icon

Mohol stres spôsobiť zamlčaný potrat v 8. týždni?

26. júl 2022

Mohol? je to mozne?

Strana
z2
viestta
26. júl 2022

Skôr to bolo tým, že plod sa nevyvyjal ako mal a príroda to vyriešila

sisa_s
26. júl 2022

Pricin moze byt xy....najcastejsie to ale byva chyba v genetickej vybave embrya

autor
26. júl 2022

a myslite ze pri druhom tehotenstve je ta sanca mala? ze by sa to nedajboze stalo znova? pri tomto prvom pripade sa na nic neprislo co to mohlo byt

autor
26. júl 2022

preto ma napadlo ci to nemohlo byt sresom..nemala som uplne naj obdobie

sisa_s
26. júl 2022

Na to ti nikto neodpovie, ci sa zopakuje 🙂 snaz sa relaxovat, nemysliet pesimisticky

autor
26. júl 2022

@sisa_s snazim, ale strach po tomto je a asi aj zostane

miskamicha
26. júl 2022

Nie. Skor islo o zlu genetiku embrya..alebo hematologicky problem. Je mi to velmi luto... verim ze sa vam coskoro uspesne zadari

ildiko36
26. júl 2022

Urcite ano, ja som sa dozvedela v 7tt ze som tehotna(pred 17r.)a dr povedala že ma podozrenie že moja dcera vtedy 4r.ma leokemiu, nezvladla som to spracovať za týžden som schudla 8kg a som potratila..

misana84
26. júl 2022

nie je to stresom...ja som mala velmi stresujuce tehotenstvo a mala je OK...embryo bolo poskodene

autor
26. júl 2022

@misana84 cize ale tym stresom som ho nemohla "ja" poskodit?

misana84
26. júl 2022

@ildiko36 tak to je ine.....tam okrem stresu bol aj velky pokles vahy

misana84
26. júl 2022

autor...nie....to su mutacie

sono2
26. júl 2022

Nie! Nemôžeš za to, že sa tehu ukončilo.

jaskolka
27. júl 2022

Nie. Pri takých skorých potratoch je prakticky vždy na príčine poškodený zárodok, ktorý sa prestane vyvíjať. Alebo problémy s krvou, vysokou zrážanlivostou
Nijako to nemusí vplývať na ďalšie tehotenstvo.

autor
27. júl 2022

@jaskolka praveze krv som mala v poriadku, nejake zakladne vysetrenia mi boli robene. Nic sa nenaslo, aj stitna zlaza OK

jaskolka
27. júl 2022

Veď píšem, že najčastejšie je to silné poškodenie zárodku, ktorý sa z toho dôvodu nemôže vyvíjať. Skratka príroda si urobí "očistu".

ildiko36
27. júl 2022

Neboj sa budes ešte matkou,zacni brat kyselinu listovú forte aspon 3mes aby si pripravila telo na tehotenstvo, urob si očistnú kúru , ja som brala 3mes indonal, pila čaje alchemilku a rebríček, po potrate sme dali pauzu 3mes a este som si spravila aj Rudolf Breuss protirakovinovu kuru, a brala som aj papylocar lebo po potrate na cytologii zistili 3st.predrakovinovy stav krčka.. na konizaciu som nemohla lebo sme chceli babetko a biol. hod uz utekali po liecbe po emes sa mi zlepšil stav na 1stadium..a potom hned na prvý raz sa podarilo🙂 ,drzim ti palce..po porode sa mi nezhorsil stav

autor
27. júl 2022

@ildiko36 mne nastastie nic nezistili, podla viacerych dr. to bola proste geneticka chyba plodu, nahoda? neviem..nikto mi to uz nepovie...len by som chcela pre to spravit maximum co môzem aby som tomu predisla

viky_21
27. júl 2022

Ja som mala MA v 7tt a dalsie tehu uplne bezproblemove. Zial ono sa to stava. Ak ma byt plod poskodeny tak priroda to zariadi niekedy radsej takto ..

ildiko36
27. júl 2022

Zacni brat tu kyselinu listovu, ja pozream všeliake prednasky na vysoke skoli v madarsku a tam jeden proffesor prave o tom rozpráva ze velakrat staci doplniť len tu kyselinu listovu ale treba to brat 3mes pred planovanim tehotenstvom

ummimaryam
27. júl 2022

Ahoj, je mi ľúto čím si prechádzaš. Mne sa stalo to isté v marci, tiež si myslím že to mohol byť stres, lebo som mala ťažké dni. Momentálne som znova tehotná, už som v 9.tyzdni a znova som krvácala, už som si bola istá že je to zase potrat, ale tento raz mi doktorka povedala že mám v maternici hematóm (krvnú zrazeninu) a že preto krvácam. A krvácanie mi medzičasom prešlo. Snaž sa otehotnieť čo najskôr a nikto ti nevie nič zaručiť, stať sa môže hocičo, ale treba byť pozitívny... Čo iné nám aj zostáva, ze? Držím palceky a neboj, všetko bude OK. Jeden potrat je úplne v norme a stáva sa 25% ženám.

autor
27. júl 2022

@ildiko36 ja som ju brala aj pred tymto prvym tehotenstvom, dokonca 4 mesiace pred....a teraz uz berem dva mesiace a tento mesiac sme to skusili prvy krat znova po 4 mesacnej pauze

autor
27. júl 2022

@ummimaryam aj mne sa to stalo v marci... 11.3. bol ten strasny den ked som sa to dozvedela a na ktory nikdy nezabudnem

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
27. júl 2022

@ummimaryam super ze sa vam podarilo, my sme uz tento mesiac skusili 1x, skôr som nemala odvahu. Dr. mi odporucila pockat 3 cykly..ja som pockala radsej o jeden naviac 🙂 tak uvidime..dakujem aj tebe drzim palce, nech to tento krat dotiahnete do uspesneho konca🤰🙏❤

tanyan
29. júl 2022

Mne povedal lekár pri MA v 8tt, že sa nestretlo to správne vajíčko s tou správnou spermiou. V podstate je to úspešný test plodnosti a kompatibility - ty máš funkčné vajíčka, partner funkčné spermie a sú schopné sa spojiť. Teraz už len počkať, kým sa spojí to správne vajíčko s tou správnou spermiou a všetko bude super. 😉

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
29. júl 2022

@tanyan myslis tak ze bud spermia alebo vajicko bolo poskodene ked doslo k oplodneniu?

mikadooo
29. júl 2022

Áno, je to možné.

tanyan
29. júl 2022

Mohlo, ale ani jedno nemuselo byť poškodené. Len v priebehu tých pár týždňov sa zistilo (vždy lepšie skôr ako neskôr), že nepatria k sebe. Ako keď si nájdeš novú kamošku a spočiatku to vyzerá, že si rozumiete úplne vo všetkom a bude z Vás nerozlučná dvojka, ale časom zistíte, že predsa len z toho nebude pevné kamarátstvo a necháte to plávať - a predsa ste obe úplne ok.

Strana
z2