Menštruačný kalíšok, skúsenosti?
ahoojte viete mi povedať vaše skusesnoti pre a proti s m.kalíškom 🙂)
Skvela vec, vobec sa neplanujem vratit k inym "menstruacnym pomockam". Treba trochu casu, kym sa clovek s kaliskom zzije, ale za tej komfort to jednoznacne stoji 👍
Ked si na to zvyknes a naucis sa ho pouzivat, tak je to super. Vylety, cestovanie, kupanie. S touto pomockou si mozes dovolit prakticky vsetko
ja tiež nemám negatíva len pozitíva, ale je pravda, že potrebuješ trpezlivosť lebo to chvíľu trvá naučiť sa ako si ho zaviesť. ale keď nadobudneš cvik je to super! Ak nemáš veľmi bolestivú ms tak niekedy ani nevieš, že ju máš 🙂
Tu je kopec skusenosti https://www.modrykonik.sk/forum/moje-zdravie/menstruacny-kalisok-vase-skusenosti/
Môžem len odporučiť! Ja už niekoľko rokov mam kalisok a za nič na svete by som ho nevymenila! Je to veľa usetrnych peňazí, komfort, žiadne problémy co pri tamponoch môžeš dostať!
Kalisok je uplne najlepsia vec. Ani nechapem ako som bez neho cele tie roky zila. Nemam ani jedno proti... To, ze som si nebola na prvy a druhykrat ista ci je spravne vlozeny nepovazujem za nevyhodu alebo proti... Proste som dovtedy nevedela ako to ma byt a po jednej dvoch skusenostiach som zistila.. takže hned pri prvej vyskúšanej menstruacii som si ho nevedela vynachvalit. Okrem toho že menštruačný kalisok vyrazne setri zivotne prostredie (vlozky a tampóny sa rozkladaju stovky rokov a zeny na celom svete ich kazdy mesiac spotrebuju neuveriteľné množstvo).. tak nemenej podstatne je aj zdravotne nezavadny, ale odporucam kupit kvalitny kalisok z lekarskeho silikonu ktory nebol testovaný na zvieratach, taky je napriklad lunette, je vyrábaný v dvoch velkostiach, obidve mám doma a obidve pouzivam. Najvyhodnejsie sa da bezne kupit v drogerii DM. Cena 25eur sa niekomu môže na prvý pohľad zdat vyssia, ale nie je to tak. Kalisok má pri spravnej starostlivosti životnosť aj 10 a viac rokov.
kalisok pouzivam nieco cez rok,a som nadmieru spokojna!😍je to ta najlepsia alternativa..je to pohodlne,setri to prirodu a peniaze,same pozitiva,mam kalisok Yukki,je cenovo dostupny okolo 10-15 eur,na kazdej stranke je ina cena🙂dolezite je nevzdavat sa,zo zaciatku mi to tiez neslo,pretekalo mi to,ale casom som sa naucila ako to tam spravne zaviest a od vtedy po 3 dni menstruacie uz ani neviem ze ju mam😁vymienam ho raz za 12 hodin po celu menstruaciu,uplne to snaci,mam ju taku stredne silnu😊odporucam kazdej jednej z vas!
mne to vyhovuje

musim len chvalit 🙂 uplna sloboda. Proti snad len to, ze chvilku trva nez sa najde ten spravny typ a kym sa s tym naucis.