cas som vsak bola pod dohladom svojej alternativnej doktorky. Popritom som riesila i hlavu, lebo ked s tym clovek zacne, zistit, ze ma na com pracovat.
Drzim velmi palce, aby bolo skoro vsetko v poriadku a splnili sa vase sny.
@nini1010 Ja ich neporovnavam, ja sa pytam na skusenosti ostatnych. To, ze mi napise skusenost niekto, kto prisiel o dietatko v skorsom stadiu a napise kedy sa zas chce, alebo sa pokusil o dalsie tehotenstvo, beriem ako informaciu, nie ako odporucanie.
Tak isto, "Hovori sa, ze..", ja tiez dam radsej na radu mojho lekara, ale rada si vypocujem ake mali dalsie tehotenstva ine mamicky.
@malyslonik ja som rodila v 18tt a neležala som ani jeden den potom . som mama a moja mala mala vtedy 3.5r a nikdy ma nevidela vylehovat tak plakala ked som bola v posteli tak sa nedalo a musela som sa jej venovat. A najviac mi dala utechu ona jej laska jej žiarivy usmev musi to byt pre teba tažšie ked ti este nerobi doma radost žive milujuce dieta Ale raz bude ver tomu. Dr mi povedala že som zdrava vsetko ok mozeme sa snažit hnet po prvej menstruacii. Ak sa na to psychicky a fyzicky citiš možeš. Este som citala daku štatistiku že zeny ktore otehotneli do 3m od potratu co necakali pol roka mali v % lepsie vysledky bezproblemovych teho a porodov ako tie co pockali,
@miadi ahoj, ja mam skoro 2r dcerku, takze som tiez nic nelezala, najma preto, lebo som bola okamzite fyzicky fit. Uz to bude mesiac a citim sa vyborne.
Vcera som bola u gynekologa a povedal mi pockat, pretoze krcok by to nemusel vydrzat... ze odporuca najskor na vianoce.
@malyslonik no to je zvlastne Ale kazdy dr mà iny nazor a kazdy pacient je iny. My sme sa snazili hnet a podarilo sa po 4m
@miadi a uz mate, ci cakate este babatko 🙂
Osobne si myslim, ze to nevie nik odhadnut a oni sa tym troska tak kryju akoby... 🙄 ak by sa nieco stalo, aby nemohla mamicka povedat, ze ved vy ste povedali, ze je to Ok.... 😑
Bola si u Dr na Slovensku? Ci v zahranici...?
@malyslonik doma v Kanade. To je taky starsi nazor ze treba pockat. Je to este tak zaužIvane hlavne koli tym rozvojovejsim krajinam kde maju ženy x deti a ozaj to telo ako stroj na deti si potrebuje odpočinut. Od teho a rodenia. No kde mà zena jedno dve deti je zdrava nie je problem. Na zapade sa to inak berie.
@miadi aha, to je zaujimavy nazor... skusim sa spytat este mojho druheho gynekologa, ltory je veduci na Antolskej..
A aky bol porod v Kanade? Kamoska tam teraz rodila a ze co najviac naturalne... 🤭

@malyslonik Ja som pred 10 dňami mala zamlčaný potrat v 12+3 a presne viem, čo prežívaš. Ja nemám doma nič na rozptýlenie, bolo to naše prvé dieťatko. Každý lekár hovorí inak, niekto tvrdí, že je lpšie počkať 2 mesiace, niekto zase 6 mesiacov, no podľa mňa je to individuálne. Ja kôli veku nemôžem tak dlho čakať a chcem to znovu skúsiť po prvej ms. Od kyretáže stále krvácam a teraz je dosť ťažké si vypočítať plodné dni, ale verím, že sa to podarí. Tiež mi veľmi pomáha, keď si čítam komentáre ako rýchlo sa podarilo babám znovu otehotnieť a psychicky ma to drží nad vodou. Vyrovnávam sa s tým pomaly sama, s partnerovou podporou. Rodina ma teraz len zbytočne rozciťuje a je mi potom ešte horšie. To, ako sa cítiš pochopí len ten, kto to zažil na vlastnej koži. Okolo mňa všetci hovorili, že veď budeme mať ďalšie, ale nikto nevedel pochopiť, že ja som chcela už toto a veľmi to bolí. Verím, že sa nám obom to podarí čo najskôr, len sa netreba kôli tomu veľmi stresovať.